Puslapiai: 1 … 3 4 5 6 7 … 196
Prisijungti arba Registruotis
- sportomedikas
- Dažnas senbūvis
- Registravosi: 2010-10-25
- Žinutės: 1372
- Atsiliepimai: 21
#101 2010-11-10 21:49
Re: Sporto medikas, klauskite!
ishp3ra rašė:
sportomedikas rašė:
ishp3ra rašė:
Klausimelis:
Pavasari turejau problemu su nugaros apacia, bet del pinigu ir laiko stokos rimtai neissityriau, buvau tik poliklinikoj pas neurologa, kuris nieko nepasake konkretaus. Traumos staigios nebuvo, tiesiog viena ryta po treniruotes pabudau su skausmu. Pora menesiu vengiau kruvio "core'ui" (nzn kaip tiksliai vadinasi), bet sportavau. Dariau daug atsilenkimu nugarai, prisitraukimu; dabar apatiniai nugaros raumenys turbut labiausiai isvystyti lyginant su kitom raumenu grupemis. Kai skausmai dingo, pradejau atsargiai toliau sportuojant daryt stangos trauka, mirties trauka, pritupimus. Siuo metu tupiu ir traukiu su didesniu nei kuno svoriu, skausmu ir diskomforto kaip ir nejauciu. Ar gali buti, kad problema buvo susijusi su patempimu ar uzdegimu (as itariu netaisyklinga laikysena sedint, nes darbe kedes nepatogios ir ne vienas kolega skundziasi skausmais), o ne su stuburo problemomis ir dabar susitvarke? Ar vistiek pasitaisius finansianiai situacijai reiktu nueiti ir pasidaryti visus rezonansus? Jei rastu isvarza ar kokius disku pakitimus, kas pasikeistu? Jei problema nedidele ir neskauda, ar isvis yra gydomi tokie dalykai?Stuburo skausmus lemia butent per didele asine apkrova ir nepakankamas "core" stabilumas. Reik balanso tarp nugaros, pilvo ir sonu raumenu. Labai gerai, kad nebeskauda sustiprinus korseta. Be nugaros atsilenkimu akcentuok dar ir apatini pilvo presa ir klubo lenkeju gera istempima pries trenkes.
Aciu uz atsakyma
beje kas yra "klubo lenkejai"? harmstrings tipo?
klubo lenkejai - m. iliopsoas http://www.google.lt/imgres?imgurl=http … CDUQ9QEwBg
Neprisijungęs
- sportomedikas
- Dažnas senbūvis
#102 2010-11-10 23:21
rolka78 rašė:
sportomedikas rašė:
rolka78 rašė:
Gal tamsta prakonsultuotumet kaip ten su tais pabildais,turiu omeny baltimus ir visa kita ka vartoja sportininkai.Kaip patartumet, kiek laiko vartot ir kokio ilgio pertraukos turetu but,jai jos butinos.Dekui
geras klausimelis...
baltymai kaip baltymai... is medicinines puses svarbiausia kad nebutumet alergiski jiems, nevirsytumet fiziologines dozes (2g/kg) ir nesigadintumet inkstu.
visi Animal Pak, horse power ir panasus, tai yra labai galingi uztaisai. Dozes ivairiausiu elementu siekia tukstancius procentu dienos normos. Tokiu papildu pagal pasauline siuolaikine sporto medicinos literatura nerekomenduotina vartoti jaunuoliams iki 18metu. Jei vartojate, gerai daryti uzkrovas elementu, pvz savaite vartoji, pora savaiciu pertrauka.
esu pries steroidus...Dekui uz atsakyma
.Kaip suprantu uztenka 2g/kg baltimu,taciau gal patartumet koki tai vaista kuris padetu apsaugot (valyt) inkstus bent kazkiek tiems,kurie suvartoja daugiau baltymo nei rekomenduojama?Dekui
Vaistu nera tokiu. Vaizdziai aiskinant, automobilio kuro sanaudos juk nepriklauso nuo to, ar bakas pilnas, ar tik pusiau pilnas...svarbiausia, kad kuro butu patiekta tiek kiek reikia... taip ir su baltymais. jei organizmas susitvarko su 2g/kg, tai to isisavinimo proceso nepagreitinsi. perdozavimas tik zalos inkstus ir bereikalingai apkraus organizma. svarbiausia yra, kad butu baltymo - statybines medziagos raumeniui. O vaistu, apsauganciu inkstus nera.
Neprisijungęs
- kurgitu
- Atletas :)
- Registravosi: 2009-09-30
- Žinutės: 2892
- Atsiliepimai: 12
#103 2010-11-10 23:59
cia toks klausimas butu sendien darant pritupimus ,kazkaip labiau y prieky buvau palinkes ,gerai uzsipompavo low back ,bet klausimas ar nieko blogo jai darant atg pritupimus linkstu y prieky ,na paprasciausiai kitaip neiseina man ?
Neprisijungęs
- ishp3ra
- Dažnas senbūvis
- Registravosi: 2008-09-24
- Žinutės: 1953
- Atsiliepimai: 7
#104 2010-11-11 09:22
kurgitu rašė:
cia toks klausimas butu sendien darant pritupimus ,kazkaip labiau y prieky buvau palinkes ,gerai uzsipompavo low back ,bet klausimas ar nieko blogo jai darant atg pritupimus linkstu y prieky ,na paprasciausiai kitaip neiseina man ?
man rods cia ir sporto mediku nereikia buti, kad pasakyti, jog negerai
Neprisijungęs
- sportomedikas
- Dažnas senbūvis
#105 2010-11-11 09:33
kurgitu rašė:
nu negerai... daryk taisyklingai! issitempk hamstringus, gal geriau pavyks tupti...
Neprisijungęs
- Ignacas
- Atkaklus dalyvis
- Registravosi: 2010-05-27
- Žinutės: 165
- Atsiliepimai: 1
#106 2010-11-11 13:51
Noreciau suzinoti sportomediko nuomone del tupinejimo kulnus uzdejus ant tvirtos atramos siek tiek auksciau nei iprastai (~5cm). Kuo tai geriau/blogiau, kokie pliusai, minusai?
Neprisijungęs
- Martin
- Atkaklus dalyvis
- Vietovė: Klaipėda
- Registravosi: 2008-01-15
- Žinutės: 154
- Atsiliepimai: 0
#107 2010-11-11 23:44
Kazkaip pastaruoju laiku skauda desini kelena,jis truputi patines ,kas jam cia galetu buti,reiketu susirupint,ar ne?
Neprisijungęs
- AndrewM
- Išmestas
- Registravosi: 2009-08-15
- Žinutės: 1743
- Atsiliepimai: 7
#108 2010-11-12 15:14
Ignacas, jei neklystu, didesne apkrova keliam, mazesne nugarai.
Martin, man irgi skauda desni kelena, mankstinu, neduodu jokios apkrovos ir vis geriau. O is mediku puses - operacija.
Neprisijungęs
- jutas
- Dažnas senbūvis
- Vietovė: UK
- Registravosi: 2007-03-09
- Žinutės: 4732
- Atsiliepimai: 14
#109 2010-11-12 15:33
tarkim ar yra didelis skirtumas, kad 40g baltymu suvalgai vienu kartu, ar tuos pacius 40g per du kartus, 2 valandu intervalais?
Neprisijungęs
- LarisVaris
- Dažnas senbūvis
- Vietovė: Vilnius
- Registravosi: 2009-07-04
- Žinutės: 1788
- Atsiliepimai: 12
#110 2010-11-12 15:40
jutas rašė:
tarkim ar yra didelis skirtumas, kad 40g baltymu suvalgai vienu kartu, ar tuos pacius 40g per du kartus, 2 valandu intervalais?
man irgi įdomu ką sporto medikas pasakys šiuo klausimu,nes aš prisilaikau tuos nuomonės ,kad ne.
Neprisijungęs
- lolardas
- Dažnas senbūvis
- Vietovė: Miškas
- Registravosi: 2007-07-08
- Žinutės: 10855
- Įspėjimai: 1
- Atsiliepimai: 19
#111 2010-11-12 15:46
.
Paskutinį kartą taisė lolardas (2011-01-07 18:56)
Neprisijungęs
- jutas
- Dažnas senbūvis
#112 2010-11-12 19:50
LarisVaris rašė:
jutas rašė:
man irgi įdomu ką sporto medikas pasakys šiuo klausimu,nes aš prisilaikau tuos nuomonės ,kad ne.
mano nuomone, pasisavinimas vistiek vyksta zarnyne, o jame maistas prabuna 5-8h lygtais.
Neprisijungęs
- sportomedikas
- Dažnas senbūvis
#113 2010-11-13 15:12
Martin rašė:
Kazkaip pastaruoju laiku skauda desini kelena,jis truputi patines ,kas jam cia galetu buti,reiketu susirupint,ar ne?
ko gero skysciai susirinke kelio sanaryje. priezasciu gali buti daaug. nuo patirtos traumos iki sanario perkrovos kruviu.
Neprisijungęs
- sportomedikas
- Dažnas senbūvis
#114 2010-11-13 15:13
jutas rašė:
mano nuomone nera jokio skirtumo. aisq baltymini maista geriau po treniruotes vartoti...
Neprisijungęs
- sportomedikas
- Dažnas senbūvis
#115 2010-11-13 15:16
Ignacas rašė:
Noreciau suzinoti sportomediko nuomone del tupinejimo kulnus uzdejus ant tvirtos atramos siek tiek auksciau nei iprastai (~5cm). Kuo tai geriau/blogiau, kokie pliusai, minusai?
kai kulnai pakelti, pasislenka siek tiek svorio centras i prieki. labiau apkraunamas keturgalvis raumuo. labai dideliu pliusu ir dideliu minusu medicininiu poziuriu nematau...
Neprisijungęs
- Nokutis
- Dažnas dalyvis
- Registravosi: 2010-04-26
- Žinutės: 220
#116 2010-11-13 16:23
sportomedikas rašė:
jutas rašė:
mano nuomone nera jokio skirtumo. aisq baltymini maista geriau po treniruotes vartoti...
ta prasme baltymini maistai valgyt tik po treniruotes, o siaip visa diena nax tas baltymas ajo?
Neprisijungęs
- nenormalus
- Dažnas senbūvis
- Vietovė: klp-pnv-vln
- Registravosi: 2007-05-28
- Žinutės: 5521
- Atsiliepimai: 8
#117 2010-11-13 16:24
sportomedikas rašė:
jutas rašė:
tikriausiai Jutas norejo suzinoti, ar yra max baltymu pasisavinimas vienu metu?
tu sakai, kad 40g vienu metu pasisavina?
Neprisijungęs
- jutas
- Dažnas senbūvis
#118 2010-11-13 16:32
taip, pasisavinimo klausimas esminis.
Neprisijungęs
- ramunasx
- Dažnas dalyvis
- Vietovė: kaimas
- Registravosi: 2009-04-26
- Žinutės: 606
#119 2010-11-13 16:39
noreciau sporto mediko paklausti.zodziu prasidejus vasaros karsciams daug dirbdavau ir sportavau,ir tada pajutau jog pakilo pulsas,tiesiog sokonejo sirdis,budavo skausmu.rankos drebet pradedavo,gerkle uzspausdavo..pasidariau sirdies tyrimus dviejose vietose,kraujo tyrimus ir nieko nerado.nju buvo poros men pertrauka ir dabar kaskur 1 men kaip sportuoju ir paskutiniu metu pakilo spaudimas 140|90 siaip turedavau 120\80,galva spaudzia.taigi norejau paklausti argali but kad neleidziu sau pilnai atsigaut,ghal pervargimas koks nes man daktarai kaska panasaus aiskino,vitoju kali,magni,ir artrox sanariams,zuvu taukus.
Paskutinį kartą taisė ramunasx (2010-11-13 16:41)
Neprisijungęs
- transporteris
- Dažnas dalyvis
- Registravosi: 2010-07-16
- Žinutės: 433
- Atsiliepimai: 1
#120 2010-11-13 23:07
norejau paklausti tokio klausimo.
man per treniruotes pradejo skaudeti po kelieniu ar tai gali buti del blogos avalynes?
Neprisijungęs
- robocop
- Dažnas dalyvis
- Registravosi: 2010-04-13
- Žinutės: 306
- Atsiliepimai: 3
#121 2010-11-13 23:28
transporteris rašė:
man per treniruotes pradejo skaudeti po kelieniu ar tai gali buti del blogos avalynes?
Dabar pagalvok, zmogus atsakineja i ivairius klasusimus uz dyka, ir ateina toks kaip tu ir paklausia tokio klausimo. Isivaizduok save jo vietoj ir kaip turetum atsakyt i savo uzduota klausima.
As nesuprantu kas cia per nesamones dedas tam forume, toks jausmas, kad daug kam cia arba nera keturiolikos arba aiskus proto trukumas. Pasikeisk avaline ir pamatysi ar cia nuo avalynes ar ne.
P.S Man pradejo skaudet kojos pirsta, ar tai galetu buti del intensyvios treniruotes? (sarkazmas)
Neprisijungęs
- sportomedikas
- Dažnas senbūvis
#122 2010-11-14 10:11
transporteris rašė:
gali buti ir del avalynes, ir del perkrovos, ir del blogos technikos, ir del blogo apsilimo, ir del blogo raumenu istempimo, ir nuo amziaus, ir t.t... jei labai skauda, reik gydytojo konsultacijos...
Neprisijungęs
- sportomedikas
- Dažnas senbūvis
#123 2010-11-14 10:16
ramunasx rašė:
noreciau sporto mediko paklausti.zodziu prasidejus vasaros karsciams daug dirbdavau ir sportavau,ir tada pajutau jog pakilo pulsas,tiesiog sokonejo sirdis,budavo skausmu.rankos drebet pradedavo,gerkle uzspausdavo..pasidariau sirdies tyrimus dviejose vietose,kraujo tyrimus ir nieko nerado.nju buvo poros men pertrauka ir dabar kaskur 1 men kaip sportuoju ir paskutiniu metu pakilo spaudimas 140|90 siaip turedavau 120\80,galva spaudzia.taigi norejau paklausti argali but kad neleidziu sau pilnai atsigaut,ghal pervargimas koks nes man daktarai kaska panasaus aiskino,vitoju kali,magni,ir artrox sanariams,zuvu taukus.
Vasara simptomai greiciausiai atsirado del nepakankamo skysciu vartojimo. Pervargimas, jei dar sunkiai dirbi, irgi galejo prisideti. siuo metu po pertraukos spaudimas pradeda kilti, nes per greitai ko gero pradejai kruvi didinti...be laipsniskumo. pamegink 2-3sav daryti kardio treniruotes bent 3-4k/sav visutiniu intensyvumu ir ziurek, kaip reakcija. Manau, turetu po truputi pradet tvarkytis. aisq, jei zinai, kad nepailsejes ar nemiegojes, geriau trenke daryk lengvesne...tada rinkis kardio.
Neprisijungęs
- ramunasx
- Dažnas dalyvis
- Vietovė: kaimas
- Registravosi: 2009-04-26
- Žinutės: 606
#124 2010-11-14 13:12
sportomedikas rašė:
ramunasx rašė:
Vasara simptomai greiciausiai atsirado del nepakankamo skysciu vartojimo. Pervargimas, jei dar sunkiai dirbi, irgi galejo prisideti. siuo metu po pertraukos spaudimas pradeda kilti, nes per greitai ko gero pradejai kruvi didinti...be laipsniskumo. pamegink 2-3sav daryti kardio treniruotes bent 3-4k/sav visutiniu intensyvumu ir ziurek, kaip reakcija. Manau, turetu po truputi pradet tvarkytis. aisq, jei zinai, kad nepailsejes ar nemiegojes, geriau trenke daryk lengvesne...tada rinkis kardio.
aisku,dekui uz patarimus.as ir manau pasimsiu keleta savaiciu pabegiosiu,prisitraukimu,atsispaudimu padarysiu.
Neprisijungęs
- jutas
- Dažnas senbūvis
#125 2010-11-14 13:40
Klausimas: ar 3-4 kiausiniai kiekviena diena yra zalingas kiekis?
Neprisijungęs
Prisijungti arba Registruotis