Sveiki atvykę į Kulturizmas.net diskusijų forumą!

Šis diskusijų forumas geriausia vieta rasti patarimą visais Jus dominančiais klausimais kultūrizmo tema - raumenų auginimas, riebalų deginimas, kūno formų tobulinimui, sveikatos priežiūra! Bendraukite su žmonėmis, kurie jaučia aistrą kultūrizmui, fitnesui ir geroms kūno formoms. Dalinkitės savo įspūdžiais, patirtimi ir patarimais!

Nors galite naršyti forumuose be registracijos, norint pasinaudoti visomis galimybėmis kurias mes siūlome, Jūs turite užsiregistruoti. Registracija trunka vos 30 sekundžių ir Jūs gaunate pilną priėjimą prie visko įskaitant nuosavo profilio, bendravimo asmeniniais pranešimais, temų kūrimo ir atsakymo rašymų, balsavimo, treniruočių žurnalų skelbimo, nuotraukų įkėlimu ir specialių pasiūlymų.

Tapkite Kulturizmas.net diskusijų forumo nariu šiandien visiškai nemokamai – tai užtruks viso labo 30 sekundžių! Registruotis dabar!

Prisijungti arba Registruotis

Zuikis13
Chemijos policija
Vietovė: Pravėnai
Registravosi: 2015-01-20
Žinutės: 5228
Atsiliepimai: 96

#1 2015-07-16 15:55

Dar kartą apie PCT

Sveiki,
Jei nusivylėte natūralaus kūno galimybėmis ir pradėjote vartoti chemiją – teks susidurti ir su PCT. Pastebėjau, kad jei forume kalba eina apie mitybą ar treniruočių režimą, tai visi sutaria, kad kiekvienas organizmas yra individualus ir yra daug "teisingų" kelių, tačiau jei kažkas prabyla apie PCT protokolus, tai visų nuomonė tampa vienintelė ir neginčyjama. Tamoxifenas tampa nuodu, kas naudoja HCG po kurso yra balvonas, o provironas - išvis nevykėliams. Aš pamėginsiu išsklaidyti PCT mitus ir sudėlioti taškis ant "i".

HPTA (For dummies)

HPTA axis (Hypothalamic Pituitary Testicular Axis) reguliuoja testosterono kiekį organizme.  Jeigu organizmui trūksta testo, pagumburys (hypothalamus) išskiria GnRH (gonadotropin-releasing hormone), kuris stimuliuoja hipofizę. Hipofizė, savo ruožtu, išskiria LH (Luteinizing Hormone) ir FSH (Follicle Stimulating Hormone) hormonus. LH ir FSH keliauja į mūsų konkolus ir skatina testosterono ir spermatoziodų gamybą. Yra nuomonių, kad LH atsakingas pagrinde už testą, o FSH tik už spermatozoidus, tačiau jie abu veikia pakankamai sinergiškai, todėl jie abu mums yra vienodai svarbūs. FSH, pavyzdžiui, didina LH receptorių kiekį, ko pasekoje išskiriamas didesnis kiekis testosterono. Konkolai prigamina testo, kuris siunčia neigiamą signalą pagumburiui, kad reikia biški pristabdyti su GnRH gamyba. Tokį neigiamą signalą siunčia kas netinki: testas, estrogenas (E2), progestinas, visi AAS. Pykštelims kursą – neigiamas signalas prasidaro didelis ir liekam be natūralaus testo. Valio.
http://www.steroidal.com/wp-content/uploads/2013/03/Post-Cycle-therapy1.png

Atsistatymas po kurso be PCT

Nepaisant plačiai paplitusios nuomonės, net netaikant jokio PCT - testas dažniausiai atsistatys savaime ir jūs nemirsite. Buvo atliktas tyrimas, kurio metu vyriokams 21 sav. buvo leidžiama 250mg/w test E [1]. Iš vienos pusės, dozė nėra didelė, tačiau jos pakanka, kad uždaryti naturalų testą. Beto, 21 sav. yra ilgas laikotarpis. Pavadinkim tai „kursu“. Paveikslėlyje parodyta, kaip atrodo hormonų dinamika leidžiantis testą ir vėliau viską tiesiog tūpai nutraukus.
http://s8.postimg.org/opoctsppx/pav.jpg
Įkėliau visą pav., nes gal kam įdomu, bet realiai mus domina serum testosterone ir LH dinamika (2, ir 3 nuo viršaus). Nustojam šaudytis testą, mažėja testo koncentracija, silpnėja siunčiamas neigiamas signalas į pagumburį ir pradeda išsiskirti LH ir FSH. Matom, kad 8 sav. po "kurso", LH jau yra pakilęs, o testo gamyba dar atsilieka. Manoma, kad taip yra dėl to, kad nors hipofizis jau atsigavo ir gamina LH ir FSH, bet šie hormonai dar nespėjo išjudinti konkolų, todėl pilnas atsistatymas šiuo atveju užtrunko ~125 dienas.

PoWeR PCT

Daugumai, manau, ne naujiena, kad Dr. Michael Scally yra sudaręs pirmą, kažkiek mediciniškai patikrintą, PCT protokolą [2]. Pati logika yra gera, bet, manau, blogai interpretuojama, ko pasekoje ir atsiranda mitai ir nesusipratimai.
http://i62.tinypic.com/dwtj14.jpg
Tyrimas atliktas su vyrais išgyvenusiais 12 savaičių test + deca kursą. Kaip sako pats autorius, tai atsistatė visi 100%. Man nepavyksta rasti, kad šis jo darbas būtų atspausdintas recenzuojamame moskliniame žurnale, tačiau taip gali nutikti, nes tokio pobūdžio veikalai prieštarauja medicinos etikai. Apie patį PCT:
Logika remiasi dviem idėjomis:
1) Sumažinti neigiamą signalą į pagumburį, kad jis pradėtų gaminti GnRH
2) Paruošti konkolus darbui, kad jie iškart veiktų gavę LH.
Po kurso paprastai turime: Testas -> 0, E2 -> begalybė, kiaušai -> neveikia. Nulinis testas siunčia teigiamą signalą, kad pradėti GnRH gamybą, o E2 perteklius – neigiamą. Šioje vietoje mums padeda tokie SERM'ai (selective estrogen receptor modulator), kaip Tamoxifen ar Clomid. Jie veikia receptorius ir nors organizme E2 yra daug, bet pagumburys jo nemato ir gauna signalą gaminti GnRH tiek iš testo, tiek ir iš E2.
Teko skaityti, kad po LABAI DIDELIO BAISAUS kurso reikia valgyt arkliškas dozes SERM‘ų. Rekomenduoja pirmas savaites graužti po ~200mg clomido ir ~60mg tamoxos. Ir čia susiduriam su pirmu mitu. Naturalus testas atsistato savaime, o SERMA‘i leidžia tik laikinai paslėpti estrogeną nuo mūsų organizmo. Čia, kaip juodoji buhalterija. E2 organizme yra, bet kaip ir nėra.

http://demotyvacijos.tv3.lt/media/demotivators/demotyvacija.lt_Juodoji-buhalterija-_141795513785.jpg

Kai kurie SERM‘ą įsivaizduoja, kaip antibiotikus. Kaip veikia antibiotikai: „čia maždaug tokia medžiaga, kuri laiksto po organizmą, pagauna visus virusus, jiems p*zdiulei išrašo ir mes pasveikstam. Daugiau antibitikų – greičiau pasveiksi“. Tai vat SERMams tokia logika nelabai galioja. Valgyk 50 mg clomido ir 20 mg tamoxos – organizmas matys ~0 E2. Valgyk 200/60 – organizmas matys vėl 0 E2.

HCG yra sintetinė LH ir FSL versija, kuri per pirmas savaites naudojimo paruošia kiaušiukus darbui. HCG yra dažnai naudojamas TRT terapijoje, bet ne visada. HCG leidžia organizmui palaikyti DHEA, kortizolio ir pregnenolono lygį organizme, stabilizuoja testo bangavimus, todėl yra rekomendacijos vartoti 250 IU x 2 per savaitę kurso metu. Reikia turėti galvoje, kad HCG pakelia estrogeno kiekį, kuris nėra kontroliuojamas aromatizacijos inhibitoriais, o preparato perdozavimas veda prie konkolų nejautros LH ir FSH hormonams.

Pagrindinė klaida

PoWeR PCT protokolas buvo pradedamas naudoti iškart po paskutinės deca injekcijos. Kol dar deca nepasišalino iš organizmo - HCG didina konkolų tūrį ir paruošia organizmą testo gamybai, o pati gamyba prasideda tik nutraukus HCG ir pasišalinus dekai. Jei sėdi ant test propo, tai HCG reikia pradėt vyniot dar prieš kelias paskutines propo injekcijas. HCG vartojimas viso kurso metu turi tik estetinio poveikio charakterį ir nepavyko rasti informacijos, kad tai darytų įtaką atsistatymui.

Bėda prasideda tuomet, kai forume kas nors užklausia, kada reikia pradėt PCT ir gauna atsakymą „kuomet AAS išeina iš organizmo“. Taip atsako dažnas, nes apskritai nenaudoja HCH. Kai AAS išeina iš organizmo - HCG šaudyt yra vėlu. HCG stimuliuoja testo išsiskyrimą, kuris numuša LH ir FSH. Nustoji HCG – nėra LH ir testas vėl krenta. Praktika rodo, kad HCG yra dažnai tik „biški“ pašaudoma, o Clomidas ir/ar Tamoxa pajungiamas tik iš organizmo pasišalinus AAS. Skonio reikalas, bet kuo toliau nueinam nuo siūlomo modelio – tuo daugiau medžių. Mes juk geriau žinom!?

Teko matyti video, kur Денис Борисов pasakoja, kad Nolva + Clomid yra pasenęs PCT metodas ir visi 21 amžiaus kulturistai atsistato su Letrozole [3]. Dar būna žmonės atsistatyti bando su Arimidexu. Abu preparatai yra aromatizacijos inhibitoriai (AI). Na kaip, techniškai jie neleis atsirasti naujam estrogenui, o senasis ir taip greitai sumažės bei siųs teigimą signalą GnRH atsistatymui, bet organizmas realiai liks be estrogenų. Beto, organizme vistiek kurį laiką veiks po kurso likęs estrogeno peteklius, kuriam AI neturi jokios įtakos.

Provirono naudojimas yra pakankamai kontraversiškas. Buvo atliktas tyrimas, kuriame 12 mėnesių buvo valgoma po 100-150 mg provirono [4]. Provironas neturėjo jokios neigiamos įtakos LH ir FSH koncentracijai asmenims, kurie prieš tyrimą turėjo vidutinį arba žemą šių hormonų kiekį. Preparato pliusas yra tas, kad jis mažina SHBG, pakelia libido, tačiau tinka toli gražu ne kiekvienam, kuomet įprastinė PCT programa yra taikytina visiems. Kitaip tariant, jeigu žmogus naudoja provironą – jis yra arba labai protingas arba balvonas. Statistiškai įsivaizduojame, kuris variantas yra labiau tikėtinas.

Dėl Tamoxos, kaip nuodo, galiu tik percituoti apačioje AVIB‘o postą ir išreikšti savo subjektyvią nuomonę, kad geriau vartoti abu šiuos preparatus. Iš anglų kalbos versti nematau didelio poreikio.

Sėkmės darant PCT ir didelių GAINZZZZų.
P.S. Jei kas nori paskaityti kokį įdomų mokslinį straispnį, bet neturi priėjimo - rašykit, pamėginsiu padėt.


AVlB rašė:

With regards to the study performed on endometrial tissue I have realized that there is a major disparity in the the information relayed. The case in point was actually performed by two physicians, Dr. Pérez-López FR, and Dr. Blasco Comenge C. in 1993. The title of the study was

"Effects of tamoxifen on endometrial estrogen and progesterone receptor concentrations in women with fibrocystic disease of the breast."
Published in Gynecological Endocrinology Magazine (See references).

At some point in time someone read this then came up with a false summation regarding Tamoxifen upregulatation of progesterone receptors. This falsity was then spread about and became a universal truth. Tamoxifen does in fact upregulate pregesterone receptors (PGR) in some individuals as I will explain later, however the Lopez-Comenge trial found that tamoxifen had no effect on progesterone receptors in endometrial tissue at all. That means no upregulation nor any down regulation.

This concept should have been apparent to many from the start as Nolvadex has a strong affinity to receptors in the pectoral region. Hence it's once famous usage tout regarding gynecomastia prevention. As a result of this affinity Nolvadex has very little effect on tissues outside of the pectoral region. I have provided the abstract as a reference point.

Most online medical journal sites have a copy of the entirety of the clinical trials, but for the purposes of this treatise we are concerned with end results thus a abstract proves a suitable alternative since most of you are not willing to pay a subscription fee to view medical trials (though I urge you to start).

I have taken the liberty of emphasizing the key point.

Abstract

Endocrine changes were determined after a 3-week cycle of tamoxifen treatment in 11 regularly cycling women with clinical and radiological evidence of fibrocystic disease of the breast. Blood and endometrial samples were obtained during the luteal phase prior to and at the end of treatment. Tamoxifen treatment (20 mg/day orally for 3 weeks), produced a significant increase in plasma estradiol (p = 0.0018) without simultaneous changes in plasma luteinizing hormone, follicle stimulating hormone, prolactin or progesterone. Tamoxifen treatment significantly reduced endometrial estrogen receptor levels compared to the control cycle (p = 0.0018) while endometrial progesterone receptor levels remained unchanged. Endometrial histological studies showed secretory transformation in both the control cycle and after tamoxifen treatment. The reduction in endometrial estrogen receptor concentrations would suggest a tamoxifen-induced effect or a down-regulatory mechanism to protect target tissues from high estradiol levels. These changes were not associated with alterations in either plasma progesterone or endometrial progesterone receptor concentrations. The tamoxifen-induced changes did not produce any interference in the glandular secretory response of the endometrium.
So that is one myth dispelled. Tamoxifen has no effect on receptors other than those found in the pectoral region. So the endometrial progesterone receptor upregulation story is a myth.


Proceeding to the pectoral region of the body we do notice a different story. In the long run Tamoxifen down regulates both progesterone and estrogen receptors. I know this is contrary to popular belief but note I said in the long run meaning 3-4 weeks. A study was done by Dr. N Waseda, Dr. Y Kato, Dr. H Imura, and Dr. M Kurata. The title of the article was:

"Effects of tamoxifen on estrogen and progesterone receptors in human breast cancer."
Published in Cancer Research Magazine (See references)

The results showed that use of tamoxifen during the first two weeks actually did in fact upregulate both estrogen and progesterone receptors. This may seem counter-intuitive to some of you. Your probably thinking. "Wait, if tamoxifen actually upregulates estrogen receptors then why is it used for gynecomastia prevention?" The key element here is that tamoxifen is a SERM. Tamoxifen may upregulate estrogen receptor sites but, it also binds them.

Tamoxifen cannot bind to progesterone receptors though. [b]So in the short run Tamoxifen can in fact aggravate progesterone related gynecomastia for some individuals. Note the study utilized twenty individuals and only 3 out of 5 (60%) had PGR upregulation. In the span of 3-4 weeks those same patients with increased PGR noticed a decrease in PGR levels.

So in summation, in the short run I.E. a span of 1-2 weeks approximately 60% of people will experience progesterone upregulation. In the long run however, EVERYONE will experience PGR downregulation.

So what's my recommendation? Implement Tamoxifen use 4 weeks prior to a 19-nor cycle to down regulate PGR receptors. Of course this whole treatise is a moot point as the use of a prolactin inhibitors makes progesterone gynecomastia a thing of the past.

Once again I have provided the abstract and highlighted key points.

Abstract

Twenty patients with primary breast cancer were treated with tamoxifen (10 mg p.o. twice a day) for 1 to 4 weeks. Before and after the tamoxifen administration, tumor specimens were obtained and assayed for estrogen receptors and progesterone receptors (PGR). Total cytosol estrogen receptor (ERC) and occupied nuclear estrogen receptor (ERN) were measured by hydroxylapatite assay, and unoccupied PGR was measured by the dextran-coated charcoal assay. ERC, ERN, and PGR were detectable in 11, 8, and 6 tumors, respectively, before tamoxifen administration. After tamoxifen treatment, ERC decreased in 10 of 11 ERC-positive tumors. Occupied ERN increased in three of five ERN-positive tumors treated with tamoxifen for a short period (1 to 2 weeks), but they decreased in all of three ERN-positive tumors after longer administration (3 to 4 weeks). PGR increased in three of five ERN-positive tumors after short-term tamoxifen treatment, but they decreased in all of three tumors treated by the drug for a longer period. Increased PGR responses were accompanied by an increase of ERN in two of three ERN-positive tumors. These results suggest that tamoxifen interacts with the estrogen receptor system in human breast cancer tissue and may be estrogenic during short treatment, while longer treatment results in an antiestrogenic response.
I of course have several more sources regarding this matter I put the two referenced and two others in my references. I have a total of 31 articles related to this though and I am too lazy to put them all in. If you have questions regarding certain topics I can point you towards an article that may clarify the topic for you.


References
1. Gynecol Endocrinol. 1993 Sep;7(3):185-9. Effects of tamoxifen on endometrial estrogen and progesterone receptor concentrations in women with fibrocystic disease of the breast. Pérez-López FR, Blasco Comenge C. Department of Obstetrics and Gynecology, Hospital Clínico, Zaragoza, Spain.

2. Cancer Res. 1981 May;41(5):1984-8.
Effects of tamoxifen on estrogen and progesterone receptors in human breast cancer. Waseda N, Kato Y, Imura H, Kurata M.

3. Br J Cancer. 1993 March; 67(3): 606***8211;611. PMCID: PMC1968274
Effect of tamoxifen on Ki67 labelling index in human breast tumours and its relationship to oestrogen and progesterone receptor status. R. B. Clarke, I. J. Laidlaw, L. J. Jones, A. Howell, and E. Anderson
Clinical Research Dept., Christie Hospital NHS Trust, Withington, Manchester.

4. Clinical Cancer Research. High Progesterone Receptor Expression Correlates to the Effect of Adjuvant Tamoxifen in Premenopausal Breast Cancer Patients. Maria Stendahl1,2, Lisa Rydén1, Bo Nordenskjöld3, Per Ebbe Jönsson4, Göran Landberg1 and Karin Jirström1

[1] Effect of long-term testosterone oenanthate administration on male reproductive function: Clinical evaluation, serum FSH, LH, Testosterone and seminal fluid analysis in normal men.J. Mauss, G. Borsch et al. Acta Endocrinol 78 (1975) 373-84.
[2] http://www.shafey.net/evo/index.php/hpg … en?blog=11
[3]
[4] The effect of mesterolone on sperm count, on serum follicle stimulating hormone, luteinizing hormone, plasma testosterone and outcome in idiopathic oligospermic men, T.R. Varma and R.H. Pate, Znf. J. Gynecol. Obslet., 1988,26: 121-128.

Paskutinį kartą taisė Zuikis13 (2015-07-23 11:50)

Neprisijungęs

 
gwy123
Atkaklus dalyvis
Registravosi: 2013-05-08
Žinutės: 189
Atsiliepimai: 0

#2 2015-07-16 22:21

Re: Dar kartą apie PCT

Saunuolis, kad isvertei. Naudingas straipsnis

Neprisijungęs

 
Zuikis13
Chemijos policija
Vietovė: Pravėnai
Registravosi: 2015-01-20
Žinutės: 5228
Atsiliepimai: 96

#3 2015-07-16 22:32

Re: Dar kartą apie PCT

gwy123 rašė:

Saunuolis, kad isvertei. Naudingas straipsnis

Ačiū. Sau daug ką bandau sisteminti, tai ir pasidalinti ne fpadlu smile

Neprisijungęs

 
iparado
Mr.Clomid
Vietovė: Vaistinė
Registravosi: 2012-11-20
Žinutės: 1683
Atsiliepimai: 10

#4 2015-07-16 22:58

Re: Dar kartą apie PCT

Straipsnis liuks, bet seniau buvo mineta apie Clomido ir Tamoxos synergi kazkoki...cia minejai, kad geriau vartoti juos kartu, bet kodel...arba praleidau kazka, arba cia nebuvo parasyta...o yra teorine galimybe, kad jei Clomidas su Tamoxa neisjudino kiausiu nors ir pakele LH ir FSH, HCG gali padeti isjudinti?

Paskutinį kartą taisė iparado (2015-07-16 23:00)

Neprisijungęs

 
AVlB
Išmestas
Registravosi: 2015-07-12
Žinutės: 2139
Įspėjimai: 3
Atsiliepimai: 4

#5 2015-07-16 23:02

Re: Dar kartą apie PCT

iparado rašė:

Straipsnis liuks, bet seniau buvo mineta apie Clomido ir Tamoxos synergi kazkoki...cia minejai, kad geriau vartoti juos kartu, bet kodel...arba praleidau kazka, arba cia nebuvo parasyta...o yra teorine galimybe, kad jei Clomidas su Tamoxa neisjudino kiausiu nors ir pakele LH ir FSH, HCG gali padeti isjudinti?

http://www.part.lt/img/ef3df2262307992e5d25ddabc60d1f4a140.jpg

Neprisijungęs

 
iparado
Mr.Clomid
Vietovė: Vaistinė
Registravosi: 2012-11-20
Žinutės: 1683
Atsiliepimai: 10

#6 2015-07-16 23:07

Re: Dar kartą apie PCT

Vuo blyn, liuks nykstys pradedu manyti kad mano LH pokytis buvo sukeltas Nolvos, nes taip cia teigia ir teorija, ir po to jis daugiau nebekilo, kai nustojau vartoti, nors Clomida ryjau toliau...hmmm, net kyla noras isbandyti su Tamoxos likuciais ar tikrai vel pakils LH, nes butent su Nolva man kazkiek kilo testas...

Paskutinį kartą taisė iparado (2015-07-16 23:07)

Neprisijungęs

 
nesako
Dažnas senbūvis
Registravosi: 2012-11-02
Žinutės: 3552
Atsiliepimai: 19

#7 2015-07-16 23:24

Re: Dar kartą apie PCT

o tai kuo blogas letrozolo variantas ant pct ? Tarkim jei vartoji tamoxa ant pct tai testas kuris pradeda gamintis gali aramotizuotis tik tiek kad tie estrogenai nematomi,bet faktas kad testas kurio ir taip mazai svaistomas. o letrozole aromatizacija blokuoja tai gaunas kad atsistatymas greiteja.tai kodel ta letrozole vengia naudot ?cia neva del sanariu ir imuniteto ?

Paskutinį kartą taisė nesako (2015-07-16 23:25)

Neprisijungęs

 
eslife
Dažnas senbūvis
Vietovė: Vilnius
Registravosi: 2008-01-07
Žinutės: 5190
Atsiliepimai: 53

#8 2015-07-16 23:26

Re: Dar kartą apie PCT

Todel, kad estrogeno ir testo turi buti balansas. Su 0 estro irgi nieko nebus.

Neprisijungęs

 
AVlB
Išmestas
Registravosi: 2015-07-12
Žinutės: 2139
Įspėjimai: 3
Atsiliepimai: 4

#9 2015-07-16 23:29

Re: Dar kartą apie PCT

http://www.part.lt/img/8d202b279eb8c7479aeacffb35fbbe96506.jpg
Pildom naudingai tema.

Neprisijungęs

 
nesako
Dažnas senbūvis
Registravosi: 2012-11-02
Žinutės: 3552
Atsiliepimai: 19

#10 2015-07-16 23:30

Re: Dar kartą apie PCT

eslife rašė:

Todel, kad estrogeno ir testo turi buti balansas. Su 0 estro irgi nieko nebus.

nieko nebus tai ko ? testo atsistatymo ? bet prie ko cia estrogenai testo atsistatyme


idomu butu isgirst praktika koki jei kas bandes atsistatynet ant letro.

Paskutinį kartą taisė nesako (2015-07-16 23:35)

Neprisijungęs

 
iparado
Mr.Clomid
Vietovė: Vaistinė
Registravosi: 2012-11-20
Žinutės: 1683
Atsiliepimai: 10

#11 2015-07-16 23:37

Re: Dar kartą apie PCT

nesako rašė:

eslife rašė:

Todel, kad estrogeno ir testo turi buti balansas. Su 0 estro irgi nieko nebus.

nieko nebus tai ko ? testo atsistatymo ? bet prie ko cia estrogenai testo atsistatyme

Kiek zinau, jei per PCT isvis numusi estro, sumazes tavo raumens augimas, sumazes gainsai ir pan...taipogi nuo labia zemo E lygio kencia ir cholesterolis, sanariai ir pan, depresija, bloga nuotaika prisideda...ir kaip bebutu keista, jei per mazas E lygis, tavo libido irgi kris...tad cia ir reikalingas balansas...cia info emiau is uzsienio forumu, kur zmones praejo tuos zemus estro lygius savo kailiu...nes jei numusi visai E, jausies dar blogiau negu pries pat PCT kaip jie apibendrino...pas mus cia vienas bande letro seip man rodos, vietoj Clomido, tai jam nepamenu ar pakele testa, bet priviso kitokiu bedu, tai mete lauk...paskaityk Nenugalimo loga, ten rasi jo bandymus su letro...

Paskutinį kartą taisė iparado (2015-07-16 23:40)

Neprisijungęs

 
eslife
Dažnas senbūvis
Vietovė: Vilnius
Registravosi: 2008-01-07
Žinutės: 5190
Atsiliepimai: 53

#12 2015-07-16 23:39

Re: Dar kartą apie PCT

nesako rašė:

eslife rašė:

Todel, kad estrogeno ir testo turi buti balansas. Su 0 estro irgi nieko nebus.

nieko nebus tai ko ? testo atsistatymo ? bet prie ko cia estrogenai testo atsistatyme


idomu butu isgirst praktika koki jei kas bandes atsistatynet ant letro.

Numusk estro iki 0 ir papasakok koks libido bus wink

Neprisijungęs

 
nesako
Dažnas senbūvis
Registravosi: 2012-11-02
Žinutės: 3552
Atsiliepimai: 19

#13 2015-07-16 23:58

Re: Dar kartą apie PCT

eslife rašė:

nesako rašė:

eslife rašė:

Todel, kad estrogeno ir testo turi buti balansas. Su 0 estro irgi nieko nebus.

nieko nebus tai ko ? testo atsistatymo ? bet prie ko cia estrogenai testo atsistatyme


idomu butu isgirst praktika koki jei kas bandes atsistatynet ant letro.

Numusk estro iki 0 ir papasakok koks libido bus wink

Kaip tik esu ant 0 dabar . 40 d jau. na  gal dabar jau nenulis (  nes teliko 0.65/d ) bet bent pirmas menesis manau nuo 1.25-2.5 buvo 0. Kas liecia savijauta tai jokios depresijos toli grazu ner.Kaip tik motyvacija belekaip isaugus. Atsistatymas taip pat raumenu tikrai pagerejas.Kas liecia libido.Na ,jo. Nora tai visiskai nuzude.Kas liecia mechanika tai viskas veikia aisku kokybe kritus .  Del sanariu tai nieko blogiau nepasidare.Na gal del animal flex vartojimo.

Dar tiesa labai saldaus nora nuzude,bet apetita bendrai ne.

Bet mane domina atsistatymas su letro grynai gainsu issaugojimui kas geriau.

@ iparado ant pct nera tikslo auginte mase.Nes tai tiesiog neimanoma su x kartu mazesniu testu ir didesniu cartisoliu.Kas liecia augima tai nesiginciju del entrogenu.

Paskutinį kartą taisė nesako (2015-07-17 00:12)

Neprisijungęs

 
MrBurbulas
Shy Gym Rat
Registravosi: 2011-07-11
Žinutės: 12860
Atsiliepimai: 23

#14 2015-07-17 08:26

Re: Dar kartą apie PCT

Su 0 estro tikrai turetu but  toki " bajeriai" koki yra aprasyti.
Is kur tu zinai. Kad estro 0? Tyrimus darei ar buribpagal ale dozes?

Neprisijungęs

 
nesako
Dažnas senbūvis
Registravosi: 2012-11-02
Žinutės: 3552
Atsiliepimai: 19

#15 2015-07-17 10:47

Re: Dar kartą apie PCT

MrBurbulas rašė:

Su 0 estro tikrai turetu but  toki " bajeriai" koki yra aprasyti.
Is kur tu zinai. Kad estro 0? Tyrimus darei ar buribpagal ale dozes?

Nesidariau.Nematau tikslo,jei net ne 0 vistiek daugiau 2.5mg/d nebuciau keles.

o kas aprasyta tai jo. kazkokia dalis buvo
.

Paskutinį kartą taisė nesako (2015-07-17 10:51)

Neprisijungęs

 
eslife
Dažnas senbūvis
Vietovė: Vilnius
Registravosi: 2008-01-07
Žinutės: 5190
Atsiliepimai: 53

#16 2015-07-17 10:51

Re: Dar kartą apie PCT

big_smile Ziauru, tyrimo nedares, nusprende kiek pas ji estro...

Neprisijungęs

 
MrBurbulas
Shy Gym Rat
Registravosi: 2011-07-11
Žinutės: 12860
Atsiliepimai: 23

#17 2015-07-17 10:57

Re: Dar kartą apie PCT

Karoc. Taip ir maniau. Burtininkas busi smile)
Gal tada nerasyk smile)nedaryk pajuolos objekto is saves smile

Neprisijungęs

 
nenugalimas
pulsometras
Registravosi: 2011-03-15
Žinutės: 3795
Atsiliepimai: 13

#18 2015-07-17 10:59

Re: Dar kartą apie PCT

Po vartojimo bus E2 reboundas, savijauta vartojant nepasakyciau, kad gera nors ir testas kyla bet savijauta nebuvo tokia kaip tarkim nuo clomido. Jei daryciau PCT po kurso tai kolkas clomidas + arimidexas geriausiai kabina.

Neprisijungęs

 
lapinas
buvęs lapesnape
Registravosi: 2014-10-22
Žinutės: 764
Įspėjimai: 1
Atsiliepimai: 1

#19 2015-07-17 11:19

Re: Dar kartą apie PCT

nenugalimas rašė:

Po vartojimo bus E2 reboundas, savijauta vartojant nepasakyciau, kad gera nors ir testas kyla bet savijauta nebuvo tokia kaip tarkim nuo clomido. Jei daryciau PCT po kurso tai kolkas clomidas + arimidexas geriausiai kabina.

as pritarciau, dar caberi jei reikia prolaktina numusti

Neprisijungęs

 
nesako
Dažnas senbūvis
Registravosi: 2012-11-02
Žinutės: 3552
Atsiliepimai: 19

#20 2015-07-17 11:41

Re: Dar kartą apie PCT

eslife rašė:

Todel, kad estrogeno ir testo turi buti balansas. Su 0 estro irgi nieko nebus.

Tai kam tada sita diskusija isvis pradeta buvo ?  Kam teigti tuomet kad su letro atsistatyma daryt blogai nes neva iki 0 numus. Nu nes Is sito sakinio susidaro ispudis kad 0 estrogenu neisvengiama .   Nors cia kaip paaiskejo veliau dar toli grazu ne faktas kad taip bus.


offtopic

Klausymas islieka tas pats tuomet. Kuo 0 arba labai mazas estrogenu lygis blogai ant pct ir grynai  testo atsistatymui

Ir isviso  Pagrindinis pct tikslas kaip as suprantu ne libido atsistatynet o issaugot ka uzsiauginai.

Paskutinį kartą taisė nesako (2015-07-17 11:45)

Neprisijungęs

 
lapinas
buvęs lapesnape
Registravosi: 2014-10-22
Žinutės: 764
Įspėjimai: 1
Atsiliepimai: 1

#21 2015-07-17 11:59

Re: Dar kartą apie PCT

o isaugojimas ka uzauginai tai kuo greiciau priversti dirbti kiausus, nes ant 0 testo nieko tu neisaugosi.

Neprisijungęs

 
nesako
Dažnas senbūvis
Registravosi: 2012-11-02
Žinutės: 3552
Atsiliepimai: 19

#22 2015-07-17 12:05

Re: Dar kartą apie PCT

lapinas rašė:

o isaugojimas ka uzauginai tai kuo greiciau priversti dirbti kiausus, nes ant 0 testo nieko tu neisaugosi.

Na tai gerai.As ir klausiu kaip man mazas estro arba 0 trugdys kiausus atsistatynet.

Neprisijungęs

 
Zuikis13
Chemijos policija
Vietovė: Pravėnai
Registravosi: 2015-01-20
Žinutės: 5228
Atsiliepimai: 96

#23 2015-07-17 12:08

Re: Dar kartą apie PCT

Pagrindinis pct tikslas nėra išsaugoti, ką užauginai ir niekada nebuvo. Lyginant su kursu - testo kiekis yra juokingai mažas tiek atsistačiu, tiek ir ne. Klaidinga manyti, kad testą atstačius yra saugomas raumuo nepriklausomai nuo kitų hormonų būklės. Estrogenas turi įtakos kaulams, kepenim, libido ir t.t. Klausimas kiek mes dar nežinom. Jei nenori prarast raumens - daryk tiltą. Kitaip kada gainz išnyks - tik laiko klausimas. Bijot, kad maža dalis testo virs estrogenu - neverta. Kiek, 0.5-1%? Ow niowwww...

Neprisijungęs

 
eslife
Dažnas senbūvis
Vietovė: Vilnius
Registravosi: 2008-01-07
Žinutės: 5190
Atsiliepimai: 53

#24 2015-07-17 12:11

Re: Dar kartą apie PCT

Realybeje, gains'u issaugojimas priklauso ne nuo atsistatymo greicio, o nuo laiko tarpo, kada darysi sekanti kursa.
PCT labiau sveikatos ir ateities klausimas. Sita reiketu suvokti ir gryzti i realybe smile

Neprisijungęs

 
lapinas
buvęs lapesnape
Registravosi: 2014-10-22
Žinutės: 764
Įspėjimai: 1
Atsiliepimai: 1

#25 2015-07-17 12:20

Re: Dar kartą apie PCT

tai norit pasakyt kad jei as busiu du menesius su 0 testo ir jeigu busiu tik 2sav su 0 testo netures itakos gainsu isaugojimui?

Neprisijungęs

 

Prisijungti arba Registruotis

Kopijuoti draudžiama © 2005 - 2024 Kulturizmas.net