Puslapiai: 1 2
Prisijungti arba Registruotis
- Pradžia
- » Pradedantiems
- » Pritūpimai ir Hack pritupimai
- Dzinas
- Dažnas senbūvis
- Registravosi: 2010-05-20
- Žinutės: 1753
- Atsiliepimai: 0
#1 2010-11-28 18:31
Pritūpimai ir Hack pritupimai
Ar yra didelis skirtumas tarp Pritupimu ir Hack pritupimu?
Nes manau hack pritupimus yra daryti daug patogiau ir mazesne rizika suzizeisti..
Pritupimai:
Hack pritupimai:
Neprisijungęs
- Uzsispyres16
- Dažnas senbūvis
- Vietovė: Elektrenai
- Registravosi: 2010-08-01
- Žinutės: 1253
- Įspėjimai: 1
#2 2010-11-28 18:56
Re: Pritūpimai ir Hack pritupimai
pritupimai visada bus geriau ,nes tai laisvas svoris.Dirba kurkas daugaiu raumenu nei hack'uose.
Neprisijungęs
- Dzinas
- Dažnas senbūvis
#3 2010-11-28 18:59
kodel?juk taipat tupineji kaip ir su stanga tik,kad treniruokly
Paskutinį kartą taisė Dzinas (2010-11-28 19:03)
Neprisijungęs
- Bardo
- Metų forumietis 2010
- Vietovė: UK
- Registravosi: 2009-11-18
- Žinutės: 6045
- Atsiliepimai: 24
#4 2010-11-28 19:08
Dzinas rašė:
kodel?juk taipat tupineji kaip ir su stanga tik,kad treniruokly
ne taip pat, stanga laisva, o aparate tavo prilaiko
Neprisijungęs
- Dzinas
- Dažnas senbūvis
#5 2010-11-28 19:12
tai kas geriau?
Neprisijungęs
- minis
- Administratorius
- Registravosi: 2006-01-25
- Žinutės: 2291
- Atsiliepimai: 5
#6 2010-11-28 19:22
Pradedantiesiems visuomet siūlau daryti tik su pritūpimus su štanga, neskaitant kai kurių labai išskirtinių atveju.
Neprisijungęs
- Linasss
- Dažnas senbūvis
- Vietovė: LT
- Registravosi: 2010-07-21
- Žinutės: 1168
- Atsiliepimai: 1
#7 2010-11-28 19:30
O yra didelis skirtumas ar pritupimai smite ar su laisva stanga?
Neprisijungęs
- minis
- Administratorius
#8 2010-11-28 19:38
Linasss rašė:
O yra didelis skirtumas ar pritupimai smite ar su laisva stanga?
Smite tu esi tam tikrose rėmuose, labiau akcentuojami kojų raumenys. Pradedantiesiems labai svarbu pajusti visą kūną ir jį stiprinti, todėl laisva štanga šiuo atveju yra pats geriausias sprendimas.
Neprisijungęs
- Uzsispyres16
- Dažnas senbūvis
#9 2010-11-29 13:57
Jo ,padarius pritupimuss kita diena gali puikiai jausti kojas ir nugaros apacia.
Neprisijungęs
- Taiga
- Naujas dalyvis
- Registravosi: 2010-10-12
- Žinutės: 38
#10 2010-11-29 16:12
Turiu klausimą pusiu į temą... Ar pritūpimus su laisva štanga geriau keisti pritūpimais smite ar legpresu? Nes pritūpimai su laisvu svoriu man iš vis kosmosas, nes dėl kažkokios mistinės priežasties (spėju lankstumo arba problemų su keliais) net be svorio normalaus pritūpimo padaryt negaliu, verčia atgal. Smito staklės man viską tik sukomplikuoja - užsidedu 40kg (kaip suprantu menkas labai svoris...) ant grifo ir ketvirtą seriją vos išstenu, bet kojų visiškai nepajaučiu... Su legpresu ir pakankamai sunku ir kojos jaučiasi kad padirbėjo. Beveik atsakiau į savo klausimą...
Gal nebent kas pakomentuos, kodėl man su tūpinėjimu ant pečių štangą laisvai ir smite taip sunkiai einasi?...
Paskutinį kartą taisė Taiga (2010-11-29 16:14)
Neprisijungęs
- ishp3ra
- Dažnas senbūvis
- Registravosi: 2008-09-24
- Žinutės: 1953
- Atsiliepimai: 7
#11 2010-11-29 16:19
tai gal kojas ne taip, kaip reiketu, statai? apskritai keista, kad atgal vercia, dauguma i prieki vercia.
O Hack ir su laisva stanga galima (po sikna laikant), bet ten jau aukstasis pilotazas...
Neprisijungęs
- HRS
- Dažnas senbūvis
- Registravosi: 2009-03-11
- Žinutės: 4143
- Atsiliepimai: 8
#12 2010-11-29 18:03
Taiga rašė:
Turiu klausimą pusiu į temą...
Ar pritūpimus su laisva štanga geriau keisti pritūpimais smite ar legpresu? Nes pritūpimai su laisvu svoriu man iš vis kosmosas, nes dėl kažkokios mistinės priežasties (spėju lankstumo arba problemų su keliais) net be svorio normalaus pritūpimo padaryt negaliu, verčia atgal. Smito staklės man viską tik sukomplikuoja - užsidedu 40kg (kaip suprantu menkas labai svoris...) ant grifo ir ketvirtą seriją vos išstenu, bet kojų visiškai nepajaučiu... Su legpresu ir pakankamai sunku ir kojos jaučiasi kad padirbėjo. Beveik atsakiau į savo klausimą...
Gal nebent kas pakomentuos, kodėl man su tūpinėjimu ant pečių štangą laisvai ir smite taip sunkiai einasi?...
jei yra koks treneris,paprasyk kad paziuretu kaip pratima atlieki.kiek zinau : vercia atgal del to,kad galva per daug keli i virsu(pritupdamas ziuri i lubas)cia galimas vienas is variantu kodel sunku islaikyt pusiausvira.
darant pritupimus,turi jaust kojas ,daryk su mazu svoriu ir jei nepajauti po 8 pakartojimu,daryk 10-15 pakartojimu.
Neprisijungęs
- Ar+urasMuras
- Dažnas dalyvis
- Vietovė: Vilnius
- Registravosi: 2009-06-02
- Žinutės: 342
#13 2010-11-29 19:19
Darant pritupimus hack'e apatine nugaros dalis yra izoliuota ir palaiko tik ta svori kuri tu keli, tuo tarpu darant pritupimus su stanga nugara laiko ne tik svori bet ir zmogaus pusiausvyra. Atkreipkite demesi i tai kad hack'e nugara ne kiek "nesilanksto", o darant pritupimus su stanga apatine nugaros dalis (lankstosi)- dirba. Lyginant siuos du pratimus manau pritupimai su stanga yra geriau, bet rizika susizeisti yra zymiai didesne negu hack'e. Laisvas svoris turbut visuomet geriau negu stakles.
Neprisijungęs
- world
- Dažnas dalyvis
- Registravosi: 2010-07-23
- Žinutės: 662
- Atsiliepimai: 1
#14 2010-11-29 19:36
Taiga rašė:
Ar pritūpimus su laisva štanga geriau keisti pritūpimais smite ar legpresu? Nes pritūpimai su laisvu svoriu man iš vis kosmosas, nes dėl kažkokios mistinės priežasties (spėju lankstumo arba problemų su keliais) net be svorio normalaus pritūpimo padaryt negaliu, verčia atgal. Smito staklės man viską tik sukomplikuoja - užsidedu 40kg (kaip suprantu menkas labai svoris...) ant grifo ir ketvirtą seriją vos išstenu, bet kojų visiškai nepajaučiu... Su legpresu ir pakankamai sunku ir kojos jaučiasi kad padirbėjo. Beveik atsakiau į savo klausimą...
man irgi sita problema yra, net paprastai be nieko darant pritupima, as atsitupes visiskai pakeliu kulnus, jei nekeliu, virstu atgal. vieninteli sprendima, koki sugalvojau, tai daryt smithe, bet kojas padedu truputi i prieki nei butu vertikali kuno linija, tik sitaip man iseina padaryt... nzn cia koks vaikystes vystymosi dalykas ar kas, nes as niekad gyvenime nepadariau normalaus pritupimo kaip kiti padaro
Neprisijungęs
- Taiga
- Naujas dalyvis
#15 2010-11-29 20:22
world rašė:
man irgi sita problema yra, net paprastai be nieko darant pritupima, as atsitupes visiskai pakeliu kulnus, jei nekeliu, virstu atgal. vieninteli sprendima, koki sugalvojau, tai daryt smithe, bet kojas padedu truputi i prieki nei butu vertikali kuno linija, tik sitaip man iseina padaryt... nzn cia koks vaikystes vystymosi dalykas ar kas, nes as niekad gyvenime nepadariau normalaus pritupimo kaip kiti padaro
Va va, kaip mano paties situacija visai... utiutiu, norisi tuos pritūpimus daryt, o nesigauna. Aš galvoju kad čia gali būti susiję su čiurnos lankstumu gal? Man kažkodėl taip šviečiasi.
Neprisijungęs
- minis
- Administratorius
#16 2010-11-29 20:24
Taiga rašė:
Bandom nupasakoti:
- Pečių plotyje pasidedi du "blynus" po 10 Kg arba kitą, kad būtų ~1-2 cm aukščio;
- Atsistoji, kulnus dedi ant blynu pečių plotyje;
- Pėdas pasuki į išorę per didžiojo piršto ilgį, kad gautųsi \ / forma;
- Rankas susidedi ant sprando, alkūnes į šonus pečių linijoje;
- Tūpdamas kelius laikyk šiek tiek priekyje savęs, sėdmenis "mesk" atgal, o viršutinė kūno dalis linksta natūraliai į priekį;
- Tūpdamas turi natūraliai linkti, tačiau kontroliuoti save ir neatsipalaiduoti;
- Tūpimas žemyn iki kritinio taško turėtų trukti 2-3 sekundes, aukštyn - dvi sekundes.
Viskas analogiškai vyksta su štanga. Geriausiai būtų, kad kas pažiūrėtų ir pamokytų šalia kol perprasi pratimo techniką. Problemos smit'e 99% būna dėl per didelio svorio ir blogos atlikimo technikos.
Neprisijungęs
- Uzsispyres16
- Dažnas senbūvis
#17 2010-11-29 20:54
minis rašė:
Taiga rašė:
Bandom nupasakoti:
- Pečių plotyje pasidedi du "blynus" po 10 Kg arba kitą, kad būtų ~1-2 cm aukščio;
- Pėdas pasuki į išorę per didžiojo piršto ilgį, kad gautųsi \ / forma;
- Rankas susidedi ant sprando, alkūnes į šonus pečių linijoje;
- Tūpdamas kelius laikyk šiek tiek priekyje savęs, sėdmenis "mesk" atgal, o viršutinė kūno dalis linksta natūraliai į priekį;
- Tūpdamas turi natūraliai linkti, tačiau kontroliuoti save ir neatsipalaiduoti;
http://www.crossfitoakland.com/old_site … _Squat.jpg
- Tūpimas žemyn iki kritinio taško turėtų trukti 2-3 sekundes, aukštyn - dvi sekundes.
Viskas analogiškai vyksta su štanga. Geriausiai būtų, kad kas pažiūrėtų ir pamokytų šalia kol perprasi pratimo techniką. Problemos smit'e 99% būna dėl per didelio svorio ir blogos atlikimo technikos.
O as su stanga visada tupiu iki galo ,o kai kurie sako ,kad taip suvarysiu sanarius.Ar tai tiesa? (pritupimus darau tik 2 menui ,man 16 metu)
Neprisijungęs
- Taiga
- Naujas dalyvis
#18 2010-11-29 21:00
minis rašė:
Ar tai nekenkia keliams? Nes girdėjau, kad nepatartina dėti paaukštinimus po kulnais, nes pradeda pjaut kelius.
Neprisijungęs
- minis
- Administratorius
#19 2010-11-29 21:13
Uzsispyres16, Taiga - kai dirbama su tinkamais svoriais, viskas gerai, tačiau problema kai pervertinamos jėgos, tuomet prasideda traumos.
Neprisijungęs
- Ar+urasMuras
- Dažnas dalyvis
#20 2010-11-29 21:17
Su stanga tupti iki galo negalima. Darant taisyklingus pritupimus reikia tupiant stebeti savo kelius ( aisku su mazu svoriu pradziai) ir tupti iki tol kol keliu krastas susivienodins su kojos didziuojiu pirstu. Negalima kad keliai islystu daugiau negu uz didziojo pirsto, kitu atveju keliamas svoris tiesiogiai veiks "pjaus" kelio sanarius. Antras blogumas darant kaip tu rasei pilnus pritupimus yra tas kad as labai abejojiu kad kai tu atlieki pilnus pritupimus tavo nugara islieka tiesi visos pratimo amplitudes metu, nes laikyti tiesia nugara galineje nusileidimo padetyje yra tikrai labai sunku ir ypac jaunesnio amziaus zmones neivertine savo jegu ir pasirinke perdidele apkrova pratimo atlikimo metu truputi islenkia nugara. O tas truputis priveda prie traumu.
Neprisijungęs
- Bardo
- Metų forumietis 2010
- Registravosi: 2009-11-18
- Žinutės: 6045
- Atsiliepimai: 24
#21 2010-11-29 21:32
Ar+urasMuras rašė:
Su stanga tupti iki galo negalima. Darant taisyklingus pritupimus reikia tupiant stebeti savo kelius ( aisku su mazu svoriu pradziai) ir tupti iki tol kol keliu krastas susivienodins su kojos didziuojiu pirstu. Negalima kad keliai islystu daugiau negu uz didziojo pirsto, kitu atveju keliamas svoris tiesiogiai veiks "pjaus" kelio sanarius. Antras blogumas darant kaip tu rasei pilnus pritupimus yra tas kad as labai abejojiu kad kai tu atlieki pilnus pritupimus tavo nugara islieka tiesi visos pratimo amplitudes metu, nes laikyti tiesia nugara galineje nusileidimo padetyje yra tikrai labai sunku ir ypac jaunesnio amziaus zmones neivertine savo jegu ir pasirinke perdidele apkrova pratimo atlikimo metu truputi islenkia nugara. O tas truputis priveda prie traumu.
O tai ATG taip ir daro tai dabar visi jie sau kenkia?
Neprisijungęs
- minis
- Administratorius
#22 2010-11-29 21:36
Ar+urasMuras rašė:
Negalima iškišti darant smit'e, su laisva štanga būtina, nebent daroma ne pilna amplitude. Apie tai ką kalbi antroje dalyje nutinka kai netinkamai atliekamas pratimas ir naudojami per dideli svoriai.
Dar viena iliustracija geresniam supratimui apie pritūpimų techniką:
Neprisijungęs
- minis
- Administratorius
#23 2010-11-29 21:42
Ar+urasMuras rašė:
Su stanga tupti iki galo negalima. Darant taisyklingus pritupimus reikia tupiant stebeti savo kelius( aisku su mazu svoriu pradziai) ir tupti iki tol kol keliu krastas susivienodins su kojos didziuojiu pirstu. Negalima kad keliai islystu daugiau negu uz didziojo pirsto, kitu atveju keliamas svoris tiesiogiai veiks "pjaus" kelio sanarius. Antras blogumas darant kaip tu rasei pilnus pritupimus yra tas kad as labai abejojiu kad kai tu atlieki pilnus pritupimus tavo nugara islieka tiesi visos pratimo amplitudes metu, nes laikyti tiesia nugara galineje nusileidimo padetyje yra tikrai labai sunku ir ypac jaunesnio amziaus zmones neivertine savo jegu ir pasirinke perdidele apkrova pratimo atlikimo metu truputi islenkia nugara. O tas truputis priveda prie traumu.
Papildysiu, darant nepilnos amplitudės pritūpimus. Vaizdžiai:
Neprisijungęs
- Dzinas
- Dažnas senbūvis
#24 2010-11-29 21:51
gera tema ce uzvedziau ;D,sorry offtopic.
Neprisijungęs
- Ar+urasMuras
- Dažnas dalyvis
#25 2010-11-29 22:26
Jeigu iskisami keliai uz didziojio pirsto ribos apkraunami keliai, o tai nepageidautinas dalykas.
Neprisijungęs
Prisijungti arba Registruotis
Puslapiai: 1 2
- Pradžia
- » Pradedantiems
- » Pritūpimai ir Hack pritupimai