Puslapiai: 1 … 45 46 47 48 49 … 196
Prisijungti arba Registruotis
- Kurkudikis
- Dažnas dalyvis
- Vietovė: Uk
- Registravosi: 2011-06-27
- Žinutės: 450
- Atsiliepimai: 1
#1151 2011-07-21 23:07
Re: Sporto medikas, klauskite!
kurgitu rašė:
Kurkudikis rašė:
sportomedikas rašė:
itariu, kad gali buti funkcinis padikauliu blokas...bet reiktu ziuret gyvai. ar esi turejes ciurnos raisciu patempimu? nuo ko intensyveja skausmas?intensyveja skausmas,kai lenkiu pada i virsu,kai zemyn lenkiu skausmo jokio nera.Ciurnos raisciu patempimo nesu turejes .
bandei masazuoti ? as kiek pamenu tai cia nuo avalynes,galimas daiktas ir nuo kruvio ,bet kokia 80%kad nuo avalynes ,jai kur yra zvirkelis basas pasiviaksciok po akmenukus ,bus kaip masazas turi padeti .
Bandziau masazuoti ir kompresus dejau kur su karsciu
Neprisijungęs
- kurgitu
- Atletas :)
- Registravosi: 2009-09-30
- Žinutės: 2892
- Atsiliepimai: 12
#1152 2011-07-21 23:09
Kurkudikis rašė:
kurgitu rašė:
Kurkudikis rašė:
intensyveja skausmas,kai lenkiu pada i virsu,kai zemyn lenkiu skausmo jokio nera.Ciurnos raisciu patempimo nesu turejes .bandei masazuoti ? as kiek pamenu tai cia nuo avalynes,galimas daiktas ir nuo kruvio ,bet kokia 80%kad nuo avalynes ,jai kur yra zvirkelis basas pasiviaksciok po akmenukus ,bus kaip masazas turi padeti .
Bandziau masazuoti ir kompresus dejau kur su karsciu
na as tau sakau kad cia nuo avalynes bandyk ismasazuoti per skausma kulna ir blauzda pirstus istampyti koju ,ir kaip sakau pavaikscioti basam
Neprisijungęs
- dirzinskas
- Atkaklus dalyvis
- Registravosi: 2010-06-10
- Žinutės: 130
- Atsiliepimai: 0
#1153 2011-07-25 13:17
sveiki kiekvienos treniruotes pabaigoje laikau rankose svory 2giras 32kg kad sustiprint dilby ir kiekviena treniruote stengiuosi islaikyti kuo ilgiau taciau atrodo jegu dar yra bet pradeda tirpti rankos cia taip turi but ar kazkas negerai?aciu uz atsakyma
Neprisijungęs
- ishp3ra
- Dažnas senbūvis
- Registravosi: 2008-09-24
- Žinutės: 1953
- Atsiliepimai: 7
#1154 2011-07-25 13:35
dirzinskas rašė:
sveiki kiekvienos treniruotes pabaigoje laikau rankose svory 2giras 32kg kad sustiprint dilby ir kiekviena treniruote stengiuosi islaikyti kuo ilgiau taciau atrodo jegu dar yra bet pradeda tirpti rankos cia taip turi but ar kazkas negerai?aciu uz atsakyma
Del tavo problemos, tai nezinau atsakymo, bet primena klausima is serijos "kai nubegu 3km, oro truksta, bet kojos dar begti gali, ar cia kazkas negerai?".
Uztat jei bandai susitiprinti grip'sa, tai ne giras dvi laikyk, o stangos blynus tik pirstais suspaudus. Dar tinka prisitraukimai naudojant rankslousti, arba toks specialus treniruoklis kur toks sukamas virvagalys ant sienos pakabintas; bet sita labai reta sporto sale turi.
Neprisijungęs
- sporcmenas-2
- Dažnas senbūvis
- Registravosi: 2007-07-31
- Žinutės: 5666
- Įspėjimai: 2
- Atsiliepimai: 13
#1155 2011-07-25 14:36
dirzinskas rašė:
nuo per didelio kruvio,saugysles prasitampo greit uztirp[sta ir panasiai
Neprisijungęs
- world
- Dažnas dalyvis
- Registravosi: 2010-07-23
- Žinutės: 662
- Atsiliepimai: 1
#1156 2011-07-25 16:32
sporcmenas-2 rašė:
dirzinskas rašė:
nuo per didelio kruvio,saugysles prasitampo greit uztirp[sta ir panasiai
man traukas darant riese tarsi toks nutirpimas gale pratimo atsiranda kaikada, tai speju cia tos sausgysles irgi. o siuo atveju ka nors galima padaryt?bintai gal padet turetu?
Neprisijungęs
- sportomedikas
- Dažnas senbūvis
- Registravosi: 2010-10-25
- Žinutės: 1372
- Atsiliepimai: 21
#1157 2011-07-26 21:19
dirzinskas rašė:
dilbius gali stiprint ir kitais budais. o rankos pradeda tirpti, nes trapecijos raumenys uzspaudzia i rankas einancius nervus. ranku tirpimas - neurologinis simptomas. siaip po kurio laiko gali pradet tirpt rankos ir be giru, tai ziu, nepersistenk! sekmes!
Neprisijungęs
- sporcmenas-2
- Dažnas senbūvis
#1158 2011-07-26 22:04
man buvo,tai pastovus tirpimas puse metu kankino,nuvariau pas daktarus,persviete spranda sake viskas tvarkoj,tai kazka apie nuspausta saugisle murke:D
Neprisijungęs
- ruignas
- Naujas dalyvis
- Registravosi: 2011-07-27
- Žinutės: 2
#1159 2011-07-27 01:15
Labadiena, labai apsidžiaugiau radęs internete žmogų kuris gal gali man padėti, taigi mano situacija yra tokia:
Jau daugelį metų sportuoju, daugiausiai krepšinį. Dabar sunku pasakyti kiek būtent tiksliai laiko turiu tokia problemą, manau jau apie du metai. Taigi mane kankina skausmas (kairėje) toje vietoje kur blauzda tik kitoje pusėje, kur yra blauzdos kaulas ar kaip jis vadinas, toks jausmas kad skauda patį kaulą. Skausmas prasideda tik tada kada atsispiriu kaire koja. Po dar kelių šuolių skausmas didėja ir po to jau nebegaliu visu krūviu normaliai atsispirti. Kai pailsiu ilgesnį laiką skausmo nebelieka, bet pradėjus vėl šokinėt jis po truputi atsiranda. Tai labai erzina.Po geros treniruotės ta vieta būna labai sujautrėjusi skausmui, užtenka vos paliesti ir skauda labai stripriai, dažnai šaldydavau tai tuo momentu padėdavo. Skausmas būna labai panašus lyg būtum susitrenkęs tą kaulą. Internete bandžiau ieškoti apie tai ką nors tai radau tik nelietuviškuose puslapiuose. Ta liga jie apibūdina kaip shin splints, bet kas keisčiausiai, kad ją sukelia dažniausiai bėgiojimas, o man paprastai lakstant nieko nebūna. Skausmas atsiranda tik davus kojai didelį krūvį(sprogstamą jėgą). Taigi mane tai visiškai supainiojo, bet iš paskutinės vilties bandžiau daryti pratimus kuriais jie siūlo gydytis, naudos nedavė.... Netekęs kantrybes kažkur prieš pusė metų kreipiausi pas esą rimtus gydytojus, jie prašvietė koją, pačiupinėjo, sukvietė visą praktikantų iš universitetų komandą, bet vistiek nieko nerado, pasakė esą, gal taip yra nuo brendimo, bet tai man jau 18 metų ir dar pasakė kad gal reikia kažkokio kritinio lužio, net nelabai supratau apie ką ji.
Mano duomenys: 18 metų 190 cm 90 kg
Labai būčiau dėkingas, jai sugebėtumėte man pagelbėti, gal jūsų praktikoje yra kas nors panašaus pasitaikę.
Paskutinį kartą taisė ruignas (2011-07-27 13:42)
Neprisijungęs
- sportomedikas
- Dažnas senbūvis
- Registravosi: 2010-10-25
- Žinutės: 1372
- Atsiliepimai: 21
#1160 2011-07-27 22:58
ruignas rašė:
Labadiena, labai apsidžiaugiau radęs internete žmogų kuris gal gali man padėti, taigi mano situacija yra tokia:
Jau daugelį metų sportuoju, daugiausiai krepšinį. Dabar sunku pasakyti kiek būtent tiksliai laiko turiu tokia problemą, manau jau apie du metai. Taigi mane kankina skausmas (kairėje) toje vietoje kur blauzda tik kitoje pusėje, kur yra blauzdos kaulas ar kaip jis vadinas, toks jausmas kad skauda patį kaulą. Skausmas prasideda tik tada kada atsispiriu kaire koja. Po dar kelių šuolių skausmas didėja ir po to jau nebegaliu visu krūviu normaliai atsispirti. Kai pailsiu ilgesnį laiką skausmo nebelieka, bet pradėjus vėl šokinėt jis po truputi atsiranda. Tai labai erzina.Po geros treniruotės ta vieta būna labai sujautrėjusi skausmui, užtenka vos paliesti ir skauda labai stripriai, dažnai šaldydavau tai tuo momentu padėdavo. Skausmas būna labai panašus lyg būtum susitrenkęs tą kaulą. Internete bandžiau ieškoti apie tai ką nors tai radau tik nelietuviškuose puslapiuose. Ta liga jie apibūdina kaip shin splints, bet kas keisčiausiai, kad ją sukelia dažniausiai bėgiojimas, o man paprastai lakstant nieko nebūna. Skausmas atsiranda tik davus kojai didelį krūvį(sprogstamą jėgą). Taigi mane tai visiškai supainiojo, bet iš paskutinės vilties bandžiau daryti pratimus kuriais jie siūlo gydytis, naudos nedavė.... Netekęs kantrybes kažkur prieš pusė metų kreipiausi pas esą rimtus gydytojus, jie prašvietė koją, pačiupinėjo, sukvietė visą praktikantų iš universitetų komandą, bet vistiek nieko nerado, pasakė esą, gal taip yra nuo brendimo, bet tai man jau 18 metų ir dar pasakė kad gal reikia kažkokio kritinio lužio, net nelabai supratau apie ką ji.
Mano duomenys: 18 metų 190 cm 90 kg
Labai būčiau dėkingas, jai sugebėtumėte man pagelbėti, gal jūsų praktikoje yra kas nors panašaus pasitaikę.
tau paprasciausias girneles sausgysles uzdegimas, angl. Jumper's knee (suolininko kelias). pagrindine priezastis butent ir yra dazni suoliai. Jaunesniems sportininkams tai vadintusi Ostgood - Schlatter liga - girneles raiscio prisitvirtinimo vietos uzdegimas del perkrovos ir brendimo, kai kaulai auga greiciau nei raumenys. Aisku yra ir kitu traumos priezasciu: labai kieta danga, menkas fizinis pasiruosimas, prasta avalyne, greitas augimas ir pan... Gydymas prasideda ramybe, fizioterapija, butini kokybiski priekinio slaunies raumens tempimo pratimai, ekscentriniai pratimai skiriami velesnese gydymo fazese. Jei po treniruotes skauda, saltis - puikus dalykas. Gali saldyti kad ir kasdien po 15-20min vakarais. Iskart sakau, kad sita letine trauma sunkiai gyja ir reikia kruopstumo, kad pilnai pasveikti. Tiek galiu pasakyti internetu, neapziurejus kojos ir neivertinus kitu sios traumos rizikos faktoriu. Jei esi kur Vilniuje, galeciau pakonsultuoti gyvai. Jei ka, rasyk. Sekmes!
Neprisijungęs
- ruignas
- Naujas dalyvis
- Registravosi: 2011-07-27
- Žinutės: 2
#1161 2011-07-27 23:43
Internete paskaičiau apie ta liga, tai tikrai mano atvejis, bet va vienas dalykas keistas man, kad rašo kad turi būti skausmas kelyje, ar šiek tiek žemiau jo turi būti guziukas, bet pas mane nieko panašaus nėra su keliais viskas tvarkoje, skausmas jaučiamas nuo kelieno 15 cm žemiau ir tesiasi dar per visa blauzdikauli kokius 20cm , vidurys pats jautriausias. Deja esu nuo Vilniaus gan tolokai, kokiu būdų man pasiūlytumėte dabar gydyti tai, ar daryti poilsį? ar daryti tuos pratimus?, aš kaip supratau jūs šnekėjot apie šituos pratimus: (pratimai kažkur video viduryje)
O šiaip labai norėčiau jums padėkoti už pagalba, labai šaunu kai internetu tau pasako daugiau negu pačioje ligoninėje. Pagaliau ligos paieškos baigėsi !!
Paskutinį kartą taisė ruignas (2011-07-28 00:18)
Neprisijungęs
- kokteilinis
- Atkaklus dalyvis
- Registravosi: 2011-04-18
- Žinutės: 109
#1162 2011-07-28 19:16
Sveiki. Patempiau raisčius, gali būti, kad ir antro laipsnio patempimas, tai kaip suprantu ir galimas įplyšimas. Pas daktarus nesikreipiau, šaldžiau ledu po 20min kas 3-4h 2 paras ir laikiau koją pakeltą. Kaip gydyti toliau ? Ta koja visiškai nesiremiu tik pora kartų netyčia neišlaikęs pusiausvyros atsirėmiau, tai tik tuo metu suskaudėjo ir viskas. Kiek laiko dar reikia ją laikyti pakeltą ir ką daryti toliau ?
Neprisijungęs
- MrBurbulas
- Shy Gym Rat
- Registravosi: 2011-07-11
- Žinutės: 12860
- Atsiliepimai: 23
#1163 2011-08-04 10:21
Sveiki. Ištiko keista problema. Jau gal pora savaičių jaučiu štai šitoje vietoje skausmą ( kairėje pusėje) ( žinoma čia ne aš ).
Nepamenu kaip tas skausmas atsirado... Bet skauda darant tik pratimus krūtinei. Darant pečius , tricepsą kur šiek tiek įsijungia petys - nesijaučia nieko.Sanarių skausmo variantą atmečiau. Taigi beliko kad patempiau raumenį/ sausgyslę ir tikėjausi kad savaitės poilsis padės. Tačiau darant pratimus po savaitės, vis tiek skauda Skauda neblogai, net su tuščia štanga darant. Bet jei darau per skausmus po kokių 4 serijų skausmas kaip ir dingsta ir kituose krūtinės pratimuose nesijaučia nieko. Taigi kame gali buti problema?
Spėju teks pamiršti krutinės darymą kokiam mėnesiukui ar galima labai mažais svoriais vis tiek truputį judint?
Neprisijungęs
- sporcmenas-2
- Dažnas senbūvis
#1164 2011-08-04 17:50
MrBurbulas rašė:
Sveiki. Ištiko keista problema. Jau gal pora savaičių jaučiu štai šitoje vietoje skausmą ( kairėje pusėje) http://img577.imageshack.us/img577/4221/malebody.jpg ( žinoma čia ne aš ).
Nepamenu kaip tas skausmas atsirado... Bet skauda darant tik pratimus krūtinei. Darant pečius , tricepsą kur šiek tiek įsijungia petys - nesijaučia nieko.Sanarių skausmo variantą atmečiau. Taigi beliko kad patempiau raumenį/ sausgyslę ir tikėjausi kad savaitės poilsis padės. Tačiau darant pratimus po savaitės, vis tiek skaudaSkauda neblogai, net su tuščia štanga darant. Bet jei darau per skausmus po kokių 4 serijų skausmas kaip ir dingsta ir kituose krūtinės pratimuose nesijaučia nieko. Taigi kame gali buti problema?
Spėju teks pamiršti krutinės darymą kokiam mėnesiukui ar galima labai mažais svoriais vis tiek truputį judint?
tokios traumos reikalauja ne savaites o minimum men pertraukos;)
Neprisijungęs
- MrBurbulas
- Shy Gym Rat
#1165 2011-08-04 18:21
negraudink. menuo be krutines darymo = savizudybe
(
Neprisijungęs
- sporcmenas-2
- Dažnas senbūvis
#1166 2011-08-04 18:22
MrBurbulas rašė:
![]()
(
gali neilsetis,bet tas skausmas bus tavo trenkiu pakeleivis:D
ne vient be krutine,isvis be trenkiu:D
Paskutinį kartą taisė sporcmenas-2 (2011-08-04 18:23)
Neprisijungęs
- MrBurbulas
- Shy Gym Rat
#1167 2011-08-04 18:28
sporcmenas-2 rašė:
MrBurbulas rašė:
![]()
(
gali neilsetis,bet tas skausmas bus tavo trenkiu pakeleivis:D
ne vient be krutine,isvis be trenkiu:D
TIPO MENESI ATOSTOGU? TU JUOKAUJI?
Neprisijungęs
- paulius75
- Naujas dalyvis
- Registravosi: 2010-09-26
- Žinutės: 16
#1168 2011-08-05 15:24
Sveiki, gal siektiek aprasysiu savo sveikatos istorija, kad butu aiskiau: Pries prasidedant akademiniams mokslo metams kai man buvo 19, reikejo pasitikrint sveikata, tada aptiko sirdies uzesi, padare visokiausius tyrimus, bet nieko nerado, pasidariau sirdies ultragarsa (nzn kaip tiksliai vadinasi) ir nieko nerado, taigi diagnoze buvo funkcinis uzesys atsirandantis brendimo metu ir israse gert magnio..Pradejau sportuot. po 2,5 metu normalaus sporto be jokiu problemu, staiga pradejau sirdies plote jausti spaudima, treniruotes metu ir po jos, ilsintis. Rytais darant manksta taip pat kartais pasijausdavo tempiant krutines raumenis. Jausmas lyg kas gniaustu sirdi ar kazkas panasaus, jokio silpnumo jokio svaigimo. Treniruotese labiausiai jauciasi dirbant krutine, o dirbant kitus raumenis kartais nieko nesijaucia. Isigandau, kad nenumirciau stangineje, nustojau sportuot ir nuejau vel pas gydytoja. Padare slapimo, kalio, magnio, cholesterolio, EKG, cukraus, krutines rentgena. Uzesys kuris buvo anksciau yra daug silpnesnis nei buvo pries 2,5 metu. Visi tyrimai labai geri, kraujas sveikas ir t.t. Pasake sportuot gali, tik nepersistenk...O jei nori gali dar darytis ta ultragarsa, bet kad jis anksciau nieko nerado tai nelabai ir dabar ras sake. Nesidariau. Pastebejau kad nesportuojant, diskomfortas praktiskai dingsta. Darant cardio (7km begimas) nieko nesijaucia, bet po kiek laiko vel toks tampymas sirdies plote atsiranda kartkartemis. Tai va dabar ir esu tokioj kryzkeleje, sportuot kazkaip baisu, o visko apleist ir nesinori, gal kas kokiu patarimu turit ar gal kam panasiai yra buve? Dekui!
Neprisijungęs
- Loading
- Dažnas senbūvis
- Registravosi: 2011-05-28
- Žinutės: 10084
- Atsiliepimai: 20
#1169 2011-08-05 15:27
beveik garantuoju, kad burbului tas skausmas atsirado darnat plesima ant lygaus.
Neprisijungęs
- MrBurbulas
- Shy Gym Rat
#1170 2011-08-05 17:06
Loading rašė:
beveik garantuoju, kad burbului tas skausmas atsirado darnat plesima ant lygaus.
em sita ... cia zinok turbut 99 % kad pataikei nu bet nebefleiminkim temos
Neprisijungęs
- dhjana
- buvęs drugsmylife
- Registravosi: 2008-11-01
- Žinutės: 1611
- Atsiliepimai: 5
#1171 2011-08-08 12:23
gal patarsit kaip išgydyti alkūnių skausmus?
Neprisijungęs
- SeveloTeam
- Išmestas
- Registravosi: 2011-07-05
- Žinutės: 1039
- Atsiliepimai: 6
#1172 2011-08-08 12:28
Shaldai +bicas shkote+kiek spaudimu darai per sav?
Neprisijungęs
- dhjana
- buvęs drugsmylife
#1173 2011-08-08 12:53
SeveloTeam rašė:
Shaldai +bicas shkote+kiek spaudimu darai per sav?
nedarau as bicu. 1 -2 kart darydavau spaudima, plius peciai, dbr nebedarau jokio, nes skausmas didelis. cia viskas atsirado po prancuzisko darymo su didesniu svoriu..
Neprisijungęs
- SeveloTeam
- Išmestas
- Registravosi: 2011-07-05
- Žinutės: 1039
- Atsiliepimai: 6
#1174 2011-08-08 12:59
O pertraukos nenori pasidaryt nuo sportu? Ir ar shaldai?
skausmas del disbalanso gali but, bico tuolab nedarai,bet zinoma jei jau daryt tai tik lankstyta stanga ir shkote.
Visgi yra Cortisone injekcijos,bet chia vertetu pas spec apsilankyti,kazko delsti neverta.
Neprisijungęs
- dhjana
- buvęs drugsmylife
#1175 2011-08-08 13:08
SeveloTeam rašė:
O pertraukos nenori pasidaryt nuo sportu? Ir ar shaldai?
skausmas del disbalanso gali but, bico tuolab nedarai,bet zinoma jei jau daryt tai tik lankstyta stanga ir shkote.
Visgi yra Cortisone injekcijos,bet chia vertetu pas spec apsilankyti,kazko delsti neverta.
nesaldziau kolkas, anskciau yra buve kazkas pan, dbr vel atsinaujino. gal sia savaite visai pailset nuo bet kokiu kruviu..
Neprisijungęs
Prisijungti arba Registruotis