Sveiki atvykę į Kulturizmas.net diskusijų forumą!

Šis diskusijų forumas geriausia vieta rasti patarimą visais Jus dominančiais klausimais kultūrizmo tema - raumenų auginimas, riebalų deginimas, kūno formų tobulinimui, sveikatos priežiūra! Bendraukite su žmonėmis, kurie jaučia aistrą kultūrizmui, fitnesui ir geroms kūno formoms. Dalinkitės savo įspūdžiais, patirtimi ir patarimais!

Nors galite naršyti forumuose be registracijos, norint pasinaudoti visomis galimybėmis kurias mes siūlome, Jūs turite užsiregistruoti. Registracija trunka vos 30 sekundžių ir Jūs gaunate pilną priėjimą prie visko įskaitant nuosavo profilio, bendravimo asmeniniais pranešimais, temų kūrimo ir atsakymo rašymų, balsavimo, treniruočių žurnalų skelbimo, nuotraukų įkėlimu ir specialių pasiūlymų.

Tapkite Kulturizmas.net diskusijų forumo nariu šiandien visiškai nemokamai – tai užtruks viso labo 30 sekundžių! Registruotis dabar!

Prisijungti arba Registruotis

Mindė_2
Naujas dalyvis
Registravosi: 2009-01-09
Žinutės: 39
Atsiliepimai: 0

#1 2009-12-21 14:44

Alyvuogių aliejus

Teko išgirsti tokią nuomonę, kad „extra Virgin“ klasės alyvuogių aliejus netinka kepimui (keptuvėj etc.).  Pasiklausinėjau pardavėjų jos patarė naudoti išspaudų, vietoj  „extra Virgin“,  alyvuogių aliejų kepant.  Todėl teko pasidomėti šiuo glausimu „giliau“.

Yra labai įvairių nuominių šiuo klausimu, tarp įdomesnių radau šiuos:
http://www.internationaloliveoil.org/we … eite3.html
čia minima, kad bendrai, drąsiai galima naudoti įvairų alyvuogių aliejų kepimui, jei neviršijama apie 210 C temperatūrą.

Knygoje: Cholesterol Cures (revised): Featuring the Breakthrough Menu Plan to Slash Cholesterol by 30 Points in 30 Days
Rašoma ,kad  „extra Virgin“ klasės alyvuogių aliejus absoliučioje daugumoje atveju naudojamas jau paruoštam maistui pagardinti, o ne kepti jame.  nurodoma kad geriausiai kepimui tinka „extra light“ klasė.

Knygoje The Strang Cancer Prevention Center cookbook: a complete nutrition and lifestyle plan to dramatically lower your cancer risk
Taip pat patariama kepti maistą „olive oil“ klasės aliejuje, o „extra Virgin“ naudoti tik kaip pagardą po kepimo.

Žodžiu, gal kas pasidalins savo nuomone ir patirtimi šiuo klausimu.

Neprisijungęs

 
Marshalas
Dažnas senbūvis
Vietovė: Sin City
Registravosi: 2009-04-11
Žinutės: 1467
Atsiliepimai: 6

#2 2009-12-21 18:31

Re: Alyvuogių aliejus

Kepimui geriause paprasti aliejai, as db saulegrazu alieju naudoju. O alyvuogiu jis sveikas yra ir tinka praktiskai visur, aisku kept ant jo gal nlb apsimoka.. bet y salotas y padazus visokius butent sitas aliejus lb gerai tinka. Mano nuomone. Nzn o seip kulinarijos galimybes beribes ce prigalvot gali visokiausiu variantu. Ir seip seniau ziurejau ta dzeimy olivery tai kur tik jis ten to alyvu aliejaus nepila, padazai, sriubos, troskinei, salotos ir t.t. Bet niekada nemaciau kad ant jo keptu

Neprisijungęs

 
lolardas
Dažnas senbūvis
Vietovė: Miškas
Registravosi: 2007-07-08
Žinutės: 10855
Įspėjimai: 1
Atsiliepimai: 19

#3 2009-12-21 18:36

Re: Alyvuogių aliejus

.

Paskutinį kartą taisė lolardas (2011-01-08 11:07)

Neprisijungęs

 
Butelis
Forumo Juokas
Vietovė: Vilnius
Registravosi: 2008-02-20
Žinutės: 2969
Atsiliepimai: 2

#4 2009-12-21 18:39

Re: Alyvuogių aliejus

lolardas rašė:

Kept ant aliejaus tai dumbom

Geriausia tai žalią mėsą draskyt... Kol dar šilta... Kai tik plikom rankom pasmaugi šerną dumbom

Paskutinį kartą taisė Butelis (2009-12-21 18:39)

Neprisijungęs

 
Robšė
®
Vietovė: rajonas
Registravosi: 2008-02-14
Žinutės: 13898
Atsiliepimai: 38

#5 2009-12-21 18:40

Re: Alyvuogių aliejus

Butelis rašė:

lolardas rašė:

Kept ant aliejaus tai dumbom

Geriausia tai žalią mėsą draskyt... Kol dar šilta... Kai tik plikom rankom pasmaugi šerną dumbom

O dar sveikiau butu atsikasti nuo jo dar gyvo, pasivijus beganti...

Neprisijungęs

 
Marshalas
Dažnas senbūvis
Vietovė: Sin City
Registravosi: 2009-04-11
Žinutės: 1467
Atsiliepimai: 6

#6 2009-12-21 19:23

Re: Alyvuogių aliejus

Robšė rašė:

Butelis rašė:

lolardas rašė:

Kept ant aliejaus tai dumbom

Geriausia tai žalią mėsą draskyt... Kol dar šilta... Kai tik plikom rankom pasmaugi šerną dumbom

O dar sveikiau butu atsikasti nuo jo dar gyvo, pasivijus beganti...

nykstys nemirtyngas tu tikrai lol

Neprisijungęs

 
Butelis
Forumo Juokas
Vietovė: Vilnius
Registravosi: 2008-02-20
Žinutės: 2969
Atsiliepimai: 2

#7 2009-12-21 19:31

Re: Alyvuogių aliejus

Robšė rašė:

Butelis rašė:

lolardas rašė:

Kept ant aliejaus tai dumbom

Geriausia tai žalią mėsą draskyt... Kol dar šilta... Kai tik plikom rankom pasmaugi šerną dumbom

O dar sveikiau butu atsikasti nuo jo dar gyvo, pasivijus beganti...

lol Čia variantas. Bet jau šitas ir lolardui manau iššūkis būtų big_smile

Neprisijungęs

 
kalevas
Kalbus dalyvis
Registravosi: 2009-01-27
Žinutės: 88
Atsiliepimai: 0

#8 2009-12-21 19:34

Re: Alyvuogių aliejus

Google Borges aliejus isivesk.Vienas is geriausiu alyvuogiu alieju Lietuvoje.

Neprisijungęs

 
Robšė
®
Vietovė: rajonas
Registravosi: 2008-02-14
Žinutės: 13898
Atsiliepimai: 38

#9 2009-12-21 19:37

Re: Alyvuogių aliejus

Cia yra smulkiiau apie skirtingus aliejus:
http://www.aliejus.com/aliejai

Neprisijungęs

 
Mindė_2
Naujas dalyvis
Registravosi: 2009-01-09
Žinutės: 39
Atsiliepimai: 0

#10 2009-12-21 19:40

Re: Alyvuogių aliejus

Marshalas rašė:

Kepimui geriause paprasti aliejai, as db saulegrazu alieju naudoju.

Tikrai nesutikciau su siuo pastebejimu, googlei galite lengvai susirasti info kodel tai yra nerekomenduojama (gaminimo budas etc)

Marshalas rašė:

O alyvuogiu jis sveikas yra ir tinka praktiskai visur, aisku kept ant jo gal nlb apsimoka.. bet y salotas y padazus visokius butent sitas aliejus lb gerai tinka. Mano nuomone.

Su salotom viskas aisku. Bet va butent kepimas mane domina wink



kalevas rašė:

Google Borges aliejus isivesk.Vienas is geriausiu alyvuogiu alieju Lietuvoje.

išbandęs.

Paskutinį kartą taisė Mindė_2 (2009-12-21 19:40)

Neprisijungęs

 
Mindė_2
Naujas dalyvis
Registravosi: 2009-01-09
Žinutės: 39
Atsiliepimai: 0

#11 2009-12-21 19:42

Re: Alyvuogių aliejus

Robšė rašė:

Cia yra smulkiiau apie skirtingus aliejus:
http://www.aliejus.com/aliejai

bet nieko konkretaus, kaip matau apie kepima ant extra Virgin Olive oil sad

Paskutinį kartą taisė Mindė_2 (2009-12-21 19:43)

Neprisijungęs

 
Robšė
®
Vietovė: rajonas
Registravosi: 2008-02-14
Žinutės: 13898
Atsiliepimai: 38

#12 2009-12-21 19:49

Re: Alyvuogių aliejus

O ka tu nori konkretaus apie kepima?
Kepama tarkim ant riebalu arba teflono. O koki riebala pasirinksi, kokybiskesni ir brangesni ar pigesni, tai jau cia tavo reikalas.
As jei pinigu tureciau, tai rapsu ar saulegrazu aliejaus netgi kepimui nenaudociau. Kam naudoti, jei gali sau leisti daug geresni produkta?

Neprisijungęs

 
Mindė_2
Naujas dalyvis
Registravosi: 2009-01-09
Žinutės: 39
Atsiliepimai: 0

#13 2009-12-21 20:10

Re: Alyvuogių aliejus

^^ Labai paprasta.
problema yra ta, kad vieni teigia, kad olyvuogių aliejus ir būtent extra virgin olive oil (auksčiausia kalsė) turiypač  žemą taip vadinamą "smoking point"; kokiu būtu visi naudingi elementai tampa visiškai beverčiai kepant, net ant žemos temperatūros Tuo trapu kiti šaltiniai teigia, kad "smoking point" yra pakankamai aukštas,  extra virgin olive oil siekia apie 190C. ir keičiasi tik aromato savybės, o ne vertė : http://www.oliveoilsource.com/cooking_olive_oil.htm

Daugiau
http://www.oliveoilsource.com/olive_oil_smoke_point.htm

Neprisijungęs

 
Robšė
®
Vietovė: rajonas
Registravosi: 2008-02-14
Žinutės: 13898
Atsiliepimai: 38

#14 2009-12-21 20:14

Re: Alyvuogių aliejus

Oba...
Tai reiskia, kad tas pats naudingas elementas alyvuogiu aliejuje suirs prie zemesnes temperaturos nei tas pats elementas budamas rapsu aliejuje?

Neprisijungęs

 
Robšė
®
Vietovė: rajonas
Registravosi: 2008-02-14
Žinutės: 13898
Atsiliepimai: 38

#15 2009-12-21 20:16

Re: Alyvuogių aliejus

Man atrodo, kad paprastas aliejus tai syrpotrebas, o olive extra jau gurmanams. Kaip kad koks Goudos suris ir smirdintis prancuziskas...

Neprisijungęs

 
Mindė_2
Naujas dalyvis
Registravosi: 2009-01-09
Žinutės: 39
Atsiliepimai: 0

#16 2009-12-21 20:43

Re: Alyvuogių aliejus

Robšė rašė:

Oba...
Tai reiskia, kad tas pats naudingas elementas alyvuogiu aliejuje suirs prie zemesnes temperaturos nei tas pats elementas budamas rapsu aliejuje?

Labai grubiai snekant kas kas panasaus. Bet neverta pamirsti kad alyvuogių aliejaus sudėtis gerokai skiriasi nuo iprastu alieju, vien mononesočiųjų riebalų kiekis jame žymiai didesnis. Beto gaminimo būdas iš esmės skiriasi etc.

Atrodo neblogas straipsnis apie alyvuogių aliejaus poveiktį širdies ir kraujagyslių sistemai:

http://www.sciencedirect.com/science?_o … 82bf6538e7

Daugiau apie sudėtį

http://www.oliveoilsource.com/olivechemistry.htm

Neprisijungęs

 
Mindė_2
Naujas dalyvis
Registravosi: 2009-01-09
Žinutės: 39
Atsiliepimai: 0

#17 2009-12-21 20:45

Re: Alyvuogių aliejus

Robšė rašė:

Man atrodo, kad paprastas aliejus tai syrpotrebas, o olive extra jau gurmanams. Kaip kad koks Goudos suris ir smirdintis prancuziskas...

Na alyvuogių aliejaus aromatas tikrai neblogas !

Neprisijungęs

 
Robšė
®
Vietovė: rajonas
Registravosi: 2008-02-14
Žinutės: 13898
Atsiliepimai: 38

#18 2009-12-21 21:03

Re: Alyvuogių aliejus

Mindė_2 rašė:

Na alyvuogių aliejaus aromatas tikrai neblogas !

Tai jo wink

Neprisijungęs

 
Ingrida H2O
Varžybų dalyvė
Vietovė: Kaunas
Registravosi: 2006-09-20
Žinutės: 3571
Atsiliepimai: 2

#19 2009-12-21 21:05

Re: Alyvuogių aliejus

Robšė rašė:

Man atrodo, kad paprastas aliejus tai syrpotrebas, o olive extra jau gurmanams. Kaip kad koks Goudos suris ir smirdintis prancuziskas...

Alyvuogiu, saltai spaustas  EXTRA VIRGIN labai geras...jis aisku salotom, labai sveika...o kas kepa, tai neapsimoka butent saltai spausto, nes jis realiai salotinis...bet aplamai alyvuogiu aliejus kepimui nera blogai, nes jo nereik tiek daug kaip kokio rapsu,ar saulegrazu.....nesusvyla jis taip greit, isvis nesvyla turbut kol pagamini....

Neprisijungęs

 
kalevas
Kalbus dalyvis
Registravosi: 2009-01-27
Žinutės: 88
Atsiliepimai: 0

#20 2009-12-21 22:03

Re: Alyvuogių aliejus

Ingrida H2O rašė:

Robšė rašė:

Man atrodo, kad paprastas aliejus tai syrpotrebas, o olive extra jau gurmanams. Kaip kad koks Goudos suris ir smirdintis prancuziskas...

Alyvuogiu, saltai spaustas  EXTRA VIRGIN labai geras...jis aisku salotom, labai sveika...o kas kepa, tai neapsimoka butent saltai spausto, nes jis realiai salotinis...bet aplamai alyvuogiu aliejus kepimui nera blogai, nes jo nereik tiek daug kaip kokio rapsu,ar saulegrazu.....nesusvyla jis taip greit, isvis nesvyla turbut kol pagamini....

Kazkada buvau gamintoju pristatyme tai EXTRA VIRGIN patare gerti po 1 sauksta rytais kas turi problemu su skrandziu opa ar panasiai.Pabandes likau nustebintas ir as ,nes turejau problemu  su skrandziu dazniausiai del valgymo valgyklose.Aisku pripratimo reikia kol ipranti vartoti poto jau kaip ir nieko.

Neprisijungęs

 
Ingrida H2O
Varžybų dalyvė
Vietovė: Kaunas
Registravosi: 2006-09-20
Žinutės: 3571
Atsiliepimai: 2

#21 2009-12-21 22:17

Re: Alyvuogių aliejus

kalevas rašė:

Ingrida H2O rašė:

Robšė rašė:

Man atrodo, kad paprastas aliejus tai syrpotrebas, o olive extra jau gurmanams. Kaip kad koks Goudos suris ir smirdintis prancuziskas...

Alyvuogiu, saltai spaustas  EXTRA VIRGIN labai geras...jis aisku salotom, labai sveika...o kas kepa, tai neapsimoka butent saltai spausto, nes jis realiai salotinis...bet aplamai alyvuogiu aliejus kepimui nera blogai, nes jo nereik tiek daug kaip kokio rapsu,ar saulegrazu.....nesusvyla jis taip greit, isvis nesvyla turbut kol pagamini....

Kazkada buvau gamintoju pristatyme tai EXTRA VIRGIN patare gerti po 1 sauksta rytais kas turi problemu su skrandziu opa ar panasiai.Pabandes likau nustebintas ir as ,nes turejau problemu  su skrandziu dazniausiai del valgymo valgyklose.Aisku pripratimo reikia kol ipranti vartoti poto jau kaip ir nieko.

Gali  but, pilnai tikiu, nes naturalus budas, ne kokie vaistai....gal dar del viduriu problemu, nes ir tusciu skrandziu patartina, jei ne aliejus, tai aplamai alyvuogiu..

Neprisijungęs

 
Mindė_2
Naujas dalyvis
Registravosi: 2009-01-09
Žinutės: 39
Atsiliepimai: 0

#22 2009-12-21 22:54

Re: Alyvuogių aliejus

kalevas rašė:

Ingrida H2O rašė:

Robšė rašė:

Man atrodo, kad paprastas aliejus tai syrpotrebas, o olive extra jau gurmanams. Kaip kad koks Goudos suris ir smirdintis prancuziskas...

Alyvuogiu, saltai spaustas  EXTRA VIRGIN labai geras...jis aisku salotom, labai sveika...o kas kepa, tai neapsimoka butent saltai spausto, nes jis realiai salotinis...bet aplamai alyvuogiu aliejus kepimui nera blogai, nes jo nereik tiek daug kaip kokio rapsu,ar saulegrazu.....nesusvyla jis taip greit, isvis nesvyla turbut kol pagamini....

Kazkada buvau gamintoju pristatyme tai EXTRA VIRGIN patare gerti po 1 sauksta rytais kas turi problemu su skrandziu opa ar panasiai.Pabandes likau nustebintas ir as ,nes turejau problemu  su skrandziu dazniausiai del valgymo valgyklose.Aisku pripratimo reikia kol ipranti vartoti poto jau kaip ir nieko.

Atliktos studijos nuteikia labai optimistiskai vertinant si alieju:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12239612
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10990479

Neprisijungęs

 
vilain
Dažnas dalyvis
Vietovė: Vilnius
Registravosi: 2009-01-14
Žinutės: 726
Atsiliepimai: 0

#23 2009-12-21 23:01

Re: Alyvuogių aliejus

alyvuogiu aliejus nepakeiciamas sausai odai gyditi smile i karsta vonia ipili sauksta ar kelis, ismirksti gerai ir oda tampa kaip kudikio uzpakaliukas big_smile
Cia rasau ne del to, kad labai megstu grozio proceduras big_smile .. paprasciausiai ziema po dvieju treniruociu i diena sauseja lb oda hmm

Paskutinį kartą taisė vilain (2009-12-21 23:06)

Neprisijungęs

 
Ingrida H2O
Varžybų dalyvė
Vietovė: Kaunas
Registravosi: 2006-09-20
Žinutės: 3571
Atsiliepimai: 2

#24 2009-12-21 23:32

Re: Alyvuogių aliejus

vilain rašė:

alyvuogiu aliejus nepakeiciamas sausai odai gyditi smile i karsta vonia ipili sauksta ar kelis, ismirksti gerai ir oda tampa kaip kudikio uzpakaliukas big_smile
Cia rasau ne del to, kad labai megstu grozio proceduras big_smile .. paprasciausiai ziema po dvieju treniruociu i diena sauseja lb oda hmm

as pildavau i paprastaja stambia druska ir nesdavausi i pirti, ten gerai ikaitus darydavausi pilniga.. oda irgi nerealiai svelni ir minksta buna po.. joks pirktinis neatstoja geriau..

Neprisijungęs

 
lolardas
Dažnas senbūvis
Vietovė: Miškas
Registravosi: 2007-07-08
Žinutės: 10855
Įspėjimai: 1
Atsiliepimai: 19

#25 2009-12-22 09:36

Re: Alyvuogių aliejus

.

Paskutinį kartą taisė lolardas (2011-01-08 11:07)

Neprisijungęs

 

Prisijungti arba Registruotis

Kopijuoti draudžiama © 2005 - 2024 Kulturizmas.net