Sveiki atvykę į Kulturizmas.net diskusijų forumą!

Šis diskusijų forumas geriausia vieta rasti patarimą visais Jus dominančiais klausimais kultūrizmo tema - raumenų auginimas, riebalų deginimas, kūno formų tobulinimui, sveikatos priežiūra! Bendraukite su žmonėmis, kurie jaučia aistrą kultūrizmui, fitnesui ir geroms kūno formoms. Dalinkitės savo įspūdžiais, patirtimi ir patarimais!

Nors galite naršyti forumuose be registracijos, norint pasinaudoti visomis galimybėmis kurias mes siūlome, Jūs turite užsiregistruoti. Registracija trunka vos 30 sekundžių ir Jūs gaunate pilną priėjimą prie visko įskaitant nuosavo profilio, bendravimo asmeniniais pranešimais, temų kūrimo ir atsakymo rašymų, balsavimo, treniruočių žurnalų skelbimo, nuotraukų įkėlimu ir specialių pasiūlymų.

Tapkite Kulturizmas.net diskusijų forumo nariu šiandien visiškai nemokamai – tai užtruks viso labo 30 sekundžių! Registruotis dabar!

Prisijungti arba Registruotis

sportininkas7
Dažnas dalyvis
Registravosi: 2009-02-14
Žinutės: 393
Atsiliepimai: 0

#351 2011-01-08 18:44

Re: Sporto medikas, klauskite!

kaip ziuriu dauguma sportininku turi problemu su sirdim bet kazkaip abejoju kad cia sirdis kalta as manau gal cia koks mineralu ar vitaminu trukumas.. jus daretes kalio magnio tyrimus?

Neprisijungęs

Uzsispyres16
Dažnas senbūvis
Vietovė: Elektrenai
Registravosi: 2010-08-01
Žinutės: 1253
Įspėjimai: 1

#352 2011-01-08 18:56

sportininkas7 rašė:

kaip ziuriu dauguma sportininku turi problemu su sirdim bet kazkaip abejoju kad cia sirdis kalta as manau gal cia koks mineralu ar vitaminu trukumas.. jus daretes kalio magnio tyrimus?

man atrodo ,kad daugelis pamirsta cardio daryt.3 karty i savaite butu labai gerai sirdziai....nes svoriai stipriai ja apkrauna ,bet nestiprina jos..Juk net ir kulturistai daro 1-2h cardio Kasdien.

Neprisijungęs

shotputer
Dažnas dalyvis
Registravosi: 2010-12-19
Žinutės: 430

#353 2011-01-08 20:35

o jei jau kas nors yra ten truputi su ta sirdim nepakenks kardio ?

Neprisijungęs

Uzsispyres16
Dažnas senbūvis
Vietovė: Elektrenai
Registravosi: 2010-08-01
Žinutės: 1253

#354 2011-01-08 20:38

shotputer rašė:

o jei jau kas nors yra ten truputi su ta sirdim nepakenks kardio ?

tai ziurint ,kas tas "truputi".Bet jei nepersistengsi ,po biski pradesi ir vis didinsi kruvius ,tai neturetu....bet as ne daktaras,tiksliai  negaliu pasakyti.

Neprisijungęs

BlackJezus
Dažnas senbūvis
Registravosi: 2010-04-25
Žinutės: 810
Atsiliepimai: 2

#355 2011-01-09 00:16

ramunasx rašė:

geduttis rašė:

Nu man panasiai.Galvoju galejo cia nusimušt kažkas del svorio padidejusio.kai pradejau sportuot 15 metu tai sveriau 50kg ar 55kg neatsimenu.po to 17metu sveriau ~80 big_smile aisku turejau ir riebalo,bet esme pats svoris. ten kazkaip dariausi pazyma i mokykla ir pastebejo seimos gydytoja kad pulsas per greitas,spadimas padidejes.kaip tik pries pora savaiciu buvo prasidejes toks sunkumas sirdies plote.tai ten siuntimus dave, dariausi echoskopijas inkstu, ir visokiu kitu organu kuriu neatsimenu big_smile aisku sirdi irgi ziurejo,kardiogramas dare. bet nelabai norisi ten tiketis isvadom tu pencininkiu kuriom neisejo isaiskint koki sporta sportuoju. nu svorio numeciau kazkiek, lyg susitvarke viskas.

lankiau gal metus boksa,numeciau iki 68kg,kartais svorius pakilnodavau.Kazkaip vel kazkoks jausmas atsirado negeras big_smile kartais kazkoki spazmai budavo.svarbiausia kad kol sportuoji viskas gerai.praeina diena ir kazkoki spazmai. budavo apsiramina taip keliem menesiam.veliau vel prasideda.nesinori tiket kad kazkas su stuburu cia nes tik kairej pusej sirdies plote pastoviai.
dabar 82 sveriu (ugis 176) ir karts nuo karto buna spazmai,sunkumas kazkoks sirdies plote kurie trunka valandom

galvoju reiks ishsitirt eit i privacia klinika normaliai.

aisku.as vakar vel buvau kitoj poliklinikoj tai paime krauja del skydliaukes ir uz dveju savaiciu sake vel atvaziuot dvirati mint ten zes.pries 3 men jau miniau ta dvirati tik kitoj vietoj,ten echoskopija darte nu sake kad nieko nemato.tik kas svarbiausia kad kaskokia daktaru baime nuo mazens isivares turiu va kai pamatuoja spaudima tai buna didelis,pulsas greitas.gali man ce ir nervai pasilpe but nes vasara kai prasidejo pries tai dauk mokintis reikejo nakti kartais,darbas,sportuot eidavau.vat mokykloj klasiokai siande kasi zaidem tai  sako atrodai kai po ligos,kai ismelstas.big_smile

su ta sirdim ir man kaskas kol fizini darba dirbu nieko ir seip nieko nebuna bet kartais uzeina sedi ar guli ir toks lengvas durimas y sirdi toks nemalonus paskui praeina taip keista

Neprisijungęs

tapke
Naujas dalyvis
Registravosi: 2010-07-22
Žinutės: 30

#356 2011-01-09 01:01

kartais buna viskas galvoj visas tas stresas sukelia auksta kraujo spaudima, paciam taip buve

Neprisijungęs

BlackJezus
Dažnas senbūvis
Registravosi: 2010-04-25
Žinutės: 810
Atsiliepimai: 2

#357 2011-01-09 01:03

tikiuosi kad cia tik stresai ar dar kokia pieva

Neprisijungęs

edva08
Naujas dalyvis
Registravosi: 2010-11-16
Žinutės: 10

#358 2011-01-09 10:50

Sveikas daktare, man 14, svoris 75kg, ugis 178cm. Susiduriau su galvos skausmu kurio niekada nesu turejas. Per fizinio pamoka reikejo suptis ant skersinio ir nusokt paskui, kitas pratimas buvo lipt virve kadangi esu pasportaves norejau pavaidint pries klasioku ir lipau virve kampu istiestom kojom. likus kokiam 0.5-1m nusokau ant ciuzinio po virve ir pradejo galvos pakausi ir nugarine puse plesti is vidaus nepakeliamu skausmu ir taip kokia 5min.Kitam buvo kokiai 1 min bet jam praejo, o mane ne. Dabar yra ta galvos dalis jautresne pvz.i lovos atlosala vos trinkt su pakausiu jau duria i galva beto dar ausi skaudet pradejo nzn del ko cia. Jau praejo 2 dienos bet kai susitrenkiu jauciu plesima. As galvoju gal daug sokinedamas netycia nusileidau ant kulnu ir smegenys susikrete bet internete paziurejos raso kad bega is nosies ir ausu kraujas man tokiu simptomu nera tik vakar buvo mieguistumas jegu nebuvo,kraujo spaudimas zemas buvo. Kas cia gali but, kodel, kaip isgyti, po kiek laiko praeis? Is anksto aciu.

Neprisijungęs

sportininkas7
Dažnas dalyvis

#359 2011-01-09 12:19

tapke rašė:

kartais buna viskas galvoj visas tas stresas sukelia auksta kraujo spaudima, paciam taip buve

galgali placiau papasakot kaip tau buvo? spaudimas visalaika buvo sukiles ar sokinedavo? kada pakildavo?

Neprisijungęs

tapke
Naujas dalyvis
Registravosi: 2010-07-22

#360 2011-01-09 15:04

sportininkas7 rašė:

tapke rašė:

galgali placiau papasakot kaip tau buvo? spaudimas visalaika buvo sukiles ar sokinedavo? kada pakildavo?

man jis nepastovus budavo dazniausiai sukildavo vakare, todel sunku uzmikt budavo, net jausdavau sirdies plakima bet pabandziau stesa sumazint tiek nebegalvot apie ta spaudima ir man tikrai geriau pasidare.

Neprisijungęs

shotputer
Dažnas dalyvis
Registravosi: 2010-12-19
Žinutės: 430

#361 2011-01-09 15:34

o tai kaip tas kardio grinai visa laika istisus metus daryt ar padarai koki menesi ar pora savaiciu ir tiek poto vel kartoji po keliu menesiu ?

Neprisijungęs

Invol2ver
Naujas dalyvis
Registravosi: 2011-01-09
Žinutės: 3

#362 2011-01-09 15:34

Sveiki, susidūriau su nugaros skausmu. Prieš porą dienų dariau pritupimus su štanga, paskutinę serija ruošiaus daryt su 90kg (sveriu pats ~72, štanga įtvirtinta), bet kai tik nusikėliau štanga suėmė skausmas. Pradžioj nėjo į šonus net pasilankstyt, bet pamažu aprimo. Dabar visai sukiojantis ir lankstantis beveik neskauda, bet skausmas būna juosmens srityje kuomet lenkiu galvą žemyn. Ar tai labai rimta? Nes kol kas mano daktarė atostogose.

Neprisijungęs

nerasveikatos
Naujas dalyvis
Žinutės: 2

#363 2011-01-09 15:37

Sveiki forumiečiai,
noriu papasakoti savo istoriją,
Visada buvau aktyvus vaikas, megau sporta,varzytis ir ta darydavau kone kasdien. Lankiau krepsinio, tinklinio treniruotes, laisvalaikis taip budavo aktyvus, lauke su draugais ir panasiai. Krepsinis isliko pagrindinis sportas. Sulaukes 17m.,vedamas jaunatvisko verzlumo (ir "durnumo") ir noro nenusileisti bei matydamas draugus dirbancius su gelezim, pradejau dirbti su svarmenimis.Turbut apie metus ta dariau be papildu ir nedaug nusimanydamas apie mityba. Budamas nepakankamai apsisvietes, nesureiksminau apsilimo pries treniruote svarbos, ir daznai jis budavo labai menkas. Daznai treniruote darydavau antroje dienos puseje, tarpe tarp 16h-21h.Minimum po 2 kartus per savaite zaisdavau krepsini, jokiu minciu apie sirdies veiklos stebejima ir sveikatos sutrikimus nebuvo.Taciau pamenu budamas jaunesnis turejau skydliaukes veiklos sutrikimu,striuma, israse gert joda. Valgydavau dazniausiai kas papuola, ka pagamina  mama ir panasiai. Panorus greiciau gerinti rezultatus, isigyjau aminorugsciu(bcaa) ir kreatino(universal). Pradejau vartoti.Viskas tekejo ta pacia linkme, siek tiek krepsinio, iprasto fizinio darbo namie (malku vezimas,statybos ir panasiai), su svoriais kas antra diena kazkur dirbadau,bet truko reguliarumo, kartais budavo trys dienos is eiles, zodziu nuo nuotaikos priklausydavo.Rezultatai po truputi kilo, siek tiek jau ziurejau mityba, varske pienas koses. Kazkur po triju menesiu nuo papildu vartojimo pradzios jau atkreipiau demesi jog jauciu kaip plaka sirdis, pajutau keleta praleistu duziu ir kvepavimo trumpalaiki neritmiskuma. Tada pasimatavau spaudima 155 ir 80 (o turetu 120:80 ir neabejoju jog ta zinot),nutraukiau sportus,ramybej 140-145 ir 80 isliko, ieskojau gydytoju, daktare skyre magnio, daugiau praleistu duziu ir kvpavimo sutrikimu nebuvo, taciau spaudimas pakiles isliko, kardiologas nieko blogo nemate bet liepe mest stangas, nepamenu ar skyre gydytojas, bet pradejau gert berlipril vaistus, taciau vidurius suko nuo ju, meciau juos gert.
   po viso sito neportavau su stangom gal du menesius, kashi dar pazaisdavau. Po to karts nuo karto (retai) padirbdavau su svarmenimis, zaisdavau krepsini 2x per sav kazkur,buwo ir dazniau .Spaudimas pakiles budavo nuolat,nesureiksminau jo labai,tiesiog  nebedirbau su svarmenim tiek, kitu sutrikimu nebuvo.
    kaip dabar suprantu dariau didziule klaida, jog nesiemiau rimtai gydytis. Dabar man 21 metai, nuo to laiko kai susiduriau su anskciau minetais sutrikimais, padidejeskraujospudis isliko 145:80 kazkur, taciau laikui begant karts nuo karto jau pajusdavau skausma kaireje krutines puseje, taciau praejo, greiciausiai tai buwo tarpsonkaulinis uzdegimas, taipogi karts nuo karto pajusdavau koki spazma sirdies ar apsivertima, praleistu duziu pasitaikydavo retai, budamas vis dar nebrendyla, nesureiksminau to, galwojau niekis, praeis.
     krepsinis isliko mano gyvenimo dalimi iki siol, kruvio metu visada jauciu plakancia sirdi (kol isijautes i zaidima nejauti, tik sustoji ir jauti),su gelezim irgi retkarciais padirbu, bet lengvai. Negaliu gyvemti be sporto, todel jokiu minciu apie jo nutraukima nebuvo.
     turbut pasikartosiu, bet nuo to laiko kai sutriko veikla sirdies, jau gal trys metai praejo, as vis dar su padidintu kraujospudziu. Šiuo metu gal jau kelios savaites vis pajuntu sirdies spazma, apsivertima, praleista duzi (1-3kartai per diena), vis ieskodavau priezasciu kodel tas spaudimas laikosi ir sutrikus veikla sirdies,bet realiu veiksmu nesiemiau, nes budavo tarkim menuo nieko nei skip'u nei kitu sutrimmu nejausdavau, tik spaudima. Nei as pavargstu labai, nei miegu mazai, visko kiek zinau uztenka.  Esu studentas, dar nedirbantis, tevu islaikomas.
     Situacijadabar yra tokia:
jauciu tokius simptomus:
padidejes kraujospudis, karts nuo karto spazmai sirdies plote, apsivertimai sirdies, skip'ai 2 per diena.
padidejes pulsas,taciau buna dienu kai ramybes busenoje 55 duziai kokie perminute, anksciau budavo atveju ir 50 nesiekdavo
sausa oda nemaloni tokia
pleiskanoja plaukai
padidejes prakaitavimas
siluma toleruoju zymiai prasciau nei anksciau
salcio netoleravimas
sumazejusi istverme
pernesu mazesni fizini kruvi
sunku susikaupti
padidejes jautrumas
susilpnejusi atmintis

Mazas budamas , kaip jau sakiau, turejau su skydliauke problemu, o visi sie simptomai ieina i skydliaukes veiklos sutrikimu simptomus.Itariu jog visus siuos metus man yra sutrikusi skydliaukes veikla,liaudiskai patikrinau - nuryjant turi matytis jos padidejimas po adomo obuoliu, mano suvokimu ji matosi aiskiai, taciau nezinia, gal perdedu.
Mano ugis 175
        svoris 75, per visus siuos metus kito labai nezymiai, nuo sporto pradzios su svoriais pradzios gal 7kg priaugau, taciau dabar 75kg      sveriu
        21metai
Taiva, tokia mano istorija, kurioje mano neatsakingumo ir nebrandos didele dalis. Pasidariau pats beda ir turiu. Taciau, nenoreciau be sporto likusi gyvenima nugyventi. Tikiuosi cia skydliaukes sutrikimas ir nevelu ji isgydyti, ir atstatyti viska.  Kreipsiuos i  gydytojus, kuriais atvirai sakant nepasitikiu, gal dar nesusigadinau sveikatos ir grisiu i vezias.

Aciu uz supratinguma, noreciau isgirsti jusu forumieciai nuomones ir pasvartymus, galimus problemos sprendimo budus bei profesionaliu patarimu. Galbut sportomedikas yra susidures su kazkuo panasaus, noreciau isgirsti jus.

Jei dar truksta kokios nors informacijos, sakykit, toj pat suteiksiu.

Neprisijungęs

beprotis
Dažnas dalyvis
Registravosi: 2010-04-12
Žinutės: 763

#364 2011-01-09 15:40

Invol2ver rašė:

Sveiki, susidūriau su nugaros skausmu. Prieš porą dienų dariau pritupimus su štanga, paskutinę serija ruošiaus daryt su 90kg (sveriu pats ~72, štanga įtvirtinta), bet kai tik nusikėliau štanga suėmė skausmas. Pradžioj nėjo į šonus net pasilankstyt, bet pamažu aprimo. Dabar visai sukiojantis ir lankstantis beveik neskauda, bet skausmas būna juosmens srityje kuomet lenkiu galvą žemyn. Ar tai labai rimta? Nes kol kas mano daktarė atostogose.

Dėkis diržą kitą kartą, turbūt pasitempiai nugaros apatinį raumenį, kolkas duok jam poiilsio. Sugrįžęs pasistenk sutvirtinti jį su tokiais pratimais kaip labas rytas ir hiperekstensijos taip pat nepamiršk sutvirtinti ir preso šoninių raumenų. O kai atslūgs raumens skausmas kai kitą kartą darysi pritūpimus su didesniu svoriu užsidėk tą platų diržą. nykstys Viskas turėtų susitvarkyti.

Paskutinį kartą taisė beprotis (2011-01-09 15:44)

Neprisijungęs

Invol2ver
Naujas dalyvis

#365 2011-01-09 15:53

beprotis rašė:

Invol2ver rašė:

Dėkis diržą kitą kartą, turbūt pasitempiai nugaros apatinį raumenį, kolkas duok jam poiilsio. Sugrįžęs pasistenk sutvirtinti jį su tokiais pratimais kaip labas rytas ir hiperekstensijos taip pat nepamiršk sutvirtinti ir preso šoninių raumenų. O kai atslūgs raumens skausmas kai kitą kartą darysi pritūpimus su didesniu svoriu užsidėk tą platų diržą. nykstys Viskas turėtų susitvarkyti.

Na šiaip iki šiol kiek darydavau tai nė karto nebuvo tokių bėdų, matyt buvau atpalaidavęs nugarą tuo metu kai kėliaus. Turėsiu omeny dėl labas rytas pratimo. Dėkui wink

Neprisijungęs

beprotis
Dažnas dalyvis

#366 2011-01-09 16:00

Invol2ver rašė:

beprotis rašė:

Invol2ver rašė:

Na šiaip iki šiol kiek darydavau tai nė karto nebuvo tokių bėdų, matyt buvau atpalaidavęs nugarą tuo metu kai kėliaus. Turėsiu omeny dėl labas rytas pratimo. Dėkui wink

Daug kas čia tos nugaros apačios nedaro, o paskui skundžiasi va čia va skauda, va čia labai sukabino darant pratimą. Nugaros apačią reikia pastovei daryt kaip ir kitus raumenis ir tvirtint! Bet daug kas pamiršta tai...

Paskutinį kartą taisė beprotis (2011-01-09 16:00)

Neprisijungęs

Invol2ver
Naujas dalyvis

#367 2011-01-09 16:12

beprotis rašė:

Invol2ver rašė:

beprotis rašė:

Daug kas čia tos nugaros apačios nedaro, o paskui skundžiasi va čia va skauda, va čia labai sukabino darant pratimą. Nugaros apačią reikia pastovei daryt kaip ir kitus raumenis ir tvirtint! Bet daug kas pamiršta tai...

Darau aš nugaros tiesimą su svoriais, bet turbūt reiks dar vieną pridėt apačiai

Neprisijungęs

beprotis
Dažnas dalyvis

#368 2011-01-09 16:18

jei darysi po 3 serijas tai gerai bus, bet per daug apkrauti nugaros apačios irgi nereiktų. smile Tiesiog sakau tvirtink ir preso šoninius raumenis ir dabar atsargiau su nugaros apatine dalim, naudok diržą darant su didesniais svoriais. Sėkmės wink

Paskutinį kartą taisė beprotis (2011-01-09 16:18)

Neprisijungęs

sportininkas7
Dažnas dalyvis

#369 2011-01-09 16:48

nerasveikatos rašė:

Sveiki forumiečiai,
noriu papasakoti savo istoriją,
Visada buvau aktyvus vaikas, megau sporta,varzytis ir ta darydavau kone kasdien. Lankiau krepsinio, tinklinio treniruotes, laisvalaikis taip budavo aktyvus, lauke su draugais ir panasiai. Krepsinis isliko pagrindinis sportas. Sulaukes 17m.,vedamas jaunatvisko verzlumo (ir "durnumo") ir noro nenusileisti bei matydamas draugus dirbancius su gelezim, pradejau dirbti su svarmenimis.Turbut apie metus ta dariau be papildu ir nedaug nusimanydamas apie mityba. Budamas nepakankamai apsisvietes, nesureiksminau apsilimo pries treniruote svarbos, ir daznai jis budavo labai menkas. Daznai treniruote darydavau antroje dienos puseje, tarpe tarp 16h-21h.Minimum po 2 kartus per savaite zaisdavau krepsini, jokiu minciu apie sirdies veiklos stebejima ir sveikatos sutrikimus nebuvo.Taciau pamenu budamas jaunesnis turejau skydliaukes veiklos sutrikimu,striuma, israse gert joda. Valgydavau dazniausiai kas papuola, ka pagamina  mama ir panasiai. Panorus greiciau gerinti rezultatus, isigyjau aminorugsciu(bcaa) ir kreatino(universal). Pradejau vartoti.Viskas tekejo ta pacia linkme, siek tiek krepsinio, iprasto fizinio darbo namie (malku vezimas,statybos ir panasiai), su svoriais kas antra diena kazkur dirbadau,bet truko reguliarumo, kartais budavo trys dienos is eiles, zodziu nuo nuotaikos priklausydavo.Rezultatai po truputi kilo, siek tiek jau ziurejau mityba, varske pienas koses. Kazkur po triju menesiu nuo papildu vartojimo pradzios jau atkreipiau demesi jog jauciu kaip plaka sirdis, pajutau keleta praleistu duziu ir kvepavimo trumpalaiki neritmiskuma. Tada pasimatavau spaudima 155 ir 80 (o turetu 120:80 ir neabejoju jog ta zinot),nutraukiau sportus,ramybej 140-145 ir 80 isliko, ieskojau gydytoju, daktare skyre magnio, daugiau praleistu duziu ir kvpavimo sutrikimu nebuvo, taciau spaudimas pakiles isliko, kardiologas nieko blogo nemate bet liepe mest stangas, nepamenu ar skyre gydytojas, bet pradejau gert berlipril vaistus, taciau vidurius suko nuo ju, meciau juos gert.
   po viso sito neportavau su stangom gal du menesius, kashi dar pazaisdavau. Po to karts nuo karto (retai) padirbdavau su svarmenimis, zaisdavau krepsini 2x per sav kazkur,buwo ir dazniau .Spaudimas pakiles budavo nuolat,nesureiksminau jo labai,tiesiog  nebedirbau su svarmenim tiek, kitu sutrikimu nebuvo.
    kaip dabar suprantu dariau didziule klaida, jog nesiemiau rimtai gydytis. Dabar man 21 metai, nuo to laiko kai susiduriau su anskciau minetais sutrikimais, padidejeskraujospudis isliko 145:80 kazkur, taciau laikui begant karts nuo karto jau pajusdavau skausma kaireje krutines puseje, taciau praejo, greiciausiai tai buwo tarpsonkaulinis uzdegimas, taipogi karts nuo karto pajusdavau koki spazma sirdies ar apsivertima, praleistu duziu pasitaikydavo retai, budamas vis dar nebrendyla, nesureiksminau to, galwojau niekis, praeis.
     krepsinis isliko mano gyvenimo dalimi iki siol, kruvio metu visada jauciu plakancia sirdi (kol isijautes i zaidima nejauti, tik sustoji ir jauti),su gelezim irgi retkarciais padirbu, bet lengvai. Negaliu gyvemti be sporto, todel jokiu minciu apie jo nutraukima nebuvo.
     turbut pasikartosiu, bet nuo to laiko kai sutriko veikla sirdies, jau gal trys metai praejo, as vis dar su padidintu kraujospudziu. Šiuo metu gal jau kelios savaites vis pajuntu sirdies spazma, apsivertima, praleista duzi (1-3kartai per diena), vis ieskodavau priezasciu kodel tas spaudimas laikosi ir sutrikus veikla sirdies,bet realiu veiksmu nesiemiau, nes budavo tarkim menuo nieko nei skip'u nei kitu sutrimmu nejausdavau, tik spaudima. Nei as pavargstu labai, nei miegu mazai, visko kiek zinau uztenka.  Esu studentas, dar nedirbantis, tevu islaikomas.
     Situacijadabar yra tokia:
jauciu tokius simptomus:
padidejes kraujospudis, karts nuo karto spazmai sirdies plote, apsivertimai sirdies, skip'ai 2 per diena.
padidejes pulsas,taciau buna dienu kai ramybes busenoje 55 duziai kokie perminute, anksciau budavo atveju ir 50 nesiekdavo
sausa oda nemaloni tokia
pleiskanoja plaukai
padidejes prakaitavimas
siluma toleruoju zymiai prasciau nei anksciau
salcio netoleravimas
sumazejusi istverme
pernesu mazesni fizini kruvi
sunku susikaupti
padidejes jautrumas
susilpnejusi atmintis

Mazas budamas , kaip jau sakiau, turejau su skydliauke problemu, o visi sie simptomai ieina i skydliaukes veiklos sutrikimu simptomus.Itariu jog visus siuos metus man yra sutrikusi skydliaukes veikla,liaudiskai patikrinau - nuryjant turi matytis jos padidejimas po adomo obuoliu, mano suvokimu ji matosi aiskiai, taciau nezinia, gal perdedu.
Mano ugis 175
        svoris 75, per visus siuos metus kito labai nezymiai, nuo sporto pradzios su svoriais pradzios gal 7kg priaugau, taciau dabar 75kg      sveriu
        21metai
Taiva, tokia mano istorija, kurioje mano neatsakingumo ir nebrandos didele dalis. Pasidariau pats beda ir turiu. Taciau, nenoreciau be sporto likusi gyvenima nugyventi. Tikiuosi cia skydliaukes sutrikimas ir nevelu ji isgydyti, ir atstatyti viska.  Kreipsiuos i  gydytojus, kuriais atvirai sakant nepasitikiu, gal dar nesusigadinau sveikatos ir grisiu i vezias.

Aciu uz supratinguma, noreciau isgirsti jusu forumieciai nuomones ir pasvartymus, galimus problemos sprendimo budus bei profesionaliu patarimu. Galbut sportomedikas yra susidures su kazkuo panasaus, noreciau isgirsti jus.

Jei dar truksta kokios nors informacijos, sakykit, toj pat suteiksiu.

o ramybes busenoi ir pavaiksciojus smarkiai skiriasi spaudimas? dareisi sirdies ekoskopija?

Neprisijungęs

nerasveikatos
Naujas dalyvis
Žinutės: 2

#370 2011-01-09 18:14

echoskopija dariausi,diagnoze - siek tiek padidejusius sirdis, taciau nieko blogo nemato,pakitimu nera.Spaudimas ramybes busenos 140-145,pavaiksciojus pakyla nezymiai, o kruvio gero metu pakyla iki 155 kazkur.

Neprisijungęs

Isimylejas_sporta
Naujas dalyvis
Registravosi: 2008-09-01

#371 2011-01-09 20:03

nevisiems lemta kelnoti sunkumus, vieni sutverti plaukimui, kiti stangu kelnojimui, o kiti isvis turi labai atidziai ziureti ar gali kazka rimtai sportuoti big_smile

Neprisijungęs

_Nieka_
Atkaklus dalyvis
Registravosi: 2010-03-31
Žinutės: 129

#372 2011-01-09 20:29

Isimylejas_sporta rašė:

nevisiems lemta kelnoti sunkumus, vieni sutverti plaukimui, kiti stangu kelnojimui, o kiti isvis turi labai atidziai ziureti ar gali kazka rimtai sportuoti big_smile

Man atrodo tau ir nelemta KELNOTI big_smile

Neprisijungęs

sportininkas7
Dažnas dalyvis

#373 2011-01-09 20:49

nerasveikatos rašė:

echoskopija dariausi,diagnoze - siek tiek padidejusius sirdis, taciau nieko blogo nemato,pakitimu nera.Spaudimas ramybes busenos 140-145,pavaiksciojus pakyla nezymiai, o kruvio gero metu pakyla iki 155 kazkur.

pasidaryk kraujo tyrima kalio magnio ir skydliaukes hormonu.. Jei nieko neras pasitikrink inkstus. Jei sakei kazkokiu sutrikimu buvo su skydliauke tai ir ja pasitikrint.

Neprisijungęs

sportininkas7
Dažnas dalyvis

#374 2011-01-09 20:54

Isimylejas_sporta rašė:

dazniausiai nelempta tiem kas turi igimtu sirdies ligu.. O nedideli sutrikimai tai dar nereiskia kad nelemta sportuot tik reikia rast ju priezasti.

Neprisijungęs

geduttis
Dažnas dalyvis
Vietovė: Kaunas
Registravosi: 2010-08-15
Žinutės: 452
Atsiliepimai: 1

#375 2011-01-10 16:53

tas va ir nervuoja kad sulinde i tas klinikas pencininkes visokios kurios nenusimano savo darbe ir neturi noro padet, tai po to taip ir atsitinka, kad susipisi sveikata

Neprisijungęs

Prisijungti arba Registruotis

Kopijuoti draudžiama © 2005 - 2025 Kulturizmas.net