Sveiki atvykę į Kulturizmas.net diskusijų forumą!

Šis diskusijų forumas geriausia vieta rasti patarimą visais Jus dominančiais klausimais kultūrizmo tema - raumenų auginimas, riebalų deginimas, kūno formų tobulinimui, sveikatos priežiūra! Bendraukite su žmonėmis, kurie jaučia aistrą kultūrizmui, fitnesui ir geroms kūno formoms. Dalinkitės savo įspūdžiais, patirtimi ir patarimais!

Nors galite naršyti forumuose be registracijos, norint pasinaudoti visomis galimybėmis kurias mes siūlome, Jūs turite užsiregistruoti. Registracija trunka vos 30 sekundžių ir Jūs gaunate pilną priėjimą prie visko įskaitant nuosavo profilio, bendravimo asmeniniais pranešimais, temų kūrimo ir atsakymo rašymų, balsavimo, treniruočių žurnalų skelbimo, nuotraukų įkėlimu ir specialių pasiūlymų.

Tapkite Kulturizmas.net diskusijų forumo nariu šiandien visiškai nemokamai – tai užtruks viso labo 30 sekundžių! Registruotis dabar!

Prisijungti arba Registruotis

Zuikis13
Chemijos policija
Vietovė: Pravėnai
Registravosi: 2015-01-20
Žinutės: 5228
Atsiliepimai: 96

#1 2015-09-07 22:09

100 priežasčių, kodėl tau nereikia papildų

Sveiki. Seniai žadėjau parašyti apie papildus, bet po diskusijų su protingais žmonėmis buvau nutaręs, kad papildų liga vienaip ar kitaip persirgti turi visi. Vėliau čia mane pradėjo trolint, kad tipo ko nerašau, gal esu koks senbernis ir užmyžau... Žodžiu, jei kažkam įdomu - prašom.

Perspėjimas: šis straispnis gali palaužti pasaulėžiūrą. Rašliava nerekomenduojama silpnų nervų žmonėms, asmenims kenčiantiems nuo širdies nepakankamumo ir žindančioms moterims ar vyrams. Prieš skaitydami pasitarkite su savo dyleriu ar treneriu. Aš neprisiimu jokios atsakomybės už galimai sukeltą žalą gaisam.

http://1.bp.blogspot.com/-4FbRhojG_wY/VMv7bOJ6C7I/AAAAAAAAdNM/4eYD5RREUms/s1600/viewers-2.jpg

Kai atitirpsta sniengas ir miškuose sužydi pirmosios žibutės, į salę įeina per žiemą nuo kompiuterio monitoriaus veidus įdegę jaunuoliai. Kulturizmo forume dygsta klausimai, kaip iki vasaros per kelis mėnesius užsimesti raumens ir susikonstruoti six packą. Užduodamas rimtas klausimas: "Turiu 100 eurų. Kokius maisto papildus rekomenduotumėt?".
Nors logika sufleruoja, kad papildai turėtų tik papildyti prastą mitybą, tačiau sporto ekspertai greitai išduoda +/- atsakymą.

1. Kreatinas
2. Baltymai
3. Amino r. (arba BCAA, čia ir aštraiusi protai gali nesutarti)
4. Multivitaminai
5. Omega 3

1. Pradėkim nuo pačio rimčiausio maisto papildo - kreatino. Dėl kretino visi kryžium gula, kad šitas tai jau veikia. Taipi, tyrimtai rodo, kad jis turi teigiamo poveikio [1], bet yra ir nutylimi įdomūs faktai. Nemažai sportininkų nejaučia jokio teigiamo poveikio nuo kreatino. Gal girdėjote, o gal ne, bet kofeinas visiškai neutralizuoja kreatino poveikį [2]. Jeigu esate kofemanas (kaip aš) - blogos naujienos. Galit kreatiną drasiai pilti į unitazą. Kas nors apie tai kalba? Visiems nasrat, nes kol statistiškai tyrimuose kreatinas turi teigiamo poviekio - tol gamintojams gerai. Niekas tų tyrimų neskaito, o ir pačius tyrimus nelabai verta skaityti, nes juos finansuoja papildų gamintojai, dėl ko automatiškai tokių tyrimų mokslinė vertė tampa kvestionuojama[3]. Bet grįžkim prie kreatino ir kofeino. Suprantu, gal jūs nežinojote, kad kreatinas ir kofeinas nedraugauja ir gyvenote nežinomybėje, bet maisto papildų gamintojai, tai juk apie tai žino? Būtų labai kvaila gaminti kažkokį produktą ir į jį idėti abu šiuos preaparatus..? Ane..? Ne.....?

https://i.imgflip.com/qnsha.jpg

Ne viskas taip blogai. Kreatiną ir kofeiną kiša pagrinde tik į pre-workout drinkus, bet tai puikiai parodo papildų gamintojų požiūrį į vartotojus – jiems visiškai nasrat. Svarbu, kad tik perka, o ką perka niekam stipriai nerūpi. Patys pre‘workoutai irgi iš esmės yra pinigų švaistymas. Naturalui reikia salėje prabūt ~45 min. Jeigu, vyrai, tiek nesugebate išsportuoti be kažkokio papildomo stimuliavimo, tai liūdni reikalai ir reikia pagalvoti ar tik ne laikas į pensiją. Beto, prie jų greitai priprantama ir vėliau reiks gerti ne tam, kad gauti papildomos jėgos, o tam, kad grįžti į normalų lygį. Jeigu labai jau kažko norisi tai kava + bananas yra paprastesnė alternatyva.

2. Baltymų mitas įsikerojęs iki žmonių pasąmonės. Nepaisant to fakto, kad išrūgų baltymai ilgą laiką buvo naudojami, kaip pašaras kiaulėms, pameginkim užduoti klausimą, kiek reikia baltymų sportininkui? The National Strength and Conditioning Association organizacijos teigimu [4] vienam kilogramui spotininko masės pakanka 1.7g baltymo. Čia reiškia, kad 100kg kabanui užtenka  170g baltymo. Anksčiau paskaitydavau sudarytų mitybos planų temas, tai ten 70kg špokai būna po 240g – 300g baltymo kapoja. Blin, Dorian Yates vienam interviu yra leptelėjęs, kad suvalgo tik 180g baltymo, o čia visi plaukus raunasi dėl proteino bankės. Rinkodara irgi su geležine logika „greitas gyvenimo ritmas ir nėra laiko pilnavertiškai.. bla bla“. Jo, mes visi tokie darboholikai... Šachtininkai 1970 neturėdavo laiko pilnavertiškai maitintis, o dabar tik turėk noro. Dėl amino rūgščių profilio taip pat neverta baimintis, nebent esi zuikis ir visus savo baltymus susirenki iš dobilo lapų. Jeigu vaikštai ant dviejų kojų ir valgai zuikius (ar kitus žvėrelius) – nėr ko stipriai pergyvent.

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/20/c6/69/20c669d64bc413cc92bad4a7c972bf2c.jpg

3. Aminkės. Man karts nuo karto skambina draugai ir sako, kad nusipirko baltymų ir teiraujasi kokias aminkes/BCAA jiems vartoti. Dažniausiai užtrunka pora minučių kol jiems išaiškini, kad suskaldžius baltymą gauni tas pačias amino rūgštis, tai kur logika švaistyti pinigus? Gudresni tada pradeda kalbėti apie „baltymų langus“ ir visokias „katabolizmo arkas“. Vyrai, baikim bajerius. Yra tyrimų rodančių, kad tas „langas“ trunka parą, todėl tai panašiau ne į „langą“, o į „baltymų vartus“ į kuriuos sunku nepataikyti. Maža to, 2013 buvo publikuotas apžvalginis veikalas, kuriame padaryta išvada, kad nėra pakankamų įrodymų jog angliavandenių ir baltymų vartojimas iškart po treniruotės išvis turėtų įtakos raumenų sintezei [5]. Jeigu esi profesionalus atletas – GAL pajusi skirtumą, bet jeigu tavo tislas tiesiog sutvirtėti, tai palik BCAA bonkutes ant prekystalio.

4./5. Paskutiniai du punktai yra tokie nepiktybiški. Nenoriu stipriai išsiplėsti, bet vitaminai niekada nepakeis vaisių/daržovių, o paprasčiausias Omega3 rieblų šaltinis yra linų sėmenų sėklos.

http://ct.fra.bz/ol/fz/sw/i54/5/4/16/frabz-what-if-i-told-you-real-food-is-better-than-any-supplement-eebb17.jpg

Šiaip yra graudus reiklas, kai paaugliai už mamos uždirbtus pinigus perka visokius kietai skambančius testosterono skatintojus, kaip „Godzilla testicles“ arba „Horse semen extract“. Visi nori užsikelti testą iki dangaus ir galvoja, kad tai yra pagrindinis parametras apsprendžiantis raumenų sintezę. Topinis scamas yra DAA (D-Aspartic acid). Palyginikime ką sako apžvalgininkai ir ką sako mokslas:

"D-Aspartic Acid and it's analogs D-Sodium-Asparate and N-Methyl-D-Aspartic Acid are becoming very popular with bodybuilders looking to boost their testosterone to the very highest levels."[6]

"D-aspartic acid supplementation revealed no main effect for group in: estradiol; sex-hormone-binding-globulin; and albumin. Total testosterone was significantly reduced in D6 (P = 0.03)" [7]

Realiai tyrimas rodo, kad DAA sumažino testo kiekį, bet vistiek daugybė žmonių forume šaukia, kad po kurso DAA yra JĖGAAAAAA! Pirkit, ką aš jums galiu padaryt..

Apskritai, nesupraskit manęs klaidingai. Aš neteigiu, kad VISI papildai yra blogis, bet tiesiog reikia žinoti kam ką vartoti. Jei sėdi ant kurso – gali prireikti ZMA. Nuo rudens iki pavasario (UK ištisus metus) kiekvienas sportininkas turėtų vartoti Vitaminą D3. Bet net ir čia galima nueiti į papildų krautuvę ir nusipirkti didelę brangią bonkę vitamino D3, ant kurios nupriešti žaibai arba nueiti į vaistinę ir nusipirkti ~5 kart pigiau vitamino D3 lašų.

Dar yra liūdna, kad maisto papildus reklamuoja sportininkai, kurie chemina ilgus metus. Čia tas pats, kas Antanas Bosas pareikštų, kad turtus susikrovė rinkdamas makulatūra. Visa sporto industrija yra paremta iškreiptu žmogaus kūno modeliu ir panašu, kad dar ilgai nieko nesikeis.

Beveik pamiršau: nenuvertinkite papildų Placebo efekto! O dar proteino milteliai yra skanu.  Aš čia pareklamuočiau vieną brendą, bet kam tie banai smile Jei rimtai, tai sėkmės sporte, minkykit geležį ir gerų Jums Gainzzzų.

[1] R. B. Kreider, Creatine, the Next Ergogenic Supplement?, Sportscience Training & Technology. Internet Society for Sport Science. http://www.sportsci.org/traintech/creatine/rbk.html
[2] K. Vandenberghe, N. Gillis, M. Van Leemputte, P. Van Hecke, F. Vanstapel, P. Hespel, Caffeine counteracts the ergogenic action of muscle creatine loading, J Appl Physiol, (1996) 80(2) 452-7.
[3] J. D. Branch, Effect of Creatine Supplementation on Body Composition and Performance: A Meta-analysis, Int J Sport Nutr Exerc Metab, (2003) 13, 198-226.
[4]https://www.nsca.com/education/articles/resistance-training-benefits-of-post-exercise-consumption-of-protein-    supplements/
[5] Aragon, Alan Albert, and Brad Jon Schoenfeld. Nutrient timing revisited: is there a post-exercise anabolic window. J Int Soc Sports Nutr 10.1 (2013): 5.
[6] http://ezinearticles.com/?The-Dangers-o … id=4632468
[7] G. W. Melville , J. C. Siegler and P. W. M. Marshall, Three and six grams supplementation of d-aspartic acid in resistance trained men, Journal of the International Society of Sports Nutrition 2015, 12:15 http://www.jissn.com/content/12/1/15/abstract

Neprisijungęs

 
FLUzY
Dažnas senbūvis
Vietovė: Londonas
Registravosi: 2008-12-07
Žinutės: 1594
Įspėjimai: 1
Atsiliepimai: 6

#2 2015-09-07 22:40

Re: 100 priežasčių, kodėl tau nereikia papildų

Saunu, kad svieti tamsOlius

Neprisijungęs

 
Ernestas
Dietologas
Vietovė: Vilnius
Registravosi: 2013-02-19
Žinutės: 12998
Įspėjimai: 1
Atsiliepimai: 37

#3 2015-09-07 22:43

Re: 100 priežasčių, kodėl tau nereikia papildų

svarbiausia, kad tu tamsuoliu yra tarp forumo '' pensininku'' , pvz stafas kuris bcaa saudo laisvom dienom big_smile

Neprisijungęs

 
Pauliakas
buvęs pauliakas88
Vietovė: \_(ツ)_/
Registravosi: 2014-03-01
Žinutės: 3322
Atsiliepimai: 10

#4 2015-09-08 00:57

Re: 100 priežasčių, kodėl tau nereikia papildų

"Visa sporto industrija yra paremta iškreiptu žmogaus kūno modeliu ir panašu, kad dar ilgai nieko nesikeis."
Ir tu sakai, kad be farmos nieko nepasieksi smile O vien todėl, kad ir pas patį tas modelis lygiai taip pat iškreiptas smile
Šiaip ale "straipsnis" tavo pilnas teisybės smile

Neprisijungęs

 
Staffordshire
Get big or die trying
Registravosi: 2008-07-08
Žinutės: 12001
Atsiliepimai: 92

#5 2015-09-08 05:30

Re: 100 priežasčių, kodėl tau nereikia papildų

Saunus straipsniukas kaip visada. Linksmai persiskaite ir nera ka ir papriestarauti. Tik pasigedau dar komentaru apie bloodi ir visagina galvojau busi iterpes kurnos.

Neprisijungęs

 
Staffordshire
Get big or die trying
Registravosi: 2008-07-08
Žinutės: 12001
Atsiliepimai: 92

#6 2015-09-08 05:32

Re: 100 priežasčių, kodėl tau nereikia papildų

Ernestas rašė:

svarbiausia, kad tu tamsuoliu yra tarp forumo '' pensininku'' , pvz stafas kuris bcaa saudo laisvom dienom big_smile

Geriu ka noriu kada noriu. Visi papildai turi savo vieta. Nors malonu girdeti kad bent kazkam idomu ka as darau smile

Neprisijungęs

 
Wiliukazz
Dažnas senbūvis
Vietovė: Vilnius
Registravosi: 2012-01-13
Žinutės: 2130
Atsiliepimai: 6

#7 2015-09-08 07:28

Re: 100 priežasčių, kodėl tau nereikia papildų

Pateiki kelis įdomius momentus (pvz. kofeinas ir kreatinas), kurie neatspindi tavo temos "100 priežasčių, kodėl tau nereikia papildų".

Buvo smagu skaityt, bet niekas čia neįtikina, kad proteinas nepadeda surinkt paros baltymų ar kad kreatinas neturi poveikio smile Ačiū už straipsnį anyway.

Paskutinį kartą taisė Wiliukazz (2015-09-08 07:30)

Neprisijungęs

 
4Fun
Dažnas dalyvis
Registravosi: 2015-08-18
Žinutės: 761
Atsiliepimai: 0

#8 2015-09-08 07:40

Re: 100 priežasčių, kodėl tau nereikia papildų

Siaip kaip ir nieko naujo, stebuklingo smile nu tik apie kreatina ir kofeina tikrai staigmena man smile o siaip tai manau visiem aisku, kad viska galima susirinkt is maisto, tik negalima paneigti, kad isgeriant viena ar kita kokteili per diena, ta dienos norma susirinkti darosi lengviau, paprasciau ir kartais net pigiau turbut smile kas del preworkout'u tai kai dirbi po 12 val fizini darba ir dar i gym nori nueiti, tai pravercia ir treniruote tikrai efektyvesne gaunasi.... Aisku visiskai sutinku, kad jis nera super geris musu organizmui ir t.t

Neprisijungęs

 
AVlB
Išmestas
Registravosi: 2015-07-12
Žinutės: 2139
Įspėjimai: 3
Atsiliepimai: 4

#9 2015-09-08 08:31

Re: 100 priežasčių, kodėl tau nereikia papildų

Geeras, galetu tavo sitas temas iskelt, kad visi isikaltu i savo durnas galvas. Saunuolis, Zuiki, spaudziu desine letenele,

Neprisijungęs

 
Zuikis13
Chemijos policija
Vietovė: Pravėnai
Registravosi: 2015-01-20
Žinutės: 5228
Atsiliepimai: 96

#10 2015-09-08 08:31

Re: 100 priežasčių, kodėl tau nereikia papildų

Norėjosi apie bloodi ką nors leptelt, bet per daug akivaizdu, kad žmogus chemina tai ir pliuso už tai negaučiau. Keista, kad kiti ir toliau juo tiki.. Prarandu tikėjimą žmonija, todėl geriau neliesiu šios temos..
Dėl baltymų, tai aš nesuprantu ką reikia valgyti, kad nesurinkti reikiamo baltymų kiekio.. Man taip nėra buvę..
Dar galvojau apie burnerius parasyt, bet čia gal ir neverta apie juos pirštus aušint

Neprisijungęs

 
AVlB
Išmestas
Registravosi: 2015-07-12
Žinutės: 2139
Įspėjimai: 3
Atsiliepimai: 4

#11 2015-09-08 08:34

Re: 100 priežasčių, kodėl tau nereikia papildų

As offtopic. O vietoj baltymu ka tada kelt? A ir R?

Neprisijungęs

 
Zuikis13
Chemijos policija
Vietovė: Pravėnai
Registravosi: 2015-01-20
Žinutės: 5228
Atsiliepimai: 96

#12 2015-09-08 08:48

Re: 100 priežasčių, kodėl tau nereikia papildų

AVlB rašė:

As offtopic. O vietoj baltymu ka tada kelt? A ir R?

Aš darau +/- taip:
Paskaičiuoji kiek cal reikia
1/3 R
~ 1.7 x Mase (kg) B
Visa likusi dalis A

Dar jei netigi riebalus dalini i tris lygias dalis: Sotieji, mono ir poli nesotieji R.

Cia viskas ka reikia zinot is principo*

* tinka naturalams.

Neprisijungęs

 
Ernestas
Dietologas
Vietovė: Vilnius
Registravosi: 2013-02-19
Žinutės: 12998
Įspėjimai: 1
Atsiliepimai: 37

#13 2015-09-08 08:50

Re: 100 priežasčių, kodėl tau nereikia papildų

AVlB rašė:

As offtopic. O vietoj baltymu ka tada kelt? A ir R?

Baltymai statybine medziaga
Anglys,riebalas - energija
Cia tau rinktis koki energijos saltini rinktis. Vieni labiau propaguoja anglys, pvz as riebala. Pasiskaityk apie riebalo nauda intike ir angliu. Nors kazin ar angliu didelis kiekis turi naudos big_smile

Neprisijungęs

 
AVlB
Išmestas
Registravosi: 2015-07-12
Žinutės: 2139
Įspėjimai: 3
Atsiliepimai: 4

#14 2015-09-08 08:58

Re: 100 priežasčių, kodėl tau nereikia papildų

Zuikis13 rašė:

AVlB rašė:

As offtopic. O vietoj baltymu ka tada kelt? A ir R?

Aš darau +/- taip:
Paskaičiuoji kiek cal reikia
1/3 R
~ 1.7 x Mase (kg) B
Visa likusi dalis A

Dar jei netigi riebalus dalini i tris lygias dalis: Sotieji, mono ir poli nesotieji R.

Cia viskas ka reikia zinot is principo*

* tinka naturalams.

Dekui

Neprisijungęs

 
Zuikis13
Chemijos policija
Vietovė: Pravėnai
Registravosi: 2015-01-20
Žinutės: 5228
Atsiliepimai: 96

#15 2015-09-08 09:00

Re: 100 priežasčių, kodėl tau nereikia papildų

Ernestas rašė:

AVlB rašė:

As offtopic. O vietoj baltymu ka tada kelt? A ir R?

Baltymai statybine medziaga
Anglys,riebalas - energija
Cia tau rinktis koki energijos saltini rinktis. Vieni labiau propaguoja anglys, pvz as riebala. Pasiskaityk apie riebalo nauda intike ir angliu. Nors kazin ar angliu didelis kiekis turi naudos big_smile

Riebalai reikalingi hormonų gamybai. Daugiau riebalo - daugiau ir testo pasigaminsi. Manoma, kad 1/3 yra riba, už kurios keliant riebalų kiekį riebalų teikiama nauda nublėsta prieš atsirandančius minusus.

Neprisijungęs

 
Ernestas
Dietologas
Vietovė: Vilnius
Registravosi: 2013-02-19
Žinutės: 12998
Įspėjimai: 1
Atsiliepimai: 37

#16 2015-09-08 09:06

Re: 100 priežasčių, kodėl tau nereikia papildų

Zuikis13 rašė:

Ernestas rašė:

AVlB rašė:

As offtopic. O vietoj baltymu ka tada kelt? A ir R?

Baltymai statybine medziaga
Anglys,riebalas - energija
Cia tau rinktis koki energijos saltini rinktis. Vieni labiau propaguoja anglys, pvz as riebala. Pasiskaityk apie riebalo nauda intike ir angliu. Nors kazin ar angliu didelis kiekis turi naudos big_smile

Riebalai reikalingi hormonų gamybai. Daugiau riebalo - daugiau ir testo pasigaminsi. Manoma, kad 1/3 yra riba, už kurios keliant riebalų kiekį riebalų teikiama nauda nublėsta prieš atsirandančius minusus.

Pliusus as zinau, ir ne tik del hormonu ju pliusas, energija, imunitetas,vitaminu pasisavinimas.
kokie minusai idomu butu isgirsti? smile

Neprisijungęs

 
Zuikis13
Chemijos policija
Vietovė: Pravėnai
Registravosi: 2015-01-20
Žinutės: 5228
Atsiliepimai: 96

#17 2015-09-08 09:10

Re: 100 priežasčių, kodėl tau nereikia papildų

Ernestas rašė:

Zuikis13 rašė:

Ernestas rašė:


Baltymai statybine medziaga
Anglys,riebalas - energija
Cia tau rinktis koki energijos saltini rinktis. Vieni labiau propaguoja anglys, pvz as riebala. Pasiskaityk apie riebalo nauda intike ir angliu. Nors kazin ar angliu didelis kiekis turi naudos big_smile

Riebalai reikalingi hormonų gamybai. Daugiau riebalo - daugiau ir testo pasigaminsi. Manoma, kad 1/3 yra riba, už kurios keliant riebalų kiekį riebalų teikiama nauda nublėsta prieš atsirandančius minusus.

Pliusus as zinau, ir ne tik del hormonu ju pliusas, energija, imunitetas,vitaminu pasisavinimas.
kokie minusai idomu butu isgirsti? smile

Esant kalorijų + riebalai keliauja į riebalus smile Beto, jeigu viską statai ant riebalo, tai automatiškai pradės trukti B ir A. Be A jausies pavargęs, be B nebus iš ko atstatyti raumenų.

Vat chemikam R taip stipriai nežaidžia, nes hormonus gauna iš ampolės, todėl ir yra ta mada tarkim paplitusi, kai ant keptuvės ne pila aliejų, o su purkštuvu papurškia. Naturalai prisižiūriu visokie Matt Ogus video, kad reikia kuo mažiau aliejaus naudoti ir kartoja, kaip beždžionės.

Neprisijungęs

 
AVlB
Išmestas
Registravosi: 2015-07-12
Žinutės: 2139
Įspėjimai: 3
Atsiliepimai: 4

#18 2015-09-08 09:17

Re: 100 priežasčių, kodėl tau nereikia papildų

Zuikis13 rašė:

Ernestas rašė:

Zuikis13 rašė:


Riebalai reikalingi hormonų gamybai. Daugiau riebalo - daugiau ir testo pasigaminsi. Manoma, kad 1/3 yra riba, už kurios keliant riebalų kiekį riebalų teikiama nauda nublėsta prieš atsirandančius minusus.

Pliusus as zinau, ir ne tik del hormonu ju pliusas, energija, imunitetas,vitaminu pasisavinimas.
kokie minusai idomu butu isgirsti? smile

Esant kalorijų + riebalai keliauja į riebalus smile Beto, jeigu viską statai ant riebalo, tai automatiškai pradės trukti B ir A. Be A jausies pavargęs, be B nebus iš ko atstatyti raumenų.

Vat chemikam R taip stipriai nežaidžia, nes hormonus gauna iš ampolės, todėl ir yra ta mada tarkim paplitusi, kai ant keptuvės ne pila aliejų, o su purkštuvu papurškia. Naturalai prisižiūriu visokie Matt Ogus video, kad reikia kuo mažiau aliejaus naudoti ir kartoja, kaip beždžionės.

Ar zinai, kad Matt Ogus pedalas?smile)
Pasimeginsiu pakeist mityba ir forumo naturalas bliudis sake R kelt, bet utiutiu sunku kazkaip. Baltymai man lengviausiai.

Neprisijungęs

 
Ernestas
Dietologas
Vietovė: Vilnius
Registravosi: 2013-02-19
Žinutės: 12998
Įspėjimai: 1
Atsiliepimai: 37

#19 2015-09-08 09:21

Re: 100 priežasčių, kodėl tau nereikia papildų

Tingiu gincytis del riebalu smile laukiu Fluzy komentaro big_smile

Neprisijungęs

 
BloodyZero
Visagino fenomenas
Vietovė: Kaunas/Visaginas
Registravosi: 2013-03-24
Žinutės: 6429
Įspėjimai: 1
Atsiliepimai: 15

#20 2015-09-08 09:31

Re: 100 priežasčių, kodėl tau nereikia papildų

Visada sakiau ir sakysiu, kad high fat mityba yra geriausia naturalams(kad ir kaip netikit, kad as natty, jau utiutiu man. Bent prie mano faktu negalit pedikai prisikabint big_smile ). O pats strapsnis tai super...reiks pabandyt apskritai pwo su kofeinu parist ir tik kreatina gert...Nes asmeniskai sito fatko del kofeino ir kreatino nebuvau girdejes...

Neprisijungęs

 
Ernestas
Dietologas
Vietovė: Vilnius
Registravosi: 2013-02-19
Žinutės: 12998
Įspėjimai: 1
Atsiliepimai: 37

#21 2015-09-08 09:46

Re: 100 priežasčių, kodėl tau nereikia papildų

BloodyZero rašė:

Visada sakiau ir sakysiu, kad high fat mityba yra geriausia naturalams(kad ir kaip netikit, kad as natty, jau utiutiu man. Bent prie mano faktu negalit pedikai prisikabint big_smile ). O pats strapsnis tai super...reiks pabandyt apskritai pwo su kofeinu parist ir tik kreatina gert...Nes asmeniskai sito fatko del kofeino ir kreatino nebuvau girdejes...

Del kofeino poveikio jau pora metu atgal girdejau, kad jie kertasi, bet atsimenu klausiau forume ar tiesa, visi ramino kad maziau kreipciau demesi i tai big_smile

Neprisijungęs

 
igndnp
DNP survivor
Registravosi: 2014-11-18
Žinutės: 2111
Įspėjimai: 1
Atsiliepimai: 8

#22 2015-09-08 10:23

Re: 100 priežasčių, kodėl tau nereikia papildų

Na aš kai kavos ir arbatos visiškai negeriu man pre-workautą labai smagu užsimest. Aišku ne 365/12/31/7/24, bet vis tiek smagu.
Proteinas skaniau nei vanduo, tai tiesiog išgert kodėl gi ne + kai palyginus ne kosmosą kainuoja o ir skrandį nuramina.
Dėl vitaminų nežinau, gal poveikio nesu pajutęs labai, bet žaliai/ryškiai geltonai pamyžt kartais smagu. Visus kitus esu bandęs, bet nieko nepajutęs.

Dėl daržovių ir mineralų..
https://youtu.be/xfGUN1r1G5E?t=16s

Neprisijungęs

 
MrBurbulas
Shy Gym Rat
Registravosi: 2011-07-11
Žinutės: 12860
Atsiliepimai: 23

#23 2015-09-08 12:42

Re: 100 priežasčių, kodėl tau nereikia papildų

Zuikis13 rašė:

Norėjosi apie bloodi ką nors leptelt, bet per daug akivaizdu, kad žmogus chemina tai ir pliuso už tai negaučiau. Keista, kad kiti ir toliau juo tiki.. Prarandu tikėjimą žmonija, todėl geriau neliesiu šios temos..
Dėl baltymų, tai aš nesuprantu ką reikia valgyti, kad nesurinkti reikiamo baltymų kiekio.. Man taip nėra buvę..
Dar galvojau apie burnerius parasyt, bet čia gal ir neverta apie juos pirštus aušint

Na pvz as prateyna geriu. Nes nu blia. Skanu su pienu  (+ dar koki ingridientai) pasimixuot. Kaip deserttas.  Bet tikrai ne kaip "omg reik dabar sheika max 5 min po treniruotes isgert nes suirs raumO"
Seip zuiki negi tu nezinojai kad pv AMIX firmos papildai patys geriausi ? Visi kiti tai tikiu kad fuflo. Bet AMIX..

Neprisijungęs

 
Tiomis
Dažnas senbūvis
Vietovė: Kaunas
Registravosi: 2011-09-26
Žinutės: 4392
Įspėjimai: 1
Atsiliepimai: 9

#24 2015-09-08 12:43

Re: 100 priežasčių, kodėl tau nereikia papildų

man idmu kur tie zmones kur kabejo kad kreatinas ir kofeinas kartu geras kombo ir niekas ten niekur nesipjauna

Neprisijungęs

 
setonas
Dažnas dalyvis
Vietovė: Ispanija
Registravosi: 2013-08-08
Žinutės: 545
Atsiliepimai: 0

#25 2015-09-08 12:48

Re: 100 priežasčių, kodėl tau nereikia papildų

Zuikis13 rašė:

Ernestas rašė:

Zuikis13 rašė:


Riebalai reikalingi hormonų gamybai. Daugiau riebalo - daugiau ir testo pasigaminsi. Manoma, kad 1/3 yra riba, už kurios keliant riebalų kiekį riebalų teikiama nauda nublėsta prieš atsirandančius minusus.

Pliusus as zinau, ir ne tik del hormonu ju pliusas, energija, imunitetas,vitaminu pasisavinimas.
kokie minusai idomu butu isgirsti? smile

Esant kalorijų + riebalai keliauja į riebalus smile Beto, jeigu viską statai ant riebalo, tai automatiškai pradės trukti B ir A. Be A jausies pavargęs, be B nebus iš ko atstatyti raumenų.

Vat chemikam R taip stipriai nežaidžia, nes hormonus gauna iš ampolės, todėl ir yra ta mada tarkim paplitusi, kai ant keptuvės ne pila aliejų, o su purkštuvu papurškia. Naturalai prisižiūriu visokie Matt Ogus video, kad reikia kuo mažiau aliejaus naudoti ir kartoja, kaip beždžionės.

Zuiki o kur keliauja angliavandeniai kai yra kaloriju +, ten pat riebalus

Neprisijungęs

 

Prisijungti arba Registruotis

Kopijuoti draudžiama © 2005 - 2024 Kulturizmas.net