Puslapiai: 1 … 6 7 8 9 10 … 1064
Prisijungti arba Registruotis
- Pradžia
- » Mityba ir dietos
- » Valgau, šiuo metu
- Paulius1339
- ℗ Moderatorius
- Vietovė: Vilnius
- Registravosi: 2009-01-27
- Žinutės: 792
- Atsiliepimai: 2
#176 2011-04-12 09:55
Re: Valgau, šiuo metu
JepsteR rašė:
Visas straipsnis http://www.lmai.lt/failai/43_1_Ramanauskas.pdf saltiniu yra ir daugiau...
Galima manyti, kad išrūgų baltymus tikslinga nusodinti pieno apdorojimo metu, nes jį pasterizuojant 7274 °C temperatūroje denatūruoja 9 % išrūgų baltymų, o kuomet pasterizacijos temperatūra esti 85 оC, denatūracijos laipsnis padidėja 3 kartus. Pakaitinus pieną iki 95 оC ir išlaikius 5 min išrūgų baltymų denatūracijos laipsnis pasiekia 100 %
Si citata paimta is sios knygos - Твердохлеб Г. В., Раманаускас Р. И. Химия и физика молока и молочных продуктов. Москва, 2000. 360 с.
Tai reiskias mano keptas protein baras, nieko vertas buvo..
Neprisijungęs
- ATP
- Dažnas senbūvis
- Registravosi: 2009-03-12
- Žinutės: 1232
- Atsiliepimai: 6
#177 2011-04-12 10:12
Re: Valgau, šiuo metu
JepsteR rašė:
Kolegos kulinarai, siek tiek pasidomejau isrugu baltymu atsparumu aukstai temperaturai. Radau info, kad isrugu baltymai yra labai jautrus aukstai temperaturai ir jau net 65 laipsniu temperaturoje pradeda denaturuoti (praranda biologine verte). Pakaitinus juos virs 90 laipsniu apie 5 min jie visiskai deanturuoja ir tampa beverciais... Todel pyrageliai su isrugu proteinu iskepti orkaitej neturi jokiu naudingu baltymu
stenkites naudoti kazeina jis daug atsparesnis aukstai temperaturai
turbut zinai, kad baltymo denaturacija nereiskia biologines vertes praradimo nes denaturacija vyksta visam virskinamam trakte virskinant baltymus
toje citatoje kur nukopijavai aprasomas gamybos, lygtais surio, procesas, denaturvaus baltymus jie praranda STRUKTURA todel neina panaudoti norint gauti viena ar kita konsistencija ir t.t.
Lazinuosi kad kasdiena valgai denaturuotus kiausinio baltymus
Neprisijungęs
- Ciujunelabai
- Dažnas senbūvis
- Registravosi: 2011-01-05
- Žinutės: 2546
- Įspėjimai: 1
- Atsiliepimai: 2
#178 2011-04-12 11:06
Re: Valgau, šiuo metu
Neprisijungęs
- JepsteR
- Dažnas senbūvis
- Vietovė: UK, Ipswich
- Registravosi: 2010-02-13
- Žinutės: 885
- Atsiliepimai: 2
#179 2011-04-12 11:24
Re: Valgau, šiuo metu
ATP rašė:
JepsteR rašė:
Kolegos kulinarai, siek tiek pasidomejau isrugu baltymu atsparumu aukstai temperaturai. Radau info, kad isrugu baltymai yra labai jautrus aukstai temperaturai ir jau net 65 laipsniu temperaturoje pradeda denaturuoti (praranda biologine verte). Pakaitinus juos virs 90 laipsniu apie 5 min jie visiskai deanturuoja ir tampa beverciais... Todel pyrageliai su isrugu proteinu iskepti orkaitej neturi jokiu naudingu baltymu
stenkites naudoti kazeina jis daug atsparesnis aukstai temperaturai
turbut zinai, kad baltymo denaturacija nereiskia biologines vertes praradimo nes denaturacija vyksta visam virskinamam trakte virskinant baltymus
toje citatoje kur nukopijavai aprasomas gamybos, lygtais surio, procesas, denaturvaus baltymus jie praranda STRUKTURA todel neina panaudoti norint gauti viena ar kita konsistencija ir t.t.
Lazinuosi kad kasdiena valgai denaturuotus kiausinio baltymus
Vat butent denaturuojantis isrugu baltymams jie praranda biologine verte, atvirkciai nei albuminas kurem denaturavusis, padideja jo biologine verte. Netiki mano pateiktu saltiniu, pabandyk pagooglink ir suprasi del ko gamintojai noredami piene issaugoti kuo daugiau kokybiskesniu isrugu baltymu baltymu, ji pasterizuoja zemoje temperaturoje.
Kodėl pasterizacijos temperatūra tokia svarbi? Kaitinant pieną aukštoje temperatūroje žūva ne tik mikroorganizmai, bet kartu keičia savo pavidalą vertingieji pieno baltymai, žūsta vitaminai, mineralinės medžiagos ir pienas palaipsniui tampa beverčiu baltu skysčiu.
Karvių piene yra apie 2-5% baltymų. Juos sudaro 2 pagrindiniai komponentai: kazeinas (80% visų pieno baltymų) ir išrūgų baltymai (20% visų pieno baltymų). Pieno išrūgų baltymai yra itin naudingi, juos ypatingai vertina sportininkai, tačiau jie yra itin jautrūs temperatūrai. Temperatūrai pasiekus tam tikrą kritinį tašką, išrūgų baltymai pradeda keisti savo struktūrą (moksliškai sakoma denatūruoja) ir praranda savo biologinę vertę. Denatūracijos procesas prasideda 650 C temperatūroje, o 5 min. pakaitinus pieną 900C temperatūroje, denatūruoja praktiškai visi išrūgų baltymai.
Neprisijungęs
- Bardo
- Metų forumietis 2010
- Vietovė: UK
- Registravosi: 2009-11-18
- Žinutės: 6045
- Atsiliepimai: 24
#180 2011-04-12 11:44
Re: Valgau, šiuo metu
I'm trying to develop some high protein baked goods, and am wondering at what temperature does the protein kneel over and become useless? Obviously you can cook protein, otherwise we'd all die of salmonela trying to get it from beef and chicken. But what abvout egg whites and protein powders?
Some of the biologically active / immunological properties of the protein would probably be diminished (i.e. the delicate peptide fractions), but the aminos won't just disappear.
I'll just add that depending on the ingredients that you're using and the temperature you're using, there may be some occurance of the Maillard Reaction. Typically it's not significant. It's more of a concern with fast food being heated / fried at very high temperatures.
Quote: Originally Posted by Layne Norton
while we're on the topic of protein degradation, a old roommate of mine used to make hot cocoa with his chocolate whey protein and microwave his shakes until they were steaming hot. I told him that he probably shouldn't do it since it could denature the protein but he said he didn't give a ****. But you are saying its not really a big deal anyways?
It is absolutely no deal whatsoever. You see proteins are long chains of amino acids that are linked together by peptide bonds. Each protein folds into it's own natural 'conformational' shape depending upon the sequence of the amino acids contained within it. Heat and acid will both denature proteins which means they will unfold from this conformational state. However, this does not 'destroy' the protein, it simply causes it to unfold. The amino acids remain intact and are still available. Just to make my point that it does not matter if you denature a protein, look at what happens during digestion. Proteins are exposed to concentrated acid in the stomach (6 Molar Hydrochloric Acid) which will denature almost ANY protein. In the small intestine the denatured protein is then cleaved into individual amino acids, di, and tri-peptides. So as you can see, denaturation is a natural part of digestion and in the end it really doesn't matter anyway if you denature a protein because it ends up being cleaved anyway.
Quote: Originally Posted by Designer Protein
However, exposing protein to extreme temperature (hot or cold) will denature the protein to a certain degree. For example, heating whey protein to temperatures above 140 degrees F (60 degrees C) results in denaturation. For this reason, cooking or baking with DP denatures the protein. In addition, repeated freezing and thawing of a protein solution can result in deanaturation, but simply exposing the powder to low temperatures does not cause denaturation.
This does not mean that the amount of the protein is diminished. Denaturation can affect biological value (bioavailability) and may slow the digestion and absorption of the protein. (However, not to worry here; although the biological value is lowered somewhat by cooking, it is not reduced to zero.) Regardless, denatured protein still retains full nutritional value with regard to amino acid composition. And Designer Whey is a good source of all essential and non-essential amino acids; therefore, even if it is denatured, it is still a very high quality protein source. Also, all proteins are denatured when cooked (e.g., eggs, meat, soy, etc.). I hope this helps to explain the full nutritional value of the amount you use, and the Amino Acid content is still the same.
Neprisijungęs
- Mandras
- Atkaklus dalyvis
- Registravosi: 2011-04-10
- Žinutės: 179
- Atsiliepimai: 6
#181 2011-04-12 21:24
Re: Valgau, šiuo metu
Artyi rašė:
Chebra priejau dar viena idomu recepta!
Kas megsta pudingus (angl. mousse), tai pasidarykit, nerealiai!!!
viena porcija butu taip:
1 kiausinio baltymas - isplakam iki labai standziu putu
idedam kauseli CASEINO proteino ir 80ml lieso pieno ir vel viska plakam iki standzios mases
idedam i saldytuva 30-45min ir vuolia! beveik ledai ir viena baltymai)
http://img156.imageshack.us/i/photobc.jpg/][url]http://img156.imageshack.us/img156/8822/photobc.jpg
po trenkes toki kaifas isgert ir + gauni daaaaaug baltymu
Neprisijungęs
- Artyi
- Motyvuotas atletas
- Registravosi: 2011-01-03
- Žinutės: 6441
- Atsiliepimai: 27
#182 2011-04-13 12:04
Re: Valgau, šiuo metu
.
Paskutinį kartą taisė Artyi (2013-12-14 15:19)
Neprisijungęs
- Ketler
- Dažnas dalyvis
- Registravosi: 2008-12-09
- Žinutės: 574
- Atsiliepimai: 0
#183 2011-04-13 14:14
Re: Valgau, šiuo metu
vistiena su riesutu sviestu fu utiutiu
Neprisijungęs
- Bardo
- Metų forumietis 2010
- Vietovė: UK
- Registravosi: 2009-11-18
- Žinutės: 6045
- Atsiliepimai: 24
#184 2011-04-13 14:20
Re: Valgau, šiuo metu
Ketler rašė:
vistiena su riesutu sviestu
fu utiutiu
Bent bandei?
Neprisijungęs
- Artyi
- Motyvuotas atletas
- Registravosi: 2011-01-03
- Žinutės: 6441
- Atsiliepimai: 27
#185 2011-04-13 14:25
Re: Valgau, šiuo metu
.
Paskutinį kartą taisė Artyi (2013-12-14 15:19)
Neprisijungęs
- shotputer
- Dažnas dalyvis
- Registravosi: 2010-12-19
- Žinutės: 430
- Atsiliepimai: 0
#186 2011-04-13 17:54
Re: Valgau, šiuo metu
a jums tas riesutu sviestas kai viena valgai nesivolioja burnoi ir neprilimpa taip prie liezuvio kad sunku ir kramtyt pasidaro ? as cia pats dariausi is 99% riesutu tai toks gavos o pirktinio nesu ragaves tai ar kazka blogai padariau ar toks ir turi but jisai ?
Neprisijungęs
- Bardo
- Metų forumietis 2010
- Vietovė: UK
- Registravosi: 2009-11-18
- Žinutės: 6045
- Atsiliepimai: 24
#187 2011-04-13 18:15
Re: Valgau, šiuo metu
shotputer rašė:
a jums tas riesutu sviestas kai viena valgai nesivolioja burnoi ir neprilimpa taip prie liezuvio kad sunku ir kramtyt pasidaro ?
as cia pats dariausi is 99% riesutu tai toks gavos o pirktinio nesu ragaves tai ar kazka blogai padariau ar toks ir turi but jisai ?
tai nevalgyk vieno
vienas tai velias burnoi
Neprisijungęs
- mažvydas
- Atkaklus dalyvis
- Vietovė: Lietuva
- Registravosi: 2008-01-21
- Žinutės: 189
- Atsiliepimai: 0
#188 2011-04-13 18:47
Re: Valgau, šiuo metu
Pietūs
Uploaded with ImageShack.us
Paskutinį kartą taisė mažvydas (2011-04-13 18:49)
Neprisijungęs
- zookyto
- Dažnas senbūvis
- Vietovė: Siauliai
- Registravosi: 2009-05-11
- Žinutės: 2281
- Atsiliepimai: 1
#189 2011-04-13 19:59
Re: Valgau, šiuo metu
mesos nekazka
Neprisijungęs
- Artyi
- Motyvuotas atletas
- Registravosi: 2011-01-03
- Žinutės: 6441
- Atsiliepimai: 27
#190 2011-04-13 21:16
Re: Valgau, šiuo metu
.
Paskutinį kartą taisė Artyi (2013-12-14 15:19)
Neprisijungęs
- mažvydas
- Atkaklus dalyvis
- Vietovė: Lietuva
- Registravosi: 2008-01-21
- Žinutės: 189
- Atsiliepimai: 0
#191 2011-04-13 21:47
Re: Valgau, šiuo metu
krutineliu 120g, tiesiog grikiu cia daug prisikroviau
Neprisijungęs
- zookyto
- Dažnas senbūvis
- Vietovė: Siauliai
- Registravosi: 2009-05-11
- Žinutės: 2281
- Atsiliepimai: 1
#192 2011-04-13 21:52
Re: Valgau, šiuo metu
tai mazai ir krutu , turi 200 det juolab keptos
Neprisijungęs
- Bardo
- Metų forumietis 2010
- Vietovė: UK
- Registravosi: 2009-11-18
- Žinutės: 6045
- Atsiliepimai: 24
#193 2011-04-13 21:52
Re: Valgau, šiuo metu
mažvydas rašė:
krutineliu 120g, tiesiog grikiu cia daug prisikroviau
Čia kiba pavalgai nuo tiek aš 300gmesos +125g ryžiu ir daržovių valgau ir išalkstu po poros valandų nors sveriu dar už tave mažiau turbūt
Neprisijungęs
- Artyi
- Motyvuotas atletas
- Registravosi: 2011-01-03
- Žinutės: 6441
- Atsiliepimai: 27
#194 2011-04-13 22:17
Re: Valgau, šiuo metu
.
Paskutinį kartą taisė Artyi (2013-12-14 15:19)
Neprisijungęs
- Artyi
- Motyvuotas atletas
- Registravosi: 2011-01-03
- Žinutės: 6441
- Atsiliepimai: 27
#195 2011-04-13 22:19
Re: Valgau, šiuo metu
.
Paskutinį kartą taisė Artyi (2013-12-14 15:18)
Neprisijungęs
- kenis
- Dažnas senbūvis
- Registravosi: 2009-03-29
- Žinutės: 2585
- Atsiliepimai: 6
#196 2011-04-13 22:20
Re: Valgau, šiuo metu
Artyi rašė:
Bardo rašė:
mažvydas rašė:
krutineliu 120g, tiesiog grikiu cia daug prisikroviau
Čia kiba pavalgai nuo tiek aš 300gmesos +125g ryžiu ir daržovių valgau ir išalkstu po poros valandų nors sveriu dar už tave mažiau turbūt
Haha, same with me!
Vakarienei 200g kaip minimum krutineles, dar 500g ivairiu darzoviu su soja.
Baltymai nepakenks, pirmyn!
Dėl šio dalyko siūlyčiau pasidomėti
Neprisijungęs
- Artyi
- Motyvuotas atletas
- Registravosi: 2011-01-03
- Žinutės: 6441
- Atsiliepimai: 27
#197 2011-04-13 22:27
Re: Valgau, šiuo metu
.
Paskutinį kartą taisė Artyi (2013-12-14 15:18)
Neprisijungęs
- Paulius1339
- ℗ Moderatorius
- Vietovė: Vilnius
- Registravosi: 2009-01-27
- Žinutės: 792
- Atsiliepimai: 2
#198 2011-04-13 22:36
Re: Valgau, šiuo metu
Artyi rašė:
Mano siandien vakariene:
2 kiausiniai, 200g krutineles ir kruva darzoviu.
http://img135.imageshack.us/img135/8300/picture4n.jpg
Cia ne kruva, ymesiu nuotrauka kiek as salotu suvalgau
Neprisijungęs
- krachas
- Dažnas senbūvis
- Registravosi: 2010-04-08
- Žinutės: 3978
- Įspėjimai: 2
- Atsiliepimai: 16
#199 2011-04-13 22:41
Re: Valgau, šiuo metu
Bardo rašė:
mažvydas rašė:
krutineliu 120g, tiesiog grikiu cia daug prisikroviau
Čia kiba pavalgai nuo tiek aš 300gmesos +125g ryžiu ir daržovių valgau ir išalkstu po poros valandų nors sveriu dar už tave mažiau turbūt
O as valgau 150g mesos + 100g ryziu ir augu..
Neprisijungęs
- zookyto
- Dažnas senbūvis
- Vietovė: Siauliai
- Registravosi: 2009-05-11
- Žinutės: 2281
- Atsiliepimai: 1
#200 2011-04-14 08:51
Re: Valgau, šiuo metu
oas manau kad tu nesveri kekviena karta tos mesos ir imi kad pavalgyt
Neprisijungęs
Prisijungti arba Registruotis
Puslapiai: 1 … 6 7 8 9 10 … 1064
- Pradžia
- » Mityba ir dietos
- » Valgau, šiuo metu