Sveiki atvykę į Kulturizmas.net diskusijų forumą!

Šis diskusijų forumas geriausia vieta rasti patarimą visais Jus dominančiais klausimais kultūrizmo tema - raumenų auginimas, riebalų deginimas, kūno formų tobulinimui, sveikatos priežiūra! Bendraukite su žmonėmis, kurie jaučia aistrą kultūrizmui, fitnesui ir geroms kūno formoms. Dalinkitės savo įspūdžiais, patirtimi ir patarimais!

Nors galite naršyti forumuose be registracijos, norint pasinaudoti visomis galimybėmis kurias mes siūlome, Jūs turite užsiregistruoti. Registracija trunka vos 30 sekundžių ir Jūs gaunate pilną priėjimą prie visko įskaitant nuosavo profilio, bendravimo asmeniniais pranešimais, temų kūrimo ir atsakymo rašymų, balsavimo, treniruočių žurnalų skelbimo, nuotraukų įkėlimu ir specialių pasiūlymų.

Tapkite Kulturizmas.net diskusijų forumo nariu šiandien visiškai nemokamai – tai užtruks viso labo 30 sekundžių! Registruotis dabar!

Prisijungti arba Registruotis

AkcjaAtrakcja
Dažnas dalyvis
Registravosi: 2009-05-13
Žinutės: 502
Atsiliepimai: 12

#1 2012-09-04 19:24

5 pagrindinės klaidos mityboje

Visos teisės "AkcjaAtrakcja".
Norint šį straipsnį publikuoti, kopijuoti ar kaip nors kitaip plagijuoti be autoriaus sutikimo DRAUDŽIAMA. Klientams išimtis:)
Gero skaitymo! 

Taigi. Kasdiena tenka sutikt ar tiesiog forume pamatyt kaip pradedantieji, ir dažnai net paženge sportininkai daro klaidas, ypac mityboje, tad nusprendžiau, perskaites labai gera ir aišku straipsni, pasidalint su Jumis. Straipsnis yra verstas iš anglu kalbos, taciau ne paraidžiui, nes neturiu nei per didelio noro, nei labai daug laiko, tai tiesiog perteiksiu viska savais žodžiais. Pradedam

Superine treniruociu programa, poilsis, maisto papildai ... Trys iš keturiu mums svarbiausiu dalyku sportuojant. Mityba - vienas is keturiu, taciau pats svarbiausias aspektas. Tvarkinga mityba yra itin svarbi norint kad laikas, skirtas likusiems trims minetiems dalykams, nebutu išvaistytas. Pateiksiu Jums 5-kias pagrindines su mityba susijusias klaidas, kurias daro labai daug sportininku (nuo pradedanciuju iki profesionalu). Reiktu nepamiršti, kad pasportavus 1-2val. dienoje, likusios 22-23val. yra taip pat svarbios norint, kad rezultatai judetu.

Pirmoji klaida - neadekvatus prieš ir po treniruotiniai valgiai.
Kai Jus neduodate savo organizmui reikalingu maistiniu medžiagu prieš treniruotes, jus greiciausiai treniruotes metu neturesite energijos, pasijusite mieguistas ar tiesiog noresite kuo greiciau užbaigti šia sunkia diena, arba kaip mes sakom " man šiandien ne ta diena". Jeigu Jus nepavalgysite teisingai po treniruotes, greiciausiai Jus neatsistatysite iki sekancio fizinio kruvio, ir nepasieksite maksimalaus augimo, arba apskritai nebus jokio augimo, ir nesugebesite treniruotis efektyviai, nes Jusu glikogeno lygis nebuvo atstatytas!
Sprendimas
Valanda iki treniruotes pradžios suvalgykite pilnavercio maisto, kuri sudarytu baltymai bei greitai virškinami angliavandeniai, arba kitaip tariant - greito veikimo angliavandeniai, pavyzdžiui riestainiai, bandeles, ar balta duona, kas turi labai mažai arba visai neturi riebalu ar skaidulu, nes tai suletins šiu angliavandeniu veikima. Jei megstate prieš treniruote išgerti baltymu kokteili, tai prie jo prijunkite cukraus. Esme, jog mums reikia gliukozes, kuri išsiskiria iš greitai virškinamu angliavandeniu. Gliukoze aprupins mus energija treniruociu metu, o baltymai pasirupins aminorugšciu cirkuliavimu kraujyje kas pades raumenu augimui po treniruotes.
Ne veliau nei 30min. po treniruotes valgis turetu buti panašus, tik ši karta cukraus turetu buti daugiau nei valgete prieš treniruote. Cukraus turi buti 0.55-1.1/kg, o baltymu 0.55/kg. Cukraus kieki turite nusistatyti pagal savo dienos reikiamas kalorijas bei medžiagu apykaitos "greiti".
Po po treniruotinio kokteilio (po 1val ar daugiau) suvalgykite pilnavercio maisto, kuri sudarytu baltymai, leto veikimo angliavandeniai(rudi ryžiai, makaronai) bei riebalai (mesa arba sveikos formos aliejai, ar avokadas).

Antroji klaida - nepastovumas mityboje
Visi megstame "cheat day", taciau nereiktu tokiu dienu suprasti kaip visko metimo i šali ir valgymo visko iš eiles kada nori kiek nori. Ne. Jums reiktu laikytis panašaus principo ir šiomis dienomis. Mes megstame atsipalaiduoti savaitgaliais, taciau savaitgaliai yra poilsis ir atsitatymo metas, kai raumuo yra statomas. Jei mityboje bus makalyne - raumens augima pakeis riebalu kiekio didejimas.
Sprendimas
Surinkite reikalingus baltymu, angliavandeniu bei sveikuju riebalu kiekius, nes kitu atveju Jusu sunkus darbas saleje bei mityboje yprastomis dienomis bus labai sumenkintas. Jeigu vienomis dienomis Jus nesuvalgote tiek, kiek reikia, o kitomis dienomis - persivalgote, tai vietoj to pasistenkite balansuoti. Jei kažkur išeinate, o galimybes pavalgyti sveikai nebus, turekite su savimi baltymu kokteili ar baltymini batoneli. Tai pades gauti tai, ko Jums reikia, ir atsisakyti to, ko Jums nereikia.


Trecioji klaida - persivalgymas
Kokia mase Jus auginate? Ar tai ne nutukimas? Taip, su tuo susiduria net profesionalus sportininkai. Ko mes tik nepadarysime del didesniu skaiciuku ant svarstykliu. Visa tai yra nesveika sveikatai, apie kuria mes dažnai pamirštame. Valgydami perdaug mes tiesiog padidinsime riebalu kieki, kuris visiškai nepades užauginti didesnio raumeyno. Atsakykite sau i šiuos klausimus: Kokios formos mano suvartojamos kalorijos, kiek valgiu per diena ir kiek kaloriju aš suvalgau?
Sprendimas
Joks valgis neturetu sudaryti daugiau nei 1/3 suvartojamu kaloriju kiekio, nes gavus didele doze kaloriju organizmas nesugebes ju visu panaudoti per viena karta, todel dalis kaloriju (nesvarbu, ar tai baltymai, ar riebalai) bus paversta i papildomus riebalus ant pilvo. Išskaidykite valgius i 6-7 per diena.

Ketvirtoji klaida - nepakankamas maitinimasis
Kaip musu gamta parodo, tai dažniausiai tie, kurie skundžiasi, kad nepriauga svorio, dažniausiai suvalgo per mažai, nors jiems atrodo visai kitaip. Dažniausiai ši
"klase" deda labai dideles, tiksliau didžiausias pastangas i savo treniruotes, bet ne i mityba. Spekite, ka tai reiškia? Ogi jokio atsistatymo ir augimo!
Sprendimas
Pasakysiu paprastai. Suvartokite 2gr baltymo vienam kuno mases kilogramui, ir Jusu problemos šioje vietoje išsispres. Mases auginimo periode baltymu racionas turetu sudaryti 30%.
Pasirinkite tinkama atsistatymo laika bei poilsio dienu skaiciu pagal savo kuno tipa. Niekas kitas geriau už Jus to nežinos. Jeigu esate linkes nesuvalgyti reikiamo kiekio kaloriju bei visu kitu markoelementu skirtu augimui, pabandykite i mityba itraukti didesni kieki skystu kaloriju. Jos lengviau tilps ir lengviau bus suvartotos. Tai gali buti viskas. Pienas, jogurtai, savadarbiai kelių produktų kokteiliai ir t.t. Nesinaudokite vakaro valgiais, t.y. specialiai nevalgykite daug angliavandeniu prieš miega taip tikedamiesi užauginti masės. Prieš miega užteks baltymų ir sveikųjų riebalų. Angliavandeniai prieš miega išauks insulino lygio pakilimą, o tai sumažins augimo hormono/testosterono lygi organizme, o to Jus mažiausiai norite, nes tai pagrindinis dalykas, nuo kurio priklauso Jusu raumenyno augimas.

Penktoji klaida - baltymų kiekio didinimas kitų reikalingų medžiagų kiekiu kaina
Visi esame kada nors girdejė kokiu santykiu turime rinktis baltymus, angliavandenius bei riebalus. Tačiau nepamirškime, kad padidinus baltymų kiekį ir vadovaujantis taisykle, jog mums reikia tam tikro kiekio kalorijų, tai mes pakeičiame santykius baltymų su angliavandeniais bei riebalais, todel šie tiesiog sumažeja.
Sprendimas
Norint lengviau suprasti šį paiškinimą, įsivaizduokite, kad statote namą. Medžiagos jam pastatyti - baltymai, darbuotojai - angliavandeniai su riebalais. Jeigu Jus padidinsite medžiagų kieki du kartus ir tuo pačiu metu pamiršite pasamdyti darbuotojų namui statyti, tai tiesiog nieko nevyks. Sakoma, jog kilogramui kuno mases negalima vartoti daugiau nei 3gr baltymo. Peržengus šia zona gali sumažeti apetitas. To pasakoje nesuvalgysite reikiamo kiekio kitų makroelementų.

Ner už ką.
Visos teisės "AkcjaAtrakcja".
Norint šį straipsnį publikuoti, kopijuoti ar kaip nors kitaip plagijuoti be autoriaus sutikimo DRAUDŽIAMA. Klientams išimtis:)
Gero skaitymo!

Paskutinį kartą taisė AkcjaAtrakcja (2012-09-04 19:36)

Neprisijungęs

 
ramirez
Dažnas dalyvis
Registravosi: 2012-04-26
Žinutės: 287
Atsiliepimai: 0

#2 2012-09-04 19:50

Re: 5 pagrindinės klaidos mityboje

Prisipazinkit greit, kas pries treniruote valgot riestainius arba bandeles lol

Neprisijungęs

 
admirolas3
Kalbus dalyvis
Registravosi: 2012-05-26
Žinutės: 86
Įspėjimai: 2
Atsiliepimai: 0

#3 2012-09-04 21:26

Re: 5 pagrindinės klaidos mityboje

ramirez rašė:

Prisipazinkit greit, kas pries treniruote valgot riestainius arba bandeles lol

man atrodo ten turejo but mandarinas ar dar koks kitas vaisius

Neprisijungęs

 
AkcjaAtrakcja
Dažnas dalyvis
Registravosi: 2009-05-13
Žinutės: 502
Atsiliepimai: 12

#4 2012-09-04 22:51

Re: 5 pagrindinės klaidos mityboje

admirolas3 rašė:

ramirez rašė:

Prisipazinkit greit, kas pries treniruote valgot riestainius arba bandeles lol

man atrodo ten turejo but mandarinas ar dar koks kitas vaisius

ne.. esme, kad butu greito veikimo angliavandeniai, gali but ir vaisiai, ir cukrus, ir visa kita, svarbu kad kuo maziau riebalu. Kadangi straipsnis ne lietuviskas, tai sunkiai mes rasim cia bandele kokia ar riestaini be riebalu, na gal geriau paieskojus ir iseitu.

Neprisijungęs

 
Loading
Dažnas senbūvis
Registravosi: 2011-05-28
Žinutės: 10084
Įspėjimai: 2
Atsiliepimai: 20

#5 2012-09-04 23:47

Re: 5 pagrindinės klaidos mityboje

Cukrus?

Neprisijungęs

 
Importinis
Dažnas senbūvis
Vietovė: Denmark
Registravosi: 2012-03-20
Žinutės: 1131
Atsiliepimai: 0

#6 2012-09-05 10:22

Re: 5 pagrindinės klaidos mityboje

Darbar naujokai perskaitys sita straipsni ir prades kimst bandeles ir cukru aukstais valgyt...
SIulyciau pataisyt tas bandeles ir paaiskinti kame ten visas reikalas su tuo cukrum. Nes kiek teko skaityt straipsniu, forumu - nieks nerekomenduoja cukraus.

O jei uzmerkus akis i cukru ir bandeles - tai straipsnis vertas demesio naujokam.

Neprisijungęs

 
?uess
Dažnas senbūvis
Registravosi: 2009-06-17
Žinutės: 1363
Atsiliepimai: 7

#7 2012-09-05 10:59

Re: 5 pagrindinės klaidos mityboje

Kaip galima pareiksti autorines teises i isversta straipsni? big_smile Pats leidima gavai is orginalaus straipsnio autoriaus?

Neprisijungęs

 
AkcjaAtrakcja
Dažnas dalyvis
Registravosi: 2009-05-13
Žinutės: 502
Atsiliepimai: 12

#8 2012-09-05 11:34

Re: 5 pagrindinės klaidos mityboje

Kokie esminiai skirtumai tarp cukraus ir gliukozes? Cukraus organizmas negali pasisavinti, todel jis yra paverciamas i tuos paciu monosacharidus kaip ir gliukoze, ir galutiniame variante cukrus vistiek bus ta pati forma kaip ir gliukoze pagal keleta saltiniu skaitytu.
Kadangi bandeles ar riestainiu pas mus su gliukoze nera, todel straipsnis ir rekomenduoja toki uzkandi. Jeigu yra galimybe, dekites gliukoze pries treniruote, jokiu problemu. Tiek cukrus, tiek gliukoze yra labai greito pasisavinimo angliavandeniai. Realiai labai dideliu skirtumu as neizvelgiu.
Straipsnis nerekomenduoja "kimsti" bandeliu kaip  Importinis pasake. Jei skaitytojas supranta parasyto autoriaus zodzius butent taip, tai cia kita kalba. Atsirinkite kas Jums svarbiausia. Pas mus Lietuvoje nei riestainiu, nei bandeliu  be riebalu as nemaciau, todel realiai sitas variantas atkrenta. Straipsnis is USA, ten ivairove kitokai siu dalyku.
Gal tiesiog supratote jog pries treniruote reikia tik bandeles ar riestainio ?smile juk aiskiai parasyta, kad turi buti baltymu. Jei renkates sheika baltymu, tada prie jo turi but kazkas is greitu angliavandeniu. Juos galite patys atsirinkti. Pateikti pavyzdziai kas ju turi.

?uess, arba tu apsimeti, arba tiesiog neturi humoro jausmo;) arba tiesiog lietuviskas budas ieskot kabliuku prisikabint prie smulkemnu

Tokie mano pastebejimai. Nieko as netaisysiu ir nieko netrinsiu, nes straipsnis ne mano, ir as tyrimu jokiu neatlikau, taip kad pretenziju man galit nereiksti. Atsirinkite tai, kas jums tinka.
Dekui

Paskutinį kartą taisė AkcjaAtrakcja (2012-09-05 11:39)

Neprisijungęs

 
Artyi
Motyvuotas atletas
Registravosi: 2011-01-03
Žinutės: 6441
Atsiliepimai: 27

#9 2012-09-05 11:42

Re: 5 pagrindinės klaidos mityboje

Puse cia parasytos informacijos, tiesiog bullshit.
Seniai jau visi sitie mitai apie kazkokiu katabolinius langus ir "neveliau nei 30min" po treniruotes mityba, yra paneigti.
Kita vertus, naujokams, kurie vapse zali mityboje, tokie nurodymai gali buti praktiski, nes uzvestu ant teisingo kelio.

1) Glikogeno treniruotes metu mes tiek nesudeginam, kad mums butu reikalinga begale cukraus. Treniruotes metu padideja baltymu sinteze, kuria atstato amino rugstys, todel jas ir reikia vartoti po treniruotes. Plius, visas maistas yra jautrus insulinui, tad ir suvartojus 50g baltymu, atstatys glikogena po treniruotes.
2) Valgiu skaidymas i 6-7 kartus nepadeda niekuom, visko esme yra kiek sudegini/kiek suvartoji. Nors valgyk ir 2 kart dienoje.

Idomus video apie mityba po treniruotes:

Paskutinį kartą taisė Artyi (2012-09-05 11:43)

Neprisijungęs

 
AkcjaAtrakcja
Dažnas dalyvis
Registravosi: 2009-05-13
Žinutės: 502
Atsiliepimai: 12

#10 2012-09-05 11:47

Re: 5 pagrindinės klaidos mityboje

Na jo, yra labai daug salininku vieno ar kito. As  irgi nezinau konkreciai kurios nuomones laikytis.
Man tiesiog siai dienai yra labai idomus klausimas. Jei tarkime mano dienos reikalingos kalorijos yra 3000 kcal. Ir as valgau 2 kart dienoj po 1500kcal per viena karta, ar jas tikrai pasisavina organizmas taip, kaip reikia, ar yra kazkokia riba kiek jis gali pasisavinti. Bet is kitos puses, jei jam reikia 3000kcal, tai negi galima jas ir per viena karta suvalgyti? Cia kaip paziuresi.
O 50gr baltymu mano nuomone glikogeno tikrai neatstatys, o jei ir atstatys, butu labai kvaila norint atstatyti glikogena, vartoti brangius baltymus, kai galima pigiu angliavandeniu suvartoti

Beje. Sian dienai yra labai daug straipsniu uz, ir daug straipsniu pries. Tai kuom tiket?
Tarkim kaip tu gali teigi kad nera to "30 min po treniruotes"? Is kur tu zinai? Parodysi man straipsni, kuris tai paneigia? As tau parodysiu straipsni kuris tai teigia. Ir kuom tiket? Va cia ir yra absurdas. Todel bukime protingi, ir nesikime vienas kitam ant galvu. Geriau pasakyt , kad "Skaiciau straipsni, kuris tai neigia". o ne "Cia nesamones, taip nera". Tuom tu nesi tikras.

Paskutinį kartą taisė AkcjaAtrakcja (2012-09-05 11:50)

Neprisijungęs

 
lolardas
Dažnas senbūvis
Vietovė: Miškas
Registravosi: 2007-07-08
Žinutės: 10855
Įspėjimai: 1
Atsiliepimai: 19

#11 2012-09-05 11:50

Re: 5 pagrindinės klaidos mityboje

ne glikogenu, o kortizoliu reiktų rūpintis smile

Paskutinį kartą taisė lolardas (2012-09-05 11:51)

Neprisijungęs

 
AkcjaAtrakcja
Dažnas dalyvis
Registravosi: 2009-05-13
Žinutės: 502
Atsiliepimai: 12

#12 2012-09-05 11:51

Re: 5 pagrindinės klaidos mityboje

lolardas rašė:

ne glikogenu, o kartizoliu reiktų rūpintis smile

Maziau stresuoti, ir nepersitreniruoti, ir kortizolis bus savo normose smile

Neprisijungęs

 
Artyi
Motyvuotas atletas
Registravosi: 2011-01-03
Žinutės: 6441
Atsiliepimai: 27

#13 2012-09-05 11:53

Re: 5 pagrindinės klaidos mityboje

AkcjaAtrakcja rašė:

Na jo, yra labai daug salininku vieno ar kito. As  irgi nezinau konkreciai kurios nuomones laikytis.
Man tiesiog siai dienai yra labai idomus klausimas. Jei tarkime mano dienos reikalingos kalorijos yra 3000 kcal. Ir as valgau 2 kart dienoj po 1500kcal per viena karta, ar jas tikrai pasisavina organizmas taip, kaip reikia, ar yra kazkokia riba kiek jis gali pasisavinti. Bet is kitos puses, jei jam reikia 3000kcal, tai negi galima jas ir per viena karta suvalgyti? Cia kaip paziuresi.
O 50gr baltymu mano nuomone glikogeno tikrai neatstatys, o jei ir atstatys, butu labai kvaila norint atstatyti glikogena, vartoti brangius baltymus, kai galima pigiu angliavandeniu suvartoti

Beje. Sian dienai yra labai daug straipsniu uz, ir daug straipsniu pries. Tai kuom tiket?
Tarkim kaip tu gali teigi kad nera to "30 min po treniruotes"? Is kur tu zinai? Parodysi man straipsni, kuris tai paneigia? As tau parodysiu straipsni kuris tai teigia. Ir kuom tiket? Va cia ir yra absurdas. Todel bukime protingi, ir nesikime vienas kitam ant galvu. Geriau pasakyt , kad "Skaiciau straipsni, kuris tai neigia". o ne "Cia nesamones, taip nera". Tuom tu nesi tikras.

Labai paprasta, reik skaityt ne straipsnius, o mokslinius tyrimus, kurie atliekami labaratorijose ir patvirtini mokslininku.
Paklausyk sio video, tikrai vertas demesio. Beto, jei domina Lyle McDonald yra vienas is siu reikalu ekspertu, kas liecia mityba ir pan. Jis viska daro remdamasis tik moksliniai tyrimais. Vyrukas zino ka sako, ir ka raso.
Na cia galima diskutuot iki negalejimo, bet geriausia daryti tai kas tinka Tau, o ne tavo draugui. Vienam 1500kcal normalu vienu prisedimu, kitam ir 500 sunkiai iveikiama.

Neprisijungęs

 
lolardas
Dažnas senbūvis
Vietovė: Miškas
Registravosi: 2007-07-08
Žinutės: 10855
Įspėjimai: 1
Atsiliepimai: 19

#14 2012-09-05 11:54

Re: 5 pagrindinės klaidos mityboje

AkcjaAtrakcja rašė:

lolardas rašė:

ne glikogenu, o kartizoliu reiktų rūpintis smile

Maziau stresuoti, ir nepersitreniruoti, ir kortizolis bus savo normose smile

aišku jei nosies krapštymas vyksta salėj, tai ir tų aminkių nereikia, nieko

Paskutinį kartą taisė lolardas (2012-09-05 11:54)

Neprisijungęs

 
AkcjaAtrakcja
Dažnas dalyvis
Registravosi: 2009-05-13
Žinutės: 502
Atsiliepimai: 12

#15 2012-09-05 12:03

Re: 5 pagrindinės klaidos mityboje

Artyi rašė:

AkcjaAtrakcja rašė:

Na jo, yra labai daug salininku vieno ar kito. As  irgi nezinau konkreciai kurios nuomones laikytis.
Man tiesiog siai dienai yra labai idomus klausimas. Jei tarkime mano dienos reikalingos kalorijos yra 3000 kcal. Ir as valgau 2 kart dienoj po 1500kcal per viena karta, ar jas tikrai pasisavina organizmas taip, kaip reikia, ar yra kazkokia riba kiek jis gali pasisavinti. Bet is kitos puses, jei jam reikia 3000kcal, tai negi galima jas ir per viena karta suvalgyti? Cia kaip paziuresi.
O 50gr baltymu mano nuomone glikogeno tikrai neatstatys, o jei ir atstatys, butu labai kvaila norint atstatyti glikogena, vartoti brangius baltymus, kai galima pigiu angliavandeniu suvartoti

Beje. Sian dienai yra labai daug straipsniu uz, ir daug straipsniu pries. Tai kuom tiket?
Tarkim kaip tu gali teigi kad nera to "30 min po treniruotes"? Is kur tu zinai? Parodysi man straipsni, kuris tai paneigia? As tau parodysiu straipsni kuris tai teigia. Ir kuom tiket? Va cia ir yra absurdas. Todel bukime protingi, ir nesikime vienas kitam ant galvu. Geriau pasakyt , kad "Skaiciau straipsni, kuris tai neigia". o ne "Cia nesamones, taip nera". Tuom tu nesi tikras.

Labai paprasta, reik skaityt ne straipsnius, o mokslinius tyrimus, kurie atliekami labaratorijose ir patvirtini mokslininku.
Paklausyk sio video, tikrai vertas demesio. Beto, jei domina Lyle McDonald yra vienas is siu reikalu ekspertu, kas liecia mityba ir pan. Jis viska daro remdamasis tik moksliniai tyrimais. Vyrukas zino ka sako, ir ka raso.
Na cia galima diskutuot iki negalejimo, bet geriausia daryti tai kas tinka Tau, o ne tavo draugui. Vienam 1500kcal normalu vienu prisedimu, kitam ir 500 sunkiai iveikiama.

Tie patys moksliniai tyrimai dazniausiai yra nulis, nes viskas prasdeda nuo ziurkiu tyrimu. Visi nauji papildai praeina visus tyrimus, tada pasirodo rinkoje. Kai juos pradeda vartot mases, tada prasideda. Uzdrausas tas, anas, cia va turi dmaa, cia turi aspartamo... Kazkada ir ephedrine buvo normalu. Kazkada ir aspartamas niekam nekliude. Dabar va nauja mada - yohimbinas. Kai sitas daiktas ispopuliares, ar nesulauksim kazko vel? Juk buvo atlikti moksliniai tyrimai smile

Esme ka as noriu pasakyt, kad dazniausiai moksliniai tyrimai vyksta gan trumpai. Per ta laika nepastebimi jokie salutiniai (kalbant apie papildus, arba kazkokie rezultatai (tarkim apie tas kalorijas). Taciau kai zmones pradeda praktikuot tai, viskas atsiliepia po zymiai ilgesnio laiko, nei tyrimas buvo vykdomas, todel nereikia tais visais straipsniais bei tyrimais tiket labai
Del mano mineto pavyzdzio su kalorijomis 2 kart dienoj po 1500kcal.. kalba eina ne apie "iveiksiu ar ne", o apie organizmui nauda, apie pasisavinima. Kas geriau, ar ta dalyka per 3 kartu suvalgyt, ar vienu metu?

Taip, geriausia daryt tai, kas tau tinka. Sis straipsnis neipareigoja elgtis butent taip. As irgi sakiau ne karta - atsirink tai, kas tau tinka. Tai kodel tarkim tu sakai, kad cia puse straipsnio yra nesamones? Kodel kalbi uz kitus?

Paskutinį kartą taisė AkcjaAtrakcja (2012-09-05 12:09)

Neprisijungęs

 
Artyi
Motyvuotas atletas
Registravosi: 2011-01-03
Žinutės: 6441
Atsiliepimai: 27

#16 2012-09-05 12:08

Re: 5 pagrindinės klaidos mityboje

AkcjaAtrakcja rašė:

Artyi rašė:

AkcjaAtrakcja rašė:

Na jo, yra labai daug salininku vieno ar kito. As  irgi nezinau konkreciai kurios nuomones laikytis.
Man tiesiog siai dienai yra labai idomus klausimas. Jei tarkime mano dienos reikalingos kalorijos yra 3000 kcal. Ir as valgau 2 kart dienoj po 1500kcal per viena karta, ar jas tikrai pasisavina organizmas taip, kaip reikia, ar yra kazkokia riba kiek jis gali pasisavinti. Bet is kitos puses, jei jam reikia 3000kcal, tai negi galima jas ir per viena karta suvalgyti? Cia kaip paziuresi.
O 50gr baltymu mano nuomone glikogeno tikrai neatstatys, o jei ir atstatys, butu labai kvaila norint atstatyti glikogena, vartoti brangius baltymus, kai galima pigiu angliavandeniu suvartoti

Beje. Sian dienai yra labai daug straipsniu uz, ir daug straipsniu pries. Tai kuom tiket?
Tarkim kaip tu gali teigi kad nera to "30 min po treniruotes"? Is kur tu zinai? Parodysi man straipsni, kuris tai paneigia? As tau parodysiu straipsni kuris tai teigia. Ir kuom tiket? Va cia ir yra absurdas. Todel bukime protingi, ir nesikime vienas kitam ant galvu. Geriau pasakyt , kad "Skaiciau straipsni, kuris tai neigia". o ne "Cia nesamones, taip nera". Tuom tu nesi tikras.

Labai paprasta, reik skaityt ne straipsnius, o mokslinius tyrimus, kurie atliekami labaratorijose ir patvirtini mokslininku.
Paklausyk sio video, tikrai vertas demesio. Beto, jei domina Lyle McDonald yra vienas is siu reikalu ekspertu, kas liecia mityba ir pan. Jis viska daro remdamasis tik moksliniai tyrimais. Vyrukas zino ka sako, ir ka raso.
Na cia galima diskutuot iki negalejimo, bet geriausia daryti tai kas tinka Tau, o ne tavo draugui. Vienam 1500kcal normalu vienu prisedimu, kitam ir 500 sunkiai iveikiama.

Tie patys moksliniai tyrimai dazniausiai yra nulis, nes viskas prasdeda nuo ziurkiu tyrimu. Visi nauji papildai praeina visus tyrimus, tada pasirodo rinkoje. Kai juos pradeda vartot mases, tada prasideda. Uzdrausas tas, anas, cia va turi dmaa, cia turi aspartamo... Kazkada ir ephedrine buvo normalu. Kazkada ir aspartamas niekam nekliude. Dabar va nauja mada - yohimbinas. Kai sitas daiktas ispopuliares, ar nesulauksim kazko vel? Juk buvo atlikti moksliniai tyrimai smile

Esme ka as noriu pasakyt, kad dazniausiai moksliniai tyrimai vyksta gan trumpai. Per ta laika nepastebimi jokie salutiniai (kalbant apie papildus, arba kazkokie rezultatai (tarkim apie tas kalorijas). Taciau kai zmones pradeda praktikuot tai, viskas atsiliepia po zymiai ilgesnio laiko, nei tyrimas buvo vykdomas, todel nereikia tais visais straipsniais bei tyrimais tiket labai
Del mano mineto pavyzdzio su kalorijomis 2 kart dienoj po 1500kcal.. kalba eina ne apie "iveiksiu ar ne", o apie organizmui nauda, apie pasisavinima. Kas geriau, ar ta dalyka per 3 kartu suvalgyt, ar vienu metu?

Taip, geriausia daryt tai, kas tau tinka. Sis straipsnis neipareigoja elgtis butent taip. As irgi sakiau ne karta - atsirink tai, kas tau tinka. Tai kodel tarkim tu sakai, kad cia puse straipsnio yra nesamones? Kodel kalbi uz kitus?

As kalbejau apie tokius tyrimus kai imamoms raumenu biopsijos, ziurima glikogeno lygis pries ir po treniruotes, tada vartojamas atitinkamas maisto saltinis: baltymai ar angliavandeniai ir vel imama bipsija ir tikrinama kaip atsistato.
O ne apie uzsakomus tyrimus brangiu papildu.

Neprisijungęs

 
Importinis
Dažnas senbūvis
Vietovė: Denmark
Registravosi: 2012-03-20
Žinutės: 1131
Atsiliepimai: 0

#17 2012-09-05 12:08

Re: 5 pagrindinės klaidos mityboje

AkcjaAtrakcja rašė:

....iu pas mus su gliukoze nera, todel straipsnis ir rekomenduoja toki uzkandi. Jeigu yra galimybe, dekites gliukoze pries treniruote, jokiu problemu. Tiek cukrus, tiek gliukoze yra labai greito pasisavinimo angliavandeniai. Realiai labai dideliu skirtumu as neizvelgiu.
Straipsnis nerekomenduoja "kimsti" bandeliu kaip  Importinis pasake. Jei skaitytojas supranta parasyto autoriaus zodzius butent taip, tai cia kita kalba. Atsirinkite kas Jums svarbiausia.....i

Ka norejau pasakyt, kad zmogus nenusimanantis nieko apie mityba ir perskaites, kad glaima bandeles valgyt be riebalu, prades jas valgyt betkokias.. Juk labai patogu, nueini i kepiklele 2-3LT ir super, pasiruoses treniruotei big_smile Nenoriu nei kabinetis, nei peikt, tik tikiuosi, kad tas pats naujokas paskaitys ir siuos komentarus..

Artyi rašė:

Puse cia parasytos informacijos, tiesiog bullshit.
Seniai jau visi sitie mitai apie kazkokiu katabolinius langus ir "neveliau nei 30min" po treniruotes mityba, yra paneigti.
Kita vertus, naujokams, kurie vapse zali mityboje, tokie nurodymai gali buti praktiski, nes uzvestu ant teisingo kelio.

1) Glikogeno treniruotes metu mes tiek nesudeginam, kad mums butu reikalinga begale cukraus. Treniruotes metu padideja baltymu sinteze, kuria atstato amino rugstys, todel jas ir reikia vartoti po treniruotes. Plius, visas maistas yra jautrus insulinui, tad ir suvartojus 50g baltymu, atstatys glikogena po treniruotes.
2) Valgiu skaidymas i 6-7 kartus nepadeda niekuom, visko esme yra kiek sudegini/kiek suvartoji. Nors valgyk ir 2 kart dienoje.

Idomus video apie mityba po treniruotes:

Sitas tikrai kietas, taipogi jis gerai paneigia visa reikala apie GI inteksa smile

Neprisijungęs

 
?uess
Dažnas senbūvis
Registravosi: 2009-06-17
Žinutės: 1363
Atsiliepimai: 7

#18 2012-09-05 18:53

Re: 5 pagrindinės klaidos mityboje

Kartais nera totali nesamone vartoti gliukoze pries trenke? Juk gausi daug energijos, bet gana greitai ta energija ziauriai kris.

Neprisijungęs

 
olegaskimanas
1 gramas gyvuliniu baltymu...
Registravosi: 2008-06-06
Žinutės: 6087
Atsiliepimai: 26

#19 2012-09-05 19:00

Re: 5 pagrindinės klaidos mityboje

?uess rašė:

Kartais nera totali nesamone vartoti gliukoze pries trenke? Juk gausi daug energijos, bet gana greitai ta energija ziauriai kris.

Visiskai nereikalingas dalykas, naudingiau treniruotes metu gurksnot turincius elektrolitu+lengva angliavandeniu kieki turincius gerimus.

Neprisijungęs

 
Makleris
Išmestas
Vietovė: LabradorLand
Registravosi: 2009-11-28
Žinutės: 2756
Įspėjimai: 1
Atsiliepimai: 15

#20 2012-09-05 19:05

Re: 5 pagrindinės klaidos mityboje

?uess rašė:

Kartais nera totali nesamone vartoti gliukoze pries trenke? Juk gausi daug energijos, bet gana greitai ta energija ziauriai kris.

aha, turbut gan vertas demesio variantas pries tren siek tiek angliu bei kalnas baltymo(1:3 santykiu), po treniruotes 1:1.

Neprisijungęs

 
?uess
Dažnas senbūvis
Registravosi: 2009-06-17
Žinutės: 1363
Atsiliepimai: 7

#21 2012-09-05 19:18

Re: 5 pagrindinės klaidos mityboje

As kartais valanda pries trenkes isgeriu isoliato, td uz 30 min assault. Nebus per ilgas laikas po isoliato daryti trenke?

Neprisijungęs

 
ATjr
Dažnas senbūvis
Registravosi: 2011-10-02
Žinutės: 7356
Įspėjimai: 1
Atsiliepimai: 21

#22 2012-09-05 19:58

Re: 5 pagrindinės klaidos mityboje

?uess rašė:

As kartais valanda pries trenkes isgeriu isoliato, td uz 30 min assault. Nebus per ilgas laikas po isoliato daryti trenke?

Izoliatą prieš treniruotę..?

Neprisijungęs

 
?uess
Dažnas senbūvis
Registravosi: 2009-06-17
Žinutės: 1363
Atsiliepimai: 7

#23 2012-09-05 21:05

Re: 5 pagrindinės klaidos mityboje

ATjr rašė:

?uess rašė:

As kartais valanda pries trenkes isgeriu isoliato, td uz 30 min assault. Nebus per ilgas laikas po isoliato daryti trenke?

Izoliatą prieš treniruotę..?

Nu kaip ir nevisiskai, buvo whey siek tiek ir sumaisiau su daugiau isoliato ir taip tik retkarciais. Del to ir klausiu, nes manau, kad reikia kzko letesnio

Neprisijungęs

 
Javoil
Dažnas dalyvis
Vietovė: Ireland
Registravosi: 2009-07-02
Žinutės: 460
Atsiliepimai: 0

#24 2012-09-05 23:57

Re: 5 pagrindinės klaidos mityboje

Importinis rašė:

AkcjaAtrakcja rašė:

....iu pas mus su gliukoze nera, todel straipsnis ir rekomenduoja toki uzkandi. Jeigu yra galimybe, dekites gliukoze pries treniruote, jokiu problemu. Tiek cukrus, tiek gliukoze yra labai greito pasisavinimo angliavandeniai. Realiai labai dideliu skirtumu as neizvelgiu.
Straipsnis nerekomenduoja "kimsti" bandeliu kaip  Importinis pasake. Jei skaitytojas supranta parasyto autoriaus zodzius butent taip, tai cia kita kalba. Atsirinkite kas Jums svarbiausia.....i

Ka norejau pasakyt, kad zmogus nenusimanantis nieko apie mityba ir perskaites, kad glaima bandeles valgyt be riebalu, prades jas valgyt betkokias.. Juk labai patogu, nueini i kepiklele 2-3LT ir super, pasiruoses treniruotei big_smile Nenoriu nei kabinetis, nei peikt, tik tikiuosi, kad tas pats naujokas paskaitys ir siuos komentarus..

Artyi rašė:

Puse cia parasytos informacijos, tiesiog bullshit.
Seniai jau visi sitie mitai apie kazkokiu katabolinius langus ir "neveliau nei 30min" po treniruotes mityba, yra paneigti.
Kita vertus, naujokams, kurie vapse zali mityboje, tokie nurodymai gali buti praktiski, nes uzvestu ant teisingo kelio.

1) Glikogeno treniruotes metu mes tiek nesudeginam, kad mums butu reikalinga begale cukraus. Treniruotes metu padideja baltymu sinteze, kuria atstato amino rugstys, todel jas ir reikia vartoti po treniruotes. Plius, visas maistas yra jautrus insulinui, tad ir suvartojus 50g baltymu, atstatys glikogena po treniruotes.
2) Valgiu skaidymas i 6-7 kartus nepadeda niekuom, visko esme yra kiek sudegini/kiek suvartoji. Nors valgyk ir 2 kart dienoje.

Idomus video apie mityba po treniruotes:

Sitas tikrai kietas, taipogi jis gerai paneigia visa reikala apie GI inteksa smile

nu apsiskaites tai tikrai, bet praktikoj tai nematau, kad pritaikes butu smile

Neprisijungęs

 

Prisijungti arba Registruotis

Kopijuoti draudžiama © 2005 - 2024 Kulturizmas.net