Sveiki atvykę į Kulturizmas.net diskusijų forumą!

Šis diskusijų forumas geriausia vieta rasti patarimą visais Jus dominančiais klausimais kultūrizmo tema - raumenų auginimas, riebalų deginimas, kūno formų tobulinimui, sveikatos priežiūra! Bendraukite su žmonėmis, kurie jaučia aistrą kultūrizmui, fitnesui ir geroms kūno formoms. Dalinkitės savo įspūdžiais, patirtimi ir patarimais!

Nors galite naršyti forumuose be registracijos, norint pasinaudoti visomis galimybėmis kurias mes siūlome, Jūs turite užsiregistruoti. Registracija trunka vos 30 sekundžių ir Jūs gaunate pilną priėjimą prie visko įskaitant nuosavo profilio, bendravimo asmeniniais pranešimais, temų kūrimo ir atsakymo rašymų, balsavimo, treniruočių žurnalų skelbimo, nuotraukų įkėlimu ir specialių pasiūlymų.

Tapkite Kulturizmas.net diskusijų forumo nariu šiandien visiškai nemokamai – tai užtruks viso labo 30 sekundžių! Registruotis dabar!

Tema uždaryta

Wiliukazz
Dažnas senbūvis
Vietovė: Vilnius
Registravosi: 2012-01-13
Žinutės: 2130
Atsiliepimai: 6

#1 2014-05-09 17:54

Ištvermės treniruotės/intensyvus cardio raumenų nedegina.

Teko labai daug skaityti, kad dėl intensyvaus cardio ar kitų priežasčių deginamas raumuo. Radau straipsniuką:

http://www.sportokuras.lt/sportuojantie … u-nedegina

Mitas, kad intensyvios kardiotreniruotės „degina“ raumens audinį plačiausiai paplitęs tarp kultūristų, kuriems keli centimetrai rankos ar kojos apimties reiškia ilgus mėnesius darbo. Todėl natūralu, jog šie sunkumų kilnotojai bijo bėgiojimo, važiavimo dviračiu ir visko, kas priverstų širdies ritmą šokti į aukštumas.

Tačiau kai mokslas įžengė į sportą, tokie išsigalvojimai pradėjo tikti nebent kaip pasiteisinimas tingintiems pajudėti. Be abejo – aktyviai auginant raumenis ir staiga pradėjus bėgioti, kojų apimtis sumažės. Tačiau taip nutiks todėl, jog iš raumens pasišalina susikaupęs vanduo ir tirpsta riebalų audinys ar jo likučiai. Sportuojantiems dėl tobulesnių kūno linijų tai net į naudą – juk svarbu ne vien dydis, bet ir išvaizda, o būtent „sausas“ ir riebalų nedengiamas raumuo atsiskleidžia visu gražumu ir sudaro akį traukiantį reljefą.

Vadinamasis raumenų „degimas“, arba kitaip tariant audinio irimas, gali prasidėti tik esant maisto medžiagų (ypač – baltymų) trūkumui. Išnaudojęs visas glikogeno ir angliavandenių atsargas bei neradęs baltymų, kūnas pradeda skaidyti savo paties audinius, jog galėtų aprūpinti energija svarbiausius organus. Taip pat neigiamų reakcijų galite sulaukti, jeigu kardiotreniruotėmis užsiimsite po kelias valandas per dieną. Tačiau toks persistengimas ne tik „degins“ raumenį, bet turės ir visą organizmą nuvarginančių pasekmių.

Tuo tarpu saikingos, iki valandos trunkančios bėgimo, važiavimo dviračiu, irklavimo ar plaukimo treniruotės – tai pirmasis pagalbininkas, norint ne tik ryškių ir gražių raumenų, bet ir siekiant padidinti ištvermę. Nebijoti krentančios raumenų masės turėtų ir kovos menų atstovai, kadangi jų treniruotėse daromos pertraukos, įsiterpiantys sprogstamosios jėgos bei tempimo pratimai ne tik kad nesumažins jau turimų tvirtų iškilumų, bet ir privers juos dar labiau augti.

Čia panašios nuomonės video:



Yra kitų nuomonių?

Neprisijungęs

 
Žilvinas.
buvęs Parapapapapa
Registravosi: 2013-05-05
Žinutės: 3088
Įspėjimai: 1
Atsiliepimai: 11

#2 2014-05-09 17:56

Re: Ištvermės treniruotės/intensyvus cardio raumenų nedegina.

tai cia seniai visiems aisku

Neprisijungęs

 
Rolandux
©
Vietovė: Šiauliai
Registravosi: 2008-03-11
Žinutės: 1090
Atsiliepimai: 3

#3 2014-05-09 23:44

Re: Ištvermės treniruotės/intensyvus cardio raumenų nedegina.

Neprisijungęs

 

Tema uždaryta

Kopijuoti draudžiama © 2005 - 2024 Kulturizmas.net