- Ingrida H2O
- Varžybų dalyvė
- Vietovė: Kaunas
- Registravosi: 2006-09-20
- Žinutės: 3571
- Atsiliepimai: 2
#26 2006-09-24 10:47
Re: Vanduo
Zinok siekiant rezultatu siame sporte, vanduo atlieka labai svarbu vaidmeni. Nemoku as moksliskai paaiskinti, bet paprastai tariant, jei nevertojama pakankamai vandens, neturesi grazaus raumens, nesakau, kad nuo vandens auga, bet prie viso rezimo (t.y. maisto, treniruociu, poilsio..) jis ne ka maziau priskiriamas.. Man treneris sakydavo, vanduo yra butinas, nes kitaip neturesi "svytincio" raumens, o tik "suvytusi-sudziuvusi", net ir pries varzybas stengesi apskaiciuoti valandas kada riboti skyscius, nes jei per ilgai pabusi be vandens, ne tai kad issryskesi laikinai (ko siekiama), bet ir sukris raumuo.. vat..
O kas liecia tavo tuos kompotus, nieko baisaus jei kokioj masej sedi, bet ir nieko super gero, zinok geriau pratinkis paprasta negazuota vandeni gert.. o kompotus palik taip kartais, ar ten su kokia varske valgant..
Paskutinį kartą taisė Ingrida H2O (2006-09-24 10:49)
Neprisijungęs
- Vitamin_C
- Administratorius
- Registravosi: 2006-01-25
- Žinutės: 1612
#27 2006-09-24 14:33
regis rašė:
Niekada negeriau tokiais dideliais kiekeis vandens, bet nuo vakar pradejau tai man nelabai koks skonis to vandens ir seip savijauta nekoke. o ar galima vandeni su kokiu kompotu maisyt?
Čia matai yra ir įpročio reikalas. Ne visi gali jo negerti ne vien dėl to kad negali, o greičiausiai kad to nenori, nes nėra tokio įpročio. O pats įprotis tikrai yra naudingas, tokia mano sudaryta nuomonė gali remtis jau ne vien tekstais, bet ir praktiniais pastebėjimais, nuo to momento kai pripratinau save prie pastovaus vandens gėrimo. O lyginant kompotą, tai čia galėtų būti skirtingi variantai, panašiai kaip kažkada dar senai klausė dingusiam forume apie tai, ar nebūtų naudingiau vietoj vandens vartoti pieną, kitaip sakant jį pakeisti, bet pienas ir vanduo irgi ne tas pats, yra maistinių medžiagų kiekis, o kitur ne. Tas pats ir su kompotu. Pabandyk reguliariai išgerti per dieną bent kokį 1-1,5 l vandens, veliau kai tai taps įpročiu, tai tau bus natūralu, kaip pavalgyt ir pamiegot.
Neprisijungęs
- Alibras
- Varžybų dalyvis
- Registravosi: 2006-07-21
- Žinutės: 3684
#28 2007-03-23 12:36
Per treniruote isgeriu apie 0.5-1l vandens. Blogai? mane troskina nereliai, dziusta lupos..
Neprisijungęs
- studentas
- ......
- Registravosi: 2006-09-29
- Žinutės: 4263
- Atsiliepimai: 7
#29 2007-03-23 13:09
Alibras rašė:
Per treniruote isgeriu apie 0.5-1l vandens. Blogai?
mane troskina nereliai, dziusta lupos..
Kaip tik gerai, per treniruote reikia gert vandeni, nes sportuodamas daug jo netenki.
Neprisijungęs
- regis
- Dažnas senbūvis
- Vietovė: Kaunas r
- Registravosi: 2006-03-01
- Žinutės: 936
- Atsiliepimai: 0
#30 2007-03-23 15:31
studentas rašė:
Alibras rašė:
Per treniruote isgeriu apie 0.5-1l vandens. Blogai?
mane troskina nereliai, dziusta lupos..
Kaip tik gerai, per treniruote reikia gert vandeni, nes sportuodamas daug jo netenki.
nu blyn as sportuodamas visiskai neprakaituoju as sportuoju jegai ir man to vandens visiskai nesinori.
Neprisijungęs
- regis
- Dažnas senbūvis
- Vietovė: Kaunas r
- Registravosi: 2006-03-01
- Žinutės: 936
#31 2007-03-23 15:33
ar cia betkokiu atveju reik gert nors ir varai jegai ar masei?
Neprisijungęs
- studentas
- ......
#32 2007-03-23 15:37
regis rašė:
Nu jei nesinori tai negerk.
Neprisijungęs
- Ingrida H2O
- Varžybų dalyvė
#33 2007-03-24 16:23
regis rašė:
na, reikia... nera butinybes isgert 1L, tiesiog bent gurksnok kad ir po gurksneli per pertraukas..
Neprisijungęs
- KaDwa
- Naujas dalyvis
- Vietovė: KLPooxa
- Registravosi: 2007-04-30
- Žinutės: 3
#34 2007-04-30 18:03
pastebejau chja wysi ta wandeny tajp giria....db mano ugis yra 1,78cm o sworis 108 kg.... pries metus kaj pradejau lankyti stangine treneris paziurejes y mane pacia pirma d pasake....per daug geri...typo gerk tik 1,5 litro per diena ir numesi swory nes organizme tik wanduo....kajp taj suprasti....???taj wanduo good ar nelabaj
Neprisijungęs
- studentas
- ......
#35 2007-04-30 18:14
KaDwa rašė:
pastebejau chja wysi ta wandeny tajp giria....db mano ugis yra 1,78cm o sworis 108 kg.... pries metus kaj pradejau lankyti stangine treneris paziurejes y mane pacia pirma d pasake....per daug geri...typo gerk tik 1,5 litro per diena ir numesi swory nes organizme tik wanduo....kajp taj suprasti....???taj wanduo good ar nelabaj
Vanduo tikrai nieko blogo, tikrai nepakenks jei daugiau išgersi, blogiau būtu jai gautum per mažai vandens.
Neprisijungęs
- m&de
- Naujas dalyvis
- Registravosi: 2007-02-13
- Žinutės: 37
#36 2007-04-30 19:04
KaDwa rašė:
"Your body is 70% water, so it's easy to lose weight quickly. Any diet that dehydrates you will create quick, dramatic weight loss. If you want to lose ten pounds over the weekend, just stop drinking water! Of course that would be pretty dumb and pretty dangerous too, but that's precisely what you're doing when you lose weight rapidly - you're simply dehydrating yourself (or even worse - you're losing muscle too!) Your goal should be to lose body fat, not body weight."(Tom Venuto)
Aisku, kad vanduo yra gerai. Gerk tu ji i sveikata
KaDwa rašė:
<..> nes organizme tik wanduo
Kazkodel atrodo, kad tas tavo treneris nusisneka
Neprisijungęs
- Ingrida H2O
- Varžybų dalyvė
#37 2007-04-30 20:40
KaDwa rašė:
esme, kad per diena isgerti ne maziau 1.5 l vandens, nebutina per trevke pritriulint tiek.. ypac jei neprakaituoji, t.y. treniruote ne ypac intensyvi..
Kas del vandens, del ko jo reikia, tai tam, kad isvengti dehidracijos, sportuojant, lankantis pirtyse, per karscius, zodziu daugiau prakaituojant gresia dehidracija.
Dehidracija - vandens atsargu sumzejimas Pasekmes: 1. padidina kuno temperatura. 2. ŠKS apkrovima. 3. greitina glikogeno eikvojima ir laktato susidaryma.
Dar dadursiu, kad vandeni geriau rinktis prisotinta natriu ir kt., kadangi isprakaitavus atstatant skyscius prastu vandeniu gali pasireiksti hiponatremija. Hiponatremija lemia zymus organizme cirkuliuojancio natrio netekimas jam issiskiriant su prakaitu ir jo nepapildymas su geriamais skysciais. Fizinio kruvio sukelta hiponatremija, arba ''apsinuodijimas vandeniu'' yra santykinai nauja problema daugumai sporto medicinos gydytoju ir sportininku. Klinikiniai hiponatremijos pozymiai apima orientacijos sutrikima, bendra negalavima, silpnuma, meslungi, pykinima, vemima, traukuliu priepolius, samones pritemima...
o del to, kad organizme tik vanduo, tai matyt ne taip supratai. Vanduo sudaro ~65% kuno mases, puse to vandens yra lastelese ~25% - tarplasteliniame skystyje. per para issiskiria ~1.4 L su slapimu, ~900ml isgarina per plaucius ir od. Taip kad vanduo yra gyvybiskai svarbus organizmo rodiklis, nes be vandens galima isgyventi tik savaite.
Neprisijungęs
- BMW.SauberF1Team
- Atkaklus dalyvis
- Vietovė: Vilnius
- Registravosi: 2006-04-10
- Žinutės: 178
#38 2007-04-30 20:46
regis rašė:
nu blyn as sportuodamas visiskai neprakaituoju as sportuoju jegai ir man to vandens visiskai nesinori.
jei per treniruote nesuprakaituoji - reiskia blogai sportuoji
O galima vietoj vandens piena gerti?
Paskutinį kartą taisė BMW.SauberF1Team (2007-04-30 20:46)
Neprisijungęs
- rGc
- Atkaklus dalyvis
- Registravosi: 2007-04-14
- Žinutės: 126
#39 2007-04-30 21:13
Vitamin_C rašė:
regis rašė:
Niekada negeriau tokiais dideliais kiekeis vandens, bet nuo vakar pradejau tai man nelabai koks skonis to vandens ir seip savijauta nekoke. o ar galima vandeni su kokiu kompotu maisyt?
Čia matai yra ir įpročio reikalas. Ne visi gali jo negerti ne vien dėl to kad negali, o greičiausiai kad to nenori, nes nėra tokio įpročio. O pats įprotis tikrai yra naudingas, tokia mano sudaryta nuomonė gali remtis jau ne vien tekstais, bet ir praktiniais pastebėjimais, nuo to momento kai pripratinau save prie pastovaus vandens gėrimo. O lyginant kompotą, tai čia galėtų būti skirtingi variantai, panašiai kaip kažkada dar senai klausė dingusiam forume apie tai, ar nebūtų naudingiau vietoj vandens vartoti pieną, kitaip sakant jį pakeisti, bet pienas ir vanduo irgi ne tas pats, yra maistinių medžiagų kiekis, o kitur ne. Tas pats ir su kompotu. Pabandyk reguliariai išgerti per dieną bent kokį 1-1,5 l vandens, veliau kai tai taps įpročiu, tai tau bus natūralu, kaip pavalgyt ir pamiegot.
Neprisijungęs
- Ingrida H2O
- Varžybų dalyvė
#40 2007-05-01 06:21
BMW.SauberF1Team rašė:
regis rašė:
jei per treniruote nesuprakaituoji - reiskia blogai sportuoji
O galima vietoj vandens piena gerti?
kiek pamenu, tai ne karta jau klausi to paties.. siaip tai rGc tau pacitavo su paryskintom raidem, tai issiskaityk
o siaip tai nlb issivaizduoju treniruotej vietoj vandens gert piena, burna dziusta, o dar pienu ''atsigaivint" ..bendrai tai ka cia.. juk kiekvienas renkasi kas jam geriau, skaniau, patogiau ir t.t... taip kad gerk kad ir kisieliu, jei tau nuo to geriau
Neprisijungęs
- vinstrol
- Dažnas dalyvis
- Registravosi: 2007-04-09
- Žinutės: 336
#41 2007-05-01 13:53
vanduo ir tik vanduo nera cia kaugiau dikutuoti
Neprisijungęs
- lamborgini01
- Dažnas dalyvis
- Vietovė: Vilnius-Dublin
- Registravosi: 2007-05-18
- Žinutės: 211
#42 2007-05-23 18:22
vinstrol rašė:
kaip nera?
o tai kiek to vandens reikia gert? skaiciau kad 3-4 litrus.. bet tai as kas 5 min i tualeta varau... o ir nakti neissimiegu del tos pacios priezasties.. pliusas gal tik kad ryte be zadintuvo jau 7 atsikeliu
Paskutinį kartą taisė lamborgini01 (2007-05-23 18:22)
Neprisijungęs
- 3F
- Dažnas senbūvis
- Registravosi: 2006-07-22
- Žinutės: 1552
#43 2007-05-23 19:02
lamborgini01 rašė:
vinstrol rašė:
kaip nera?
o tai kiek to vandens reikia gert? skaiciau kad 3-4 litrus.. bet tai as kas 5 min i tualeta varau... o ir nakti neissimiegu del tos pacios priezasties.. pliusas gal tik kad ryte be zadintuvo jau 7 atsikeliu
Visur skirtingai rašo. Vienas pvz.:
Kūno svoris Fiziškai neaktyvus Fiziškai aktyvus
gyvenimo būdas gyvenimo būdas
50 kg 1,55 l 2,30 l
60 kg 1,85 l 2,65 l
70 kg 2,10 l 3 l
80 kg 2,50 l 3,30 l
Tačiau tai nereiškia, kad turi būtinai tiek išgert. Jei nelenda, niekaip nesukiši
Neprisijungęs
- Ingrida H2O
- Varžybų dalyvė
#44 2007-05-23 21:37
lamborgini01 rašė:
vinstrol rašė:
kaip nera?
nu taip ir nera.. jei tau tai labai sudaro daug vargo palakstyti i tulika, tai isvis negerk, sutaupysi vandeni. + dziaugtis reikia, kad lakstai, reiskia nekaupia organizmas papildomai skysciu, ir inkstai veikia normaliai..
Paskutinį kartą taisė Ingrida H2O (2007-05-23 21:38)
Neprisijungęs
- lamborgini01
- Dažnas dalyvis
#45 2007-05-23 22:49
cia ne i tema bet man labai graziai atrodo moterys kulturistes gaila tokiu mazai yra..
dar del vandens : as dabar biski airijoj kaip ir gyvenu, tai cia vanduo is krano tai toks neskanus... netaip kaip lietuvoj.. kai gyvenau nuosavam name prie misko.. bet kai baigiasi is buteliu tai nera kitos iseities kaip ji ir gert... labai nuo jo pykina tai sumaisau su skiedziamu sirupu.. tik labai apetita gadina.. tai va.. begsiu rytoj i parduotuves pirk tu po 5 litrus..
Neprisijungęs
- Ingrida H2O
- Varžybų dalyvė
#46 2007-05-24 07:17
lamborgini01 rašė:
cia ne i tema bet man labai graziai atrodo moterys kulturistes
gaila tokiu mazai yra..
dar del vandens : as dabar biski airijoj kaip ir gyvenu, tai cia vanduo is krano tai toks neskanus... netaip kaip lietuvoj.. kai gyvenau nuosavam name prie misko.. bet kai baigiasi is buteliu tai nera kitos iseities kaip ji ir gert... labai nuo jo pykina tai sumaisau su skiedziamu sirupu.. tik labai apetita gadina.. tai va.. begsiu rytoj i parduotuves pirk tu po 5 litrus..
tai as tada nepatikciau, nes as ne kulturiste ..tiksliau ne kulturizmo kategorija
bet tai gaila uz vandeni moket, ane? nors man tai ne.. as kazkaip is krano mazai geriu.. perku koki gerseni vandeni.. nors aisku, nznai kas ten pripilta ir is kur.. bet siaip pastaruoju metu jauciu skirtuma, kad ir pvz neptuno, wichy, ar vittel ir aix vandens..
Paskutinį kartą taisė Ingrida H2O (2007-05-24 07:18)
Neprisijungęs
- vinstrol
- Dažnas dalyvis
- Registravosi: 2007-04-09
- Žinutės: 336
#47 2007-05-24 22:19
nu is krano tai gal ir nederetu gerti:))nebent gelezies ir svino truksta:))o gert reikia daug vandens kuo daugiau tuo geriau,svarbu ne maziau:))ingrida nesupranta tas jaunimelis apie grozi geriau net nesistenk aiskint tas pats kas pust pries veja:)man pvz nuostabiai atrodai:))
Neprisijungęs
- lamborgini01
- Dažnas dalyvis
#48 2007-05-25 00:45
o tai ar as sakiau kad blogai atrodo??? sakiau kad man kaiptik patinka paneles ar moterys kurios sportuoja.. gal netaip suprato kasnors.. o graziausia man kai pas moteris yra pilvo presas
o del vandens ka norejau pasakyt, kad prisipirkau buteliu ir geriu dabar 3 litrus i diena ir jau taip i tualeta nevaro kaip is pradziu.. beto apetitas pagerejo. dabar labai norisi valgyt. idomus poveikis ane? o tas is krano tai jame daug fluoro.. tai as net nezinau kas tai tokio, tik zinau kad balina dantis ar kazka panasaus... ir labai neskanus
Paskutinį kartą taisė lamborgini01 (2007-05-25 00:47)
Neprisijungęs
- super
- Dažnas dalyvis
- Registravosi: 2007-07-21
- Žinutės: 659
#49 2007-09-26 18:10
o kaip per treniruote gerai yra gerti vandeni?
Neprisijungęs
- Ingrida H2O
- Varžybų dalyvė
#50 2007-09-26 18:13
nznia kiek kartu sakyta GERAI + REIKIA
Neprisijungęs