Sveiki atvykę į Kulturizmas.net diskusijų forumą!

Šis diskusijų forumas geriausia vieta rasti patarimą visais Jus dominančiais klausimais kultūrizmo tema - raumenų auginimas, riebalų deginimas, kūno formų tobulinimui, sveikatos priežiūra! Bendraukite su žmonėmis, kurie jaučia aistrą kultūrizmui, fitnesui ir geroms kūno formoms. Dalinkitės savo įspūdžiais, patirtimi ir patarimais!

Nors galite naršyti forumuose be registracijos, norint pasinaudoti visomis galimybėmis kurias mes siūlome, Jūs turite užsiregistruoti. Registracija trunka vos 30 sekundžių ir Jūs gaunate pilną priėjimą prie visko įskaitant nuosavo profilio, bendravimo asmeniniais pranešimais, temų kūrimo ir atsakymo rašymų, balsavimo, treniruočių žurnalų skelbimo, nuotraukų įkėlimu ir specialių pasiūlymų.

Tapkite Kulturizmas.net diskusijų forumo nariu šiandien visiškai nemokamai – tai užtruks viso labo 30 sekundžių! Registruotis dabar!

Prisijungti arba Registruotis

kodis
Naujas dalyvis
Vietovė: Kaunas
Registravosi: 2011-02-05
Žinutės: 13
Atsiliepimai: 0

#26 2012-09-19 16:23

Re: Spuogai

nu jis naikina bakterijas, o mano oda riebi tai ja ir reik dziovinti kazkiek.
Ir puikiai veikia.
Aisku cia priklauso nuo kiekvieno organzimo, kaip jam kas veiks.

Neprisijungęs

 
Moon
Atkaklus dalyvis
Registravosi: 2012-09-29
Žinutės: 119
Atsiliepimai: 0

#27 2012-09-29 14:48

Re: Spuogai

Man pačiam 14 ir kartas nuo kartų pasireiškia spuogai. Žinoma, aš dėl jų nekompleksuoju, bet vistiek maloniau turėt lygią odą. Geriausiai yra dažnai po treniruotes/kasdiena praustis. Buna ir specialūs muilai kurie pagreitina jų išnykima.

Neprisijungęs

 
Pauliulia
Naujas dalyvis
Vietovė: Vilnius
Registravosi: 2011-05-22
Žinutės: 21
Atsiliepimai: 0

#28 2012-12-28 13:41

Re: Spuogai

Sveiki, turiu pats spuogu, bet tik ant veido... Jau gal 4metai.. Viska isbandziau, viedo valymai, nespaudymas spuogu, saldumynu nevalgymas, sokolado, pieno produktu negerimas, miltiniu produktu  nevartojimas , arbatu gerimas, zoleles, veido garinimas , veido saldymas ir t.t.... nelabai kas padejo smile) Bet viena vasara nuvykau i Turkija, per 3dienas, nebeliko nei vieno spuogo smile)) Saulyte ir druskingas vanduo labai padejo smile Bet veliau viena ziemos savaite, jie pradejo taip greitai veistis, kad iki siol nenustojo ;/ nezinau ka daryt visai.. Bet vat pagaliau nusprendziau vartoti Roaccutane vaistus, kuriuose yra labai didele vitamino A doze. naudoju 20mg tabletes 2 kartus per diena, valgio metu. Pavartosim paziuresim ar padejo smile) Bet sis vaistas yra PACIU KRASTUTINIAUSIU ATVEJU!!! jis gali labai pakenkti smile) Svarbu nepasiduoti ir buti laimingam smile dAr sportuoju, ir naudoju proteina, nezinau dabar ar naudojant situos vaistus, ar galima gerti ji, gal kas zinot ? smile

Neprisijungęs

 
nenugalimas
pulsometras
Registravosi: 2011-03-15
Žinutės: 3795
Atsiliepimai: 13

#29 2012-12-28 15:10

Re: Spuogai

Alaus mieles.. Taipat gali but virskinimo sutrikimu, nuo to taipat spuogais beria.

Neprisijungęs

 
Pauliulia
Naujas dalyvis
Vietovė: Vilnius
Registravosi: 2011-05-22
Žinutės: 21
Atsiliepimai: 0

#30 2013-07-24 14:05

Re: Spuogai

Sveiki , noriu pasakyti  ,kad po 6men kurso su Roaccutane vaistais , issigelbejau savo veiduka smile nebeatsiranda spuogu, tik randeliu dar siek tiek like smile)

Neprisijungęs

 
mouslee
Atkaklus dalyvis
Registravosi: 2011-05-19
Žinutės: 189
Įspėjimai: 1
Atsiliepimai: 0

#31 2013-08-23 17:30

Re: Spuogai

Pauliulia rašė:

Sveiki , noriu pasakyti  ,kad po 6men kurso su Roaccutane vaistais , issigelbejau savo veiduka smile nebeatsiranda spuogu, tik randeliu dar siek tiek like smile)

Nu pasaliniu poveikiu daugiau nei nuo steroidu smile)

4. galimAS ŠALUTINIS poveikiS

Roaccutane, kaip ir kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems žmonėms. Gydymo metu arba po jo jis dažnai išnyksta. Tokio poveikio išvengti gali padėti gydytojas.

Psichikos sutrikimai
Gydymo Roaccutane metu arba greitai po jo vartojimo nutraukimo kai kuriems žmonėms retais atvejais pasireikšdavo depresija arba kitoks sunkus psichikos sutrikimas. Jo simptomai gali būti liūdesys, nuotaikos kritimas, kitoks jos pokytis, nerimas, verksmo priepuoliai, dirglumas, pasitenkinimo ir intereso socialinio ar sportinio aktyvumo metu praradimas, per trumpas ar per ilgas miegojimas, kūno svorio ir apetito pokytis, mokymosi ar darbo rezultatų blogėjimas, gebėjimo sukaupti dėmesį sutrikimas. Depresija sergantiems žmonėms labai retais atvejais gali pablogėti savijauta.

Labai retais atvejais kai kuriems Roaccutane vartojantiems žmonėms gali atsirasti minčių apie savęs žalojimą ar savižudybę. Kai kurie pacientai bandydavo žudytis arba nusižudydavo (kai kuriems iš tokių ligonių depresija nebuvo pastebėta).

Retais atvejais Roaccutane vartojantys žmonės įtūždavo arba tapdavo agresyvūs.

Kadangi psichikos sutrikimą gali sukelti įvairūs veiksniai, gydytojui būtina pasakyti apie sirgtas psichikos ligas, įskaitant depresiją, į savižudybę linkusį elgesį ar psichozę (psichozė  ryšio su realybe praradimas, pvz., girdėjimas balsų arba matymas daiktų, kurių iš tikrųjų nėra). Be to, gydytojui reikia pasakyti, jeigu nuo minėtų sutrikimų vartojama vaistų.

Jeigu manote, kad kuris nors iš minėtų sutrikimų arba depresijos simptomų atsiranda, tuoj pat kreipkitės į gydytoją. Jis gali liepti Roaccutane vartojimą nutraukti. Vis dėlto vien tik vartojimo nutraukimo simptomams lengvinti gali neužtekti, todėl gali prireikti ir kitokios gydytojo pagalbos.

Odos sutrikimai
Vartojant Roaccutane, labai dažnai atsiranda odos, ypač veido ir lūpų, sausmė. Galimas odos uždegimas (dermatitas), lūpų skilinėjimas ir uždegimas (cheilitas), išbėrimas, nedidelis niežulys ir lupimasis. Sausmę galima sumažinti nuo gydymo pradžios reguliariai vartojant gero drėkinamojo kremo.

Labai dažnai oda, ypač veido, tampa trapesnė ir raudonesnė negu paprastai. Labai retais atvejais gali prasidėti didelis prakaitavimas, niežulys arba padidėti jautrumas šviesai.

Nedažnais atvejais pirmosiomis gydymo savaitėmis spuogai gali pasunkėti. Labai retai galimas odos uždegimas, patinimas ir kartu veido pigmentacijos padidėjimas. Gydymą tęsiant, spuogai ir kiti simptomai turėtų palengvėti.

Labai retai audiniuose aplink nago guolį gali atsirasti infekcija, jie gali patinti, iš patinusios vietos gali išsiskirti pūlių. Be to, gali padidėti kūno plaukuotumas, atsirasti nagų pokyčių, sustorėti randai, atsiradę po chirurginės operacijos.

Alerginė reakcija
Roaccutane vartojantiems žmonėms retais atvejais pasireikšdavo alerginė reakcija: odos išbėrimas ir niežulys. Sunki (anafilaksinė) reakcija gali būti susijusi su krūtinės spaudimu ir kvėpavimo pasunkėjimu. Jeigu alerginė reakcija pasireiškia, Roaccutane vartojimą reikia nutraukti ir kreiptis į gydytoją.

Kraujo sutrikimai
Kraujo sutrikimas yra dažnas ir pasireiškia įvairių kraujo ląstelių kiekio pokyčiais. Dėl poveikio kraujo krešėjime dalyvaujančioms kraujo plokštelėms gali lengviau atsirasti mėlynių ar pradėti kraujuoti, dėl poveikio raudoniesiems kraujo kūneliams  prasidėti mažakraujystė. Jeigu pasireiškia poveikis su infekcija kovojantiems baltiesiems kraujo kūneliams, gali sumažėti organizmo atsparumas infekcijai. Kad tokius pokyčius būtų galima kuo greičiau pastebėti, gydymo metu kraujas bus reguliariai tiriamas. Labai retais atvejais gali padidėti limfmazgiai.

Nervų sistemos sutrikimai
Labai retais atvejais, ypač pacientams, Roaccutane vartojantiems kartu su antibiotikais tetraciklinais, pasireikšdavo gerybinis vidinio kaukolės spaudimo padidėjimas (hipertenzija). Atsiradęs nuolatinis galvos skausmas ir kartu pykinimas, vėmimas ar regos sutrikimas (daiktai matomi lyg per miglą) gali būti gerybinės vidinės kaukuolės hipertenzijos požymis. Tokiu atveju reikia kiek galima greičiau nutraukti Roaccutane vartojimą ir kreiptis į gydytoją.

Galvos skausmas yra dažnas šalutinis Roaccutane poveikis. Retais atvejais atsirasdavo konvulsijų ir mieguistumas.

Akių sutrikimai
Labai dažnai prasideda akių (konjunktyvitas) ir vokų (blefaritas) uždegimas, pasireiškia akių sausmė ir silpnas dirginimas. Tokiu atveju vaistininkas gali patarti, kokių akių lašų reikia vartoti. Labai retais atvejais dėl akių sausmės kontaktinius lęšius gydymo metu gali tekti keisti akiniais.
Labai retai dėl šio vaisto poveikio gali susilpnėti matymas naktį, kai kurie žmonės gali blogiau skirti spalvas arba iš viso jų nebematyti. Gali padidėti jautrumas šviesai, todėl gali prireikti nešioti akinius nuo saulės.

Labai retai atsirasdavo ir kitokių regos sutrikimų, pvz., daiktų matymas lyg per miglą, ragenos drumstis ir katarakta (akies paviršiaus dėmėtumas). Jeigu regai koks nors poveikis pasireiškia, reikia kiek galima greičiau informuoti gydytoją.

Ausų sutrikimai
Labai retais atvejais gali susilpnėti klausa.

Nosies ir gerklės sutrikimai
Dažnai džiūsta ir sukietėja nosies gleivinė, todėl prasideda silpnas kraujavimas. Labai retai gali džiūti gerklė, užkimti balsas, prasidėti staigus krūtinės spaudimas ir kartu dusulys bei švokštimas (bronchų spazmas), ypač bronchine astma sergantiems ligoniams.

Virškinimo trakto sutrikimai
Jeigu atsiranda stiprus pilvo skausmas, tiek susijęs, tiek nesusijęs su viduriavimu kraujingomis išmatomis, pykinimas ir vėmimas, Roaccutane vartojimą būtina kiek galima greičiau nutraukti ir kreiptis į gydytoją. Labai retais atvejais pasireikšdavo sunkus virškinimo trakto sutrikimas, pvz., pankreatitas, kraujavimas iš virškinimo trakto, storosios ar plonosios žarnos uždegimas bei kitokia su uždegimu susijusi žarnų liga.

Kepenų sutrikimai
Dažnai padaugėja kepenų fermentų. Tai nustatoma kraujo tyrimais, kurie atliekami visu gydymo Roaccutane laikotarpiu. Labai retai pasireikšdavo sunkesnis kepenų sutrikimas (hepatitas). Jeigu pagelsta oda arba akys ir kartu atsiranda nuovargis, Roaccutane vartojimą būtina kiek galima greičiau nutraukti ir kreiptis į gydytoją.

Inkstų sutrikimai
Labai retais atvejais gali prasidėti inkstų uždegimas. Jo požymiai yra didelis nuovargis, šlapinimosi pasunkėjimas bei akių vokų sutinimas ir pastorėjimas. Jeigu toks poveikis pasireiškia, Roaccutane vartojimą reikia nutraukti ir kreiptis į gydytoją.

Cukrinis diabetas
Labai retais atvejais galimas cukrinis diabetas. Jo požymiai yra didelis troškulys, dažnas varymas šlapintis. Be to, gali padidėti cukraus kiekis kraujyje.

Plaukų sutrikimai
Retkarčiais gali atsirasti plaukų pokyčių (slinkimas, rečiau padaugėjimas). Toks poveikis paprastai būna trumpalaikis, visam laikui plaukai išretėja retai. Gydymą baigus, plaukų pokyčiai išnyksta.

Kaulų ir raumenų sutrikimai
Labai dažnai atsiranda nugaros skausmas. Kadangi Roaccutane vartojantiems pacientams dažnai skaudėdavo raumenis ir sąnarius, gydymo šiuo medikamentu metu reikia mažinti fizinį aktyvumą.

Labai retais atvejais gali atsirasti sąnarių uždegimas, kaulų pokyčių, įskaitant uždelstą augimą, kaulų išaugas ir kaulų mineralų tankio pokytį, minkštųjų audinių kalcifikacija, sausgyslių skausmingumas, o darant stiprius fizinius pratimus gali padaugėti raumenų irimo produktų kraujyje. Gali per anksti sustoti kaulų augimas.

Kitoks poveikis
Kai kuriems pacientams labai dažnai gali kisti riebalų (trigliceridų, didelio tankio lipoproteinų, kartais cholesterolio) kiekis kraujyje. Gydymo metu alkoholio reikėtų arba negerti, arba gerti mažiau negu paprastai.

Retais atvejais prasidėdavo kraujagyslių uždegimas, kartais kartu atsirasdavo ir mėlynių bei raudonų dėmių.
Jeigu pasireiškė sunkus šalutinis poveikis arba pastebėjote šiame lapelyje nenurodytą šalutinį poveikį pasakykite gydytojui arba vaistininkui.

Neprisijungęs

 
Pelesis
Šaltibarštinis
Registravosi: 2011-12-15
Žinutės: 12895
Atsiliepimai: 37

#32 2013-08-23 17:31

Re: Spuogai

galimas tai nereiskia kad bus

Neprisijungęs

 
mouslee
Atkaklus dalyvis
Registravosi: 2011-05-19
Žinutės: 189
Įspėjimai: 1
Atsiliepimai: 0

#33 2013-08-23 17:33

Re: Spuogai

Pelesis rašė:

galimas tai nereiskia kad bus

Tai taip, bet vistiek rizikinga, duok dieve, kad taip niekam aisku nebutu ;D

Neprisijungęs

 
Vokiete
Dažnas senbūvis
Vietovė: Klaipėda
Registravosi: 2013-08-11
Žinutės: 885
Įspėjimai: 1
Atsiliepimai: 3

#34 2013-08-23 18:31

Re: Spuogai

Man irgi problemų buvo su tuo, bet kai mityba susitvarkiau tai problemą galima sakyt beveik išsisprendė. smile

Neprisijungęs

 

Prisijungti arba Registruotis

Kopijuoti draudžiama © 2005 - 2024 Kulturizmas.net