Puslapiai: 1
Prisijungti arba Registruotis
- Pradžia
- » Mitybos planų kritika
- » Mityba. Raumenu ryškinimas
- justone
- Naujas dalyvis
- Vietovė: Vilnius
- Registravosi: 2011-01-13
- Žinutės: 36
- Atsiliepimai: 0
#1 2011-01-13 22:20
Mityba. Raumenu ryškinimas
Sveiki. Man 20m, esu ~173cm ūgio, svoris ~62kg. Ranka 34cm, krūtinė 87,8cm, pilvas 74cm, šlaunis 51cm, blauzda 35cm. Žinau, kad dar tikrai turiu riebaliukų ant priekinės kūno dalies (pvz. Pilvo apatinės dalies), tai tikslas, maksimaliai numesti kiek įmanoma ir ryškinti raumenis.
Treniruotė dažniausiai susideda iš 15-20min intensyvaus šokinėjimo su šokdine įvairiais stiliais, su pagreitėjimo intervalais, apšilimo pratimais, darbas su hanteliais (įvairios kūno dalys: trapecija, bicepsas, tricepsas, dilbis, kaklas, krūtinė, pečiai, pilvo presas, nugara, šlaunys, blauzdos) (čia priklauso nuo dienos, kurią raumenų grupę treniruoju), tempimo, lankstumo pratimai, kova su šešėliu, smūgiai į letenas, smūgiai į kriaušę, lengvas pašokinėjimas su šokdine.
Darbas su hanteliu paskirstytas į 4 dienas, tada 2 poilsio ir vėl 4 dienos ir t.t. Pirma diena: krūtinė, tricepsas, pilvo presas. Antra diena: bicepsas, nugaros viršus, dilbis. Trečia: pečiai, trapecija, nugaros apačia. Ketvrirta: Slaunys, blauzdos, pilvo presas. 5 ir 6 dienomis būna lengva treniruotė, lengvas šokinėjimas šokdine, tempimo, lankstumo pratimai, truputis kovos su šešėliu/spyriai į letenas ir pan./pasidarau visiškai poilsio dieną (čia priklauso nuo to, kaip jaučiuosi). Vėliau bus įtraukti bėgiojimai (labiau ištvermei) nuo 30 iki 120 min.
Mityba:
Čia, neabejoju, mano problema.
Turėtų sudaryti 5-6 valgiai per dieną, man išeina tik trys.
Ryte: 0,45-0,5l pieno, stiklinė (~320ml) avižinių dribsnių (365kcal, baltymų 13,8g, angliavandenių 67,5g, riebalų 6,7g), ~3 saujelės džiovintų bananų (kiek žinau, džiovinti bananai turi x3 kalorijų, negu paprasti ir, taip pat, jie turi daug cukraus, tai gal galima pasiūlymų į ka pakeist? Pvz. turiu dar kelis variantus už tokią panašią kainą, kaip bananų (9,99Lt/Kg) tai razinos, slyvos. Kas būtų geriau? Kurį vartojant būtų išvengiama daugiau cukraus ir pan.?)
Dieną: Viena vištienos krūtinėlės pusė, įtrinama pipirais ir aitriąja paprika, 1 pakelis ryžių (356kcal, baltymų 8,8g, angliavandenių 76,5g, riebalų 0,4g), ~4 lapai pekino kopūstų, keli griežinėliai jalapeno pipiro, pilamas Suslavičiaus Felix padažas su daržovėmis (39,8kcal, baltymų 0g, angliavandenių 10,5g, riebalų 0g)(bet pilu labai nedaug, ten gal susideda kokia 4 šaukštai bendrai) (Bet ten yra cukraus, druskos, acto, acto rūgšties), pomidorų padažas su daržovėmis (0g riebalų), vilniaus juoda duona ~1 riekutė (100g: 210kcal, baltymų 5,8g, angliavandenių 44,4g, riebalų 1,1g).
Vakare: Liesa varškė, kartais tunas savo sultyse su burokėliais (galvoju apie kokį geriamą jogurtą (2,5% riebumo), bet ten yra cukraus ir pan, skaitau jį kaip saldumyną, ar klystu? Ar būtų gerai geriamas jogurtas vakarui?).
Cukraus, druskos kaip ir stengiuos išvis nedėti niekur. Iš tikro, niekur nededu. Batono, bandelių nevalgau. Nuo krūtinėlės odelė nulupu. Saldumynų nevalgau. Alaus ar kt. alkoholio nevartoju.
Geriu vandenį, žalią arbatą (be cukraus)(ženšenių su citrina, imbierų su citriną, paprastą žalią) po kiekvieno valgio ir dienos bėgyje. Kavos negeriu.
Papildomų vitaminų nevartoju, papildų irgi nebevartoju, bet galvoju įsigyt L-karnitino. Jei konkrečiai, tai šį: http://www.proteinas.lt/base-l-carnitine-764.html
Kartais, ryte neatsisakau makaronų Cessi (baltymai 9,5g, angliavandeniai 69,8g, riebalai 1,3g) + pomidorų padažas su daržovėmis (Sodžius). Bet tai kaip ir miltinis patiekalas, tai dar kažkiek abejoju dėl jo tinkamumo. Ar neturėčiau.
Aišku, galvoju kad reiktų įspraust daugiau valgymo kartų dienos bėgyje, bet jei aš nerandu laiko taip pasidalint dieną, kad galėčiau valgyti kas 3val ar pan...? Jei pvz išvažiuoju kažkur ir nebūsiu namie kokias 6 valandas. Tai juk tada tikrai negalėsiu pavalgyti reikiamu laiku. O su savim maisto neprisinešiosiu. Buteliuką atsigert su savimi pasiimti, dar suprantu, bet juk neįsidėsi salotų, vištienos ir t.t.
Gal turite kokių pasiūlymų dėl maisto paįvairinimo arba minčių, ką valgyti vakarui (bet geriausiai būtų ką nors konkretaus)?. Norėčiau, kad viskas būtų prienamoje kainoje, tai nesiūlykit ten kažko, kas būtų neprieinama man, studentui.
Apibendrinu mintis:
Tikslas numesti nereikalingus lašinukus (gal pagrinde, nuo apatinės pilvo dalies), ryškinti raumenis.
Ką geriausiai dėti į dribsnius iš džiovintų vaisių? (Nes bananai gana kaloringi).
Ar vakarui tiktų geriamas jogurtas? (Ten pvz.: Jo ir pan. Ar čia ne saldumynas? Daugiau blogo, nei gero?) Arba, konkrečiau, ką vakarui?
Ką manote apie nurodytą L-karnitiną? Vertas dėmesio? Ar prastas pasirinkimas? (Man atrodo, kad vienodas kaip visi, kad kaina maža, kiekis normalus ir kažkiek laiko užteks) (Jei jis nelabai tinka, tai gal galit pasiūlyt kažką, kas tiktų? Kad kaina būtų panaši ir užtektų 40d. ar pan.)
Maisto paįvairinimas? Ar kažkas, kas atrodytų geriau, bet nebūtų brangiau.
Ir dar toks klausimas prie to pačio: visi, turbūt, žinom, kad actas sveikatos niekam nepriduos, bet, kaip geriau? Ar marinuot vištieną su padažu, kuriame yra acto ar majonezu tept ir pan.? Acto keliami pavojai?
Ačiū už pagalbą.
Paskutinį kartą taisė justone (2011-01-13 22:29)
Neprisijungęs
- Bardo
- Metų forumietis 2010
- Vietovė: UK
- Registravosi: 2009-11-18
- Žinutės: 6045
- Atsiliepimai: 24
#2 2011-01-13 22:48
Re: Mityba. Raumenu ryškinimas
justone rašė:
Apibendrinu mintis:
2Tikslas numesti nereikalingus lašinukus (gal pagrinde, nuo apatinės pilvo dalies), ryškinti raumenis.
3Ką geriausiai dėti į dribsnius iš džiovintų vaisių? (Nes bananai gana kaloringi).
4Ar vakarui tiktų geriamas jogurtas? (Ten pvz.: Jo ir pan. Ar čia ne saldumynas? Daugiau blogo, nei gero?) Arba, konkrečiau, ką vakarui?
5Ką manote apie nurodytą L-karnitiną? Vertas dėmesio? Ar prastas pasirinkimas? (Man atrodo, kad vienodas kaip visi, kad kaina maža, kiekis normalus ir kažkiek laiko užteks) (Jei jis nelabai tinka, tai gal galit pasiūlyt kažką, kas tiktų? Kad kaina būtų panaši ir užtektų 40d. ar pan.)
6Maisto paįvairinimas? Ar kažkas, kas atrodytų geriau, bet nebūtų brangiau.
7Ir dar toks klausimas prie to pačio: visi, turbūt, žinom, kad actas sveikatos niekam nepriduos, bet, kaip geriau? Ar marinuot vištieną su padažu, kuriame yra acto ar majonezu tept ir pan.? Acto keliami pavojai?
Ačiū už pagalbą.
1) Iki kiek mest žadi?
3 dėk razinų nedaug, visi tavo variantai turi daug cukraus- nieko gero
4 vakarui liesa varske, geriau nerasi
5 forumo skelbimuose 69lt uz 250gr i diena jei neklystu 3gr 250/3=83 porcijos
6 vistiena jautiena kalakutiena, zuvis
7 nezinau, as nemarinuociau < cia mano nuomone tokia, isvis majonezo atsisakyciau
p.s. labai daug teksto, jeii nori atsakymu daugiau, geriau parasyk trumpus klausimus, tada lengviau atsakinet negu dabar skaityt tokia kruva
Neprisijungęs
- justone
- Naujas dalyvis
#3 2011-01-13 22:58
Žadu tol mest, kol pamatysiu rezultatą, kuriuo būsiu patenkintas. Neturiu grynai užsibrėžtos, nustatytos masės, kurią noriu pasiekt.
Jo. Dėdavau razinas iki šiol. Pamaniau, pabandysiu ką kitą, tai užsipirkau bananų (nu matot, perku kilogramais aš)
Tik liesa varškė? Varške kerta per piniginę Gal kažką kitą patartumėt?
Čia miltelių pavidalu? Man priimtiniau kapsulės, iš tikro. O ką manot apie pasiūlytą? Nieko gero?
Aš nemarinavau niekada su majonezu, jo nevartoju. Tik susirūpinęs dėl acto. Ar čia toks kiekis nėra niekuo pavojingas/blogas? Tai klausiu, gal kartais geriau keisti į majonezą (nu sveikatos sumetimais: geriau kur su actu ar majonezas?)
Jo, gal tas atbaido. Bet norėjau rimtai viską detaliai surašyt, pamaniau, kad tas tikrai duos daugiau naudos, nei pora žodžių.
Ačių už atsakymus.
Neprisijungęs
- Bardo
- Metų forumietis 2010
- Vietovė: UK
- Registravosi: 2009-11-18
- Žinutės: 6045
- Atsiliepimai: 24
#4 2011-01-13 23:10
justone rašė:
Žadu tol mest, kol pamatysiu rezultatą, kuriuo būsiu patenkintas. Neturiu grynai užsibrėžtos, nustatytos masės, kurią noriu pasiekt.
Jo. Dėdavau razinas iki šiol. Pamaniau, pabandysiu ką kitą, tai užsipirkau bananų (nu matot, perku kilogramais aš)
Tik liesa varškė? Varške kerta per piniginęGal kažką kitą patartumėt?
Čia miltelių pavidalu? Man priimtiniau kapsulės, iš tikro. O ką manot apie pasiūlytą? Nieko gero?
Aš nemarinavau niekada su majonezu, jo nevartoju. Tik susirūpinęs dėl acto. Ar čia toks kiekis nėra niekuo pavojingas/blogas? Tai klausiu, gal kartais geriau keisti į majonezą (nu sveikatos sumetimais: geriau kur su actu ar majonezas?)
Jo, gal tas atbaido. Bet norėjau rimtai viską detaliai surašyt, pamaniau, kad tas tikrai duos daugiau naudos, nei pora žodžių.
Ačių už atsakymus.
Pasakys tau kad su tokiu svoriu reikia augint
Nu arba nusipirk casein, letai virskinamo baltymo arba valgyk varske. Varskes 1k galima rast uz 10lt tai porcija 2lt gaunas (1kg caseino neatsimenu dabar kiek tiksliai bet lyg pas emexa buvo uz 45litus, bijau pameluot dabar, zodziu pasiziurek, gal pigiau uz varske iseis nezinau neskaiciavau)
Sakiai kerta varske per pinigine bet tu nori kapsuliu, kapsules daug brangiau ju maziau uzteks, isvis papildus pirkt is parduotuviu neapsimoka geriau eik i skelbimus, ten pigiau
Del acto nepasakysiu as nedaktaras nezinau, nu bet jo gerti tai tikrai nerekomenduojama
Neprisijungęs
- justone
- Naujas dalyvis
#5 2011-01-13 23:19
Ne, tai kai aš dirbau ant masės, tada svėriau daugiau. Tada keitėsi sporto šakos, kiti tikslai tai viskas pasikeitė.
Tai sakai varškę vakarui ir tik po 200g? Čia 200g dėl to, kad vakaras, prieš miegą ar tiesiog daugiau nereikia? Nes, nu, man 200g vanduo. Aš bent jau po 0,5kg valgydavau. Nors gal kaip vakarui taip lengvai užteks ir 200g pilnai.
Nu matai, ten papildą perki 30d+, o čia reikia kas 2d.
Žiūrėjau ten apie tuos degintojus, kad ten 33psl skaitymo....... -.- Radau kažkokį Acetyl L-Carnitine 1000, bet neparašyta nei jo kiekio ir kaina 54 lt. Nu dėl kainos gal dar dar....
Tai kaip tas pasiūlytas mano? Nelabai? O ką apie šį tada: http://maistassportui.lt/index.php?cid=8140
Aj, radau. 90 kapsulių, tai būtų 45d. Nu čia, manau neblogas variantas. Ir jei ten kažkiek tiesos tame, kad svorio metimo top 5 pirmoj vietoj stovi.
Paskutinį kartą taisė justone (2011-01-13 23:21)
Neprisijungęs
Prisijungti arba Registruotis
Puslapiai: 1
- Pradžia
- » Mitybos planų kritika
- » Mityba. Raumenu ryškinimas