Puslapiai: 1 … 6 7 8 9 10 … 35
Prisijungti arba Registruotis
- Pradžia
- » Mityba ir dietos
- » Valgio gaminimo receptai
- mazaididelis
- Dažnas dalyvis
- Registravosi: 2009-11-19
- Žinutės: 507
- Atsiliepimai: 1
#176 2010-04-23 12:02
Re: Valgio gaminimo receptai
InfiNeon rašė:
mazaididelis rašė:
InfiNeon rašė:
Jo tu nusimanai apie maisto ruosima... Sefas gal?
1. Grybai ilgiau kepa + man patinka kietos darzoves, todel grybai eina pirmu numeriu.
2. Druska dedu tuomet kada noriu, nes nera bedos su paruosimo laiku.
3. 50g sviesto tragiska? Na man 23m, aktyviai ir daug sportuojantis, turiu antzmogiskai greita medziagu apykaita. Any problem with butter?
4. Kuom olandiskas suris geriau uz sviesta cholesterolio prasme?
5. Makaronai nuplaunami tam jog nesuliptu.
Mokinkis toliau.e, girdi, kulinaras:
1. Pievagrybiai ilgiau kepa? tau vaistus reik pradet vartot ir psichiatrui pasirodyt tu juos esi nors karta gyvenime gamines? akivaizdu ,kad ne. o zalius svogunus, su morkom ryt, gali pasiulyt kiaulem tvarte, o ne sportininkam.
2. kada tu druskai dedi, man visiskai pochuj, cia ne flegmatiku forumas, rasai recepta sportininkam- zmonem gyvenantiem aktyvu gyvenimo buda, kjurie neturi laiko puse dienos prie plytu ziovaut.. ir kai kazko nezinai, ir labiau patyres zmogus, kazka tau protingai pataria, nereik iskart pult, to savo juokingo isdidumo rodyt, ir galvot idiotisku atmaskiu kad tik nevisazinis nepasirodytum..
3. rasai visiems, o visi nera tokie kaip tu, todel tiek sviesto, kulturistui ryt- absurdas, nera visiskai jokios logikos, o be to cia lietuviu forumas, tai ir rasyk lietuviskai
4. apie cholesteroli nebuvo jokios kalbos.
5. makaronus jis plauna, kad nesuliptu kur cia taip ismokai? cigonu kulinarijos perliukas cia? ka dar genialaus ismokysi? makarus aisku kaip antra patiekala valgyt irgi norma arne? o pica greiciausiai su keciupu valgai? nejuokinkit jus pasaulio ir nesizeminkit su tokiom genialiom idejom makaronai gime italijoj, kur 4 metus gyvenau, nuvaziuok ten ir nuplauk juos, tai gausi i snuki uz toki debilizma.. pries dedant juos i verdanti vandeni, be druskos i puoda reik ipilti siek tiek aliejaus -geriausia alyvuogiu,bei verdant pamaisyti 2-3 kartus, ir baigus, sumetus is kiaurasamcio atgal i puoda, dar keleta lasu alyvuogiu aliejaus, pries maisant su padazu, ir makarai gyvenime nesulips.
italijoj 3 metus, diena dienon, 30-ciai zmoniu gaminau pietus ir vakariene, kurie laaabai retai susidedavo tik is vieno patiekalo...nieks nesiskunde ir visi buvo patenkinti, todel net baiges 4 metus kulinarijos mokslus, dar butum toli uodegoj nuo manes, todel dabar gali grizti atgal i kiemo smelio deze, savo draugam apie gaminima pasakot.Laido riteri, ASMENISKAI tau galiu pasiulyti eiti issiplauti galva. Gal palengves... . Atsirado mat, klaviaturos kaubojus - super kulinaras, siknoj krapu ieskantis vadini save labiau patyrusiu? Kame? Steroidu vartojime - jo kur dar? Uzguitas bestuburis
Jei ramiai atsisestum ir pora kart ramiai perskaitytum savo posta, suprastum, kad deja ir VEL nieko protingo neparasei...trecia diena diskutuojam, o dar nei vieno protingo posto is tavo puses, viskas ka matau, tai begalini isdiduma, bet neitiketina, kaip vistiek bandai is sudo vaska isspaust, ir likt teisus bet pyktis ir isdidumas, laikini dalykai, kai atvesi suprasi, kad visko pasaulyje negali zinot, ir pasimokysi is naudingu patarimu viskas bus gerai, taip kad nesinervuok, eik geriau pavalgyk
Neprisijungęs
- lolardas
- Dažnas senbūvis
- Vietovė: Miškas
- Registravosi: 2007-07-08
- Žinutės: 10855
- Įspėjimai: 1
- Atsiliepimai: 19
#177 2010-04-23 12:04
Re: Valgio gaminimo receptai
Su vandeniu jei ir perpila tai max viena stiklinė. Suprantu, kad iš mamų mokėtės makarus virt, bet ar jos italės ?
Neprisijungęs
- InfiNeon
- Dažnas dalyvis
- Vietovė: Vilnius
- Registravosi: 2007-06-15
- Žinutės: 302
- Atsiliepimai: 0
#178 2010-04-23 12:05
Re: Valgio gaminimo receptai
O tu kas? Italas ar Lietuvis? Is didelio rasto neiseik is krasto
Paskutinį kartą taisė InfiNeon (2010-04-23 12:09)
Neprisijungęs
- lolardas
- Dažnas senbūvis
- Vietovė: Miškas
- Registravosi: 2007-07-08
- Žinutės: 10855
- Įspėjimai: 1
- Atsiliepimai: 19
#179 2010-04-23 12:10
Re: Valgio gaminimo receptai
InfiNeon rašė:
O tu kas? Italas ar Lietuvis? Is didelio rasto neiseik is krasto
Nu va bent pripažinai, kad verdi lietuvišku būdu, o ne taip kaip reikia
Neprisijungęs
- lolardas
- Dažnas senbūvis
- Vietovė: Miškas
- Registravosi: 2007-07-08
- Žinutės: 10855
- Įspėjimai: 1
- Atsiliepimai: 19
#180 2010-04-23 12:12
Re: Valgio gaminimo receptai
Dar įtariu, kad jei ilgi makarai tai ir sulaužot? Į kelias dalis?
Neprisijungęs
- Rokazs
- Atkaklus dalyvis
- Registravosi: 2009-09-20
- Žinutės: 122
- Atsiliepimai: 0
#181 2010-04-23 12:26
Re: Valgio gaminimo receptai
lolardas rašė:
Dar įtariu, kad jei ilgi makarai tai ir sulaužot? Į kelias dalis?
nu i maza bliuduka idejus, neperlauzius kito varianto kaip ir nebelieka kaip tik perlauzt pusiau
nebent verdi kyla makaronu, dideliam bliude kur ir kojas plauni
Paskutinį kartą taisė Rokazs (2010-04-23 12:27)
Neprisijungęs
- mazaididelis
- Dažnas dalyvis
- Registravosi: 2009-11-19
- Žinutės: 507
- Atsiliepimai: 1
#182 2010-04-23 12:37
Re: Valgio gaminimo receptai
Rokazs rašė:
lolardas rašė:
Dar įtariu, kad jei ilgi makarai tai ir sulaužot? Į kelias dalis?
nu i maza bliuduka idejus, neperlauzius kito varianto kaip ir nebelieka kaip tik perlauzt pusiau
nebent verdi kyla makaronu, dideliam bliude kur ir kojas plauni
nu cia jau kosmosas taigi idedi spagecius staciai i (kad ir nedideli) puoda su verdanciu vandeniu ir jie labai greit, apatinei -apsemtai daliai suminkstejus visi po vandeniu susileidzia dar viska svelniai pamaisiai ir norma, nereik ten nieko lauzyt
Neprisijungęs
- InfiNeon
- Dažnas dalyvis
- Vietovė: Vilnius
- Registravosi: 2007-06-15
- Žinutės: 302
- Atsiliepimai: 0
#183 2010-04-23 13:25
Re: Valgio gaminimo receptai
lolardas rašė:
Su vandeniu jei ir perpila tai max viena stiklinė. Suprantu, kad iš mamų mokėtės makarus virt, bet ar jos italės ?
Ir prie ko cia Italai? http://lt.wikipedia.org/wiki/Makaronai
Kilmė ir istorija
Dėl makaronų kilmės ginčijasi daugelis šalių, ypač kinai, italai ir arabai. Nėra įrodytas tradicijų perdavimas, tačiau seniausi makaronų pavyzdžiai atrasti Kinijoje. Manoma, jog jiems apie 4000 metų. Visgi skirtingose šalyse makaronų gamyba ir vartojimas susijęs su skirtinga maisto kultūra.
Manoma, kad makaronai atsirado senovės Kinijoje. Iki kviečiams patenkant į Kiniją, buvo naudojami sorų miltai, o vėliau daugiausiai juos pakeitė kvietiniai miltai. Lakštiniams plintant į kitas šalis, pradėti naudoti kiti įvairūs produktai: ryžių, grikių, pupuolių miltai, krakmolas. Visa tai nulėmė didžiulę lakštinių įvairovę.
Ilgainiui lakštinių vartojimui nebelėmė Kinų kultūros (Sinosfera) įtaka. Jų gamybos tradicijos persikėlė į Tibetą (thugpa), Pietryčių ir Vidurinę Aziją (lagman).
į Italiją lakštiniai greičiausiai atkeliavo XIII amžiuje ir lėmė daugybės europietiškų makaronų rūšių atsiradimą.
+ Italiskai makaronu ir tu neverdi 100%, nes italiski buna gaminami namie ir dedami virti sviezi, o neperkami maximoje. O mamos yra pacios geriausios kulinares, priestarauji? Pasakyk savo mamai "tu neskaniai ir/ar neteisingai verdi" ...
Paskutinį kartą taisė InfiNeon (2010-04-23 13:29)
Neprisijungęs
- mazaididelis
- Dažnas dalyvis
- Registravosi: 2009-11-19
- Žinutės: 507
- Atsiliepimai: 1
#184 2010-04-23 14:08
Re: Valgio gaminimo receptai
InfiNeon rašė:
lolardas rašė:
Su vandeniu jei ir perpila tai max viena stiklinė. Suprantu, kad iš mamų mokėtės makarus virt, bet ar jos italės ?
Ir prie ko cia Italai? http://lt.wikipedia.org/wiki/Makaronai
Kilmė ir istorija
Dėl makaronų kilmės ginčijasi daugelis šalių, ypač kinai, italai ir arabai. Nėra įrodytas tradicijų perdavimas, tačiau seniausi makaronų pavyzdžiai atrasti Kinijoje. Manoma, jog jiems apie 4000 metų. Visgi skirtingose šalyse makaronų gamyba ir vartojimas susijęs su skirtinga maisto kultūra.
Manoma, kad makaronai atsirado senovės Kinijoje. Iki kviečiams patenkant į Kiniją, buvo naudojami sorų miltai, o vėliau daugiausiai juos pakeitė kvietiniai miltai. Lakštiniams plintant į kitas šalis, pradėti naudoti kiti įvairūs produktai: ryžių, grikių, pupuolių miltai, krakmolas. Visa tai nulėmė didžiulę lakštinių įvairovę.
Ilgainiui lakštinių vartojimui nebelėmė Kinų kultūros (Sinosfera) įtaka. Jų gamybos tradicijos persikėlė į Tibetą (thugpa), Pietryčių ir Vidurinę Aziją (lagman).
į Italiją lakštiniai greičiausiai atkeliavo XIII amžiuje ir lėmė daugybės europietiškų makaronų rūšių atsiradimą.+ Italiskai makaronu ir tu neverdi 100%, nes italiski buna gaminami namie ir dedami virti sviezi, o neperkami maximoje. O mamos yra pacios geriausios kulinares, priestarauji? Pasakyk savo mamai "tu neskaniai ir/ar neteisingai verdi" ...
na gal kazkoks isbadejes, lakios fantazijos kinas ir pagamino pirmaji makarona (nors sito tikrai nezinojau), bet akivaizdu, kad jau laaabai daug metu, italai yra absoliutus makaronu gsaminimo ir valgymo tradiciju, bei kulturos lyderiai, juk del to juos ir vadinam makaronais
beabejo, geriausi makarai, kaip, kad ir sakai, ten yra gaminami namie, bet velgi negali sakyti, kad, tarkim, auskciausios rusies makarai su kiausiniu, pagaminti itlaijos gamykloje, nera 100% italiski.
o del mamu, tai mama, mamai nelygi, maisto gaminimas yra menas, ir tam reikia tureti talenta, kas jo turi maziau, kas daugiau...maniske tikrai neblogai gamina, tam tikrus patiekalus tiesiog tobulai, bet as ne karta ja esu kritikaves, ir pasakes, ka mano manymu daro neteisingai, ka galvoju ta paprastai jai ir sakau, viskas cia normaliai
Neprisijungęs
- Bardo
- Metų forumietis 2010
- Vietovė: UK
- Registravosi: 2009-11-18
- Žinutės: 6045
- Atsiliepimai: 24
#185 2010-04-23 14:16
Re: Valgio gaminimo receptai
Kiekvienas parodo rašydamas savo išprusimo lygi.
Tai gal baigiam.
Neprisijungęs
- pauliusss
- Archeologas
- Registravosi: 2010-04-27
- Žinutės: 30
- Atsiliepimai: 0
#186 2010-05-05 20:21
Re: Valgio gaminimo receptai
kiausinius gereu virti ar zalius? ar nesvarbu kaip juos vartosi ir trinis nebutinas?
irr toks prasimelis gal zinot kaip avizine kose skanei pasidaryt ?
Neprisijungęs
- Meshka
- Dažnas dalyvis
- Registravosi: 2008-07-21
- Žinutės: 295
- Atsiliepimai: 0
#187 2010-05-05 20:31
Re: Valgio gaminimo receptai
pauliusss rašė:
kiausinius gereu virti ar zalius? ar nesvarbu kaip juos vartosi ir trinis nebutinas?
irr toks prasimelis gal zinot kaip avizine kose skanei pasidaryt ?
Geriau virti. o dar geriau kepti.
Neprisijungęs
- pauliusss
- Archeologas
- Registravosi: 2010-04-27
- Žinutės: 30
- Atsiliepimai: 0
#188 2010-05-05 20:39
Re: Valgio gaminimo receptai
o triniai irgy yra gerai kartu? nes jai nera jie lb reikalnigi man legveu butu be triniu kiausinius valgyt ir daugiau lenda ir skaniau
Neprisijungęs
- Bardo
- Metų forumietis 2010
- Vietovė: UK
- Registravosi: 2009-11-18
- Žinutės: 6045
- Atsiliepimai: 24
#189 2010-05-05 20:41
Re: Valgio gaminimo receptai
Meshka rašė:
pauliusss rašė:
kiausinius gereu virti ar zalius? ar nesvarbu kaip juos vartosi ir trinis nebutinas?
irr toks prasimelis gal zinot kaip avizine kose skanei pasidaryt ?Geriau virti. o dar geriau kepti.
Kodel geriau kepti?
Avižinė tai bent jau man su pienu išverdu ir biški medaus idedu.
Arba jogurtas + avižos
pauliusss rašė:
o triniai irgy yra gerai kartu? nes jai nera jie lb reikalnigi man legveu butu be triniu kiausinius valgyt ir daugiau lenda ir skaniau
Trinys dauk vertingesnis už baltymą.
Ten ir vitaminų ir riebalų gerų yra, beto proteino daugiau
Išvada: valgyk visą
Paskutinį kartą taisė Bardo (2010-05-05 20:41)
Neprisijungęs
- pauliusss
- Archeologas
- Registravosi: 2010-04-27
- Žinutės: 30
- Atsiliepimai: 0
#190 2010-05-05 21:21
Re: Valgio gaminimo receptai
dekui tad triniu nemetisiu lauk
o jogurta ant koses uzpilti kaip suprantu ?
Neprisijungęs
- Bardo
- Metų forumietis 2010
- Vietovė: UK
- Registravosi: 2009-11-18
- Žinutės: 6045
- Atsiliepimai: 24
#191 2010-05-05 21:29
Re: Valgio gaminimo receptai
pauliusss rašė:
dekui tad triniu nemetisiu lauk
o jogurta ant koses uzpilti kaip suprantu ?
Man dauk skaniau nevirtos avižos už virtas.
Tiesiog ipilu i bliuda 100gr avizu ir 300-400 gr jogurto, pamaišau ir valgau.
*nevirtų tiesiai iš pakelio
Neprisijungęs
- pauliusss
- Archeologas
- Registravosi: 2010-04-27
- Žinutės: 30
- Atsiliepimai: 0
#192 2010-05-05 21:32
Re: Valgio gaminimo receptai
ot gera ideja db pagalvojau rimta juos ir neisbrinkusios man lengveu susivalgys su juogurtu
Neprisijungęs
- Bardo
- Metų forumietis 2010
- Vietovė: UK
- Registravosi: 2009-11-18
- Žinutės: 6045
- Atsiliepimai: 24
#193 2010-05-05 21:33
Re: Valgio gaminimo receptai
pauliusss rašė:
ot gera ideja db pagalvojau rimta juos ir neisbrinkusios man lengveu susivalgys su juogurtu
Tik tas kad kramtyt dauk labai reikia
Neprisijungęs
- pauliusss
- Archeologas
- Registravosi: 2010-04-27
- Žinutės: 30
- Atsiliepimai: 0
#194 2010-05-05 21:36
Re: Valgio gaminimo receptai
nu kaipnuors nu isbandisiu ir paziuresiu kaip ten kas
Neprisijungęs
- Meshka
- Dažnas dalyvis
- Registravosi: 2008-07-21
- Žinutės: 295
- Atsiliepimai: 0
#195 2010-05-05 23:08
Re: Valgio gaminimo receptai
Bardo rašė:
Meshka rašė:
pauliusss rašė:
kiausinius gereu virti ar zalius? ar nesvarbu kaip juos vartosi ir trinis nebutinas?
irr toks prasimelis gal zinot kaip avizine kose skanei pasidaryt ?Geriau virti. o dar geriau kepti.
Kodel geriau kepti?
Avižinė tai bent jau man su pienu išverdu ir biški medaus idedu.
Arba jogurtas + avižospauliusss rašė:
o triniai irgy yra gerai kartu? nes jai nera jie lb reikalnigi man legveu butu be triniu kiausinius valgyt ir daugiau lenda ir skaniau
Trinys dauk vertingesnis už baltymą.
Ten ir vitaminų ir riebalų gerų yra, beto proteino daugiau
Išvada: valgyk visą
Tipo greiciau, geriau pasisavina. Bet cian tik hipoteze, kaip istikruju yra nzn...
Paskutinį kartą taisė Meshka (2010-05-05 23:15)
Neprisijungęs
- gazuotas
- Dažnas senbūvis
- Registravosi: 2009-08-28
- Žinutės: 2385
- Atsiliepimai: 6
#196 2010-05-06 01:38
Re: Valgio gaminimo receptai
Problemų suranda žmonės Išsiverdi avižinę košę, įmeti plaktą kiaušinienę, sūrio, išsimakaluoji ir valgai
Neprisijungęs
- pauliusss
- Archeologas
- Registravosi: 2010-04-27
- Žinutės: 30
- Atsiliepimai: 0
#197 2010-05-06 09:56
Re: Valgio gaminimo receptai
kai kuriem tai paprasta atrodo bet nevisiem lenda toks maistas kaip tau,tdl bandai kaska padaryt kad jis butu skanesnis nera malonu visad per prievarta valgyt
Neprisijungęs
- Mr.Love
- Naujas dalyvis
- Vietovė: Šiaulią ..
- Registravosi: 2010-06-02
- Žinutės: 14
- Atsiliepimai: 0
#198 2010-06-06 13:12
Re: Valgio gaminimo receptai
gazuotas rašė:
Problemų suranda žmonės Išsiverdi avižinę košę, įmeti plaktą kiaušinienę, sūrio, išsimakaluoji ir valgai
Nu naach, po tokių recepčiukų jau geriau ant dietos šokčiau ..
Neprisijungęs
- LaiM
- Atkaklus dalyvis
- Registravosi: 2009-08-02
- Žinutės: 116
- Atsiliepimai: 0
#199 2010-06-06 20:02
Re: Valgio gaminimo receptai
Mr.Love rašė:
gazuotas rašė:
Problemų suranda žmonės Išsiverdi avižinę košę, įmeti plaktą kiaušinienę, sūrio, išsimakaluoji ir valgai
Nu naach, po tokių recepčiukų jau geriau ant dietos šokčiau ..
darykit kiekvienas pagal savo nuoziura. as asmeniskai geriau ant kiausinienes uztarkuociau surio o kose atskirai suvalgyciau nesuprantu jum pasako ir suprantat tiesiogiai jis tik minti dave pritaikykit savaip. sekmes gaminant
Paskutinį kartą taisė LaiM (2010-06-06 20:04)
Neprisijungęs
- darius71
- Naujas dalyvis
- Registravosi: 2010-03-31
- Žinutės: 21
- Atsiliepimai: 0
#200 2010-06-07 10:38
Re: Valgio gaminimo receptai
jei kas mėgsta gaminti:
varškės 200g
vištienos faršas, geriau kad nebutu kremzlių(galima ir žuvies faršą)800g
2 kiausiniai
prieskoniai-pipirai,česnakas(aš beveik visą galvelę sutraiškau), druska
sumaišome ir darome kotletus ,galima dar apvolioti džiuvesėliuose, pakepame o paskui dar katiliuke patušiname 15-20min(kol išvirs grikai, ryžiai, bulvės, makaronai)
Neprisijungęs
Prisijungti arba Registruotis
Puslapiai: 1 … 6 7 8 9 10 … 35
- Pradžia
- » Mityba ir dietos
- » Valgio gaminimo receptai