Sveiki atvykę į Kulturizmas.net diskusijų forumą!

Šis diskusijų forumas geriausia vieta rasti patarimą visais Jus dominančiais klausimais kultūrizmo tema - raumenų auginimas, riebalų deginimas, kūno formų tobulinimui, sveikatos priežiūra! Bendraukite su žmonėmis, kurie jaučia aistrą kultūrizmui, fitnesui ir geroms kūno formoms. Dalinkitės savo įspūdžiais, patirtimi ir patarimais!

Nors galite naršyti forumuose be registracijos, norint pasinaudoti visomis galimybėmis kurias mes siūlome, Jūs turite užsiregistruoti. Registracija trunka vos 30 sekundžių ir Jūs gaunate pilną priėjimą prie visko įskaitant nuosavo profilio, bendravimo asmeniniais pranešimais, temų kūrimo ir atsakymo rašymų, balsavimo, treniruočių žurnalų skelbimo, nuotraukų įkėlimu ir specialių pasiūlymų.

Tapkite Kulturizmas.net diskusijų forumo nariu šiandien visiškai nemokamai – tai užtruks viso labo 30 sekundžių! Registruotis dabar!

Prisijungti arba Registruotis

Paulius1339
℗ Moderatorius
Vietovė: Vilnius
Registravosi: 2009-01-27
Žinutės: 792
Atsiliepimai: 2

#176 2011-04-12 09:55

Re: Valgau, šiuo metu

JepsteR rašė:

Visas straipsnis http://www.lmai.lt/failai/43_1_Ramanauskas.pdf saltiniu yra ir daugiau...

Galima manyti, kad išrūgų baltymus tikslinga nusodinti pieno apdorojimo metu, nes jį pasterizuojant 72–74 °C temperatūroje denatūruoja 9 % išrūgų baltymų, o kuomet pasterizacijos temperatūra esti 85 оC, denatūracijos laipsnis padidėja 3 kartus. Pakaitinus pieną iki 95 оC ir išlaikius 5 min išrūgų baltymų denatūracijos laipsnis pasiekia 100 %

Si citata paimta is sios knygos - Твердохлеб Г. В., Раманаускас Р. И. Химия и физика молока и молочных продуктов. Москва, 2000. 360 с.

Tai reiskias mano keptas protein baras, nieko vertas buvo.. hmm big_smile

Neprisijungęs

 
ATP
Dažnas senbūvis
Registravosi: 2009-03-12
Žinutės: 1232
Atsiliepimai: 6

#177 2011-04-12 10:12

Re: Valgau, šiuo metu

JepsteR rašė:

Kolegos kulinarai, siek tiek pasidomejau isrugu baltymu atsparumu aukstai temperaturai. Radau info, kad isrugu baltymai yra labai jautrus aukstai temperaturai ir jau net 65 laipsniu temperaturoje pradeda denaturuoti (praranda biologine verte). Pakaitinus juos virs 90 laipsniu apie 5 min jie visiskai deanturuoja ir tampa beverciais... Todel pyrageliai su isrugu proteinu iskepti orkaitej neturi jokiu naudingu baltymu sad stenkites naudoti kazeina jis daug atsparesnis aukstai temperaturai wink

turbut zinai, kad baltymo denaturacija nereiskia biologines vertes praradimo nes denaturacija vyksta visam virskinamam trakte virskinant baltymus

toje citatoje kur nukopijavai aprasomas gamybos, lygtais surio, procesas, denaturvaus baltymus jie praranda STRUKTURA todel neina panaudoti norint gauti viena ar kita konsistencija ir t.t.

Lazinuosi kad kasdiena valgai denaturuotus kiausinio baltymus smile

Neprisijungęs

 
Ciujunelabai
Dažnas senbūvis
Registravosi: 2011-01-05
Žinutės: 2546
Įspėjimai: 1
Atsiliepimai: 2

#178 2011-04-12 11:06

Re: Valgau, šiuo metu

http://img545.imageshack.us/img545/1316/1001919r.th.jpg

Kiausiniu blynas. big_smile
2 pilni kiausiniai,3 kiausiniu baltymai,viskas suplakta su Vigora prieskoniais ir iskepta. smile

Paskutinį kartą taisė Ciujunelabai (2011-04-12 11:08)

Neprisijungęs

 
JepsteR
Dažnas senbūvis
Vietovė: UK, Ipswich
Registravosi: 2010-02-13
Žinutės: 885
Atsiliepimai: 2

#179 2011-04-12 11:24

Re: Valgau, šiuo metu

ATP rašė:

JepsteR rašė:

Kolegos kulinarai, siek tiek pasidomejau isrugu baltymu atsparumu aukstai temperaturai. Radau info, kad isrugu baltymai yra labai jautrus aukstai temperaturai ir jau net 65 laipsniu temperaturoje pradeda denaturuoti (praranda biologine verte). Pakaitinus juos virs 90 laipsniu apie 5 min jie visiskai deanturuoja ir tampa beverciais... Todel pyrageliai su isrugu proteinu iskepti orkaitej neturi jokiu naudingu baltymu sad stenkites naudoti kazeina jis daug atsparesnis aukstai temperaturai wink

turbut zinai, kad baltymo denaturacija nereiskia biologines vertes praradimo nes denaturacija vyksta visam virskinamam trakte virskinant baltymus

toje citatoje kur nukopijavai aprasomas gamybos, lygtais surio, procesas, denaturvaus baltymus jie praranda STRUKTURA todel neina panaudoti norint gauti viena ar kita konsistencija ir t.t.

Lazinuosi kad kasdiena valgai denaturuotus kiausinio baltymus smile

Vat butent denaturuojantis isrugu baltymams jie praranda biologine verte, atvirkciai nei albuminas kurem denaturavusis, padideja jo biologine verte. Netiki mano pateiktu saltiniu, pabandyk pagooglink ir suprasi del ko gamintojai noredami piene issaugoti kuo daugiau kokybiskesniu isrugu baltymu baltymu, ji pasterizuoja zemoje temperaturoje.

Kodėl pasterizacijos temperatūra tokia svarbi? Kaitinant pieną aukštoje temperatūroje žūva ne tik mikroorganizmai, bet kartu keičia savo pavidalą vertingieji pieno baltymai, žūsta vitaminai, mineralinės medžiagos ir pienas palaipsniui tampa beverčiu baltu skysčiu.
Karvių piene yra apie 2-5% baltymų. Juos sudaro 2 pagrindiniai komponentai: kazeinas (80% visų pieno baltymų) ir išrūgų baltymai (20% visų pieno baltymų). Pieno išrūgų baltymai yra itin naudingi, juos ypatingai vertina sportininkai, tačiau jie yra itin jautrūs temperatūrai. Temperatūrai pasiekus tam tikrą kritinį tašką, išrūgų baltymai pradeda keisti savo struktūrą (moksliškai sakoma – denatūruoja) ir praranda savo biologinę vertę. Denatūracijos procesas prasideda 650 C temperatūroje, o 5 min. pakaitinus pieną  900C temperatūroje, denatūruoja praktiškai visi išrūgų baltymai.

Neprisijungęs

 
Bardo
Metų forumietis 2010
Vietovė: UK
Registravosi: 2009-11-18
Žinutės: 6045
Atsiliepimai: 24

#180 2011-04-12 11:44

Re: Valgau, šiuo metu

I'm trying to develop some high protein baked goods, and am wondering at what temperature does the protein kneel over and become useless? Obviously you can cook protein, otherwise we'd all die of salmonela trying to get it from beef and chicken. But what abvout egg whites and protein powders?

Some of the biologically active / immunological properties of the protein would probably be diminished (i.e. the delicate peptide fractions), but the aminos won't just disappear.

I'll just add that depending on the ingredients that you're using and the temperature you're using, there may be some occurance of the Maillard Reaction. Typically it's not significant. It's more of a concern with fast food being heated / fried at very high temperatures.

Quote: Originally Posted by Layne Norton
while we're on the topic of protein degradation, a old roommate of mine used to make hot cocoa with his chocolate whey protein and microwave his shakes until they were steaming hot. I told him that he probably shouldn't do it since it could denature the protein but he said he didn't give a ****. But you are saying its not really a big deal anyways?

It is absolutely no deal whatsoever. You see proteins are long chains of amino acids that are linked together by peptide bonds. Each protein folds into it's own natural 'conformational' shape depending upon the sequence of the amino acids contained within it. Heat and acid will both denature proteins which means they will unfold from this conformational state. However, this does not 'destroy' the protein, it simply causes it to unfold. The amino acids remain intact and are still available. Just to make my point that it does not matter if you denature a protein, look at what happens during digestion. Proteins are exposed to concentrated acid in the stomach (6 Molar Hydrochloric Acid) which will denature almost ANY protein. In the small intestine the denatured protein is then cleaved into individual amino acids, di, and tri-peptides. So as you can see, denaturation is a natural part of digestion and in the end it really doesn't matter anyway if you denature a protein because it ends up being cleaved anyway.

Quote: Originally Posted by Designer Protein
However, exposing protein to extreme temperature (hot or cold) will denature the protein to a certain degree. For example, heating whey protein to temperatures above 140 degrees F (60 degrees C) results in denaturation. For this reason, cooking or baking with DP denatures the protein. In addition, repeated freezing and thawing of a protein solution can result in deanaturation, but simply exposing the powder to low temperatures does not cause denaturation.

This does not mean that the amount of the protein is diminished. Denaturation can affect biological value (bioavailability) and may slow the digestion and absorption of the protein. (However, not to worry here; although the biological value is lowered somewhat by cooking, it is not reduced to zero.) Regardless, denatured protein still retains full nutritional value with regard to amino acid composition. And Designer Whey is a good source of all essential and non-essential amino acids; therefore, even if it is denatured, it is still a very high quality protein source. Also, all proteins are denatured when cooked (e.g., eggs, meat, soy, etc.). I hope this helps to explain the full nutritional value of the amount you use, and the Amino Acid content is still the same.

Neprisijungęs

 
Mandras
Atkaklus dalyvis
Registravosi: 2011-04-10
Žinutės: 179
Atsiliepimai: 6

#181 2011-04-12 21:24

Re: Valgau, šiuo metu

Artyi rašė:

Chebra priejau dar viena idomu recepta!

Kas megsta pudingus (angl. mousse), tai pasidarykit, nerealiai!!!

viena porcija butu taip:
1 kiausinio baltymas - isplakam iki labai standziu putu
idedam kauseli CASEINO proteino ir 80ml lieso pieno ir vel viska plakam iki standzios mases
idedam i saldytuva 30-45min ir vuolia! beveik ledai ir viena baltymai smile)

http://img156.imageshack.us/i/photobc.jpg/][url]http://img156.imageshack.us/img156/8822/photobc.jpg

po trenkes toki kaifas isgert ir + gauni daaaaaug baltymu

Neprisijungęs

 
Artyi
Motyvuotas atletas
Registravosi: 2011-01-03
Žinutės: 6441
Atsiliepimai: 27

#182 2011-04-13 12:04

Re: Valgau, šiuo metu

.

Paskutinį kartą taisė Artyi (2013-12-14 15:19)

Neprisijungęs

 
Ketler
Dažnas dalyvis
Registravosi: 2008-12-09
Žinutės: 574
Atsiliepimai: 0

#183 2011-04-13 14:14

Re: Valgau, šiuo metu

vistiena su riesutu sviestu big_smile fu utiutiu hmm

Neprisijungęs

 
Bardo
Metų forumietis 2010
Vietovė: UK
Registravosi: 2009-11-18
Žinutės: 6045
Atsiliepimai: 24

#184 2011-04-13 14:20

Re: Valgau, šiuo metu

Ketler rašė:

vistiena su riesutu sviestu big_smile fu utiutiu hmm

Bent bandei?

Neprisijungęs

 
Artyi
Motyvuotas atletas
Registravosi: 2011-01-03
Žinutės: 6441
Atsiliepimai: 27

#185 2011-04-13 14:25

Re: Valgau, šiuo metu

.

Paskutinį kartą taisė Artyi (2013-12-14 15:19)

Neprisijungęs

 
shotputer
Dažnas dalyvis
Registravosi: 2010-12-19
Žinutės: 430
Atsiliepimai: 0

#186 2011-04-13 17:54

Re: Valgau, šiuo metu

a jums tas riesutu sviestas kai viena valgai nesivolioja burnoi ir neprilimpa taip prie liezuvio kad sunku ir kramtyt pasidaro ? big_smile as cia pats dariausi is 99% riesutu tai toks gavos o pirktinio nesu ragaves tai ar kazka blogai padariau ar toks ir turi but jisai ? big_smile

Neprisijungęs

 
Bardo
Metų forumietis 2010
Vietovė: UK
Registravosi: 2009-11-18
Žinutės: 6045
Atsiliepimai: 24

#187 2011-04-13 18:15

Re: Valgau, šiuo metu

shotputer rašė:

a jums tas riesutu sviestas kai viena valgai nesivolioja burnoi ir neprilimpa taip prie liezuvio kad sunku ir kramtyt pasidaro ? big_smile as cia pats dariausi is 99% riesutu tai toks gavos o pirktinio nesu ragaves tai ar kazka blogai padariau ar toks ir turi but jisai ? big_smile

tai nevalgyk vieno
vienas tai velias burnoi

Neprisijungęs

 
mažvydas
Atkaklus dalyvis
Vietovė: Lietuva
Registravosi: 2008-01-21
Žinutės: 189
Atsiliepimai: 0

#188 2011-04-13 18:47

Re: Valgau, šiuo metu

Pietūs smile
http://img858.imageshack.us/img858/5328/pic0038.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Paskutinį kartą taisė mažvydas (2011-04-13 18:49)

Neprisijungęs

 
zookyto
Dažnas senbūvis
Vietovė: Siauliai
Registravosi: 2009-05-11
Žinutės: 2281
Atsiliepimai: 1

#189 2011-04-13 19:59

Re: Valgau, šiuo metu

mesos nekazka big_smile

Neprisijungęs

 
Artyi
Motyvuotas atletas
Registravosi: 2011-01-03
Žinutės: 6441
Atsiliepimai: 27

#190 2011-04-13 21:16

Re: Valgau, šiuo metu

.

Paskutinį kartą taisė Artyi (2013-12-14 15:19)

Neprisijungęs

 
mažvydas
Atkaklus dalyvis
Vietovė: Lietuva
Registravosi: 2008-01-21
Žinutės: 189
Atsiliepimai: 0

#191 2011-04-13 21:47

Re: Valgau, šiuo metu

krutineliu 120g, tiesiog grikiu cia daug prisikroviau big_smile

Neprisijungęs

 
zookyto
Dažnas senbūvis
Vietovė: Siauliai
Registravosi: 2009-05-11
Žinutės: 2281
Atsiliepimai: 1

#192 2011-04-13 21:52

Re: Valgau, šiuo metu

tai mazai  ir krutu , turi 200 det juolab keptos

Neprisijungęs

 
Bardo
Metų forumietis 2010
Vietovė: UK
Registravosi: 2009-11-18
Žinutės: 6045
Atsiliepimai: 24

#193 2011-04-13 21:52

Re: Valgau, šiuo metu

mažvydas rašė:

krutineliu 120g, tiesiog grikiu cia daug prisikroviau big_smile

Čia kiba pavalgai nuo tiek aš 300gmesos +125g ryžiu ir daržovių valgau ir išalkstu po poros valandų nors sveriu dar už tave mažiau turbūt

Neprisijungęs

 
Artyi
Motyvuotas atletas
Registravosi: 2011-01-03
Žinutės: 6441
Atsiliepimai: 27

#194 2011-04-13 22:17

Re: Valgau, šiuo metu

.

Paskutinį kartą taisė Artyi (2013-12-14 15:19)

Neprisijungęs

 
Artyi
Motyvuotas atletas
Registravosi: 2011-01-03
Žinutės: 6441
Atsiliepimai: 27

#195 2011-04-13 22:19

Re: Valgau, šiuo metu

.

Paskutinį kartą taisė Artyi (2013-12-14 15:18)

Neprisijungęs

 
kenis
Dažnas senbūvis
Registravosi: 2009-03-29
Žinutės: 2585
Atsiliepimai: 6

#196 2011-04-13 22:20

Re: Valgau, šiuo metu

Artyi rašė:

Bardo rašė:

mažvydas rašė:

krutineliu 120g, tiesiog grikiu cia daug prisikroviau big_smile

Čia kiba pavalgai nuo tiek aš 300gmesos +125g ryžiu ir daržovių valgau ir išalkstu po poros valandų nors sveriu dar už tave mažiau turbūt

Haha, same with me!
Vakarienei 200g kaip minimum krutineles, dar 500g ivairiu darzoviu su soja.
Baltymai nepakenks, pirmyn!

Dėl šio dalyko siūlyčiau pasidomėti smile

Neprisijungęs

 
Artyi
Motyvuotas atletas
Registravosi: 2011-01-03
Žinutės: 6441
Atsiliepimai: 27

#197 2011-04-13 22:27

Re: Valgau, šiuo metu

.

Paskutinį kartą taisė Artyi (2013-12-14 15:18)

Neprisijungęs

 
Paulius1339
℗ Moderatorius
Vietovė: Vilnius
Registravosi: 2009-01-27
Žinutės: 792
Atsiliepimai: 2

#198 2011-04-13 22:36

Re: Valgau, šiuo metu

Artyi rašė:

Mano siandien vakariene:

2 kiausiniai, 200g krutineles ir kruva darzoviu.

http://img135.imageshack.us/img135/8300/picture4n.jpg

Cia ne kruva, ymesiu nuotrauka kiek as salotu suvalgau big_smile big_smile

Neprisijungęs

 
krachas
Dažnas senbūvis
Registravosi: 2010-04-08
Žinutės: 3978
Įspėjimai: 2
Atsiliepimai: 16

#199 2011-04-13 22:41

Re: Valgau, šiuo metu

Bardo rašė:

mažvydas rašė:

krutineliu 120g, tiesiog grikiu cia daug prisikroviau big_smile

Čia kiba pavalgai nuo tiek aš 300gmesos +125g ryžiu ir daržovių valgau ir išalkstu po poros valandų nors sveriu dar už tave mažiau turbūt

O as valgau 150g mesos + 100g ryziu ir augu..

Neprisijungęs

 
zookyto
Dažnas senbūvis
Vietovė: Siauliai
Registravosi: 2009-05-11
Žinutės: 2281
Atsiliepimai: 1

#200 2011-04-14 08:51

Re: Valgau, šiuo metu

oas manau kad tu nesveri kekviena karta tos mesos ir imi kad pavalgyt

Neprisijungęs

 

Prisijungti arba Registruotis

Kopijuoti draudžiama © 2005 - 2025 Kulturizmas.net