Sveiki atvykę į Kulturizmas.net diskusijų forumą!

Šis diskusijų forumas geriausia vieta rasti patarimą visais Jus dominančiais klausimais kultūrizmo tema - raumenų auginimas, riebalų deginimas, kūno formų tobulinimui, sveikatos priežiūra! Bendraukite su žmonėmis, kurie jaučia aistrą kultūrizmui, fitnesui ir geroms kūno formoms. Dalinkitės savo įspūdžiais, patirtimi ir patarimais!

Nors galite naršyti forumuose be registracijos, norint pasinaudoti visomis galimybėmis kurias mes siūlome, Jūs turite užsiregistruoti. Registracija trunka vos 30 sekundžių ir Jūs gaunate pilną priėjimą prie visko įskaitant nuosavo profilio, bendravimo asmeniniais pranešimais, temų kūrimo ir atsakymo rašymų, balsavimo, treniruočių žurnalų skelbimo, nuotraukų įkėlimu ir specialių pasiūlymų.

Tapkite Kulturizmas.net diskusijų forumo nariu šiandien visiškai nemokamai – tai užtruks viso labo 30 sekundžių! Registruotis dabar!

Prisijungti arba Registruotis

world
Dažnas dalyvis
Registravosi: 2010-07-23
Žinutės: 662
Atsiliepimai: 1

#10851 2014-02-17 05:13

Re: Įvairūs klausimai

cia pastebejau kepa blynus is aviziniu miltu (kurie kaip suprantu >paprastus), tai kilo klausimas ar avizniniu miltu maistine verte tokia pat kaip avizu ar del gamybos ji kazkaip sumenksta?

Neprisijungęs

 
Žilvinas.
buvęs Parapapapapa
Registravosi: 2013-05-05
Žinutės: 3088
Įspėjimai: 1
Atsiliepimai: 11

#10852 2014-02-17 10:08

Re: Įvairūs klausimai

world rašė:

cia pastebejau kepa blynus is aviziniu miltu (kurie kaip suprantu >paprastus), tai kilo klausimas ar avizniniu miltu maistine verte tokia pat kaip avizu ar del gamybos ji kazkaip sumenksta?

tai tokia pati turbūt, bet aš tai pats darausi tuos miltus. Paprasčiausiai kavamale sumali dribsnius ir vsio, miltai smile

Neprisijungęs

 
kiprevicius
Naujas dalyvis
Registravosi: 2014-02-13
Žinutės: 13
Įspėjimai: 1
Atsiliepimai: 0

#10853 2014-02-17 11:20

Re: Įvairūs klausimai

As, kaip sioje vietoje (grudu gamybos procesas) gana daug zinantis galiu papasakot truputi. Kodel kvietiniai miltai auksciausios rusies yra nevertingi ir kodel batonas bei visi kepiniai yra nevertingi ir net zalingi? Todel, kad kviecio sandara yra tokia, jog dauguma vitaminu ir maistiniu medziagu yra susikaupe aplink kvieciu branduoli, o auksciausios rusies miltai yra pagaminami tik techniskai atskyrus kviecio branduoli ir ji sumalus. Nuslifavus kvieti visos naudingos medziagos nueina i seleneles (kaip zinome jos yra sveikos, nors tai yra kviecio dalis). Dabar kodel tas branduolys nera toks sveikas? Todel, kad ten daug glitimo. Jei isskirtume didesni kieki glitimo, tai gautusi tokia mase panasi i guma - ji netirpsta seiliu pagalba todel jo niekaip nesukramtytumet, sunkiai virskinama. Glitimas padeda islaikyti batona ir kitus kepinius minkstus ilgesni laika. Dabar apie kitus grudus truputi. SPELTA kvieciai yra kiek kitokios sandaros, jie skaitomi vieni is sveikiausiu grudiniu kulturu. Spelta kvieciai taip pat yra viena is seniausiu kvieciu rusiu. Auginant spelta naudojama ypac mazai chemikalu (tai mums taip pat svarbu), kadangi jie turi susiformavusi naturalu itin stora apvalkala. Jei paimtumet nelukstenta spelta, pamatytumet, kad luksto (kviecio apsaugos) yra daugiau nei pacio kviecio. Speltoje taip pat kaip ir pvz rugyje, vertingosios medziagos yra pasiskirsciusios po visa gruda. Bet kuriuo atveju pilno grudo miltus visada geriau vartoti nei daugiau apdorotus, tam yra skaiciai nurodantys ju apdorojimo lygi 800, D1500 (arba kitaip auksciausios rusies, pirmos rusies, antros rusies) ir pan., kuo mazesnis skaicius, tuo daugiau apdorotas (daugiausiai apdoroti yra auksciausios rusies kvietiniai miltai). Jei kam idomu, tai skaicius nurodo pelininguma (testo metu deginami grudai/miltai ir kiek lieka pelenu).
Siaip jei norit pvz duonos sveikos, visada galit patys issikept, be jokio cukraus, mieliu ir pan. Tereikia naturalaus raugo ir paprastu prieskoniu. Kompetetingas zmogus dirbantis sioje srityje virs 20 metu sake, kad esant galimybei visada vartoti spelta, nes ji yra sveikiausia, po to eina rugiai ir kiti grudai.

P.S. atsakant i auksciau uzduota klausima apie avizas. Avizos yra tiek sveikos, kiek jos apdorotos. Paprastai avizas tiesiog islukstena nes jos is esmes yra pakankamai plonos, tai jas dar slifuojant tai nelabai kas liktu. Jei apie avizinius dribsnius kuriuos perkat parduotuvej, tai jie visada buna pakaitint (praleisti pro mikronizatoriu), tam kad greiciau absorbuotu vandeni ir greiciau butu paruosiami. Tai nera blogai, bet betkoks terminis apdorojimas naikina mikroelementus ir vitaminus, tad jei norit ten jau turbo super sveiku ir maximaliai naudingu aviziniu dribsniu, nusiperkat lukstentu avizu ir dribsniu maluneli, kuris nekainuoja daug. Dribsnius reikes ilgiau mirkyt, bet medziagu irgi daugiau gausit smile

Paskutinį kartą taisė kiprevicius (2014-02-17 11:26)

Neprisijungęs

 
Tiomis
Dažnas senbūvis
Vietovė: Kaunas
Registravosi: 2011-09-26
Žinutės: 4392
Įspėjimai: 1
Atsiliepimai: 9

#10854 2014-02-17 11:53

Re: Įvairūs klausimai

kiprevicius rašė:

As, kaip sioje vietoje (grudu gamybos procesas) gana daug zinantis galiu papasakot truputi. Kodel kvietiniai miltai auksciausios rusies yra nevertingi ir kodel batonas bei visi kepiniai yra nevertingi ir net zalingi? Todel, kad kviecio sandara yra tokia, jog dauguma vitaminu ir maistiniu medziagu yra susikaupe aplink kvieciu branduoli, o auksciausios rusies miltai yra pagaminami tik techniskai atskyrus kviecio branduoli ir ji sumalus. Nuslifavus kvieti visos naudingos medziagos nueina i seleneles (kaip zinome jos yra sveikos, nors tai yra kviecio dalis). Dabar kodel tas branduolys nera toks sveikas? Todel, kad ten daug glitimo. Jei isskirtume didesni kieki glitimo, tai gautusi tokia mase panasi i guma - ji netirpsta seiliu pagalba todel jo niekaip nesukramtytumet, sunkiai virskinama. Glitimas padeda islaikyti batona ir kitus kepinius minkstus ilgesni laika. Dabar apie kitus grudus truputi. SPELTA kvieciai yra kiek kitokios sandaros, jie skaitomi vieni is sveikiausiu grudiniu kulturu. Spelta kvieciai taip pat yra viena is seniausiu kvieciu rusiu. Auginant spelta naudojama ypac mazai chemikalu (tai mums taip pat svarbu), kadangi jie turi susiformavusi naturalu itin stora apvalkala. Jei paimtumet nelukstenta spelta, pamatytumet, kad luksto (kviecio apsaugos) yra daugiau nei pacio kviecio. Speltoje taip pat kaip ir pvz rugyje, vertingosios medziagos yra pasiskirsciusios po visa gruda. Bet kuriuo atveju pilno grudo miltus visada geriau vartoti nei daugiau apdorotus, tam yra skaiciai nurodantys ju apdorojimo lygi 800, D1500 (arba kitaip auksciausios rusies, pirmos rusies, antros rusies) ir pan., kuo mazesnis skaicius, tuo daugiau apdorotas (daugiausiai apdoroti yra auksciausios rusies kvietiniai miltai). Jei kam idomu, tai skaicius nurodo pelininguma (testo metu deginami grudai/miltai ir kiek lieka pelenu).
Siaip jei norit pvz duonos sveikos, visada galit patys issikept, be jokio cukraus, mieliu ir pan. Tereikia naturalaus raugo ir paprastu prieskoniu. Kompetetingas zmogus dirbantis sioje srityje virs 20 metu sake, kad esant galimybei visada vartoti spelta, nes ji yra sveikiausia, po to eina rugiai ir kiti grudai.

P.S. atsakant i auksciau uzduota klausima apie avizas. Avizos yra tiek sveikos, kiek jos apdorotos. Paprastai avizas tiesiog islukstena nes jos is esmes yra pakankamai plonos, tai jas dar slifuojant tai nelabai kas liktu. Jei apie avizinius dribsnius kuriuos perkat parduotuvej, tai jie visada buna pakaitint (praleisti pro mikronizatoriu), tam kad greiciau absorbuotu vandeni ir greiciau butu paruosiami. Tai nera blogai, bet betkoks terminis apdorojimas naikina mikroelementus ir vitaminus, tad jei norit ten jau turbo super sveiku ir maximaliai naudingu aviziniu dribsniu, nusiperkat lukstentu avizu ir dribsniu maluneli, kuris nekainuoja daug. Dribsnius reikes ilgiau mirkyt, bet medziagu irgi daugiau gausit smile

o ka gali pasakyti apie viso grudo miltus (ruginius, kvietinius)?

Neprisijungęs

 
lorenzo
Moderatorius
Registravosi: 2011-01-17
Žinutės: 3730
Atsiliepimai: 15

#10855 2014-02-17 12:03

Re: Įvairūs klausimai

kiprevicius rašė:

As, kaip sioje vietoje (grudu gamybos procesas) gana daug zinantis galiu papasakot truputi. Kodel kvietiniai miltai auksciausios rusies yra nevertingi ir kodel batonas bei visi kepiniai yra nevertingi ir net zalingi? Todel, kad kviecio sandara yra tokia, jog dauguma vitaminu ir maistiniu medziagu yra susikaupe aplink kvieciu branduoli, o auksciausios rusies miltai yra pagaminami tik techniskai atskyrus kviecio branduoli ir ji sumalus. Nuslifavus kvieti visos naudingos medziagos nueina i seleneles (kaip zinome jos yra sveikos, nors tai yra kviecio dalis). Dabar kodel tas branduolys nera toks sveikas? Todel, kad ten daug glitimo. Jei isskirtume didesni kieki glitimo, tai gautusi tokia mase panasi i guma - ji netirpsta seiliu pagalba todel jo niekaip nesukramtytumet, sunkiai virskinama. Glitimas padeda islaikyti batona ir kitus kepinius minkstus ilgesni laika. Dabar apie kitus grudus truputi. SPELTA kvieciai yra kiek kitokios sandaros, jie skaitomi vieni is sveikiausiu grudiniu kulturu. Spelta kvieciai taip pat yra viena is seniausiu kvieciu rusiu. Auginant spelta naudojama ypac mazai chemikalu (tai mums taip pat svarbu), kadangi jie turi susiformavusi naturalu itin stora apvalkala. Jei paimtumet nelukstenta spelta, pamatytumet, kad luksto (kviecio apsaugos) yra daugiau nei pacio kviecio. Speltoje taip pat kaip ir pvz rugyje, vertingosios medziagos yra pasiskirsciusios po visa gruda. Bet kuriuo atveju pilno grudo miltus visada geriau vartoti nei daugiau apdorotus, tam yra skaiciai nurodantys ju apdorojimo lygi 800, D1500 (arba kitaip auksciausios rusies, pirmos rusies, antros rusies) ir pan., kuo mazesnis skaicius, tuo daugiau apdorotas (daugiausiai apdoroti yra auksciausios rusies kvietiniai miltai). Jei kam idomu, tai skaicius nurodo pelininguma (testo metu deginami grudai/miltai ir kiek lieka pelenu).
Siaip jei norit pvz duonos sveikos, visada galit patys issikept, be jokio cukraus, mieliu ir pan. Tereikia naturalaus raugo ir paprastu prieskoniu. Kompetetingas zmogus dirbantis sioje srityje virs 20 metu sake, kad esant galimybei visada vartoti spelta, nes ji yra sveikiausia, po to eina rugiai ir kiti grudai.

P.S. atsakant i auksciau uzduota klausima apie avizas. Avizos yra tiek sveikos, kiek jos apdorotos. Paprastai avizas tiesiog islukstena nes jos is esmes yra pakankamai plonos, tai jas dar slifuojant tai nelabai kas liktu. Jei apie avizinius dribsnius kuriuos perkat parduotuvej, tai jie visada buna pakaitint (praleisti pro mikronizatoriu), tam kad greiciau absorbuotu vandeni ir greiciau butu paruosiami. Tai nera blogai, bet betkoks terminis apdorojimas naikina mikroelementus ir vitaminus, tad jei norit ten jau turbo super sveiku ir maximaliai naudingu aviziniu dribsniu, nusiperkat lukstentu avizu ir dribsniu maluneli, kuris nekainuoja daug. Dribsnius reikes ilgiau mirkyt, bet medziagu irgi daugiau gausit smile

cia tai saunuolis, gera info wink

Neprisijungęs

 
kiprevicius
Naujas dalyvis
Registravosi: 2014-02-13
Žinutės: 13
Įspėjimai: 1
Atsiliepimai: 0

#10856 2014-02-17 12:11

Re: Įvairūs klausimai

Kaip ir minejau pilno grudo miltai yra bet kuriuo atveju geri, tiesiog kvietiniai miltai tures daugiau glitimo. Pilno grudo miltai ir vadinasi pilno grudo nes yra sumalamas praktiskai visas grudas. Praktiskai sakau todel, kad gamybos procese vis vien vyksta pavirsutinis apvalymas lukstenant grudus. Kvieciai yra turinti daugiausiai angliavandeniu grudine kultura, nors priklausomai nuo veisles ju yra vienur daugiau, kitur maziau. Rugiai turi daugiau lastelienos nei kvieciai kuri, jei neklystu, padeda atsijaunint musu organizmui, o avizos ir mieziai yra cempionai sioje vietoje. Ten daugiau info apie visas maistines vertes nesunku rasti internete. As tiesiog ta esme norejau perduoti kas nuo ko skiriasi.

Apie ryzius tai irgi yra tas pats - baltieji ryziai yra slifuoti rudieji ryziai, o kaip daug kur girdime, rudieji ryziai yra geriau, tai vadinas ryziu apvalkale yra taip pat daug naudingu medziagu smile

P.S. yra info, kad avizu (o gal mieziu? truputi pamirsau) pienineje brandos stadijoje tas pienas ten viduje susidares yra super vertingas mikroelementais ir vitaminais. Dabar yra bandoma rasti technologija kaip isgauti ta piena (gamybai), nes yra teigiama senuose leidiniuose, kad ta piena senoliai naudodavo kaip "jaunystes eleksyra", jis suteikdavo ypac daug energijos.

Paskutinį kartą taisė kiprevicius (2014-02-17 12:18)

Neprisijungęs

 
deivis430
Kalbus dalyvis
Registravosi: 2010-04-27
Žinutės: 76
Atsiliepimai: 0

#10857 2014-02-17 17:46

Re: Įvairūs klausimai

koki alieju geriausia naudoti kepimui? smile

Neprisijungęs

 
Tiomis
Dažnas senbūvis
Vietovė: Kaunas
Registravosi: 2011-09-26
Žinutės: 4392
Įspėjimai: 1
Atsiliepimai: 9

#10858 2014-02-17 17:49

Re: Įvairūs klausimai

kokosu palmiu aliejus tik skonis turputi skirsis

Neprisijungęs

 
deivis430
Kalbus dalyvis
Registravosi: 2010-04-27
Žinutės: 76
Atsiliepimai: 0

#10859 2014-02-17 18:45

Re: Įvairūs klausimai

o linu semenu kaip?

Neprisijungęs

 
Žilvinas.
buvęs Parapapapapa
Registravosi: 2013-05-05
Žinutės: 3088
Įspėjimai: 1
Atsiliepimai: 11

#10860 2014-02-17 18:57

Re: Įvairūs klausimai

deivis430 rašė:

o linu semenu kaip?

laabai skonį pakeičia.. netgi, sakyčiau, sugadina skonį sėmenų aliejus smile

Neprisijungęs

 
lorenzo
Moderatorius
Registravosi: 2011-01-17
Žinutės: 3730
Atsiliepimai: 15

#10861 2014-02-17 18:59

Re: Įvairūs klausimai

Parapapapapa rašė:

deivis430 rašė:

o linu semenu kaip?

laabai skonį pakeičia.. netgi, sakyčiau, sugadina skonį sėmenų aliejus smile

labaaai neskanu man jis, saukstas i burna, pasipurtai ir viskas big_smile

Neprisijungęs

 
Ecco1
Kalbus dalyvis
Registravosi: 2013-04-22
Žinutės: 67
Įspėjimai: 1
Atsiliepimai: 0

#10862 2014-02-17 19:03

Re: Įvairūs klausimai

lorenzo rašė:

Parapapapapa rašė:

deivis430 rašė:

o linu semenu kaip?

laabai skonį pakeičia.. netgi, sakyčiau, sugadina skonį sėmenų aliejus smile

labaaai neskanu man jis, saukstas i burna, pasipurtai ir viskas big_smile

O man kaip tik patinka, į salotas labai skaniai tinka man. smile

Neprisijungęs

 
deivis430
Kalbus dalyvis
Registravosi: 2010-04-27
Žinutės: 76
Atsiliepimai: 0

#10863 2014-02-17 20:28

Re: Įvairūs klausimai

lorenzo rašė:

Parapapapapa rašė:

deivis430 rašė:

o linu semenu kaip?

laabai skonį pakeičia.. netgi, sakyčiau, sugadina skonį sėmenų aliejus smile

labaaai neskanu man jis, saukstas i burna, pasipurtai ir viskas big_smile

O kiek valgomuju šaukstu per diena rekomenduojama isgert? smile

Neprisijungęs

 
lorenzo
Moderatorius
Registravosi: 2011-01-17
Žinutės: 3730
Atsiliepimai: 15

#10864 2014-02-17 20:30

Re: Įvairūs klausimai

deivis430 rašė:

lorenzo rašė:

Parapapapapa rašė:


laabai skonį pakeičia.. netgi, sakyčiau, sugadina skonį sėmenų aliejus smile

labaaai neskanu man jis, saukstas i burna, pasipurtai ir viskas big_smile

O kiek valgomuju šaukstu per diena rekomenduojama isgert? smile

tai ziurint kiek riebalu tau reikia surinkt

Neprisijungęs

 
Mariszs
Dažnas dalyvis
Vietovė: kaunas
Registravosi: 2011-11-12
Žinutės: 227
Įspėjimai: 2
Atsiliepimai: 0

#10865 2014-02-18 13:24

Re: Įvairūs klausimai

Sveiki , ateina metas kaip pradesiu mest svori , bet turiu klausima viena pasitikslinimui. Zodziu dabar sveriu 95kg mano BF yra 19% tai gaunasi 95x0,19 lygu 18.05kg riebalu... taj jai as noriu pasiekti 10% BF tai man reikia numest nepilnai 10kg ir prie 85kg bus ~10% BF ? Ar cia toks skaiciavimas netinka nes plius kris vandens mase ? Ar ta vandens mase kuri kris ir bus tam riebale ? Gal galit paaiskint kaip tiksliau apskaiciuot kiek reikia numest kg norint tureti 10% riebalu mano situacijoje ? Ir cia aisku skaiciuoju jai pavyksislaikyt nepaliesta raumenu mase. Seip dabar yra 95kg ,19% BF, ~59% vandens , 42% raumenu , 12kg kaulu... gal tokia info ir  kitiems zmonems pades kaip apskaiciuoti  kiek reikia numest kg riebalu iki norimo BF.  Man sis klausimas rupi nes nezinau kiek laiko man pasilikt svorio metimui . Labai liksiu dekingas pagelbejusiam smile

Paskutinį kartą taisė Mariszs (2014-02-18 13:27)

Neprisijungęs

 
athletic
Dažnas senbūvis
Registravosi: 2012-05-08
Žinutės: 5718
Atsiliepimai: 17

#10866 2014-02-18 14:16

Re: Įvairūs klausimai

Aisku, kad daugiau nukris.. Neskaiciuok tu nieko, kai patiks vaizdas ir sustosi, nes cia mergaites tik taip daro, sveriu 59 o noriu 55.

Neprisijungęs

 
Žilvinas.
buvęs Parapapapapa
Registravosi: 2013-05-05
Žinutės: 3088
Įspėjimai: 1
Atsiliepimai: 11

#10867 2014-02-18 14:18

Re: Įvairūs klausimai

nes ir raumenu kažkiek nukris ir vandens, nebus vien riebalo sąskaita

Neprisijungęs

 
samas
Dažnas senbūvis
Registravosi: 2012-09-18
Žinutės: 3499
Įspėjimai: 1
Atsiliepimai: 22

#10868 2014-02-18 14:21

Re: Įvairūs klausimai

athletic rašė:

Aisku, kad daugiau nukris.. Neskaiciuok tu nieko, kai patiks vaizdas ir sustosi, nes cia mergaites tik taip daro, sveriu 59 o noriu 55.

Varzybom bachuras ruosias, tai reik tiksliai pasiskaiciuot laika, riebalus ir visa kita

Neprisijungęs

 
Mariszs
Dažnas dalyvis
Vietovė: kaunas
Registravosi: 2011-11-12
Žinutės: 227
Įspėjimai: 2
Atsiliepimai: 0

#10869 2014-02-18 15:09

Re: Įvairūs klausimai

samas rašė:

athletic rašė:

Aisku, kad daugiau nukris.. Neskaiciuok tu nieko, kai patiks vaizdas ir sustosi, nes cia mergaites tik taip daro, sveriu 59 o noriu 55.

Varzybom bachuras ruosias, tai reik tiksliai pasiskaiciuot laika, riebalus ir visa kita

Po kolkas ne varzybom , bet minti turiu , noriu numest riebala paziuret kas ten dedas o tada gal ir netycia ir apie kokias varzybas pagalvosiu . Tik va tame ir yra kad as ne 85kg noriu svert bet klausiu ar tiek sversiu apytiksliai prie 10% BF . Nes jai butu taip tai manau prie 181cm mano nuomone tada labai normaliai tureciau atrodit aisku jai raumuo atrodis norm isdyrbtas, bet jai reikes numest koki 15 kg kad tureciau 10% BF tai manau jau kudena labai atrodysiu , ar klystu ?

Neprisijungęs

 
Mariszs
Dažnas dalyvis
Vietovė: kaunas
Registravosi: 2011-11-12
Žinutės: 227
Įspėjimai: 2
Atsiliepimai: 0

#10870 2014-02-18 15:19

Re: Įvairūs klausimai

Parapapapapa rašė:

nes ir raumenu kažkiek nukris ir vandens, nebus vien riebalo sąskaita

Tai va bet mastau kad gal tame riebale ir to vandens yra kaip ir raumeni tai ta saskaita vanduo ir kris ? Gal tiksliai nemoku tik paklaust ka turiu minty ... nes ta prasme jai pagal mano ugi kristu vanduo tai jau as eiciau link dehidracijos ( jai nesumaisiau zodzio ) gal greiciau vanduo kristu jai raumens daug prarasciau ? Kad raumens prarasiu neisvengemai tai sita suprantu smile

Neprisijungęs

 
Vartotojas258
Dažnas senbūvis
Vietovė: Vilnius
Registravosi: 2013-06-11
Žinutės: 1211
Atsiliepimai: 1

#10871 2014-02-18 17:04

Re: Įvairūs klausimai

Koks skirtumas tarp 50g Jorė duonos su saulėgražomis ir ryžių 50g? Duona truputi daugiau riebalų, angliavandenių mažiau turi. Galiu valgyt duoną vietoj ryžių? Ryškinime esu.

Neprisijungęs

 
zaliasss
Dažnas senbūvis
Vietovė: Klaipeda
Registravosi: 2008-10-12
Žinutės: 8130
Atsiliepimai: 54

#10872 2014-02-18 17:05

Re: Įvairūs klausimai

Auksciau, aukstosios matematikos cia big_smile

Neprisijungęs

 
samas
Dažnas senbūvis
Registravosi: 2012-09-18
Žinutės: 3499
Įspėjimai: 1
Atsiliepimai: 22

#10873 2014-02-18 17:47

Re: Įvairūs klausimai

zaliasss rašė:

Auksciau, aukstosios matematikos cia big_smile

Ryskinime yra, suprask....gliukozes smegenukam pritruksta kartais.

Neprisijungęs

 
Vartotojas258
Dažnas senbūvis
Vietovė: Vilnius
Registravosi: 2013-06-11
Žinutės: 1211
Atsiliepimai: 1

#10874 2014-02-18 18:08

Re: Įvairūs klausimai

samas rašė:

zaliasss rašė:

Auksciau, aukstosios matematikos cia big_smile

Ryskinime yra, suprask....gliukozes smegenukam pritruksta kartais.

Tai iš kur man žinot, galiu ta duona valgyt ar ne...

Neprisijungęs

 
Žilvinas.
buvęs Parapapapapa
Registravosi: 2013-05-05
Žinutės: 3088
Įspėjimai: 1
Atsiliepimai: 11

#10875 2014-02-18 18:12

Re: Įvairūs klausimai

Vartotojas258 rašė:

samas rašė:

zaliasss rašė:

Auksciau, aukstosios matematikos cia big_smile

Ryskinime yra, suprask....gliukozes smegenukam pritruksta kartais.

Tai iš kur man žinot, galiu ta duona valgyt ar ne...

jei ryziai rudieji, tada jie sveikiau, o jeigu baltieji, tai tas pats kas duona manau. siaip valgyk, nieko neatsitiks smile

Neprisijungęs

 

Prisijungti arba Registruotis

Kopijuoti draudžiama © 2005 - 2024 Kulturizmas.net