Sveiki atvykę į Kulturizmas.net diskusijų forumą!

Šis diskusijų forumas geriausia vieta rasti patarimą visais Jus dominančiais klausimais kultūrizmo tema - raumenų auginimas, riebalų deginimas, kūno formų tobulinimui, sveikatos priežiūra! Bendraukite su žmonėmis, kurie jaučia aistrą kultūrizmui, fitnesui ir geroms kūno formoms. Dalinkitės savo įspūdžiais, patirtimi ir patarimais!

Nors galite naršyti forumuose be registracijos, norint pasinaudoti visomis galimybėmis kurias mes siūlome, Jūs turite užsiregistruoti. Registracija trunka vos 30 sekundžių ir Jūs gaunate pilną priėjimą prie visko įskaitant nuosavo profilio, bendravimo asmeniniais pranešimais, temų kūrimo ir atsakymo rašymų, balsavimo, treniruočių žurnalų skelbimo, nuotraukų įkėlimu ir specialių pasiūlymų.

Tapkite Kulturizmas.net diskusijų forumo nariu šiandien visiškai nemokamai – tai užtruks viso labo 30 sekundžių! Registruotis dabar!

Prisijungti arba Registruotis

TV_Manas
Naujas dalyvis
Registravosi: 2014-12-19
Žinutės: 1
Atsiliepimai: 0

#1 2014-12-19 13:32

Nesiseka pradėti reguliariai sportuoti. Reikia patarimo

Sveiki,

Problema, su kuria susiduriu iš šono turbūt atrodys kaip tingumas, bet galbūt kas nors su tuo yra sėkmingai susidoroję. Esmė tame, kad n kartų buvau pradėjęs sportuoti ir po kelių mėnesių viskas baigiasi tuo pačiu - pauzė kokiam pusmečiui. Pirmosios treniruotės visada būna geros - tempas išlaikyti pavyksta, jaučiasi nedidelis nuovargis, pakyla nuotaika, atsiranda energijos, na  - žodžiu normalūs pokyčiai organizme, kai duodi jam krūvio. Tačiau po kokio mėnesio ar kelių prasideda visiškas smukimas žemyn - atsiranda  nuovargis, krinta motyvacija, nebeišeina pasiekti rezultatų ir pan.  - tada galų gale nusilpsta imunitetas, susergu kuo nors (pvz peršalimu, angina ar panašiai) - būna kokios savaitės pertrauka, o tada jau vėl "grįžti į formą" visiškai nebepavyksta ir metu viską. Bet Iš esmės sportas man patinka, todėl po kokio pusmečio vėl imuosi ir vėl istorija iš naujo. Tai mano klausimas būtų toks: kaip susidoroti su psichologiniu/motyvacijos barjeru, kuris atsiranda po kelių mėnesių. Gal čia ne tik psichologinis bet ir krūvių parinkimo, mitybos klausimas? lyg tai norėtųsi, kad pradedant sportinę veiklą  jaustųsi nuolatinis stiprėjimas, o ne bangavimas. Bandžiau įvairias sporto rūšis, nuo kultūrizmo, iki kovos menų ir visur vis atsimušu į tą pačią sieną. Man 28 metai. Iš anskto dėkoju visiems, kas nepatingės kažką pakomentuoti.

Neprisijungęs

Staffordshire
Get big or die trying
Registravosi: 2008-07-08
Žinutės: 12001
Atsiliepimai: 92

#2 2014-12-19 13:35

Re: Nesiseka pradėti reguliariai sportuoti. Reikia patarimo

nepersitreniruok, valgyk ir ilsekis.

Neprisijungęs

Cyrex
Dažnas dalyvis
Registravosi: 2014-09-25
Žinutės: 222

#3 2014-12-19 14:50

Turėk tikslą. Neturėsi aiškaus tikslo, nebus ir motyvacijos.

Neprisijungęs

BeviltiškaSituacija
Naujas dalyvis
Registravosi: 2013-09-24
Žinutės: 32
Atsiliepimai: 1

#4 2015-01-07 22:37

Vienus žmones motyvuoja jų tikslas, kiti žiopso į gražių kūnų nuotraukas ir nori būt gražesniais, kitiems atsibodę būt slabekais, tai ir dirba, kad sustiprėtų, dar kažką gerai motyvuoja išgirdus kitus verkšlenant kaip jie nesugeba pradėt sportuot, laikytis dietos ir dar daug kitų veiksnių žmones stumia į priekį, negi niekas tavęs nemotyvuoja? Ar gerai pavalgai? Ar pasiilsi? Pažįstama savijauta, tūksta man ir energijos, ir sveikatos, tik motyvacijos niekada netrūksta. Mankšta gavosi nebe kaip hobis, bet kaip kasdieninė rutina, kaip koks dantų valymas. Užknisa tuos dantis valyt, vistiek jie genda, gelsta ir kasmet reikia pas dantistą, bet negi mesi? Pagalvojus, gi panašiai su sportu: treniruojiesi, kad stiprėtum, kad gerai atrodytum, o atrodo kūnas paima vieną dieną ir "sugenda". Galvočiau, kad arba tingi, arba per mažai nori kažką pasiekt, jeigu liga ar energijos stoka tave taip staigiai demotyvuoja. O gal kaip tik labai puoli treniruotis, kaip žmonės būna visą gyvenimą pratinginiavę, galvoja, kad ims nuo naujų metų ir pradės laikytis dietos, sportuos, radikaliai pakeis gyvenimo būdą, tai tokiems tikėtina, kad po poros mėnesių kūnas pradeda spyriotis, nes pokyčiai per staigūs. Sakyčiau, po truputį pradėk mankštis, o kai jau jausi, kad ar tai nebestiprėji, ar tai energijos trūksta, tai kažką savo sporto rutinoj pakeisk. Gal kartais visai nesinori svorių kilot, nu tai nueini į baseiną ar į jogos treniruotę, tai ir kūnu,i ir protui kažkas kitoniško.

Neprisijungęs

lapinas
buvęs lapesnape
Registravosi: 2014-10-22
Žinutės: 764
Įspėjimai: 1

#5 2015-01-08 11:33

pritariu Staffordshire, man irgi taip budavo kai imuniteta numusi, susergi ir pradeda dingti motivacija. Mokek laiku daryti pertrauka, jauti kad jau neini salen su ugnim, pailsek. kaip sako Staffordshire valgyk ir ilsekis, ir pamatysi po keletos dienu jau begsi sportuoti. Atsimink poilsis tik i nauda.

Paskutinį kartą taisė lapesnape (2015-01-08 11:33)

Neprisijungęs

oink
Dažnas dalyvis
Registravosi: 2012-08-07
Žinutės: 228

#6 2015-01-08 20:17

Man irgi panasei budavo. Manau nereiketu persitreniruoti. Nereiketu tiketis pasakisku rezultatu, nes rezultatai ateina is leto. Gal perdegi, kai per daug galvoji apie sporta, vien juo gyveni. Atsimink, kad rezultatai ateis, bet ne greit.

Paskutinį kartą taisė oink (2015-01-08 20:17)

Neprisijungęs

Norcia
Kalbus dalyvis
Registravosi: 2014-02-16
Žinutės: 56

#7 2015-01-09 14:08

Maniau mane aprašiai čia man lygiai taspats buvo vasara todėl buvau kazkuriam laikui buvau sustojes sportuoti ilsėjausi stipriai valgiau daug skysčių gėriau ir pamaniau, kad jeigu dabar taip viska mesiu viskas bus veltui ką prieš tai dariau todėl pradėjau sportuoti ant tūrniko sportavau beveik visą vasara ir vėliau vėl sugryžau ir dabar iki pat šiol sportuoju be problemų motyvacijos tikrai netrūksta, o man jos suteike papraščiausia muzika kai pasiklausau savo rinkinio specialiais skirto štanginiai iškart užsimanau sportuoti taigi ir tau linkiu valgyk, bet valgyk normalų maistą o ne visą tą šlamšta  gerk daug vandens, nusipirk vitaminų ir jos gerk ir svarbiausia ilsėkis

Neprisijungęs

iXeR
Banglas
Registravosi: 2014-09-20
Žinutės: 182

#8 2015-01-09 17:33

Mano tai  geriausia motyvacija  - nusipirkau stanga ir hantelius, tai vien del to ir sportuoju nes visus gimtadienio pinigus ant to isleidau!

Neprisijungęs

ernisx
Dažnas dalyvis
Vietovė: Kaunas/UK
Registravosi: 2010-06-29
Žinutės: 363

#9 2015-01-09 17:36

Mane kai pradejau sportuot motyvuodavo motyvaciniai video, ivedi per youtube zhasni motivation, paziuri ir varai i sale smile

Neprisijungęs

lapinas
buvęs lapesnape
Registravosi: 2014-10-22
Žinutės: 764

#10 2015-01-09 19:38

iXeR rašė:

Mano tai  geriausia motyvacija  - nusipirkau stanga ir hantelius, tai vien del to ir sportuoju nes visus gimtadienio pinigus ant to isleidau!

Maladec!wink

Neprisijungęs

Arrakis
Naujas dalyvis
Registravosi: 2009-07-26
Žinutės: 20

#11 2015-01-13 03:33

Na tokiu metu neturetu buti bedu del uzsibrestu tikslu ir uzsispyrimo. Manau nedideli, greiciau igyvendinami tikslai galetu tau padeti motivuoti ir toliau sportuoti. Turi suprasti, kulturizmas labai daug pastangu bei laiko reikalaujantis sportas.

Neprisijungęs

Kvepuok
Išmestas
Registravosi: 2015-01-11
Žinutės: 39
Įspėjimai: 3

#12 2015-01-13 08:28

BeviltiškaSituacija rašė:

Vienus žmones motyvuoja jų tikslas, kiti žiopso į gražių kūnų nuotraukas ir nori būt gražesniais, kitiems atsibodę būt slabekais, tai ir dirba, kad sustiprėtų, dar kažką gerai motyvuoja išgirdus kitus verkšlenant kaip jie nesugeba pradėt sportuot, laikytis dietos ir dar daug kitų veiksnių žmones stumia į priekį, negi niekas tavęs nemotyvuoja? Ar gerai pavalgai? Ar pasiilsi? Pažįstama savijauta, tūksta man ir energijos, ir sveikatos, tik motyvacijos niekada netrūksta. Mankšta gavosi nebe kaip hobis, bet kaip kasdieninė rutina, kaip koks dantų valymas. Užknisa tuos dantis valyt, vistiek jie genda, gelsta ir kasmet reikia pas dantistą, bet negi mesi? Pagalvojus, gi panašiai su sportu: treniruojiesi, kad stiprėtum, kad gerai atrodytum, o atrodo kūnas paima vieną dieną ir "sugenda". Galvočiau, kad arba tingi, arba per mažai nori kažką pasiekt, jeigu liga ar energijos stoka tave taip staigiai demotyvuoja. O gal kaip tik labai puoli treniruotis, kaip žmonės būna visą gyvenimą pratinginiavę, galvoja, kad ims nuo naujų metų ir pradės laikytis dietos, sportuos, radikaliai pakeis gyvenimo būdą, tai tokiems tikėtina, kad po poros mėnesių kūnas pradeda spyriotis, nes pokyčiai per staigūs. Sakyčiau, po truputį pradėk mankštis, o kai jau jausi, kad ar tai nebestiprėji, ar tai energijos trūksta, tai kažką savo sporto rutinoj pakeisk. Gal kartais visai nesinori svorių kilot, nu tai nueini į baseiną ar į jogos treniruotę, tai ir kūnu,i ir protui kažkas kitoniško.

utiutiu tu net cia atsiradai??? Man atrodo tu neturi draugu siam gyvenime

Neprisijungęs

Vysne
Dažnas senbūvis
Registravosi: 2013-05-26
Žinutės: 3669
Atsiliepimai: 16

#13 2015-01-13 09:00

TV_Manas rašė:

Sveiki,

Problema, su kuria susiduriu iš šono turbūt atrodys kaip tingumas, bet galbūt kas nors su tuo yra sėkmingai susidoroję. Esmė tame, kad n kartų buvau pradėjęs sportuoti ir po kelių mėnesių viskas baigiasi tuo pačiu - pauzė kokiam pusmečiui. Pirmosios treniruotės visada būna geros - tempas išlaikyti pavyksta, jaučiasi nedidelis nuovargis, pakyla nuotaika, atsiranda energijos, na  - žodžiu normalūs pokyčiai organizme, kai duodi jam krūvio. Tačiau po kokio mėnesio ar kelių prasideda visiškas smukimas žemyn - atsiranda  nuovargis, krinta motyvacija, nebeišeina pasiekti rezultatų ir pan.  - tada galų gale nusilpsta imunitetas, susergu kuo nors (pvz peršalimu, angina ar panašiai) - būna kokios savaitės pertrauka, o tada jau vėl "grįžti į formą" visiškai nebepavyksta ir metu viską. Bet Iš esmės sportas man patinka, todėl po kokio pusmečio vėl imuosi ir vėl istorija iš naujo. Tai mano klausimas būtų toks: kaip susidoroti su psichologiniu/motyvacijos barjeru, kuris atsiranda po kelių mėnesių. Gal čia ne tik psichologinis bet ir krūvių parinkimo, mitybos klausimas? lyg tai norėtųsi, kad pradedant sportinę veiklą jaustųsi nuolatinis stiprėjimas, o ne bangavimas. Bandžiau įvairias sporto rūšis, nuo kultūrizmo, iki kovos menų ir visur vis atsimušu į tą pačią sieną. Man 28 metai. Iš anskto dėkoju visiems, kas nepatingės kažką pakomentuoti.

keisk poziuri i sporta ir tiek. ir pirmiausiai valgyk normaliai, vitaminus vartok, kad nebesirgtum smile nzn koks tau ten gruzas gali but, kai prarades forma vel bandai isivaziuot... as tai niekad per daug nesiparinu del prarastos formos, nes zinau, kad sportuosiu ir sugris ji vistiek, kaip tik pakyla man azartas toks 'nu paziuresim per kiek laiko atsigausiu is sitos duobes' big_smile
ten kur paryskinta.. nu tai tu nori neimanomo, taip nebuna sporte. visas sportas ir yra bangavimas smile.. nuolatinio stiprejimo uzsimane jis smile)))

Neprisijungęs

Wiliukazz
Dažnas senbūvis
Vietovė: Vilnius
Registravosi: 2012-01-13
Žinutės: 2147
Atsiliepimai: 6

#14 2015-01-13 11:25

galbūt tau tiesiog pabosta? ir čia nuovargis ar ligos ne prie ko...po to vėl noris imtis sporto, kad geriau jaustis. Būna ir taip.

Paskutinį kartą taisė Wiliukazz (2015-01-13 11:26)

Neprisijungęs

Staffordshire
Get big or die trying
Registravosi: 2008-07-08
Žinutės: 12001
Atsiliepimai: 92

#15 2015-01-13 11:26

gerai archeologai gal uztenka jau mirusia tema kelti smile

Neprisijungęs

Prisijungti arba Registruotis

Kopijuoti draudžiama © 2005 - 2024 Kulturizmas.net