Sveiki atvykę į Kulturizmas.net diskusijų forumą!

Šis diskusijų forumas geriausia vieta rasti patarimą visais Jus dominančiais klausimais kultūrizmo tema - raumenų auginimas, riebalų deginimas, kūno formų tobulinimui, sveikatos priežiūra! Bendraukite su žmonėmis, kurie jaučia aistrą kultūrizmui, fitnesui ir geroms kūno formoms. Dalinkitės savo įspūdžiais, patirtimi ir patarimais!

Nors galite naršyti forumuose be registracijos, norint pasinaudoti visomis galimybėmis kurias mes siūlome, Jūs turite užsiregistruoti. Registracija trunka vos 30 sekundžių ir Jūs gaunate pilną priėjimą prie visko įskaitant nuosavo profilio, bendravimo asmeniniais pranešimais, temų kūrimo ir atsakymo rašymų, balsavimo, treniruočių žurnalų skelbimo, nuotraukų įkėlimu ir specialių pasiūlymų.

Tapkite Kulturizmas.net diskusijų forumo nariu šiandien visiškai nemokamai – tai užtruks viso labo 30 sekundžių! Registruotis dabar!

Prisijungti arba Registruotis

Neprivalges
mentai kompą grąžino
Vietovė: Pussyland
Registravosi: 2013-12-23
Žinutės: 5316
Atsiliepimai: 15

#1 2015-10-07 22:05

Įvairūs patarimai

Neteršiam bereikalingom diskusijom, postinam patarimus apie farmą iš random temų, kadangi neretai jie "pasimeta".
papildykim draugiškai, jeigu kažką naudingo pamatot ne tam skirtoj temoj

***

mzslave rašė:

taip.
visi karsiliai, liv ir tt. kas yra KEPENIM -  gert PO  KURSU

kurso metu TULZIES SKATINTOJUS,  logika ijunkit. oral kursai todel ir daro su protu 6-8sav.  per ta laika NIEKO neatsitiks jiem. alkasai ir ne  tokias apkrovas turi. o va SONA SKAUDA buna ne todel kad kepenys skauda (negali skaudeti, ten nera nervu) o del to kad nepraeinamumas tulzies buna. ypac pas tuos kurie turi zilberio sindroma, pajunta po pirmu keliu oral savaiciu kas yra skauda.

http://www.manosveikata.lt/lt/vaistai/n … aceuticals

todel kad hepaprotektoriai skatina kepenu sieneles sustorejima, todel sutrinka tulzies istekejimas. ir siaip jie gali paveikti kurso efektyvuma.
todel kurso metu  tuzlies tekejimas skatintojus, po kurso galit zaist su hepa.  liv is viso skaitosi nekazka prepas, berods jav isimtas is prekybos

****update****

del efektyvumo sumazejimo paasikinimas:  laikant kartu HEPA, jus padedat kepenim is 10mg veikliosios padaryt tarkim ±1mg.

***

mzslave rašė:

Atsminkit - bet kuris oral/inj or whatever  daro visiska shut down'a jusu kiausiams. Nera maziau ar daugiau.
Viena isimtis yra, deca po 30m. nelabai tinka, nes sunkiai kiausiai is miego gryzta

***

mzslave rašė:

nu cia reikia sticky padaryt tai ka jau kalbeta ne karta :  cycle tips for beginners -  always use  Omega 3.6.9 + cardio aspirin along your stack

Paskutinį kartą taisė Neprivalges (2015-10-08 22:21)

Neprisijungęs

 
MrBurbulas
Shy Gym Rat
Registravosi: 2011-07-11
Žinutės: 12860
Atsiliepimai: 23

#2 2015-10-07 22:22

Re: Įvairūs patarimai

mzslave rašė:

Neprivalges rašė:

Turint aukštą kraujospūdį (140/60) kurso metu reikėtų riboti kardio, daryti kiek daroma dabar, ar didinti? Sakykim kursas būtų testas su metanu, abu kelia spaudimą kaip ir... Taip pat, kokio maisto atsisakyti?

daznas variantas ir tai yra normalu, padidintas kraujospudis. 
taciau monitorinant E2 bei PRL, ir po ranka turint  AI bei APrl - viskas sutavrkomas kaip 2 pirstus apmizt. + kurso metu tirsteja kraujas, tad Cardio Aspirin + Omega 3,6,9  must have.

Neprisijungęs

 
Kajus
Moderatorius
Registravosi: 2007-09-18
Žinutės: 1581
Atsiliepimai: 4

#3 2015-10-08 21:54

Re: Įvairūs patarimai

Siaip gera tema , siaip manau visos "diskusines zinutes" bus trinamoz tam kad tema islaikyti svaria ir informatyvia .

Neprisijungęs

 
volverin
Dažnas dalyvis
Vietovė: Kaunas
Registravosi: 2014-02-16
Žinutės: 237
Atsiliepimai: 1

#4 2015-10-28 22:50

Re: Įvairūs patarimai

VERTĖ IR RAŠĖ ZUIKIS13

Jei nusivylėte natūralaus kūno galimybėmis ir pradėjote vartoti chemiją – teks susidurti ir su PCT. Pastebėjau, kad jei forume kalba eina apie mitybą ar treniruočių režimą, tai visi sutaria, kad kiekvienas organizmas yra individualus ir yra daug "teisingų" kelių, tačiau jei kažkas prabyla apie PCT protokolus, tai visų nuomonė tampa vienintelė ir neginčyjama. Tamoxifenas tampa nuodu, kas naudoja HCG po kurso yra balvonas, o provironas - išvis nevykėliams. Aš pamėginsiu išsklaidyti PCT mitus ir sudėlioti taškis ant "i".

HPTA (For dummies)

HPTA axis (Hypothalamic Pituitary Testicular Axis) reguliuoja testosterono kiekį organizme.  Jeigu organizmui trūksta testo, pagumburys (hypothalamus) išskiria GnRH (gonadotropin-releasing hormone), kuris stimuliuoja hipofizę. Hipofizė, savo ruožtu, išskiria LH (Luteinizing Hormone) ir FSH (Follicle Stimulating Hormone) hormonus. LH ir FSH keliauja į mūsų konkolus ir skatina testosterono ir spermatoziodų gamybą. Yra nuomonių, kad LH atsakingas pagrinde už testą, o FSH tik už spermatozoidus, tačiau jie abu veikia pakankamai sinergiškai, todėl jie abu mums yra vienodai svarbūs. FSH, pavyzdžiui, didina LH receptorių kiekį, ko pasekoje išskiriamas didesnis kiekis testosterono. Konkolai prigamina testo, kuris siunčia neigiamą signalą pagumburiui, kad reikia biški pristabdyti su GnRH gamyba. Tokį neigiamą signalą siunčia kas netinki: testas, estrogenas (E2), progestinas, visi AAS. Pykštelims kursą – neigiamas signalas prasidaro didelis ir liekam be natūralaus testo. Valio.
http://www.steroidal.com/wp-content/upl … erapy1.png

Atsistatymas po kurso be PCT

Nepaisant plačiai paplitusios nuomonės, net netaikant jokio PCT - testas dažniausiai atsistatys savaime ir jūs nemirsite. Buvo atliktas tyrimas, kurio metu vyriokams 21 sav. buvo leidžiama 250mg/w test E [1]. Iš vienos pusės, dozė nėra didelė, tačiau jos pakanka, kad uždaryti naturalų testą. Beto, 21 sav. yra ilgas laikotarpis. Pavadinkim tai „kursu“. Paveikslėlyje parodyta, kaip atrodo hormonų dinamika leidžiantis testą ir vėliau viską tiesiog tūpai nutraukus.
http://s8.postimg.org/opoctsppx/pav.jpg
Įkėliau visą pav., nes gal kam įdomu, bet realiai mus domina serum testosterone ir LH dinamika (2, ir 3 nuo viršaus). Nustojam šaudytis testą, mažėja testo koncentracija, silpnėja siunčiamas neigiamas signalas į pagumburį ir pradeda išsiskirti LH ir FSH. Matom, kad 8 sav. po "kurso", LH jau yra pakilęs, o testo gamyba dar atsilieka. Manoma, kad taip yra dėl to, kad nors hipofizis jau atsigavo ir gamina LH ir FSH, bet šie hormonai dar nespėjo išjudinti konkolų, todėl pilnas atsistatymas šiuo atveju užtrunko ~125 dienas.

PoWeR PCT

Daugumai, manau, ne naujiena, kad Dr. Michael Scally yra sudaręs pirmą, kažkiek mediciniškai patikrintą, PCT protokolą [2]. Pati logika yra gera, bet, manau, blogai interpretuojama, ko pasekoje ir atsiranda mitai ir nesusipratimai.
http://img10.imageshack.us/img10/2425/44150132.jpg
Tyrimas atliktas su vyrais išgyvenusiais 12 savaičių test + deca kursą. Kaip sako pats autorius, tai atsistatė visi 100%. Man nepavyksta rasti, kad šis jo darbas būtų atspausdintas recenzuojamame moskliniame žurnale, tačiau taip gali nutikti, nes tokio pobūdžio veikalai prieštarauja medicinos etikai. Apie patį PCT:
Logika remiasi dviem idėjomis:
1) Sumažinti neigiamą signalą į pagumburį, kad jis pradėtų gaminti GnRH
2) Paruošti konkolus darbui, kad jie iškart veiktų gavę LH.
Po kurso paprastai turime: Testas -> 0, E2 -> begalybė, kiaušai -> neveikia. Nulinis testas siunčia teigiamą signalą, kad pradėti GnRH gamybą, o E2 perteklius – neigiamą. Šioje vietoje mums padeda tokie SERM'ai (selective estrogen receptor modulator), kaip Tamoxifen ar Clomid. Jie veikia receptorius ir nors organizme E2 yra daug, bet pagumburys jo nemato ir gauna signalą gaminti GnRH tiek iš testo, tiek ir iš E2.
Teko skaityti, kad po LABAI DIDELIO BAISAUS kurso reikia valgyt arkliškas dozes SERM‘ų. Rekomenduoja pirmas savaites graužti po ~200mg clomido ir ~60mg tamoxos. Ir čia susiduriam su pirmu mitu. Naturalus testas atsistato savaime, o SERMA‘i leidžia tik laikinai paslėpti estrogeną nuo mūsų organizmo. Čia, kaip juodoji buhalterija. E2 organizme yra, bet kaip ir nėra.

http://demotyvacijos.tv3.lt/media/demot … 513785.jpg

Kai kurie SERM‘ą įsivaizduoja, kaip antibiotikus. Kaip veikia antibiotikai: „čia maždaug tokia medžiaga, kuri laiksto po organizmą, pagauna visus virusus, jiems p*zdiulei išrašo ir mes pasveikstam. Daugiau antibitikų – greičiau pasveiksi“. Tai vat SERMams tokia logika nelabai galioja. Valgyk 50 mg clomido ir 20 mg tamoxos – organizmas matys ~0 E2. Valgyk 200/60 – organizmas matys vėl 0 E2.

HCG yra sintetinė LH ir FSL versija, kuri per pirmas savaites naudojimo paruošia kiaušiukus darbui. HCG yra dažnai naudojamas TRT terapijoje, bet ne visada. HCG leidžia organizmui palaikyti DHEA, kortizolio ir pregnenolono lygį organizme, stabilizuoja testo bangavimus, todėl yra rekomendacijos vartoti 250 IU x 2 per savaitę kurso metu. Reikia turėti galvoje, kad HCG pakelia estrogeno kiekį, kuris nėra kontroliuojamas aromatizacijos inhibitoriais, o preparato perdozavimas veda prie konkolų nejautros LH ir FSH hormonams.

Pagrindinė klaida

PoWeR PCT protokolas buvo pradedamas naudoti iškart po paskutinės deca injekcijos. Kol dar deca nepasišalino iš organizmo - HCG didina konkolų tūrį ir paruošia organizmą testo gamybai, o pati gamyba prasideda tik nutraukus HCG ir pasišalinus dekai. Jei sėdi ant test propo, tai HCG reikia pradėt vyniot dar prieš kelias paskutines propo injekcijas. HCG vartojimas viso kurso metu turi tik estetinio poveikio charakterį ir nepavyko rasti informacijos, kad tai darytų įtaką atsistatymui.

Bėda prasideda tuomet, kai forume kas nors užklausia, kada reikia pradėt PCT ir gauna atsakymą „kuomet AAS išeina iš organizmo“. Taip atsako dažnas, nes apskritai nenaudoja HCH. Kai AAS išeina iš organizmo - HCG šaudyt yra vėlu. HCG stimuliuoja testo išsiskyrimą, kuris numuša LH ir FSH. Nustoji HCG – nėra LH ir testas vėl krenta. Praktika rodo, kad HCG yra dažnai tik „biški“ pašaudoma, o Clomidas ir/ar Tamoxa pajungiamas tik iš organizmo pasišalinus AAS. Skonio reikalas, bet kuo toliau nueinam nuo siūlomo modelio – tuo daugiau medžių. Mes juk geriau žinom!?

Teko matyti video, kur Денис Борисов pasakoja, kad Nolva + Clomid yra pasenęs PCT metodas ir visi 21 amžiaus kulturistai atsistato su Letrozole [3]. Dar būna žmonės atsistatyti bando su Arimidexu. Abu preparatai yra aromatizacijos inhibitoriai (AI). Na kaip, techniškai jie neleis atsirasti naujam estrogenui, o senasis ir taip greitai sumažės bei siųs teigimą signalą GnRH atsistatymui, bet organizmas realiai liks be estrogenų. Beto, organizme vistiek kurį laiką veiks po kurso likęs estrogeno peteklius, kuriam AI neturi jokios įtakos.

Provirono naudojimas yra pakankamai kontraversiškas. Buvo atliktas tyrimas, kuriame 12 mėnesių buvo valgoma po 100-150 mg provirono [4]. Provironas neturėjo jokios neigiamos įtakos LH ir FSH koncentracijai asmenims, kurie prieš tyrimą turėjo vidutinį arba žemą šių hormonų kiekį. Preparato pliusas yra tas, kad jis mažina SHBG, pakelia libido, tačiau tinka toli gražu ne kiekvienam, kuomet įprastinė PCT programa yra taikytina visiems. Kitaip tariant, jeigu žmogus naudoja provironą – jis yra arba labai protingas arba balvonas. Statistiškai įsivaizduojame, kuris variantas yra labiau tikėtinas.

Dėl Tamoxos, kaip nuodo, galiu tik percituoti apačioje AVIB‘o postą ir išreikšti savo subjektyvią nuomonę, kad geriau vartoti abu šiuos preparatus. Iš anglų kalbos versti nematau didelio poreikio.

Sėkmės darant PCT ir didelių GAINZZZZų.
P.S. Jei kas nori paskaityti kokį įdomų mokslinį straispnį, bet neturi priėjimo - rašykit, pamėginsiu padėt.

Paskutinį kartą taisė volverin (2015-10-28 22:51)

Neprisijungęs

 
volverin
Dažnas dalyvis
Vietovė: Kaunas
Registravosi: 2014-02-16
Žinutės: 237
Atsiliepimai: 1

#5 2015-10-28 22:59

Re: Įvairūs patarimai

lapinas rašė:

Bandau kazka tai versti, bet sunkiai sekasi big_smile jei ka istrinsit

pagumburio -hipofizės-sėklidžių ašies astatymas be pagalbos
Naturalaus testosterono sintezės sumažėjimas naudojant steroidus paprastai laikinas.  Jeigu jus ir nieko nedarysit jūsų kūno androgeninė sintezė grįs pati per keletą  mėnesių po kurso pabaigos.  Faktas tas, kad dauguma raumenų masės prieaugio yra prarandama dėl to kad nėra sutvarkomi androgenu lygiai. PCT  dažnai naudojama atletu stimuliuoti PHSA (pagumburio -hipofizės-sėklidžių ašį) tam, kad kuo greičiau normalizuotusi hormoninė sistema.  Kad padaryti  tai efektyviai mes turim suprasti kaip PHSA atsistato be pagalbos. Tada mes galėsim vaistais manipuliuoti tam tikrus rodiklius.  Bandymas buvo darytas su vyrais kuriems i savaitę buvo leista 250mg testosterone enanthate 21 savaitę gavosi tokia diagrama. Diagramoj vaizdas savaitę po kurso pabaigos kaip rodikliai juda.

http://ipix.lt/di/LIFL/LH-TEST_Diagram.jpg

Pirma kas buvo pastebėta kad pirmas dalykas kuris vyksta po steroidu nutraukimo kad smegenys supranta kad testo kiekis  žemas. Tai  todėl kad GnRH ir LH lygiai pradeda gana greitai taisytis. Esminis delsimas tarp testosterono ir Gnrh ir LH padidėjimo yra dėl sėklidžių abejingumo liutenizuojančiam hormonui (LH). Po mėnesių gavimo ekstremaliai silpnos stumuliacijos jie praranda dydy (atrofuojasi). Užad tai yra kaip vienas iš steroidu  šalutinių efektu. Kai  LH lygis pradeda grižti atgal seklidės negali išlaikyti darbo krūvio, tikimasi kad tai sutvarkoma su laiku pačio organizmo, bet tai gali užimti daug savaičių kol tai susitvarkys  ir seklidės gris iki reikiamo dydžio.

Neprisijungęs

 
MrBurbulas
Shy Gym Rat
Registravosi: 2011-07-11
Žinutės: 12860
Atsiliepimai: 23

#6 2015-12-08 19:29

Re: Įvairūs patarimai

mauglis rašė:

MrBurbulas rašė:

na taip. Bet visiems aktualus klausimas kaip ta krauja " Skystint " ?

Reikia perprast kodėl tas klampumas yra blogai ir ko reikia bijoti.
1. Problema ne tame, kad širdis pavargs stumti tirštą kraują, padidėjusį spaudimą širdis nugali -> vyksta prisitaikymas ir ji užauga (pridedam sportą ir turim dar labiau išreikštą širdies hipertrofiją), manau šitas neišvengiama.
2. Dideliai širdžiai reikės daug deguonies -> iš esmės kraujagyslės irgi gali adaptuotis, bet užtrunka daugiau laiko, kalbame apie metus trunkančius procesus, bet kokiu atveju didesnė širdis bus jautresnė deguonies badui.
3. Bijome trombozės ir infarkto, kuriam reikia trijų sąlygų -> sulėtėjusios kraujo tėkmės, pažeistos kraujagyslės ir padidėjusio krešumo. Pirmąsias dvi sąlygas sukelia padidėjęs klampumas (tiktų žodis viskozitetas, tegu atleidžia man zuikis).

Kaip tvarkyti -> klampumo nesumažinsime nenuleidę kraujo, kas manau yra brutalu, bet turėtų būti ganėtinai efektyvu. Aspirinas išjungia trečią sąlygą - slopina trombozę, todėl infarkto rizika sumažėja. Bent aš kitų variantų nematau.
Vandeniu, žolelėmis ir užkalbėjimais klampumo nesumažinsi. Vanduo svarbus tuom, kad esant trūkumui, tiesiog pasunkinsi aukščiau aprašytą būklę. 


p.s. ką blogiausio gali padaryti širdžiai tai po kurso užkramtyt viagros ir apturėt gerą savaitgąli su bobom, koksu ir cigaretėm.

Neprisijungęs

 
Neprivalges
mentai kompą grąžino
Vietovė: Pussyland
Registravosi: 2013-12-23
Žinutės: 5316
Atsiliepimai: 15

#7 2015-12-14 22:14

Re: Įvairūs patarimai

apie tyrimus:

nesako rašė:

pries


pagrindas Test,prl,e2,lh,fsh    galima dar shbg,pg .  visi +- 8 eur shbg 11
papildomi :

kepenys :
bilirubinas bendra ir  tiesioginis po 2 eur
kepenu fermentai : gpt ,atl   ir got ,ast po 2 eur

cholesterolis dtl(geras)  3,5 e  blogas mtl 1e
inkstai kreatinas/slapalas po 2 e
nu ir bendra kraujo tyrima del kraujo sudeties pagrinde rbc/htc /hgb 4.5e  lyg ir


jei imami t3 kaip atskaitos taska tth/lt4


po tai irgi pagrindiniai stebet ar atsigavo po pct sistema test/e2/prl/lh

Nu aisku dar galima per kursa  ziuret koks e2 ir prl  ar ne per maza/dideli ai/anti-prl doze pasirinkta

Neprisijungęs

 
AVlB
Išmestas
Registravosi: 2015-07-12
Žinutės: 2139
Įspėjimai: 3
Atsiliepimai: 4

#8 2015-12-19 14:52

Re: Įvairūs patarimai



Labai geras interview visumoj. Verta paziuret.

Neprisijungęs

 
iparado
Mr.Clomid
Vietovė: Vaistinė
Registravosi: 2012-11-20
Žinutės: 1683
Atsiliepimai: 10

#9 2016-01-22 07:53

Re: Įvairūs patarimai

mzslave rašė:

Per PCT nauduojamas vienas is isvardintu prepu, ne visi vienu metu.

Clomid, dozavimas per PCT (dienos*dozes).
-3*150/12*100/15*50/15*25 - labai sunkus kursas.
-15*100/15*50/15*25 - sunkus kursas.
-30*50/15*25 - vidutinis kursas.
-15*50/15*25/15*25 kas dvi dienas - lengvas kursas.
-15*50/15*25 - kai kursas vien is oral :anavar, metan, metenolonas, stanazalol. turinabol.

Torimifenas, dozavimas per PCT
-3*120/12*60/15*30/15*15 - labai sunkus kursas.
-15*60/15*30/15*15 - sunkus kursas.
-30*30/15*15 - vidutinis kursas.
-15*30/15*15/15*15 kas dvi dienas - lengvas kursas.
-15*30/15*15 - jei kursas vien is oral.

Tamoksifenas/ Nolva - Demesio, negalima vartoti po Nandrolonu bei Trenbolonu kursu, nes didina progestininiu receptoriu kieki!!!
-3*80/12*40/15*20/15*10 - labai sunkus kursas.
-15*40/15*20/15*10 - sunkus kursas.
-30*20/15*10 - vidutinis kursas.
-15*20/15*10/15*10 kas dvi dienas - lengvas kursas.
-15*20/15*10 - oral kursai.


Kiti preprai:
Prolaktino suoliu profilaktikai yra nauduojamas  Cabazer (Dostineks,Alactin, Agalates, Bergolak,)  po 0.25mg karta i 4dienas, menesio begeyje;
- taip pat nemaiso: Vitaminas E -200/400 i para pirma PCT menesi, Cinkas 50mg/d, Tribulus 750-1000mg perskaiciuojant i furustanaloninius saponinus.

Neprisijungęs

 
BritainFirst
Dažnas senbūvis
Registravosi: 2016-08-16
Žinutės: 3790
Įspėjimai: 3
Atsiliepimai: 5

#10 2016-08-31 15:20

Re: Įvairūs patarimai

Gimine rašė:

BritainFirst rašė:

O labai blogai jei ta pacia adata naudoji kelis kart ? Ja dezinfekuoji ir laikai uzdaryta su dangteliu saugiai ?

Jei negaila savęs turbūt, kad gali naudoti
http://forums.steroid.com/attachments/a … eedle2.jpg

edit:
Be to, ką taip bandoma sutaupyti. Jei švirškte laikai prepą - susileidi kiek reikia, tada trukteli švirkštą atgal ir viskas iš adatos subėga atgal į švirkštą, užsidedi naują adatą ir beveik nieko neprarandi. Ar čia 5 centų ant adatos gaila?

Neprisijungęs

 
Neprivalges
mentai kompą grąžino
Vietovė: Pussyland
Registravosi: 2013-12-23
Žinutės: 5316
Atsiliepimai: 15

#11 2016-09-27 15:55

Re: Įvairūs patarimai

mauglis rašė:

Šiandien geros nuotaikos tai vieną trumpą pabandysiu skelt apie kepenus.

1 variantas - toksinis kepenų pažeidimas - toksinį kepenų pažeidimą atspindi masyvus AST ir ALT fermentų kilimas, bilirubinas, GGT ir ŠF kyla mažiau. AST ir ALT fermentai randami pačiose kepenų ląstelėse, jeigu šitie fermentai didėja, reiškia yra žuvusios n kepenų ląstelių, yra koreliacija tarp pažeidimo mąsto ir fermentų koncentracijos.
Daug blogesnė situacija, jeigu šalia masyvių AST ir ALT koncentracijų pradeda kilti ir kiti parametrai, tai mums praneša, kad galimas toksinis hepatitas. Pats žodis hepatitas nurodo, kad yra kepenų uždegimas, o jis atsiranda maždaug taip: susidarę toksiniai metabolitai arba laisvieji radikalai žudo kepenų ląsteles, žuvus atsipalaiduoja ląstelės viduje esančios medžiagos, kurias mūsų kūnas interpretuoja kaip svetimas ir  stengiasi apriboti / sunaikinti. Dėl to įsijungia imuninis atsakas. Jeigu kalbant paprastai kepenys tinsta, to pasekoje yra užspaudžiami tulžies latakėliai ir be toksinio pažeidimo papildomai turime cholestazę, t.y. sutrinka tulžies nutekėjimas. Sutrikus ir tulžies nutekėjimui užsisuka ydingas ratas, nes susilaikanti tulžis dar labiau žaloja kepenis.
Specifinio gydymo nėra, svarbiausiai nutraukti žalojantį veiksnį.

2 variantas - cholestazinis pažeidimas - anaboliniai steroidai turi savybę bloginti tulžies, kurią gamina kepenys, nutekėjimą. To išraiška galime matyti - gelsvos skleros, oda, kolos spalvos šlapimas, šviesios išmatos, arba aptikti laboratoriniai tyrimais - padidėjęs ŠF, GGT, tiesioginis bilirubinas. Šitie fermentai randasi tulžyje, o jeigu ji nenuteka, tai dėl sąstovio patenka į kraują. AST ir ALT kyla nežymiai, nes kepenų ląstelės nėra plačiai pažeidžiamos. Bėda ta, kad bilirubinas yra toksiškas smegenims. Dar viena bėda, kad užsitęsus cholestazei pažeidžiamos kepenų ląstelės ir užsiveda aukščiau aprašytas mechanizmas. Iš esmės gydymas yra nutraukti žalojanti veiksnį, arba ursodeoksicholinė rūgštis, bet labiau profilaktikai.

3 variantas - mišrus. Dažniausiai būna tada, kai pažeidimas pažengęs, tiek vienas, tiek kitas variantas gali pereiti į mišrų. Arba gali būti saikiai mišrus, kas manau prie agresyvių papildų yra norma. Esant mišriam galima pagal fermentų santykius bandyti atspėti, kuris pažeidimo pobūdis vyrauja.

Neprisijungęs

 
Neprivalges
mentai kompą grąžino
Vietovė: Pussyland
Registravosi: 2013-12-23
Žinutės: 5316
Atsiliepimai: 15

#12 2016-10-15 19:25

Re: Įvairūs patarimai

Naudinga info, half laifai ir plasma peakai:


Mirapex (Pramipexole) 8-12 hours (dependent on age) Plasma Peak in 2 hours.

Aromasin (Exemestane) 9 hours Plasma Peak in 1 hour.

Anavar (Oxandrolone)10.5-13 hours (dependent on age) Plasma Peak in 1 hour.

Arimidex (Anastrozole) 46.8 hours Plasma Peak in 2 hours no food 5 hours with food.

Propionate 19 hours Plasma Peak in 14 hours

Dostinex (Cabergoline) 63-68 hours in healthy Individuals, 79-115 hours in hyperprolactinaemic Plasma Peak in 2-3 hours

Clomid (Clomiphene) 5 days Plasma Peak in 6 hours

Nolvadex (Tamoxifen Citrate) 5-7 days Plasma Peak in 5 hours

Enanthate 6-7 days

SHBG 7 days

Cypionate 8 days Plasma Peak in 48 to 72 hours

Decanoate 12 days Plasma Peak in 72 hours

Undecanoate 34 days

Neprisijungęs

 

Prisijungti arba Registruotis

Kopijuoti draudžiama © 2005 - 2024 Kulturizmas.net