Sveiki atvykę į Kulturizmas.net diskusijų forumą!

Šis diskusijų forumas geriausia vieta rasti patarimą visais Jus dominančiais klausimais kultūrizmo tema - raumenų auginimas, riebalų deginimas, kūno formų tobulinimui, sveikatos priežiūra! Bendraukite su žmonėmis, kurie jaučia aistrą kultūrizmui, fitnesui ir geroms kūno formoms. Dalinkitės savo įspūdžiais, patirtimi ir patarimais!

Nors galite naršyti forumuose be registracijos, norint pasinaudoti visomis galimybėmis kurias mes siūlome, Jūs turite užsiregistruoti. Registracija trunka vos 30 sekundžių ir Jūs gaunate pilną priėjimą prie visko įskaitant nuosavo profilio, bendravimo asmeniniais pranešimais, temų kūrimo ir atsakymo rašymų, balsavimo, treniruočių žurnalų skelbimo, nuotraukų įkėlimu ir specialių pasiūlymų.

Tapkite Kulturizmas.net diskusijų forumo nariu šiandien visiškai nemokamai – tai užtruks viso labo 30 sekundžių! Registruotis dabar!

Prisijungti arba Registruotis

Bardo
Metų forumietis 2010
Vietovė: UK
Registravosi: 2009-11-18
Žinutės: 6045
Atsiliepimai: 24

#1 2010-01-06 13:07

Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai

Baltymai:

Mėsa
turėtų būt be odos, ir kaulų.

-Paukštiena: Vištiena, kalakutiena, antiena,žąsiena.( Mėsa turėtų būti neriebi)
-Raudona mėsa: Liesa jautiena
-Kitos mėsos: Kiauliena, eriena, liesas kumpis
-Žuvis: Šviežios menkės, lašiša, kardžuvės, žuvies konservai.
-Vėžiagyvių: midijos, austrės,krevetės, omarai, ir tt

Pieno produktai:
Pasirinkite daugiausia mažo riebumo pieno produktus

-Pienas, pieno milteliai (Pasirinkite daugiausiai lieso pieno. Gali būti Karvės / ožkos / avys, ir tt)
-Liesa varškė & Jogurtas Natūralus.
-Sūriai.
-Kiaušiniai, kiaušinių milteliai (kiaušinių baltymuose, yra grynų baltymų, kiaušinių tryniuose esama riebalų ir baltymų)

Augalinis baltymas:

-Riešutai ir sėklos: (Tai taip pat turi didelis sveiką kiekį riebalų ir angliavandenių )
-Grūdų Baltymų: (Daug grūdai pvz., kviečiai, rūgiai, ir tt turi didelį kiekį baltymų)
-Pupelės

Baltyminiai papildai:

-Whey Protein: (greitai įsisavinami pieno baltymai. Pateikiami įvairių formų)
-Kazeinas Baltymų: (lėtai įsisavinamas pieno baltymas).
-Sojų baltymų: (iš sojų pupelių.)
-Kiaušinių baltymas: (tai lėtai įsisavinami baltymai)* Nesu 100% užtikrintas dėl šito.
-Augaliniai baltymų (galima variantai kviečių, žirnių, ir tt)

Angliavandeniai:

Paprastieji angliavandeniai:

-Tai yra mažos molekulės angliavandenių ar cukraus

- Cukranendrės ir cukriniai runkeliai (pagrindiniai komercinio cukraus šaltiniai)
- Švieži vaisiai ir uogos (Jose daugiausia fruktozės, žemas GI cukraus kiekis)
- Medus (Medus yra gliukozės ir fruktozės mišinys)
- Pieno (pieno ir pieno produktų sudėtyje yra cukraus laktozės)
- Paruoštas cukrus (gliukozės ir fruktozės / Laktozė / maltozę, ir tt Būna gėrimuose ar laisvoje  formoje)

Kompleksinių angliavandenių - Ilgos "grandinės" paprastūjų angliavandenių

- Bulvės, saldžiosios bulvės, moliūgai
- Kukurūzai, avižos Kviečiai ir kiti grūdai.
- miltai, duona ir makaronai.
- Sėlenos.
- Ryžiai, paprasti ir laukiniai.
- Neapdoroti riešutai, sėklos, pupelės, lęšiai, kuskusas ir kiti ankštiniai augalai.
- Daržovės, pavyzdžiui, morkos ir žirniai.

Riebalai:

Augalinių riebalų šaltiniai - Tai dažniausiai daug mononesočiųjų ir polinesočiųjų riebalų

- Sėklos, riešutai ,alyvuogių aliejaus ir daugelis kitų augalinių aliejų.

Gyvūninių riebalų šaltiniai - Gali būti didelis mononesočiųjų ir polinesočiųjų ir sočiųjų riebalų kiekis

- Lašiša, menkė, otas, vėžiagyvių ir kitų riebių žuvų / žuvų taukai (yra daug nesočiųjų riebalų)
- Pieno produktai (gali skirtis riebalų kiekis ir gali būti didelis sočiųjų riebalų kiekis)
- Liesa mėsa ir paukštiena (net jei ir be odos, jose gali būti riebalų. Gali būti didelis sočiųjų riebalų kiekis)
- Kiaušiniai (tik trynio sudėtyje daugiausia sočiųjų riebalų)


"Pluoštas" - "Pluoštas" neturi kalorijų.Pats augalas turi.

- Brokoliai / Žiediniai kopūstai / kopūstais
-  Salotos / Špinatai
- Grybai / Česnakas / Morkos
- Žaliosios pupelės / Žirniai / Šparagai
- Daržovių ir pupelių daigai / Burokėliai / Porai
- Agurkas / Cukinija / baklažanas
- Pomidoras
- Sušaldyta Daržovių mišinys
- Bet kurios kitos ne krakmolingos daržovės
- Grūdai
- Vaisiai ir uogos
- Ankštinės daržovės

***********
Verčiau iš čia: http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=2845231
Dauk kas nebaigtą, daugybė klaidų tikriausia bus.
Laikui bėgant pildysiu
Gal padės kam sarašiukas.
Gali būti neatitikimų , verčiau naudodamasis prastą žodyną >.<

Paskutinį kartą taisė Bardo (2010-01-06 19:20)

Neprisijungęs

 
jovial
Dažnas dalyvis
Registravosi: 2009-10-02
Žinutės: 692
Atsiliepimai: 0

#2 2010-01-06 13:46

Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai

Va cia tai naudinga informacija, aciu. nykstys

Neprisijungęs

 
vilain
Dažnas dalyvis
Vietovė: Vilnius
Registravosi: 2009-01-14
Žinutės: 726
Atsiliepimai: 0

#3 2010-01-06 14:28

Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai

Maladec Bardo, domiesi ir kitus apsvieti nykstys keep it going smile

Neprisijungęs

 
gazuotas
Dažnas senbūvis
Registravosi: 2009-08-28
Žinutės: 2385
Atsiliepimai: 6

#4 2010-01-06 14:50

Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai

Ar jau tikrai pluoštiniai neturi kalorijų?

Neprisijungęs

 
Bardo
Metų forumietis 2010
Vietovė: UK
Registravosi: 2009-11-18
Žinutės: 6045
Atsiliepimai: 24

#5 2010-01-06 14:56

Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai

gazuotas rašė:

Ar jau tikrai pluoštiniai neturi kalorijų?

Dar reikės pasidomėt, ir patikslint kaip čia, kolkas tik išverčiau, ir nieko nepridėjau papildomo

Neprisijungęs

 
lawlis
Dažnas senbūvis
Vietovė: Vilkija
Registravosi: 2009-02-18
Žinutės: 1878
Atsiliepimai: 0

#6 2010-01-06 15:24

Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai

Bardo rašė:

gazuotas rašė:

Ar jau tikrai pluoštiniai neturi kalorijų?

Dar reikės pasidomėt, ir patikslint kaip čia, kolkas tik išverčiau, ir nieko nepridėjau papildomo

Kiausiniai letai isisavinimas baltymas? + Tai pieno produktas?

Neprisijungęs

 
zookyto
Dažnas senbūvis
Vietovė: Siauliai
Registravosi: 2009-05-11
Žinutės: 2247
Atsiliepimai: 1

#7 2010-01-06 16:28

Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai

pirma kart girdziu kad salotos , vaisiai ir uogos neturi kaloriju big_smile

Neprisijungęs

 
Bardo
Metų forumietis 2010
Vietovė: UK
Registravosi: 2009-11-18
Žinutės: 6045
Atsiliepimai: 24

#8 2010-01-06 16:36

Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai

zookyto rašė:

pirma kart girdziu kad salotos , vaisiai ir uogos neturi kaloriju big_smile

Tikriausia čia turėtų būt kitaip išversta, pataisysiu vėliau.
Kad pats "pluoštas" neturi kcal

Lawli, tikrai greitai isisavinamas? Šito nežinau, gal kas iš "pro" parašys

Neprisijungęs

 
lawlis
Dažnas senbūvis
Vietovė: Vilkija
Registravosi: 2009-02-18
Žinutės: 1878
Atsiliepimai: 0

#9 2010-01-06 16:41

Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai

Bardo rašė:

zookyto rašė:

pirma kart girdziu kad salotos , vaisiai ir uogos neturi kaloriju big_smile

Tikriausia čia turėtų būt kitaip išversta, pataisysiu vėliau.
Kad pats "pluoštas" neturi kcal

Lawli, tikrai greitai isisavinamas? Šito nežinau, gal kas iš "pro" parašys

Na nesu girdejes kad tai leto pasisavinimo...smile Bet nesigincysiu

Neprisijungęs

 
Fake'as
Moderatorius
Vietovė: Lietuva
Registravosi: 2009-08-24
Žinutės: 1576
Atsiliepimai: 2

#10 2010-01-06 17:50

Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai

Kaip gali būt grūdai be kaloriju? Apdorojus grūdus gaunami miltai, kūriuose daugiausia angliavandeniu, lieka tik grūdų apvalkalas tai sėlena, va sėlenose tai sutinku kad yra labai mažai kaloriu .

Neprisijungęs

 
Robšė
®
Vietovė: rajonas
Registravosi: 2008-02-14
Žinutės: 14183
Atsiliepimai: 38

#11 2010-01-06 17:54

Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai

dauguma sako kad kiausinio baltymas "greitas", uztat ir tinka ryte, po nakties "bado"...

Neprisijungęs

 
lawlis
Dažnas senbūvis
Vietovė: Vilkija
Registravosi: 2009-02-18
Žinutės: 1878
Atsiliepimai: 0

#12 2010-01-06 17:55

Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai

Robšė rašė:

dauguma sako kad kiausinio baltymas "greitas", uztat ir tinka ryte, po nakties "bado"...

del to ir uzkliuvo man smile

Neprisijungęs

 
Bardo
Metų forumietis 2010
Vietovė: UK
Registravosi: 2009-11-18
Žinutės: 6045
Atsiliepimai: 24

#13 2010-01-06 19:21

Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai

Fake'as rašė:

Kaip gali būt grūdai be kaloriju? Apdorojus grūdus gaunami miltai, kūriuose daugiausia angliavandeniu, lieka tik grūdų apvalkalas tai sėlena, va sėlenose tai sutinku kad yra labai mažai kaloriu .

Suklydau versdamas, pats Pluoštas neturi, bet augalas ar vaisius turi.
Dėl kiaušinių dar pasiskaitysiu .

Neprisijungęs

 
Fake'as
Moderatorius
Vietovė: Lietuva
Registravosi: 2009-08-24
Žinutės: 1576
Atsiliepimai: 2

#14 2010-01-06 21:30

Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai

Bardo rašė:

Fake'as rašė:

Kaip gali būt grūdai be kaloriju? Apdorojus grūdus gaunami miltai, kūriuose daugiausia angliavandeniu, lieka tik grūdų apvalkalas tai sėlena, va sėlenose tai sutinku kad yra labai mažai kaloriu .

Suklydau versdamas, pats Pluoštas neturi, bet augalas ar vaisius turi.
Dėl kiaušinių dar pasiskaitysiu .

Gali būt kad neturi, wink tarkim kad ir grūdo apvalkalas-sėlena, ten praktiškai tik skaidulos, ląsteliena...

Neprisijungęs

 
lexusrx
Dažnas senbūvis
Registravosi: 2007-12-16
Žinutės: 7331
Atsiliepimai: 74

#15 2010-01-06 22:03

Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai

zookyto rašė:

pirma kart girdziu kad salotos , vaisiai ir uogos neturi kaloriju big_smile

Darzhoves turi labai nedaug kaloriju, o va su vaisiais tai jau kita istorija, ten kruva angliu....Fruktoze, todel ju reiketu valgyti kuo maziau vakare....

Neprisijungęs

 
E5
Moderatorius
Registravosi: 2009-01-08
Žinutės: 1645
Atsiliepimai: 10

#16 2010-01-07 00:07

Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai

Fake'as rašė:

Bardo rašė:

Fake'as rašė:

Kaip gali būt grūdai be kaloriju? Apdorojus grūdus gaunami miltai, kūriuose daugiausia angliavandeniu, lieka tik grūdų apvalkalas tai sėlena, va sėlenose tai sutinku kad yra labai mažai kaloriu .

Suklydau versdamas, pats Pluoštas neturi, bet augalas ar vaisius turi.
Dėl kiaušinių dar pasiskaitysiu .

Gali būt kad neturi, wink tarkim kad ir grūdo apvalkalas-sėlena, ten praktiškai tik skaidulos, ląsteliena...

Teisingai, kitaip tariant ten daugmaz vien fiber... smile

Neprisijungęs

 
Robšė
®
Vietovė: rajonas
Registravosi: 2008-02-14
Žinutės: 14183
Atsiliepimai: 38

#17 2010-01-09 08:51

Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai

Jei bandai sisteminti info, tai gerai butu jei cia pat atsirastu info apie baltymu BV ir angliavandeniu GI...

Neprisijungęs

 
Puma9ANX
Dažnas senbūvis
Vietovė: Kaunas
Registravosi: 2009-10-19
Žinutės: 1992
Atsiliepimai: 3

#18 2013-02-16 22:39

Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai

pastebejau kad riebalu geruju nelabai surenku per diena, kuris geriausias aliejus butu rinkt naudingam riebalui?

Neprisijungęs

 
Tiomis
Dažnas senbūvis
Vietovė: Kaunas
Registravosi: 2011-09-26
Žinutės: 4401
Įspėjimai: 1
Atsiliepimai: 9

#19 2013-02-16 23:31

Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai

Puma9ANX rašė:

pastebejau kad riebalu geruju nelabai surenku per diena, kuris geriausias aliejus butu rinkt naudingam riebalui?

geriausia butu zuvu taukus pasiimti jeigu paprasciau tada semenu aliejus gerai sueina

Neprisijungęs

 
Puma9ANX
Dažnas senbūvis
Vietovė: Kaunas
Registravosi: 2009-10-19
Žinutės: 1992
Atsiliepimai: 3

#20 2013-02-16 23:38

Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai

Tiomis rašė:

Puma9ANX rašė:

pastebejau kad riebalu geruju nelabai surenku per diena, kuris geriausias aliejus butu rinkt naudingam riebalui?

geriausia butu zuvu taukus pasiimti jeigu paprasciau tada semenu aliejus gerai sueina

ieskokau siandien semenu aliejaus tai nebuvo, o tinka alyvuogiu aliejus? ir ar yra skirtumas kokio spaudimo...pirmo ir pns. nes kainos 2x skiriasi

Neprisijungęs

 
ramirez
Dažnas dalyvis
Registravosi: 2012-04-26
Žinutės: 287
Atsiliepimai: 0

#21 2013-02-17 12:17

Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai

gal tiesiog nematei, semenu aliejaus kiekvienam normaliam supermarkete buna. alyvuogiu aliejus tinka, geriausias aisku pirmo spaudimo.geras buna brangokas, bet per akcijas gali uzsipirkti daugiau smile

Neprisijungęs

 
Puma9ANX
Dažnas senbūvis
Vietovė: Kaunas
Registravosi: 2009-10-19
Žinutės: 1992
Atsiliepimai: 3

#22 2013-02-17 23:11

Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai

ramirez rašė:

gal tiesiog nematei, semenu aliejaus kiekvienam normaliam supermarkete buna. alyvuogiu aliejus tinka, geriausias aisku pirmo spaudimo.geras buna brangokas, bet per akcijas gali uzsipirkti daugiau smile

Nebuvo maxej smile as zinau kaip jis atrodo seniau pirkdavau anira. 
O alyvuogiu kuo skiriasi http://www.anira.lt/wp-content/uploads/ … 2x1024.jpg
http://img593.imageshack.us/img593/9710/68730764.jpg
anira ir kita bonke? nes kaina 2x skiriasi, pasigailejau kad ta pirkau nes anira 2x pigesne iseina, nors ta kita emiau per akcija.

Neprisijungęs

 
strongas
Išmestas
Registravosi: 2012-12-25
Žinutės: 81
Įspėjimai: 3
Atsiliepimai: 0

#23 2013-02-18 20:59

Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai

Čia ištikro tik apie 40g vienu valgymu gali pasisavinti baltymų?

Neprisijungęs

 
Ragelis
Kalbus dalyvis
Registravosi: 2008-11-22
Žinutės: 83
Įspėjimai: 1
Atsiliepimai: 0

#24 2013-03-17 17:28

Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai

Gal kas nors galt apšviest ką tai reiškia kai sudėtų rašo carbohydrates  xx g (angliavandeniai) of which sugars xx g. Tai dalis tų angliavandenių yra tik cukrus? Ar gerai kai didesnė dalis cukraus yra ar mažesnė?

Paskutinį kartą taisė Ragelis (2013-03-17 17:29)

Neprisijungęs

 
Sarun4kas
Dažnas dalyvis
Vietovė: Vilnius
Registravosi: 2009-04-14
Žinutės: 742
Atsiliepimai: 2

#25 2013-03-17 19:19

Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai

Ragelis rašė:

Gal kas nors galt apšviest ką tai reiškia kai sudėtų rašo carbohydrates  xx g (angliavandeniai) of which sugars xx g. Tai dalis tų angliavandenių yra tik cukrus? Ar gerai kai didesnė dalis cukraus yra ar mažesnė?

Cukrus - priesas number 1 big_smile

Neprisijungęs

 

Prisijungti arba Registruotis

Kopijuoti draudžiama © 2005 - 2019 Kulturizmas.net