Prisijungti arba Registruotis
- Pradžia
- » Mityba ir dietos
- » Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai
- Bachuras
- Kalbus dalyvis
- Registravosi: 2014-02-05
- Žinutės: 52
- Atsiliepimai: 0
#51 2014-02-10 14:57
Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai
Aviziniai miltai, gliukoze arba medus ir vanduo viska sudet i plaktuve is isplakt ?
Neprisijungęs
- Žilvinas.
- buvęs Parapapapapa
- Registravosi: 2013-05-05
- Žinutės: 3088
- Įspėjimai: 1
- Atsiliepimai: 11
#52 2014-02-10 15:02
Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai
Bachuras rašė:
Aviziniai miltai, gliukoze arba medus ir vanduo viska sudet i plaktuve is isplakt ?
ne, utiutiu i keptuve ir kepk
Neprisijungęs
- Bachuras
- Kalbus dalyvis
- Registravosi: 2014-02-05
- Žinutės: 52
- Atsiliepimai: 0
#53 2014-02-10 15:05
Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai
Krc jsn dekui ;D
Neprisijungęs
- Ernestas
- Dietologas
- Vietovė: Vilnius
- Registravosi: 2013-02-19
- Žinutės: 12998
- Įspėjimai: 1
- Atsiliepimai: 37
#54 2014-02-10 15:05
Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai
Parapapapapa rašė:
Bachuras rašė:
Aviziniai miltai, gliukoze arba medus ir vanduo viska sudet i plaktuve is isplakt ?
ne, utiutiu i keptuve ir kepk
o ka? gautusi blynai aviziniai miltai + vanduo = tesla
Neprisijungęs
- Žilvinas.
- buvęs Parapapapapa
- Registravosi: 2013-05-05
- Žinutės: 3088
- Įspėjimai: 1
- Atsiliepimai: 11
#55 2014-02-10 15:28
Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai
ernestukas18 rašė:
Parapapapapa rašė:
Bachuras rašė:
Aviziniai miltai, gliukoze arba medus ir vanduo viska sudet i plaktuve is isplakt ?
ne, utiutiu i keptuve ir kepk
o ka? gautusi blynai aviziniai miltai + vanduo = tesla
priminei man, aš megstu darytis tokius sausainius avižinius, sumali dribsnius kavamale ir su vandeniu maišai, bet reikia laabai gerai atitaikyt vandens kiekį, kad gautusi šiek tiek tirštesnė masė tada dedi tešlą kuo plonesniu įmanomu sluoksniu blynelių forma ant kepimo popieriaus ir kepi orkaitej. Aišku galima dėt ir cukraus, džiovintų vaisių, riešutų, ko nori bet man skanu ir vien tik iš avižų bei vandens.
Paskutinį kartą taisė Parapapapapa (2014-02-10 15:29)
Neprisijungęs
- ATjr
- Dažnas senbūvis
- Registravosi: 2011-10-02
- Žinutės: 7356
- Įspėjimai: 1
- Atsiliepimai: 21
#56 2014-02-10 15:32
Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai
Bachuras rašė:
Aviziniai miltai, gliukoze arba medus ir vanduo viska sudet i plaktuve is isplakt ?
Tik nedek medaus kartu su gliukoze, o tai po to negalesi gerti Siaip pvz po treniruotes, jeigu ilgesni laiko tarpa nevalgydavau, tai mesdavau gliukozes 30 g, proteino ir avizu 50 g
Neprisijungęs
- pozityvus77
- Naujas dalyvis
- Vietovė: Klaipeda
- Registravosi: 2014-05-15
- Žinutės: 2
- Atsiliepimai: 0
#57 2014-05-15 21:57
Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai
Auginant liesa mase koks optimaliausias santykis riebalu baltymu ir angliu vienoje vietoje skaiciau 40 baltymu 30 angliu 30 riebalu bet nu paziurejau as net ryzius su vistiena valgydamas ar netgi viena vistiena surinkciau per diena daugiau negu 30 riebalu galit man padeti koki santyki patartumete susistatyti auginant liesa mase
Neprisijungęs
- pikis
- Atkaklus dalyvis
- Registravosi: 2013-12-22
- Žinutės: 100
- Įspėjimai: 1
- Atsiliepimai: 0
#58 2014-09-08 17:00
Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai
Noriu paklausti ar riebalai gaunami iš riešutų skaičiuojasi?
Neprisijungęs
- Ernestas
- Dietologas
- Vietovė: Vilnius
- Registravosi: 2013-02-19
- Žinutės: 12998
- Įspėjimai: 1
- Atsiliepimai: 37
#59 2014-09-08 17:01
Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai
pikis rašė:
Noriu paklausti ar riebalai gaunami iš riešutų skaičiuojasi?
tai aisku
Neprisijungęs
- ignukass1
- Kalbus dalyvis
- Registravosi: 2009-07-16
- Žinutės: 94
- Atsiliepimai: 0
#60 2014-09-08 21:28
Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai
toks idomus klausimas, yra tarkim aviziniai dribsniai juos reikia virti 1minute, 5minutes ir 15minuciu, taip raso ant pakuotes, kuo jie skiariasi? ta prasme gal tu kur maziau virti reik mazesne biologine verte ar kaip
Neprisijungęs
- takeitdown
- Dažnas senbūvis
- Registravosi: 2011-03-22
- Žinutės: 1184
- Atsiliepimai: 4
#61 2014-09-08 21:31
Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai
ignukass1 rašė:
toks idomus klausimas, yra tarkim aviziniai dribsniai juos reikia virti 1minute, 5minutes ir 15minuciu, taip raso ant pakuotes, kuo jie skiariasi? ta prasme gal tu kur maziau virti reik mazesne biologine verte ar kaip
biologine verte tokia kokia raso ant pakuotes, skiriasi paruosimo budai skirtingu dribsniu
Neprisijungęs
- smekla
- Žmogus-su-tapkėm
- Vietovė: Kaunas
- Registravosi: 2011-10-28
- Žinutės: 8716
- Atsiliepimai: 25
#62 2014-09-08 21:33
Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai
ignukass1 rašė:
toks idomus klausimas, yra tarkim aviziniai dribsniai juos reikia virti 1minute, 5minutes ir 15minuciu, taip raso ant pakuotes, kuo jie skiariasi? ta prasme gal tu kur maziau virti reik mazesne biologine verte ar kaip
didesnes krupos geresnes, maziau apdorotos, daugiau vitaminu
Neprisijungęs
- eslife
- Dažnas senbūvis
- Vietovė: Vilnius
- Registravosi: 2008-01-07
- Žinutės: 5190
- Atsiliepimai: 53
#63 2014-09-08 22:22
Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai
Man asmeniskai kuo didesnes, tuo skanesne kose, 15min. best
Neprisijungęs
- Ernestas
- Dietologas
- Vietovė: Vilnius
- Registravosi: 2013-02-19
- Žinutės: 12998
- Įspėjimai: 1
- Atsiliepimai: 37
#64 2014-09-08 22:25
Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai
eslife rašė:
Man asmeniskai kuo didesnes, tuo skanesne kose, 15min. best
pritariu. tos smulkios tai vpizdu,marmalas
Neprisijungęs
- zaliasss
- Dažnas senbūvis
- Vietovė: Klaipeda
- Registravosi: 2008-10-12
- Žinutės: 8131
- Atsiliepimai: 54
#65 2014-09-08 22:27
Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai
Ernestas rašė:
eslife rašė:
Man asmeniskai kuo didesnes, tuo skanesne kose, 15min. best
pritariu. tos smulkios tai vpizdu,marmalas
man gera miezine ''optima linija''
Neprisijungęs
- Ernestas
- Dietologas
- Vietovė: Vilnius
- Registravosi: 2013-02-19
- Žinutės: 12998
- Įspėjimai: 1
- Atsiliepimai: 37
#66 2014-09-08 22:34
Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai
zaliasss rašė:
Ernestas rašė:
eslife rašė:
Man asmeniskai kuo didesnes, tuo skanesne kose, 15min. best
pritariu. tos smulkios tai vpizdu,marmalas
man gera miezine ''optima linija''
miezine galinta bet kalba ejo apie avizas, tai kai gali pasirinkt stambesnes tai plbm ta ir darau
Neprisijungęs
- Suicider
- Atkaklus dalyvis
- Registravosi: 2010-11-20
- Žinutės: 106
- Įspėjimai: 1
- Atsiliepimai: 1
#67 2014-09-09 07:22
Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai
ignukass1 rašė:
toks idomus klausimas, yra tarkim aviziniai dribsniai juos reikia virti 1minute, 5minutes ir 15minuciu, taip raso ant pakuotes, kuo jie skiariasi? ta prasme gal tu kur maziau virti reik mazesne biologine verte ar kaip
Teko neseniai skaityti, kaip apdorojamos avizos.
Kur virti reikia 15 min - turi zemiausia GI. Visa kruopa yra isrieciama ir suspaudziama preso.
Kur virti reikia 5min - turi aukstesni GI. Kruopa apdorojama tokiu pat principu, bet dar yra perpjaunama, kad butu plonesne.
Kur virti reikia 1min (taip pat ir greito paruosimo koses kaip AXIS ar pan.) - turi ganetinai auksta GI. Jos suspaudziamos, perpjaunamos ir dar paverdamos (ar kazkaip panasiai apdorojama (garuose ar pan.), kad greiciau isvirtu).
Paskutinį kartą taisė Suicider (2014-09-09 07:23)
Neprisijungęs
- b0ta5
- Dažnas dalyvis
- Vietovė: Joniskis
- Registravosi: 2011-08-23
- Žinutės: 769
- Atsiliepimai: 1
#68 2014-09-09 18:00
Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai
Gal zinote kiek mazdaug 1 banane normaliam prinokusiame yra kcal?
Neprisijungęs
- Ernestas
- Dietologas
- Vietovė: Vilnius
- Registravosi: 2013-02-19
- Žinutės: 12998
- Įspėjimai: 1
- Atsiliepimai: 37
#69 2014-09-09 18:20
Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai
b0ta5 rašė:
Gal zinote kiek mazdaug 1 banane normaliam prinokusiame yra kcal?
~100
Neprisijungęs
- NATURAL1978
- Dažnas senbūvis
- Registravosi: 2011-04-16
- Žinutės: 4833
- Atsiliepimai: 30
#70 2014-09-13 06:15
Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai
b0ta5 rašė:
Gal zinote kiek mazdaug 1 banane normaliam prinokusiame yra kcal?
kazkur skaiciau lentele kad 100g banano turi 22 angliu is ju 18 cukru.na tai 88ccal.bet virs 100g paprastai bus.didelis ir 150g be zieves.
Neprisijungęs
- Montecristo
- Kalbus dalyvis
- Registravosi: 2014-10-06
- Žinutės: 72
- Atsiliepimai: 0
#71 2014-10-26 22:37
Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai
is maisto baltymus ir anglis kaip skaiciuojat ? tai pvz 100g sausu basmati ryziu 76g angliu jo ? o kaip su vistiena irgi is zalios skaiciuoti ? nes iskepus svoris sumazeja..
Neprisijungęs
- bezabraz
- Dažnas dalyvis
- Registravosi: 2013-02-14
- Žinutės: 414
- Įspėjimai: 2
- Atsiliepimai: 0
#72 2014-10-26 22:47
Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai
Montecristo rašė:
is maisto baltymus ir anglis kaip skaiciuojat ? tai pvz 100g sausu basmati ryziu 76g angliu jo ? o kaip su vistiena irgi is zalios skaiciuoti ? nes iskepus svoris sumazeja..
viska skaiciuot is zaliu, neparuostu dar
Neprisijungęs
- Montecristo
- Kalbus dalyvis
- Registravosi: 2014-10-06
- Žinutės: 72
- Atsiliepimai: 0
#73 2014-10-26 22:51
Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai
bezabraz rašė:
Montecristo rašė:
is maisto baltymus ir anglis kaip skaiciuojat ? tai pvz 100g sausu basmati ryziu 76g angliu jo ? o kaip su vistiena irgi is zalios skaiciuoti ? nes iskepus svoris sumazeja..
viska skaiciuot is zaliu, neparuostu dar
ok dekui
Neprisijungęs
- Montecristo
- Kalbus dalyvis
- Registravosi: 2014-10-06
- Žinutės: 72
- Atsiliepimai: 0
#74 2014-10-26 23:01
Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai
bet pvz iskepus 450 krutineles lieka tik 350, tai 100 gramu kaip nebuta
Neprisijungęs
- bezabraz
- Dažnas dalyvis
- Registravosi: 2013-02-14
- Žinutės: 414
- Įspėjimai: 2
- Atsiliepimai: 0
#75 2014-10-26 23:04
Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai
Montecristo rašė:
bet pvz iskepus 450 krutineles lieka tik 350, tai 100 gramu kaip nebuta
matyt keptuve blogai isgrandai, kad dar 100 gramu palieki o siaip tai skysciai pasisalina is jos
Neprisijungęs
Prisijungti arba Registruotis
- Pradžia
- » Mityba ir dietos
- » Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai