Sveiki atvykę į Kulturizmas.net diskusijų forumą!

Šis diskusijų forumas geriausia vieta rasti patarimą visais Jus dominančiais klausimais kultūrizmo tema - raumenų auginimas, riebalų deginimas, kūno formų tobulinimui, sveikatos priežiūra! Bendraukite su žmonėmis, kurie jaučia aistrą kultūrizmui, fitnesui ir geroms kūno formoms. Dalinkitės savo įspūdžiais, patirtimi ir patarimais!

Nors galite naršyti forumuose be registracijos, norint pasinaudoti visomis galimybėmis kurias mes siūlome, Jūs turite užsiregistruoti. Registracija trunka vos 30 sekundžių ir Jūs gaunate pilną priėjimą prie visko įskaitant nuosavo profilio, bendravimo asmeniniais pranešimais, temų kūrimo ir atsakymo rašymų, balsavimo, treniruočių žurnalų skelbimo, nuotraukų įkėlimu ir specialių pasiūlymų.

Tapkite Kulturizmas.net diskusijų forumo nariu šiandien visiškai nemokamai – tai užtruks viso labo 30 sekundžių! Registruotis dabar!

Prisijungti arba Registruotis

Bardo
Metų forumietis 2010
Vietovė: UK
Registravosi: 2009-11-18
Žinutės: 6045
Atsiliepimai: 24

#1476 2011-12-05 18:45

Re: Sporto medikas, klauskite!

pofke852 rašė:

Sveikas,ši sritis ko noriu paklaust gal ne tavo stiprioji puse ,bet... Tai noriu paklausti dėl savo mažo ūgio. 4Mėnesiai liko iki 16metų, dabar esu vos 168cm Tėvo ūgis 168cm mamos 164cm. Sportuoju krepšinį, buvau 2mėnesiusi ir į sporto salę nuėjęs,bet čia buvo prieš pusę metų (gal ir daugiau)  Dabar dar tebežaidžiu krepšinį ir kabu ant turniko bei darau visokius tempimo pratimus. Ką galėtum pasiūlyti dėl mano žemo ūgio? Gal dar kokių pratimų patartum? Ar kokio kito velnio?
Dėkui, už atsakymus.

mažiau pergyvent reiktų

Neprisijungęs

sportomedikas
Dažnas senbūvis
Registravosi: 2010-10-25
Žinutės: 1372
Atsiliepimai: 21

#1477 2011-12-05 21:29

pofke852 rašė:

Sveikas,ši sritis ko noriu paklaust gal ne tavo stiprioji puse ,bet... Tai noriu paklausti dėl savo mažo ūgio. 4Mėnesiai liko iki 16metų, dabar esu vos 168cm Tėvo ūgis 168cm mamos 164cm. Sportuoju krepšinį, buvau 2mėnesiusi ir į sporto salę nuėjęs,bet čia buvo prieš pusę metų (gal ir daugiau)  Dabar dar tebežaidžiu krepšinį ir kabu ant turniko bei darau visokius tempimo pratimus. Ką galėtum pasiūlyti dėl mano žemo ūgio? Gal dar kokių pratimų patartum? Ar kokio kito velnio?
Dėkui, už atsakymus.

augimas tesiasi iki 17m, tai neaisq ar jau pasiekia savo tikraji ugi, taciau vargu, ar paaugsi dar 20cm. sportuok be apribojimu. zaisk krepsini ir nesuk galvos...

Neprisijungęs

pofke852
Naujas dalyvis
Registravosi: 2011-07-27
Žinutės: 9
Atsiliepimai: 0

#1478 2011-12-05 21:38

sportomedikas rašė:

pofke852 rašė:

Dėkui, už atsakymus.

augimas tesiasi iki 17m, tai neaisq ar jau pasiekia savo tikraji ugi, taciau vargu, ar paaugsi dar 20cm. sportuok be apribojimu. zaisk krepsini ir nesuk galvos...

O ka manai apie sia knyga Nuoroda Gal teko apie tai girdeti?

Neprisijungęs

eimis74523
Atkaklus dalyvis
Registravosi: 2011-06-05
Žinutės: 139

#1479 2011-12-05 21:47

pofke852 rašė:

sportomedikas rašė:

pofke852 rašė:

Dėkui, už atsakymus.

man kaip tik del savo ugio nesmagu ipac kai zmoniu pirmas klausimas mane pamacius buna koks tavo ugis,o kai dar apie krepsini pradeda klausinet o as jo taip nemegstu. big_smile

Neprisijungęs

pofke852
Naujas dalyvis
Registravosi: 2011-07-27
Žinutės: 9

#1480 2011-12-05 21:49

eimis74523 rašė:

pofke852 rašė:

sportomedikas rašė:

man kaip tik del savo ugio nesmagu ipac kai zmoniu pirmas klausimas mane pamacius buna koks tavo ugis,o kai dar apie krepsini pradeda klausinet o as jo taip nemegstu. big_smile

Noreciau ,kad man taip butu big_smileD

Neprisijungęs

Tylus
Dažnas senbūvis
Vietovė: Mintyse
Registravosi: 2011-05-03
Žinutės: 1343
Atsiliepimai: 19

#1481 2011-12-06 20:15

Klausimas dėl pulso smile - per kiek laiko po intensyvios svorių treniruotės turėtų atsistatyti normalus pulso dažnis?smile

Neprisijungęs

sportomedikas
Dažnas senbūvis

#1482 2011-12-06 21:28

pofke852 rašė:

sportomedikas rašė:

pofke852 rašė:

Dėkui, už atsakymus.

nepabandes siaip nesuzinosi ar veikia sitas metodas...smile sakoma toj knygoj iki 10cm...tai gal tu tik 3cm paveiksi... sioje srityje tikiu, kad augima sustabdyti lengviau, nei paskatinti, o paskatinus max 5cm dadet galima...

Neprisijungęs

sportomedikas
Dažnas senbūvis

#1483 2011-12-06 21:28

Tylus rašė:

Klausimas dėl pulso smile - per kiek laiko po intensyvios svorių treniruotės turėtų atsistatyti normalus pulso dažnis?smile

iskart po pratimo per 3min turetu atsistatyt. jei ziureti bazini pulsa, tai po paros turetu atsistatyt.

Neprisijungęs

neziniukas666
loja,bet nekanda
Registravosi: 2011-11-26
Žinutės: 264
Atsiliepimai: 3

#1484 2011-12-06 21:47

Storaz rašė:

sportomedikas rašė:

Storaz rašė:

Laba diena, Sporto medike,

Prieš 1,5 mėnesios gavau peties traumą (kritau nuo dviračio). Iki šiol jaučiu skausmą. Naktį negaliu miegoti ant tos pusės. Seniau buvo jaučiamas peties sąnario traškesys, tačiau ilgainiui geriant, gliukozaminą ir darant rankos sukimo pratimus jis dingo. Sporto klube pratimų praktiškai nedarau jokių, kur dalyvautų pečiai. Seniau negalėdavau iškelti rankos virš galvos, dabar jau galiu. Tačiau iki šiol išliko skausmas, kai su ranka bandau pasiekti kitos pusės mentį (dilbis po kaklu), na pvz. vonioje muilinant nugarą. Arba rengiantis kokį megztinį.

Savarankiškai nesigydžiau, buvau pas medikus. Pirmąjį kartą švietė rentgenu ir žiūrėjo ar nelūžę kaulai - nelūžę. Liepė gerti Nimisl ir tiek. Po mėnesio pagerėjimas jaučiamas, tačiau, toli gražu iki to, kas buvo prieš traumą. Buvau  vėl neseniai - darė vėl rengteną. Vėl nieko nerado, apart to, kad tarp kažkurių kaulų turi būti 11 mm tarpas, o pas mane 9,7 mm. Padarė siuntimą pas kinezeterapeutą po 2 savaičių, kuris neva parodys keletą pratimų, kuriuos reikės daryti kasdien porą mėnesių. Bet dabar tiek laiko laukti....
Pats bandau daryti tempimo pratimus, bet kitą dieną skauda dar daugiau. Anot mediku, patemptos sausgyslės.

Gal kokių patarimų galite suteikti iš savo pusės, kaip greičiau reabilituotis po traumos, ir kad nevargintų peties skausmas. Ačiū iš anksto.

reiktu ziuret gyvai, bet speju, kad kritimo metu galejai ne tik patempti sausgysles, bet ir suplesyti. paties struktura pakankamai sudetinga. galejai pazeisti ir sario kapsule, ir suplesyti sanarine lupa (SLAP pazeidimas). rekomenduociau pasikonsultuoti ne su kineziterapeutu, o su geru traumatologu, nusimananciu paties sanaryje. Jei niekas rimciau nebutu plyse, butina ivertinti tavo raumenu bukle ir pradeti stiprinti visas apie sanari esancias raumenu grupes, akcentuojant mentes raumenis. Tada tau jau kineziterapeuto neuzteks - reiks eiti pas gera reabilitologa ar sporto medika. taip kad reziumuojant: pirmiausia reikia 100% isitikinti, kad nera pazeistos peties strukturos, veliaus gera reabilitacija peties stabilumui pasiekti. sekmes!

Labas,

Ačiū už labai išsamų atsakymą. Vakar buvau pas traumatologą. Diagnozavo, kad yra "Acromioclavicular joint" arba "AC joint" sumušimas. Žemiau paveikslėlis, būtent mano rentgenogramos (gal ižvelgsite kokių blogų pakitimų), kur pažymėjau skaudamą vietą.

http://www.photobucket.lt/image.php?id= … 75&jpg

Sakė 1-2 mėnesiui išvis pamiršti sportą, na bėgioti galima. Reiks eiti pas kinezeterapiautą, kad parodytų kokius daryti pratimus reiks, ir ilgainiui dings skausmas. Dar išrašė kitokių priešuždegiminių vaistų. Tai dabar nežinau, kaip reikės be sporto namie sedėti.

maza ten beda pas tave. nereikia tiek daug laiko.
pas mane kokius 3 kartus didesnis tarpas buvo, tai 3men stangos i rankas neleido imt. cardio kas antra diena, o kitas dienas kojos staklese smile Kiek pamenu, tai 3men dave 5cm ant kojos smile +greiciau sugijo negu jie planavo.

Neprisijungęs

Storaz
Naujas dalyvis
Registravosi: 2011-02-21
Žinutės: 6

#1485 2011-12-06 22:20

Tai kojos ir pilvas/presas manęs jau nemėgsta ;] O aš jų irgi jau nebe ;] Įdomu, kada reiks vėl į rankas ką imti - taip niežti jau ...

Neprisijungęs

Ptycka
Dažnas senbūvis
Vietovė: Honolulu
Registravosi: 2008-12-04
Žinutės: 6275
Atsiliepimai: 9

#1486 2011-12-08 13:33

sveikas medike. zodziu tokia problema po sparingo susimusiau siektiek koja nebuvo baisiai , nuejau i pirty , saltoka baseina ir prasidejo slubavimas vos parejau ir db savaite kaip skausmai.

Neprisijungęs

Pandelum
Atkaklus dalyvis
Registravosi: 2011-01-30
Žinutės: 122

#1487 2011-12-08 21:04

Sveiki,gal galėtumėte patarti kokių papildų vengti,turint vieną inkstą?

Neprisijungęs

sporcmenas-2
Dažnas senbūvis
Registravosi: 2007-07-31
Žinutės: 5666
Įspėjimai: 2
Atsiliepimai: 13

#1488 2011-12-08 21:07

Pandelum rašė:

kad kreatino tai tiksliai,ir reik manyt su baltymu persistengt nereiku:D

Neprisijungęs

eimis74523
Atkaklus dalyvis

#1489 2011-12-08 21:07

Pandelum rašė:

mano nuomone reik vengti ne maist medziagu o ju kiekio, manau zmogui su 1 inkstu per akis vien tik maisto. Na ziurek ka patars medikas.

Neprisijungęs

Pandelum
Atkaklus dalyvis

#1490 2011-12-08 21:13

sporcmenas-2 rašė:

Pandelum rašė:

kad kreatino tai tiksliai,ir reik manyt su baltymu persistengt nereiku:D

Dėl baltymų,tai žinau smile Na jis pas mane didesnis,nei normalus turėtu būti smile

Neprisijungęs

eimis74523
Atkaklus dalyvis

#1491 2011-12-08 21:17

Sveiki neseniai visai netycia pastebejau kad mano kaire koja trumpesne uz desine, mano manymu ilgesnis d.blauzdikaulis ,vakar atsistojes pries veidrodi pastebejau jog desinys klubas auksciau uz kairi taip pat manau jog truputi pakrypes stuburas(is nugaros to nepastebiu bet is priekio matau kad pilvo linija islinkus).pasidejau po kaire koja apie ~3cm muiline atrodo kad klubai susilygino, tik stuburas liko truputi pakrypes. Tai va norejau paklausti kaip ismatuoti koju ilgiu skirtuma,taip pat girdejau, kad yra kazkokie ortopediniai kulniukai tai man idomu kur toki isigyti kairei kojai ir kaip matmenis pasirinkti. Na manau man jau 19m ir tos kojos nepriauginsiu sad bet tikiuos nors dubuo su stuburu issilygins.

Paskutinį kartą taisė eimis74523 (2011-12-09 17:20)

Neprisijungęs

takeitdown
Dažnas senbūvis
Registravosi: 2011-03-22
Žinutės: 1184
Atsiliepimai: 4

#1492 2011-12-09 17:12

del ko gali skaudeti desines rankos menti nugaroi? jau kokias 3sav skauda, siandien pastebejau kad kai dariau su dirzu bicepsa atsistojas, pasijaute didesnis skausmas.. Ypac skauda kai ryte atsikeli, poto praina kelios valandos normaliai jau mazdaug buna big_smile

Neprisijungęs

eimis74523
Atkaklus dalyvis

#1493 2011-12-09 17:25

takeitdown rašė:

del ko gali skaudeti desines rankos menti nugaroi? jau kokias 3sav skauda, siandien pastebejau kad kai dariau su dirzu bicepsa atsistojas, pasijaute didesnis skausmas.. Ypac skauda kai ryte atsikeli, poto praina kelios valandos normaliai jau mazdaug buna big_smile

va va panasiai man su kaire buvo, ir kelias sav skaudejo, po to dingo keliom savaitem skausmas dabar vel prasideda. Reikes pradeti dariti stabilizavimo pratimus(p.s. Pas tave menciu padetis vienoda?)

Neprisijungęs

sportomedikas
Dažnas senbūvis

#1494 2011-12-09 23:03

Pandelum rašė:

baltyminiu papildu perdozavimas gali rimtai pakenkti inkstui...

Neprisijungęs

sportomedikas
Dažnas senbūvis

#1495 2011-12-09 23:07

eimis74523 rašė:

Sveiki neseniai visai netycia pastebejau kad mano kaire koja trumpesne uz desine, mano manymu ilgesnis d.blauzdikaulis ,vakar atsistojes pries veidrodi pastebejau jog desinys klubas auksciau uz kairi taip pat manau jog truputi pakrypes stuburas(is nugaros to nepastebiu bet is priekio matau kad pilvo linija islinkus).pasidejau po kaire koja apie ~3cm muiline atrodo kad klubai susilygino, tik stuburas liko truputi pakrypes. Tai va norejau paklausti kaip ismatuoti koju ilgiu skirtuma,taip pat girdejau, kad yra kazkokie ortopediniai kulniukai tai man idomu kur toki isigyti kairei kojai ir kaip matmenis pasirinkti. Na manau man jau 19m ir tos kojos nepriauginsiu sad bet tikiuos nors dubuo su stuburu issilygins.

tiksliausiai koju ilgi tau ismatuotu gydytojas ortopedas traumatologas rentgeno pagalba. nufotografuojamos rentgenu abi kojos ir specialia metodika tiksliai nustatomas skirtumas. normoje organizmas be sutrikimo kompensuoja apie 1 cm skirtuma. jei yra didesnis skirtumas, dideja stuburo pazeidimo rizika begant metams. teisingai paskaites, kad esant dideliam skirtumui, dedama pakulne po trumesne koja. kokio dydzio deti, nustatys gydytojas. eik ir susitvarkyk sita reikala, kol esi jaunas. sekmes!

Neprisijungęs

sportomedikas
Dažnas senbūvis

#1496 2011-12-09 23:09

takeitdown rašė:

perkrauni ko gero apatine trapecija. atlik daugiau tempimu ir stiprink tarpumenti traukomis is virsaus ir priekio... sekmes!

Neprisijungęs

Pandelum
Atkaklus dalyvis

#1497 2011-12-10 01:02

sportomedikas rašė:

Pandelum rašė:

baltyminiu papildu perdozavimas gali rimtai pakenkti inkstui...

Na o tarkim kreatiną,testosterono skatintojus ir pan papildus galima vartot? Žinoma jų neperdozuojant...

Paskutinį kartą taisė Pandelum (2011-12-11 15:12)

Neprisijungęs

eimis74523
Atkaklus dalyvis

#1498 2011-12-10 17:37

sportomedikas rašė:

eimis74523 rašė:

tiksliausiai koju ilgi tau ismatuotu gydytojas ortopedas traumatologas rentgeno pagalba. nufotografuojamos rentgenu abi kojos ir specialia metodika tiksliai nustatomas skirtumas. normoje organizmas be sutrikimo kompensuoja apie 1 cm skirtuma. jei yra didesnis skirtumas, dideja stuburo pazeidimo rizika begant metams. teisingai paskaites, kad esant dideliam skirtumui, dedama pakulne po trumesne koja. kokio dydzio deti, nustatys gydytojas. eik ir susitvarkyk sita reikala, kol esi jaunas. sekmes!

sia savaite rengenu šviete kelio sanarį, kada vėl galima šviestis?

Neprisijungęs

Pingvinas
Atkaklus dalyvis
Registravosi: 2011-01-12
Žinutės: 112
Atsiliepimai: 1

#1499 2011-12-11 12:15

Kokius pratimus patartumėt daryti, kad atprasti vaikščioti susikuprinus? nes dabar kai prisimenu - išsitiesiu, o taip susikuprinęs būnu neutral

Neprisijungęs

Ptycka
Dažnas senbūvis
Vietovė: Honolulu
Registravosi: 2008-12-04
Žinutės: 6275
Atsiliepimai: 9

#1500 2011-12-11 12:26

Pingvinas rašė:

Kokius pratimus patartumėt daryti, kad atprasti vaikščioti susikuprinus? nes dabar kai prisimenu - išsitiesiu, o taip susikuprinęs būnu neutral

viska bendrai nugarai prisitraukimus labas rytas , su hanteliais traukos.

Neprisijungęs

Prisijungti arba Registruotis

Kopijuoti draudžiama © 2005 - 2025 Kulturizmas.net