- Vaidas
- Kalbus dalyvis
- Registravosi: 2006-08-06
- Žinutės: 78
- Atsiliepimai: 0
#1 2006-09-10 20:16
Soja
Soja yra augalines kilmes produktas turintis dauk baltymu. Zinau tik tiek. Gal kasnors zinote apie si produkta daugiau, o gal kas nors yra ji itraukes i savo mityba. Beja ieskojau sojos parduotuvei taciau niekur neradau
Neprisijungęs
- Vitamin_C
- Administratorius
- Registravosi: 2006-01-25
- Žinutės: 1612
- Atsiliepimai: 2
#2 2006-09-10 20:31
Re: Soja
Taip ,baltymo šis produktas turi, bet tas baltymas tikrai nėra dar kokybiškas pagal savo įsisavinimą ir biologinę vertę, plius dar augalinės kilmės. Taip kad manau tai tinka kai kada paįvairinimui bet ne kaip pagrindinio baltymo šaltinio vartojimui.
O parduotuvese tikrai yra, tik reikia paieškoti
Neprisijungęs
- Vaidas
- Kalbus dalyvis
- Registravosi: 2006-08-06
- Žinutės: 78
- Atsiliepimai: 0
#3 2006-09-14 08:18
Re: Soja
Soja labiausiai paplitęs ankštinis augalas pasaulyje. Tai augalas, kurio pupelės sukaupia tiek baltymų, kiek negali sukaupti joks kitas augalas. Taigi soja pats vertingiausias kultūrinis augalas. Sojų pupelėse yra iki 50 proc. baltymų ir iki 24 proc. riebalų. Baltymų turi ir kiti ankštiniai augalai, tačiau jie neprilygsta sojoms nei kiekiu, nei kokybe. Sojų baltymai labai vertingi, nes jie tirpūs vandenyje, lengvai pasisavinami, turi puikiai subalansuotų aminorūgščių ir todėl žymiai vertingesni už žirnių baltymus. Maistingumu sojų baltymai prilygsta jautienai. Nėra kito tokio augalo, kuris sugebėtų sukaupti tiek baltymų, riebalų, mineralinių medžiagų, vitaminų, kiek sukaupia soja. Labai vertingas iš sojų pupelių spaudžiamas aliejus, nes sojų riebalus organizmas pasisavina iki 98 proc., o svarbiausia, sojų aliejuje 50 proc. riebalų rūgščių sudaro cholesterolio perteklių organizme ir aterosklerozės riziką mažinančios nesočiosios riebalų rūgštys.
Neprisijungęs
- Vitamin_C
- Administratorius
- Registravosi: 2006-01-25
- Žinutės: 1612
- Atsiliepimai: 2
#4 2006-09-16 12:23
Re: Soja
Sojos baltymas niekada nebuvo ir nebus vertingesnis už gyvulinį, kiaušinių, ir tuo labiau išrūgų baltymą. Galėčiau surasti ne vieną apie tai straipsnį, aišku kitoje kalboje, tik tam tikrai neturiu laiko. Pasakysiu tik trumpai apie Biological value ir protein efficiency ratio.
baltymas BV PER
išrūgų baltymo izoliato mišiniai 104-159
išrūgos (laktalbumino) 104 3,6
kiaušinis (visas) 100 3,8
kiaušinis (albuminas) 88 2,1
kazeinas 77 2,9
jautiena 80 2,9
soja 74 2,1
p.s. sojos pati prasčiausia vertė
Neprisijungęs
- Tautpec
- Naujas dalyvis
- Registravosi: 2019-09-12
- Žinutės: 33
- Atsiliepimai: 0
#5 2019-11-22 09:41
Re: Soja
Atgaivinsiu seną temą. Gal kam teko domėtis sojos (ir sojos padažo) poveikiui estrogenams? Pastaruoju metu labai gerai eina grikiai ir virta vištiena su sojos padažu, bet kiek žinau, soja kelia estrogeno lygį, tik nežinau kiek daug. Verta dėl to sukt galvą?
Neprisijungęs
- Kavioras
- Dažnas senbūvis
- Registravosi: 2014-05-01
- Žinutės: 2826
- Įspėjimai: 2
- Atsiliepimai: 7
#6 2019-11-22 14:25
Re: Soja
Tautpec rašė:
Atgaivinsiu seną temą. Gal kam teko domėtis sojos (ir sojos padažo) poveikiui estrogenams? Pastaruoju metu labai gerai eina grikiai ir virta vištiena su sojos padažu, bet kiek žinau, soja kelia estrogeno lygį, tik nežinau kiek daug. Verta dėl to sukt galvą?
Neverta, nepakels
Neprisijungęs