Puslapiai: 1
Prisijungti arba Registruotis
- Pradžia
- » Pradedantiems
- » Nesiseka pradėti reguliariai sportuoti. Reikia patarimo
- TV_Manas
- Naujas dalyvis
- Registravosi: 2014-12-19
- Žinutės: 1
- Atsiliepimai: 0
#1 2014-12-19 13:32
Nesiseka pradėti reguliariai sportuoti. Reikia patarimo
Sveiki,
Problema, su kuria susiduriu iš šono turbūt atrodys kaip tingumas, bet galbūt kas nors su tuo yra sėkmingai susidoroję. Esmė tame, kad n kartų buvau pradėjęs sportuoti ir po kelių mėnesių viskas baigiasi tuo pačiu - pauzė kokiam pusmečiui. Pirmosios treniruotės visada būna geros - tempas išlaikyti pavyksta, jaučiasi nedidelis nuovargis, pakyla nuotaika, atsiranda energijos, na - žodžiu normalūs pokyčiai organizme, kai duodi jam krūvio. Tačiau po kokio mėnesio ar kelių prasideda visiškas smukimas žemyn - atsiranda nuovargis, krinta motyvacija, nebeišeina pasiekti rezultatų ir pan. - tada galų gale nusilpsta imunitetas, susergu kuo nors (pvz peršalimu, angina ar panašiai) - būna kokios savaitės pertrauka, o tada jau vėl "grįžti į formą" visiškai nebepavyksta ir metu viską. Bet Iš esmės sportas man patinka, todėl po kokio pusmečio vėl imuosi ir vėl istorija iš naujo. Tai mano klausimas būtų toks: kaip susidoroti su psichologiniu/motyvacijos barjeru, kuris atsiranda po kelių mėnesių. Gal čia ne tik psichologinis bet ir krūvių parinkimo, mitybos klausimas? lyg tai norėtųsi, kad pradedant sportinę veiklą jaustųsi nuolatinis stiprėjimas, o ne bangavimas. Bandžiau įvairias sporto rūšis, nuo kultūrizmo, iki kovos menų ir visur vis atsimušu į tą pačią sieną. Man 28 metai. Iš anskto dėkoju visiems, kas nepatingės kažką pakomentuoti.
Neprisijungęs
- Staffordshire
- Get big or die trying
- Registravosi: 2008-07-08
- Žinutės: 12001
- Atsiliepimai: 92
#2 2014-12-19 13:35
Re: Nesiseka pradėti reguliariai sportuoti. Reikia patarimo
nepersitreniruok, valgyk ir ilsekis.
Neprisijungęs
- Cyrex
- Dažnas dalyvis
- Registravosi: 2014-09-25
- Žinutės: 222
#3 2014-12-19 14:50
Turėk tikslą. Neturėsi aiškaus tikslo, nebus ir motyvacijos.
Neprisijungęs
- BeviltiškaSituacija
- Naujas dalyvis
- Registravosi: 2013-09-24
- Žinutės: 32
- Atsiliepimai: 1
#4 2015-01-07 22:37
Vienus žmones motyvuoja jų tikslas, kiti žiopso į gražių kūnų nuotraukas ir nori būt gražesniais, kitiems atsibodę būt slabekais, tai ir dirba, kad sustiprėtų, dar kažką gerai motyvuoja išgirdus kitus verkšlenant kaip jie nesugeba pradėt sportuot, laikytis dietos ir dar daug kitų veiksnių žmones stumia į priekį, negi niekas tavęs nemotyvuoja? Ar gerai pavalgai? Ar pasiilsi? Pažįstama savijauta, tūksta man ir energijos, ir sveikatos, tik motyvacijos niekada netrūksta. Mankšta gavosi nebe kaip hobis, bet kaip kasdieninė rutina, kaip koks dantų valymas. Užknisa tuos dantis valyt, vistiek jie genda, gelsta ir kasmet reikia pas dantistą, bet negi mesi? Pagalvojus, gi panašiai su sportu: treniruojiesi, kad stiprėtum, kad gerai atrodytum, o atrodo kūnas paima vieną dieną ir "sugenda". Galvočiau, kad arba tingi, arba per mažai nori kažką pasiekt, jeigu liga ar energijos stoka tave taip staigiai demotyvuoja. O gal kaip tik labai puoli treniruotis, kaip žmonės būna visą gyvenimą pratinginiavę, galvoja, kad ims nuo naujų metų ir pradės laikytis dietos, sportuos, radikaliai pakeis gyvenimo būdą, tai tokiems tikėtina, kad po poros mėnesių kūnas pradeda spyriotis, nes pokyčiai per staigūs. Sakyčiau, po truputį pradėk mankštis, o kai jau jausi, kad ar tai nebestiprėji, ar tai energijos trūksta, tai kažką savo sporto rutinoj pakeisk. Gal kartais visai nesinori svorių kilot, nu tai nueini į baseiną ar į jogos treniruotę, tai ir kūnu,i ir protui kažkas kitoniško.
Neprisijungęs
- lapinas
- buvęs lapesnape
- Registravosi: 2014-10-22
- Žinutės: 764
- Įspėjimai: 1
#5 2015-01-08 11:33
pritariu Staffordshire, man irgi taip budavo kai imuniteta numusi, susergi ir pradeda dingti motivacija. Mokek laiku daryti pertrauka, jauti kad jau neini salen su ugnim, pailsek. kaip sako Staffordshire valgyk ir ilsekis, ir pamatysi po keletos dienu jau begsi sportuoti. Atsimink poilsis tik i nauda.
Paskutinį kartą taisė lapesnape (2015-01-08 11:33)
Neprisijungęs
- oink
- Dažnas dalyvis
- Registravosi: 2012-08-07
- Žinutės: 228
#6 2015-01-08 20:17
Man irgi panasei budavo. Manau nereiketu persitreniruoti. Nereiketu tiketis pasakisku rezultatu, nes rezultatai ateina is leto. Gal perdegi, kai per daug galvoji apie sporta, vien juo gyveni. Atsimink, kad rezultatai ateis, bet ne greit.
Paskutinį kartą taisė oink (2015-01-08 20:17)
Neprisijungęs
- Norcia
- Kalbus dalyvis
- Registravosi: 2014-02-16
- Žinutės: 56
#7 2015-01-09 14:08
Maniau mane aprašiai čia man lygiai taspats buvo vasara todėl buvau kazkuriam laikui buvau sustojes sportuoti ilsėjausi stipriai valgiau daug skysčių gėriau ir pamaniau, kad jeigu dabar taip viska mesiu viskas bus veltui ką prieš tai dariau todėl pradėjau sportuoti ant tūrniko sportavau beveik visą vasara ir vėliau vėl sugryžau ir dabar iki pat šiol sportuoju be problemų motyvacijos tikrai netrūksta, o man jos suteike papraščiausia muzika kai pasiklausau savo rinkinio specialiais skirto štanginiai iškart užsimanau sportuoti taigi ir tau linkiu valgyk, bet valgyk normalų maistą o ne visą tą šlamšta gerk daug vandens, nusipirk vitaminų ir jos gerk ir svarbiausia ilsėkis
Neprisijungęs
- iXeR
- Banglas
- Registravosi: 2014-09-20
- Žinutės: 182
#8 2015-01-09 17:33
Mano tai geriausia motyvacija - nusipirkau stanga ir hantelius, tai vien del to ir sportuoju nes visus gimtadienio pinigus ant to isleidau!
Neprisijungęs
- ernisx
- Dažnas dalyvis
- Vietovė: Kaunas/UK
- Registravosi: 2010-06-29
- Žinutės: 363
#9 2015-01-09 17:36
Mane kai pradejau sportuot motyvuodavo motyvaciniai video, ivedi per youtube zhasni motivation, paziuri ir varai i sale
Neprisijungęs
- lapinas
- buvęs lapesnape
- Registravosi: 2014-10-22
- Žinutės: 764
#10 2015-01-09 19:38
iXeR rašė:
Mano tai geriausia motyvacija - nusipirkau stanga ir hantelius, tai vien del to ir sportuoju nes visus gimtadienio pinigus ant to isleidau!
Maladec!
Neprisijungęs
- Arrakis
- Naujas dalyvis
- Registravosi: 2009-07-26
- Žinutės: 20
#11 2015-01-13 03:33
Na tokiu metu neturetu buti bedu del uzsibrestu tikslu ir uzsispyrimo. Manau nedideli, greiciau igyvendinami tikslai galetu tau padeti motivuoti ir toliau sportuoti. Turi suprasti, kulturizmas labai daug pastangu bei laiko reikalaujantis sportas.
Neprisijungęs
- Kvepuok
- Išmestas
- Registravosi: 2015-01-11
- Žinutės: 39
- Įspėjimai: 3
#12 2015-01-13 08:28
BeviltiškaSituacija rašė:
Vienus žmones motyvuoja jų tikslas, kiti žiopso į gražių kūnų nuotraukas ir nori būt gražesniais, kitiems atsibodę būt slabekais, tai ir dirba, kad sustiprėtų, dar kažką gerai motyvuoja išgirdus kitus verkšlenant kaip jie nesugeba pradėt sportuot, laikytis dietos ir dar daug kitų veiksnių žmones stumia į priekį, negi niekas tavęs nemotyvuoja? Ar gerai pavalgai? Ar pasiilsi? Pažįstama savijauta, tūksta man ir energijos, ir sveikatos, tik motyvacijos niekada netrūksta. Mankšta gavosi nebe kaip hobis, bet kaip kasdieninė rutina, kaip koks dantų valymas. Užknisa tuos dantis valyt, vistiek jie genda, gelsta ir kasmet reikia pas dantistą, bet negi mesi? Pagalvojus, gi panašiai su sportu: treniruojiesi, kad stiprėtum, kad gerai atrodytum, o atrodo kūnas paima vieną dieną ir "sugenda". Galvočiau, kad arba tingi, arba per mažai nori kažką pasiekt, jeigu liga ar energijos stoka tave taip staigiai demotyvuoja. O gal kaip tik labai puoli treniruotis, kaip žmonės būna visą gyvenimą pratinginiavę, galvoja, kad ims nuo naujų metų ir pradės laikytis dietos, sportuos, radikaliai pakeis gyvenimo būdą, tai tokiems tikėtina, kad po poros mėnesių kūnas pradeda spyriotis, nes pokyčiai per staigūs. Sakyčiau, po truputį pradėk mankštis, o kai jau jausi, kad ar tai nebestiprėji, ar tai energijos trūksta, tai kažką savo sporto rutinoj pakeisk. Gal kartais visai nesinori svorių kilot, nu tai nueini į baseiną ar į jogos treniruotę, tai ir kūnu,i ir protui kažkas kitoniško.
utiutiu tu net cia atsiradai??? Man atrodo tu neturi draugu siam gyvenime
Neprisijungęs
- Vysne
- Dažnas senbūvis
- Registravosi: 2013-05-26
- Žinutės: 3669
- Atsiliepimai: 16
#13 2015-01-13 09:00
TV_Manas rašė:
Sveiki,
Problema, su kuria susiduriu iš šono turbūt atrodys kaip tingumas, bet galbūt kas nors su tuo yra sėkmingai susidoroję. Esmė tame, kad n kartų buvau pradėjęs sportuoti ir po kelių mėnesių viskas baigiasi tuo pačiu - pauzė kokiam pusmečiui. Pirmosios treniruotės visada būna geros - tempas išlaikyti pavyksta, jaučiasi nedidelis nuovargis, pakyla nuotaika, atsiranda energijos, na - žodžiu normalūs pokyčiai organizme, kai duodi jam krūvio. Tačiau po kokio mėnesio ar kelių prasideda visiškas smukimas žemyn - atsiranda nuovargis, krinta motyvacija, nebeišeina pasiekti rezultatų ir pan. - tada galų gale nusilpsta imunitetas, susergu kuo nors (pvz peršalimu, angina ar panašiai) - būna kokios savaitės pertrauka, o tada jau vėl "grįžti į formą" visiškai nebepavyksta ir metu viską. Bet Iš esmės sportas man patinka, todėl po kokio pusmečio vėl imuosi ir vėl istorija iš naujo. Tai mano klausimas būtų toks: kaip susidoroti su psichologiniu/motyvacijos barjeru, kuris atsiranda po kelių mėnesių. Gal čia ne tik psichologinis bet ir krūvių parinkimo, mitybos klausimas? lyg tai norėtųsi, kad pradedant sportinę veiklą jaustųsi nuolatinis stiprėjimas, o ne bangavimas. Bandžiau įvairias sporto rūšis, nuo kultūrizmo, iki kovos menų ir visur vis atsimušu į tą pačią sieną. Man 28 metai. Iš anskto dėkoju visiems, kas nepatingės kažką pakomentuoti.
keisk poziuri i sporta ir tiek. ir pirmiausiai valgyk normaliai, vitaminus vartok, kad nebesirgtum nzn koks tau ten gruzas gali but, kai prarades forma vel bandai isivaziuot... as tai niekad per daug nesiparinu del prarastos formos, nes zinau, kad sportuosiu ir sugris ji vistiek, kaip tik pakyla man azartas toks 'nu paziuresim per kiek laiko atsigausiu is sitos duobes'
ten kur paryskinta.. nu tai tu nori neimanomo, taip nebuna sporte. visas sportas ir yra bangavimas .. nuolatinio stiprejimo uzsimane jis )))
Neprisijungęs
- Wiliukazz
- Dažnas senbūvis
- Vietovė: Vilnius
- Registravosi: 2012-01-13
- Žinutės: 2147
- Atsiliepimai: 6
#14 2015-01-13 11:25
galbūt tau tiesiog pabosta? ir čia nuovargis ar ligos ne prie ko...po to vėl noris imtis sporto, kad geriau jaustis. Būna ir taip.
Paskutinį kartą taisė Wiliukazz (2015-01-13 11:26)
Neprisijungęs
- Staffordshire
- Get big or die trying
- Registravosi: 2008-07-08
- Žinutės: 12001
- Atsiliepimai: 92
#15 2015-01-13 11:26
gerai archeologai gal uztenka jau mirusia tema kelti
Neprisijungęs
Prisijungti arba Registruotis
Puslapiai: 1