Sveiki atvykę į Kulturizmas.net diskusijų forumą!

Šis diskusijų forumas geriausia vieta rasti patarimą visais Jus dominančiais klausimais kultūrizmo tema - raumenų auginimas, riebalų deginimas, kūno formų tobulinimui, sveikatos priežiūra! Bendraukite su žmonėmis, kurie jaučia aistrą kultūrizmui, fitnesui ir geroms kūno formoms. Dalinkitės savo įspūdžiais, patirtimi ir patarimais!

Nors galite naršyti forumuose be registracijos, norint pasinaudoti visomis galimybėmis kurias mes siūlome, Jūs turite užsiregistruoti. Registracija trunka vos 30 sekundžių ir Jūs gaunate pilną priėjimą prie visko įskaitant nuosavo profilio, bendravimo asmeniniais pranešimais, temų kūrimo ir atsakymo rašymų, balsavimo, treniruočių žurnalų skelbimo, nuotraukų įkėlimu ir specialių pasiūlymų.

Tapkite Kulturizmas.net diskusijų forumo nariu šiandien visiškai nemokamai – tai užtruks viso labo 30 sekundžių! Registruotis dabar!

Prisijungti arba Registruotis

warlius
Naujas dalyvis
Registravosi: 2013-09-14
Žinutės: 1
Atsiliepimai: 0

#3226 2013-09-14 21:50

Re: Sporto medikas, klauskite!

Sveiki
Esu 17 metų ir prieš porą dienų, kai tikrinausi sveikatą, sužinojau, kad mano kraujospūdis mažas - 105/65. Tokios problemos ankščiau nebuvo, o ir pats nesijaučiu blogiau, tačiau vistiek neskamba labai maloniai. Šiaip turiu kvailą madą nedaryti apšilimų ir nušilimų prieš/po treniruotės, leidžiu sau pasėdi tarp serijų (sako, kad reikia vaikščioti, taip širdžiai geriau). Ar gali taip būti dėl to sukilęs tas kraujospūdis? Ir ką daryti, kad jį atstatyti į normalų? Žinoma, be to, kad reiktų daryti, ką paminėjau big_smile bėgiojimas manau dar būtų neblogai, kas dar?

Neprisijungęs

Defrijus
Naujas dalyvis
Registravosi: 2013-09-12
Žinutės: 10

#3227 2013-09-16 10:32

Laba diena sportomedike,

kokia yra medicinos atstovu nuomone apie proteino vartojima 2k. per diena treniruociu dienomis (is karto po treniruotes ir 30-60min. pries miega)?

Tris dienas tesiasi skausmai (diskomfortas, nemalonus pojuciai, periodinis skausmo suintensivejimas ~ 1sek.) nepriklausomi nuo kuno padeties, judesiu, ties 10 sonkauliu, kaireje puseje. Ismatu konsistencija tirsta.

Vandens suvartojimas - 4 - 5l per diena. Ar priezastimi gali buti vanduo?

Planuoju pradeti gerti kreatina (be uzkrovos), pradziai apie 2-3-4 g per diena (is ryto, pries pusryscius, 1 menesi tada 1 savaite pertraukos).

Kiek litru vandens man rekomenduojama isgerti esant tokiam issidestymui (+vartojant kreatina)?

Darbas - sedimas.
Treniruotes 4-5 k. per savaite.
5k. per savaite kelione dviraciu i darba - 14,2km is viso (7,1 km ryte ir po pietu).
Svoris: 70,5 Kg
Kuno sudejimas - tarp mezomorfo ir ektomorfo.
Miegas: 6,5 - 7,5 val.

Dieta (iskaitant baltymu kokteilius):

kcal - 3250
Baltymai - 200g (2.8g/1Kg)
Riebalai - 126g (1.8g/1Kg)
Angliavandeniai - 525g (7.5g/1Kg)

Ar viskas teisingai/pagal nustatytas normas? Stengiuosi suvartot kuo daugiau angliavandeniu pirmoje dienos puseje (iki mazdaug 15:00 - 16:00).

Tikslas: 76-78 Kg

Aciu.

Paskutinį kartą taisė Defrijus (2013-09-16 20:41)

Neprisijungęs

sportomedikas
Dažnas senbūvis
Registravosi: 2010-10-25
Žinutės: 1372
Atsiliepimai: 21

#3228 2013-09-16 21:59

b0ta5 rašė:

Kaip butu pabegt nuo hipoglikemijos? smile Uzvartojus kokio  pre workout buna supykina, galva svaigsta, osbalu visas, tirpsta kartais galune, retai kada pasitaiko, I menesi gal karta, kartais buna 2-3 men nieko, bet kaip uzeina tai reikia nutraukt treniruote smile)

treniruotej gerk sportini gerima su angliavandeniais arba turek sokolado. bet siaip trumpalaike tokia bukle nera pavojinga...

Neprisijungęs

sportomedikas
Dažnas senbūvis

#3229 2013-09-16 22:00

Tuktukas rašė:

Sveiki,
  Turiu problema, tai va man skaudejo riesa, nes turbut silpnas man jis ir as 2 sav nedariau jo viskas normaliai lyg ir nebeskauda nusipirkau bintus riesams ir atejes po pertraukos padariau su didesniu svoriu bicepsa negu pries tai nors zinau, kad blogai tada po savaites, vel atejau treciadieni bicepsa daryti ir uzsidejes ta svori nepakeliau, tada as ji susimazinau ir nesupratau kur cia prikolas darydamas man desinia ranka kazkaip lyg ir i sona ejo, nes nepekeliau su ja tokio svoria po treniruotes namuose itempiau bicepsa ir bandziau paspausti, o jis man kaip ir susileides ta prasme minkstas toks nebuvo jis pries sav kaires rankos bicepsas viskas gerai, bet desines nezinau, kas buvo subliusko pabandziau namuose pasimti hanteli pakelti su desinia net nepajudinau jo, o su kaire be problemu, nors man desinia stipresne buvo pries tai, tai va gal zinote ka daryti ir kodel taip buvo? Gal yra pratimu kokiu nors? Man 16 metu.
Is anksto aciu uz atsakyma.

tai gal bicepsas nuplyso?...

Neprisijungęs

sportomedikas
Dažnas senbūvis

#3230 2013-09-16 22:02

ramunsia rašė:

sweiki turiu klausima kaip  geriausia daryt pritupimus,tupti iki galo,ar  kol slaunys bus 90% su grindimis, man labiau tinka iki galo nes kita varijanta daran ima skaudeti keliai,o kaip istiesu reikia?

pritupimai neturi kelti skausmo. yra metodiku, kur tupiama iki galo, galima ir iki 90 laipsniu tupt... as esu uz taisyklinga tupima iki 90laipsniu, nes iki 'dugno' tupime gali kenteti meniskai. sekmes!

Neprisijungęs

sportomedikas
Dažnas senbūvis

#3231 2013-09-16 22:03

Cost rašė:

Sveiki,
Turiu tokią problemą darant spaudimą kojom. Prieš kelias savaites darant po vieną koją, paskutinius pakartojimus skaudėjo kirkšnį vienos kojos, kita savaitę dariau su dviem kartu, viskas buvo gerai. Vėliau vėl apkeičiau ir jaučiau skausmą, tada vėl su dviem dariau ir prieš kelias dienas vėl darant po vieną koją jau vos ne nuo pirmų pakartojimų buvo toks skausmas, kad galvojau dar vieną pakartojimą padarau ir kažkas nuplyš. smile Bet po to padariau 3x12 su abiem kojom ir viskas gerai buvo, bet einant namo/gryžus/miegant vėliau skaudėjo kurį laiką. Tai klausimas būtų kame čia bėda jei skausmas atsiranda tik darant po viena koja ir kaip tą bėdą sutvarkyt? Ir ar vertėtų kurį laiką tą pratimą praleisti?

mazink svori ir daryk po viena koja, bet be skausmo. ir palengva didink svorius. atlik gerus tempimus. daugiau pasakyt kazka sunku... sekmes!

Neprisijungęs

sportomedikas
Dažnas senbūvis

#3232 2013-09-16 22:04

mid12 rašė:

Sveiki. kokie simptomai rodo jog meniskas gali buti iplyses?

skausmas, sanario tinimas, sunku lipti laiptais, ypac zemyn.

Neprisijungęs

sportomedikas
Dažnas senbūvis

#3233 2013-09-16 22:05

smekla rašė:

Sveiki, patempus kelio raiscius, kaip geriau gydyt? jei tepalus tept, tai geriau sildyt, ar saldyt? ar sildyt-saldyt ?

ramybe, saldymas...veliau saikingas kruvis su sildymu pries kruvi ir saldymu po kruvio. sekmes!

Neprisijungęs

sportomedikas
Dažnas senbūvis

#3234 2013-09-16 22:06

kernkraft rašė:

Sporto medike, gal yra teke matyt tokiu simptomu : lankstant koja per keli jokio diskomforto, lipant laiptais arba tupiant (ties 45 laipsniu "itupimu" prasideda gelimas po kelio girnele) itupus giliau nebesijaucia nieko, stojantis irgi beveik nieko. su lyg kiekvienu tupimo pakartojimu skausmas mazeja, veliau galima tupinet. bet pirmas tupimas visada jauciasi.

girneles raiscio uzdegimas gali buti...

Neprisijungęs

sportomedikas
Dažnas senbūvis

#3235 2013-09-16 22:07

Armandas356 rašė:

Sveiki,turiu problemu del nugaros apatines dalies  retkarciais ja skaudedavo bet dabar skauda  dazniau ir tas skaumas toks surakinantis  bet ne pas didziausias tas skaumas yra, manau cia gali buti del netaisingos laikysenos arba del kuprines su knygomis ir manau nusilpo nugaros raumenys  noreciau suzinoti ar as  savo nugarai nepakenksiu jei eisiu i sporto sale sportuoti del mases?ar vertetu apsilankyti pas gydytoja suzinoti kokie raumenys nusilpe yra ir gauti programa sustiprinti nugaros raumenis.

antras variantas...konsultacija, o po to sportas...

Neprisijungęs

sportomedikas
Dažnas senbūvis

#3236 2013-09-16 22:08

SiRex rašė:

sportomedikas rašė:

SiRex rašė:

Sveikas, sproto medike. Turiu tokia problemą su presu, man jis gan iššokes būna net labiau už krutinę. Ryte kai nieko nevalgęs tai gal ir normaliai o vakare ar po pietų, kai pavalgau tai išsiputes, ir iššokes labiau už krūtinę. Ankščiau ėjau i sporto salę apie 4 mėn, tai darydavau su svoriais atsilenkimus, dabar jau su savo svoriu dirbu nuo gegužės mėn tai darau pratimą plank ir kojų pakelnojimus ant turniko apačiai. Tai ką patartumėte, kad sutvarkyti presą?

pilvas gali buti issiputes ir nuo baltyminiu papildu, kai sutrinka azoto balansas zarnyne...ar vartoji papildus?

Papildu nevartojau, valgydavau varske ir baltymu kokteili susiplakdavau is varskes, 2 kiausiniu baltymu, pieno ir banano. Dabar siu produktu nevartoju jau daugiau kaip men.

padejo?

Neprisijungęs

sportomedikas
Dažnas senbūvis

#3237 2013-09-16 22:09

Scott rašė:

Sveiki, turiu tokia problemele... Pries vasara rimtai sportavau, uzsiiminejau kulturizmu, pabegiodavau. Vasarai atejus, nustojau sportuoti, patinginiavau, suprastejo mityba.. Na ir vasaros viduri, o gal ir gale (nepamenu) pradejo skaudeti krutines viduri. Skausmas nepastovus, suskausta kazka darant.. Kartais buna, kad kylant is lovos ar kai keliuosi is kokio fotelio su ranku pagalba.. Vienu zodziu.. Atliekant kazkoki tai specifini judesi.. Skausmas trumpalaikis, is kart dingsta.. Is pradziu maniau, jog tai krutines raumenys po sporto atsigaut bando.. Bet si skausma jauciu jau menesi (gal net ilgiau). Beto, pries prasidedant krutines skausmams jokio ypatingo fizinio kruvio neturejau, o ir po fiziniu kruviu, man dazniausiai skaudedavo isorines krutines puses o ne krutines centra... Taigi, laukiu bet kokiu patarimu. Galbut kazkas turejo tokiu problemu? Prisikaiciau visokio slamsto apie krutines skausmus.. Nuo krutines anginos iki sirdies nepakankamumo.. Taigi, kas man galetu but? Galbut truksta vitaminu? Kaip ir sakiau, vasara mazai valgiau ir pats maistas nebuvo pilnavertis..

tarpsonkauline neuralgija greiciausiai bus susijusi su stuburo slanksteliu mobilumu... siaip reiktu ziuret daugiau gyvai...

Neprisijungęs

sportomedikas
Dažnas senbūvis

#3238 2013-09-16 22:10

warlius rašė:

Sveiki
Esu 17 metų ir prieš porą dienų, kai tikrinausi sveikatą, sužinojau, kad mano kraujospūdis mažas - 105/65. Tokios problemos ankščiau nebuvo, o ir pats nesijaučiu blogiau, tačiau vistiek neskamba labai maloniai. Šiaip turiu kvailą madą nedaryti apšilimų ir nušilimų prieš/po treniruotės, leidžiu sau pasėdi tarp serijų (sako, kad reikia vaikščioti, taip širdžiai geriau). Ar gali taip būti dėl to sukilęs tas kraujospūdis? Ir ką daryti, kad jį atstatyti į normalų? Žinoma, be to, kad reiktų daryti, ką paminėjau big_smile bėgiojimas manau dar būtų neblogai, kas dar?

viskas tau gerai. neieskok slieku... geras tas kraujospudis... smile

Neprisijungęs

sportomedikas
Dažnas senbūvis

#3239 2013-09-16 22:13

Defrijus rašė:

Laba diena sportomedike,

kokia yra medicinos atstovu nuomone apie proteino vartojima 2k. per diena treniruociu dienomis (is karto po treniruotes ir 30-60min. pries miega)?

Tris dienas tesiasi skausmai (diskomfortas, nemalonus pojuciai, periodinis skausmo suintensivejimas ~ 1sek.) nepriklausomi nuo kuno padeties, judesiu, ties 10 sonkauliu, kaireje puseje. Ismatu konsistencija tirsta.

Vandens suvartojimas - 4 - 5l per diena. Ar priezastimi gali buti vanduo?

Planuoju pradeti gerti kreatina (be uzkrovos), pradziai apie 2-3-4 g per diena (is ryto, pries pusryscius, 1 menesi tada 1 savaite pertraukos).

Kiek litru vandens man rekomenduojama isgerti esant tokiam issidestymui (+vartojant kreatina)?

Darbas - sedimas.
Treniruotes 4-5 k. per savaite.
5k. per savaite kelione dviraciu i darba - 14,2km is viso (7,1 km ryte ir po pietu).
Svoris: 70,5 Kg
Kuno sudejimas - tarp mezomorfo ir ektomorfo.
Miegas: 6,5 - 7,5 val.

Dieta (iskaitant baltymu kokteilius):

kcal - 3250
Baltymai - 200g (2.8g/1Kg)
Riebalai - 126g (1.8g/1Kg)
Angliavandeniai - 525g (7.5g/1Kg)

Ar viskas teisingai/pagal nustatytas normas? Stengiuosi suvartot kuo daugiau angliavandeniu pirmoje dienos puseje (iki mazdaug 15:00 - 16:00).

Tikslas: 76-78 Kg

Aciu.

be fanatizmo... baltymo daugoka mano nuomone... smile o del skausmo reik ziuret...galbut nuo stuburo eina skausmas...

Neprisijungęs

SiRex
Naujas dalyvis
Registravosi: 2012-05-26
Žinutės: 19
Įspėjimai: 1

#3240 2013-09-17 16:39

sportomedikas rašė:

SiRex rašė:

sportomedikas rašė:

pilvas gali buti issiputes ir nuo baltyminiu papildu, kai sutrinka azoto balansas zarnyne...ar vartoji papildus?

Papildu nevartojau, valgydavau varske ir baltymu kokteili susiplakdavau is varskes, 2 kiausiniu baltymu, pieno ir banano. Dabar siu produktu nevartoju jau daugiau kaip men.

padejo?

Nu kad nelabai.

Neprisijungęs

samas
Dažnas senbūvis
Registravosi: 2012-09-18
Žinutės: 3499
Atsiliepimai: 22

#3241 2013-09-17 17:43

SiRex rašė:

sportomedikas rašė:

SiRex rašė:

padejo?

Nu kad nelabai.

Rasei kad tavo stuburas iskrypes, jei jis issirietes i prieki t.y. sikna stacia o pilvas isvirtes, taip ir bus kol nesusitvarkysi laikysenos.

Neprisijungęs

Tex
Atkaklus dalyvis
Registravosi: 2013-02-03
Žinutės: 172
Įspėjimai: 2

#3242 2013-09-17 21:46

Sveiki. Neseniai pradėjau atlikinėt pritupimus su štangą, Po antros kojų dienos vyksta keisti dalykai su kelėnu. Kai ištiesiu ar įtempiu dešinę koją, kelėna pradeda taip nemaloniai spausti, toks lyg skausmas. Galvoju ar gali nuo tų pritupimu būt? Ankščiau nesu jų daręs, bet dabar pradėjau daryti, pamokino kaip. Gal apšilima per silpną padariau?

Neprisijungęs

Scott
Naujas dalyvis
Registravosi: 2011-11-18
Žinutės: 13

#3243 2013-09-17 22:57

sportomedikas rašė:

Scott rašė:

Sveiki, turiu tokia problemele... Pries vasara rimtai sportavau, uzsiiminejau kulturizmu, pabegiodavau. Vasarai atejus, nustojau sportuoti, patinginiavau, suprastejo mityba.. Na ir vasaros viduri, o gal ir gale (nepamenu) pradejo skaudeti krutines viduri. Skausmas nepastovus, suskausta kazka darant.. Kartais buna, kad kylant is lovos ar kai keliuosi is kokio fotelio su ranku pagalba.. Vienu zodziu.. Atliekant kazkoki tai specifini judesi.. Skausmas trumpalaikis, is kart dingsta.. Is pradziu maniau, jog tai krutines raumenys po sporto atsigaut bando.. Bet si skausma jauciu jau menesi (gal net ilgiau). Beto, pries prasidedant krutines skausmams jokio ypatingo fizinio kruvio neturejau, o ir po fiziniu kruviu, man dazniausiai skaudedavo isorines krutines puses o ne krutines centra... Taigi, laukiu bet kokiu patarimu. Galbut kazkas turejo tokiu problemu? Prisikaiciau visokio slamsto apie krutines skausmus.. Nuo krutines anginos iki sirdies nepakankamumo.. Taigi, kas man galetu but? Galbut truksta vitaminu? Kaip ir sakiau, vasara mazai valgiau ir pats maistas nebuvo pilnavertis..

tarpsonkauline neuralgija greiciausiai bus susijusi su stuburo slanksteliu mobilumu... siaip reiktu ziuret daugiau gyvai...

O tikrai gali buti tai? Nes pasiskaiciau apie ja, tai man nei kostint, nei ciaudint neskauda. Skauda keiciant padeti.. bet ir tai, tik darant specifinius judesius, kada ijungiu ir krutine (kylant is lovos, keliantis is fotelio ir pns).
Jei visgi si liga, ka patarumet daryti? Kokie vaistai, prieparatai? Ar reikia eiti pas gydytojus? smile
Is anksto aciu.

Paskutinį kartą taisė Scott (2013-09-18 15:01)

Neprisijungęs

Dopamine
buvęs elijus
Vietovė: Luton
Registravosi: 2007-08-18
Žinutės: 1670
Atsiliepimai: 5

#3244 2013-09-18 12:30

tarkim isaunu analgetiku, pvz paracetamolio. Ar galiu tada stumt save atlikt tam tikrus pratimus, kuriuose jausciau skausma be analgetiku? Ar tada trauma gyna geriau ar tik daugiau zalos daroma?

Neprisijungęs

Tuktukas
Naujas dalyvis
Registravosi: 2013-09-05
Žinutės: 12

#3245 2013-09-19 21:14

Bet man jo neskauda buvau nuejes pas daktarus nieko nepasake patys nelabai zino paskyre sildyma ir vaistu, o jei ir plyses ka reiktu daryti? gal kuom tepti pvz fastum geliu gal padetu nors biski?

sportomedikas rašė:

Tuktukas rašė:

Sveiki,
  Turiu problema, tai va man skaudejo riesa, nes turbut silpnas man jis ir as 2 sav nedariau jo viskas normaliai lyg ir nebeskauda nusipirkau bintus riesams ir atejes po pertraukos padariau su didesniu svoriu bicepsa negu pries tai nors zinau, kad blogai tada po savaites, vel atejau treciadieni bicepsa daryti ir uzsidejes ta svori nepakeliau, tada as ji susimazinau ir nesupratau kur cia prikolas darydamas man desinia ranka kazkaip lyg ir i sona ejo, nes nepekeliau su ja tokio svoria po treniruotes namuose itempiau bicepsa ir bandziau paspausti, o jis man kaip ir susileides ta prasme minkstas toks nebuvo jis pries sav kaires rankos bicepsas viskas gerai, bet desines nezinau, kas buvo subliusko pabandziau namuose pasimti hanteli pakelti su desinia net nepajudinau jo, o su kaire be problemu, nors man desinia stipresne buvo pries tai, tai va gal zinote ka daryti ir kodel taip buvo? Gal yra pratimu kokiu nors? Man 16 metu.

Neprisijungęs

SiRex
Naujas dalyvis

#3246 2013-09-19 23:31

samas rašė:

SiRex rašė:

sportomedikas rašė:

padejo?

Nu kad nelabai.

Rasei kad tavo stuburas iskrypes, jei jis issirietes i prieki t.y. sikna stacia o pilvas isvirtes, taip ir bus kol nesusitvarkysi laikysenos.

Mam tik i sona iskrypes o i prieki ne.
Ir rasiau kad bun kai pavalgau kol nevalgau norma arba ziurint ka valgau jei normalu maista tai apvirskinus irgi norma bet ne taip kaip nevalges. Gal cia dujos kaupiasi?

Paskutinį kartą taisė SiRex (2013-09-19 23:33)

Neprisijungęs

Pylle
Atkaklus dalyvis
Vietovė: Kaunas
Registravosi: 2010-01-03
Žinutės: 188

#3247 2013-09-22 21:23

sveiki, klausimas butu kaip numalsinti pakinkliu skausmus ir kaip ju isvengti ?

Neprisijungęs

MrBurbulas
Shy Gym Rat
Registravosi: 2011-07-11
Žinutės: 12860
Atsiliepimai: 23

#3248 2013-09-22 22:00

Tuktukas rašė:

Bet man jo neskauda buvau nuejes pas daktarus nieko nepasake patys nelabai zino paskyre sildyma ir vaistu, o jei ir plyses ka reiktu daryti? gal kuom tepti pvz fastum geliu gal padetu nors biski?

sportomedikas rašė:

Tuktukas rašė:

Sveiki,

plysta drabuzis, ka darai ? susiuni. taip ir bicepsa remontuot reik

Neprisijungęs

Vartotojas258
Dažnas senbūvis
Vietovė: Vilnius
Registravosi: 2013-06-11
Žinutės: 1211
Atsiliepimai: 1

#3249 2013-09-22 22:42

Sveiki. Būna man, kad skauda nugaros kairės pusės sparną. Dažniausiai vakarais. Kas gali būt? Būna, kad ir visa kairės pusės nugara skauda, gal raumenys kairės pusės silpni, ar kas gali būti?

Neprisijungęs

SiRex
Naujas dalyvis

#3250 2013-09-23 14:34

Vartotojas258 rašė:

Sveiki. Būna man, kad skauda nugaros kairės pusės sparną. Dažniausiai vakarais. Kas gali būt? Būna, kad ir visa kairės pusės nugara skauda, gal raumenys kairės pusės silpni, ar kas gali būti?

Su stuburu viskas gerai?

Neprisijungęs

Prisijungti arba Registruotis

Kopijuoti draudžiama © 2005 - 2025 Kulturizmas.net