Sveiki atvykę į Kulturizmas.net diskusijų forumą!

Šis diskusijų forumas geriausia vieta rasti patarimą visais Jus dominančiais klausimais kultūrizmo tema - raumenų auginimas, riebalų deginimas, kūno formų tobulinimui, sveikatos priežiūra! Bendraukite su žmonėmis, kurie jaučia aistrą kultūrizmui, fitnesui ir geroms kūno formoms. Dalinkitės savo įspūdžiais, patirtimi ir patarimais!

Nors galite naršyti forumuose be registracijos, norint pasinaudoti visomis galimybėmis kurias mes siūlome, Jūs turite užsiregistruoti. Registracija trunka vos 30 sekundžių ir Jūs gaunate pilną priėjimą prie visko įskaitant nuosavo profilio, bendravimo asmeniniais pranešimais, temų kūrimo ir atsakymo rašymų, balsavimo, treniruočių žurnalų skelbimo, nuotraukų įkėlimu ir specialių pasiūlymų.

Tapkite Kulturizmas.net diskusijų forumo nariu šiandien visiškai nemokamai – tai užtruks viso labo 30 sekundžių! Registruotis dabar!

Prisijungti arba Registruotis

pmprockers
Naujas dalyvis
Registravosi: 2015-11-20
Žinutės: 15
Atsiliepimai: 0

#1 2016-02-05 14:53

Macro???

Visi tik ir kalba apie ta macro,bet nelabai eina rast nei kaip ja apskaiciuot,nei aplamai kad cia per dalykas. ekonomikoje apie ji daug snekama,bet vat mityboje ka jis reiskia, tai butu smagu kad kas detaliau aprasytu sita reikala.

dekuj

Neprisijungęs

 
zyrtecs
Dažnas senbūvis
Vietovė: Jonava
Registravosi: 2009-05-17
Žinutės: 1237
Atsiliepimai: 13

#2 2016-02-05 14:56

Re: Macro???

Yra dvi pagrindinės maistinių medžiagų grupės: mikro-maistinės ir makro-maistinės medžiagos.
Mikro-maistinių medžiagų grupę sudaro vitaminai, mineralai ir kiti įvairūs junginiai. Makro-maistinių medžiagų grupę sudaro baltymai, angliavandeniai ir riebalai.
Makro maistinės medžiagos yra grupė maistinių medžiagų, kurios aprūpina kalorijomis ar energija. Maistinės medžiagos reikalingos vystymuisi, medžiagų apykaitai ir kitom kūno funkcijom. Šios,makro maistinės medžiagos, reikalingos dideliais kiekiais kūnui.
Yra ir dar viena maistininių medžiagų grupė, tai „būtinosios maistinės medžiagos“, iš pavadinimo galime suprasti, kad tai yra būtinos maistinės medžiagos mūsų kūnui, „būtinoji maistinė medžiaga“ yra tokia medžiaga, kurios negali mūsų kūnas pats pagamint ir jas reikia gauti iš mitybos.
Septyni pagrindiniai maistinių medžiagų tipai
1. Baltymai, sudaro raumenis, organus, antikūnius ir visus fermentus.
2. Angliavandeniai, pagrindinis kūno energijos šaltinis.
Paprastieji angliavandeniai – visas cukrus, įskaitant dekstrozę, maltozę, laktozę, stalo cukrus (sacharozė).
Sudėtingieji angliavandeniai – daugiausia krakmolingi produktai, pavyzdžiui balta duona, ryžiai, makaronai, daržovės ir bulvės.
3. Vanduo, visų kūno skysčių pagrindas, reikalingas ląstelių procesams ir organų funkcionavimui.
4. Vitaminai, padeda daugybei kūno funkcijų, kartu ir virškinimui, bei nervų sistemoms.
5. Mineralai, būtini daugybei procesų, nuo kaulų formavimosi iki širdies darbo.
6. Riebalai, padeda daugybei funkcijų, nuo šilumos iki sveikos odos palaikymo.
7. Skaidulos, padeda pašalinti nereikalingas medžiagas ir sumažina tam tikrų ligų pavojų, sunkiai virškinama angliavandenių dalis.
Trys būtiniausios makro-maistinės medžiagos
Baltymai – pati svarbiausia maistinė medžiaga reikalinga raumenų auginimui. Raumenys pagrinde ir yra iš baltymų. Jeigu jūs negaunate pakankamai baltymų tai jums neverta tikėtis didelių rezultatų iš treniruočių. Baltymai yra būtini jeigu norite auginti raumenis.
Angliavandeniai suteikia energijos reikalingos jūsų įprastinei, kasdieninei veiklai. Angliavandeniai yra tarsi kuras, kurį naudoja visos ląstelės kūne, be to angliavandeniai maitina smegenis gliukoze, jų energijos šaltiniu.
Riebalai reikalingi kūnui, jie yra kaip statybinės medžiagos komponentai visų ląstelių membranoms, be to riebalai teikia cheminį substratą reikalinga hormonų gamybai. Riebalai taip pat saugo gyvybiškai svarbius organus.
Visos makro-maistinės medžiagos aprūpina kalorijomis kūną, bet kalorijų kiekis skiriasi
Angliavandeniai turi 4 kalorijas viename grame.
Baltymai turi 4 kalorijas viename grame.
Riebalai turi 9 kalorijas viename grame.
Tarkime, produktas turi 20g angliavandenių, nėra riebalų ir 5 gramai baltymų.
Apskaičiuoti kiek tai kalorijų gana nesunku:
Kalorijų kiekis = Angliavandeniai*4 + baltymai*4 + riebalų kiekis gramais*9
Šiuo atveju būtų taip:
Kalorijų kiekis = 20 * 4 + 5 * 4 + 0 * 9 = 100 kalorijų.

Paskutinį kartą taisė zyrtecs (2016-02-05 14:59)

Neprisijungęs

 
Ernestas
Dietologas
Vietovė: Vilnius
Registravosi: 2013-02-19
Žinutės: 12998
Įspėjimai: 1
Atsiliepimai: 37

#3 2016-02-05 15:20

Re: Macro???

pmprockers rašė:

Visi tik ir kalba apie ta macro,bet nelabai eina rast nei kaip ja apskaiciuot,nei aplamai kad cia per dalykas. ekonomikoje apie ji daug snekama,bet vat mityboje ka jis reiskia, tai butu smagu kad kas detaliau aprasytu sita reikala.

dekuj

buitiskai tariant macrosai tai yra angliavandeniai , baltymai , riebalai. is kuriu ir susideda bendra kaloriju suma smile

Neprisijungęs

 

Prisijungti arba Registruotis

Kopijuoti draudžiama © 2005 - 2024 Kulturizmas.net