Sveiki atvykę į Kulturizmas.net diskusijų forumą!

Šis diskusijų forumas geriausia vieta rasti patarimą visais Jus dominančiais klausimais kultūrizmo tema - raumenų auginimas, riebalų deginimas, kūno formų tobulinimui, sveikatos priežiūra! Bendraukite su žmonėmis, kurie jaučia aistrą kultūrizmui, fitnesui ir geroms kūno formoms. Dalinkitės savo įspūdžiais, patirtimi ir patarimais!

Nors galite naršyti forumuose be registracijos, norint pasinaudoti visomis galimybėmis kurias mes siūlome, Jūs turite užsiregistruoti. Registracija trunka vos 30 sekundžių ir Jūs gaunate pilną priėjimą prie visko įskaitant nuosavo profilio, bendravimo asmeniniais pranešimais, temų kūrimo ir atsakymo rašymų, balsavimo, treniruočių žurnalų skelbimo, nuotraukų įkėlimu ir specialių pasiūlymų.

Tapkite Kulturizmas.net diskusijų forumo nariu šiandien visiškai nemokamai – tai užtruks viso labo 30 sekundžių! Registruotis dabar!

Prisijungti arba Registruotis

baikalasz
Dažnas dalyvis
Registravosi: 2011-08-09
Žinutės: 448
Įspėjimai: 1
Atsiliepimai: 0

#1301 2011-09-19 21:36

Re: Sporto medikas, klauskite!

sportomedikas rašė:

baikalasz rašė:

sportomedikas rašė:

normalus ramybes spaudimas 120/80mmHg. Jei buvo sirdies raumens uzdegimas, o siuo metu esi pilnai istirtas del uzesio, tai gali sportuot. svarbiausia - reguliariai tikrintis sveikata, jei sportuoji labai intensyviai. sekmes!

matavausi spaudima 122/62. Ar nereiktu kokiu vitaminu, jei reiktu konkreciau kokiu?

o voztuvai sirdies kaip? nera kraujo atbulines sroves?

Buvau pas sirdies daktare, padare tyrimus ir pasake tik tiek: "Yra silpni uzesiukai" ir nieko daugiau nesuzinojau, nes pasake, kad neturi laiko, konsultacijai. Tai net nezinau, kaip dabar elgtis.

Neprisijungęs

Makleris
Išmestas
Vietovė: LabradorLand
Registravosi: 2009-11-28
Žinutės: 2756
Atsiliepimai: 15

#1302 2011-09-19 23:11

baikalasz rašė:

sportomedikas rašė:

baikalasz rašė:

matavausi spaudima 122/62. Ar nereiktu kokiu vitaminu, jei reiktu konkreciau kokiu?

Buvau pas sirdies daktare, padare tyrimus ir pasake tik tiek: "Yra silpni uzesiukai" ir nieko daugiau nesuzinojau, nes pasake, kad neturi laiko, konsultacijai. Tai net nezinau, kaip dabar elgtis.

Tai per mazai i kisene davei.

Neprisijungęs

as1989
Atkaklus dalyvis
Registravosi: 2011-09-01
Žinutės: 165
Atsiliepimai: 1

#1303 2011-09-20 12:53

Makleris rašė:

baikalasz rašė:

sportomedikas rašė:

Tai per mazai i kisene davei.

lolnykstys

Neprisijungęs

simaxas
Dažnas senbūvis
Vietovė: Klaipeda
Registravosi: 2011-07-25
Žinutės: 1919
Atsiliepimai: 19

#1304 2011-09-20 15:26

del ko pieno rugstis neissivaiksto pora dienu? seniau pusdienis ir praeidavo maudimas, o dbr dvi paras.. amzius turi itakos?

Neprisijungęs

sportomedikas
Dažnas senbūvis
Registravosi: 2010-10-25
Žinutės: 1372
Atsiliepimai: 21

#1305 2011-09-20 20:50

baikalasz rašė:

sportomedikas rašė:

baikalasz rašė:

Atlik sirdies echoskopija ir viskas bus aisku. jei valstybiniai gydytojai neturi tau laiko konsultacijai, rekomenduoju eiti privaciai.

Neprisijungęs

sportomedikas
Dažnas senbūvis

#1306 2011-09-20 20:50

simaxas rašė:

del ko pieno rugstis neissivaiksto pora dienu? seniau pusdienis ir praeidavo maudimas, o dbr dvi paras.. amzius turi itakos?

padaryk lengva treniruote, pramink cardio ir issivaikscios. smile

Neprisijungęs

as1989
Atkaklus dalyvis

#1307 2011-09-21 22:23

Norejau paklaus,nors tai tikreausei ir ne tavo sritis,del ko gali but paakei pajuode,man taip jau tikrai ilgai,kaip manot gal tesiok tie moteriski kremukai padetu?

Neprisijungęs

sportomedikas
Dažnas senbūvis

#1308 2011-09-22 19:50

as1989 rašė:

Norejau paklaus,nors tai tikreausei ir ne tavo sritis,del ko gali but paakei pajuode,man taip jau tikrai ilgai,kaip manot gal tesiok tie moteriski kremukai padetu?

smile del kremuku, tai tikrai nzn... gal miego truksta? gal pervarges? o gal tavo tiesiog tokie veido bruozai? smile

Neprisijungęs

Kuperis11
Naujas dalyvis
Registravosi: 2010-11-24
Žinutės: 33

#1309 2011-09-22 20:25

as1989 rašė:

Man tas pats kiekviena ryta siek tiek akios patinusios ir patinimas baigiasi tik vakare? gal cia del to kad inkstas operuotas kai buvau 8 metu? dabar jei ka man 17 ir keista kad vis dar tebera tas patinimas.

Neprisijungęs

as1989
Atkaklus dalyvis

#1310 2011-09-22 21:33

Kuperis11 rašė:

as1989 rašė:

Man tas pats kiekviena ryta siek tiek akios patinusios ir patinimas baigiasi tik vakare? gal cia del to kad inkstas operuotas kai buvau 8 metu? dabar jei ka man 17 ir keista kad vis dar tebera tas patinimas.

o man kaiptik lig sukrite,dirbu tik puse etato,miego turetu lig ir pakakt,o paakei taip jau beveik metus,sakau gal kokiu vitaminu reike,net nzn...dumbom

Neprisijungęs

futbolistas
Dažnas dalyvis
Vietovė: Vilnius
Registravosi: 2009-06-29
Žinutės: 216

#1311 2011-09-22 21:41

Siaip paakiai pajuoduoja nuo skysciu trukumo bei nuo inkstu sutrikimu. Nzn gal dar kokiu priezasciu buna.

Neprisijungęs

Jureivis
Dažnas dalyvis
Registravosi: 2009-08-05
Žinutės: 262

#1312 2011-09-23 18:18

Ar galima toliau sportuoti turint diafragmos isvarza ? Planuoju darytis operacija bet galvoju ar galiu dabar testi sporta toliau iki operacijos ?

Paskutinį kartą taisė Jureivis (2011-09-23 18:18)

Neprisijungęs

sportomedikas
Dažnas senbūvis

#1313 2011-09-23 21:18

Jureivis rašė:

Ar galima toliau sportuoti turint diafragmos isvarza ? Planuoju darytis operacija bet galvoju ar galiu dabar testi sporta toliau iki operacijos ?

jei tai yra isvarza, kuri yra simptomine ir reikalauja net operacijos, vertetu sulaukti operacijos, susitvarkyti problema ir po visisko isgyjimo - pradeti sportuoti. sekmes!

Neprisijungęs

arsenalaz
Naujas dalyvis
Registravosi: 2011-04-03
Žinutės: 9

#1314 2011-09-25 18:05

Gera diena smile pora klausimukų...
1) Praeitą ketvirtadienį man išoperavo kirkšnies išvaržą (įdėjo sintetinį tinklelį). Gyja gerai, tačiau medikų nuomonės dėl mankštos išsiskyrė; konsultavęs prieš operaciją patarė mėnesį nesportuoti, tačiau jau po dviejų savaičių po operacijos užsiimti specialia mankšta. Tuo tarpu operavęs chirurgas pasiteiravus apie šitą mankštą sakė nieko nežinantis. Ar yra kažkokia speciali mankšta ir, jei yra, kur apie ją galima sužinoti išsamiau?
2) Su drauge (abu sportuojantys, tačiau sporto šakos, intervalai ir krūviai skiriasi) turime tą pačią problemą - kamuoja kelių sąnarių skausmai. Draugei daktarai (po trijų skirtingų peržiūrų nenustatę, kas ir kaip) patarė gerti gliukozaminą. Ar galiu ir aš jį vartoti profilaktiniais tikslais?
3) Ar elastinis bintas, apvyniotas apie kelius, sportuojant duoda kokią nors naudą ar apsaugą?

Neprisijungęs

sportomedikas
Dažnas senbūvis

#1315 2011-09-25 18:43

arsenalaz rašė:

Gera diena smile pora klausimukų...
1) Praeitą ketvirtadienį man išoperavo kirkšnies išvaržą (įdėjo sintetinį tinklelį). Gyja gerai, tačiau medikų nuomonės dėl mankštos išsiskyrė; konsultavęs prieš operaciją patarė mėnesį nesportuoti, tačiau jau po dviejų savaičių po operacijos užsiimti specialia mankšta. Tuo tarpu operavęs chirurgas pasiteiravus apie šitą mankštą sakė nieko nežinantis. Ar yra kažkokia speciali mankšta ir, jei yra, kur apie ją galima sužinoti išsamiau?
2) Su drauge (abu sportuojantys, tačiau sporto šakos, intervalai ir krūviai skiriasi) turime tą pačią problemą - kamuoja kelių sąnarių skausmai. Draugei daktarai (po trijų skirtingų peržiūrų nenustatę, kas ir kaip) patarė gerti gliukozaminą. Ar galiu ir aš jį vartoti profilaktiniais tikslais?
3) Ar elastinis bintas, apvyniotas apie kelius, sportuojant duoda kokią nors naudą ar apsaugą?

atsakymai:
1) menesis ramybes reikalinga, kad gerai sugytu operacine zaizda, taciau palengva butina judeti. rekomenduociau pasikonsultuoti su gydytoju reabilitologu, o pratimus parodys kineziterapeutas. pagrindinis principas - nedaryti nieko tokio, kas labai padidina vadinama intraabdominalini spaudima (pvz.: kilnojimas sunkiu daiktu, begimas ir pan.). lengvi pratimai atsigulus ant nugaros pilvo presui po poros savaiciu jau reikalingi. viska daryk palaipsniui ir atsistatysi be problemu.
2) manau, reiketu nustatyti, kodel jums skauda sanariai. faktas is aprasymo tik toks, kad perkraunat sanarius. gal begimui nera sanariai adaptavesi, gal per dideli kruviai, gal per kieta danga, gal avalyne netinka, gal nepakankamai gerai atliekate apsilima, gal truksta tempimo pratimu. zo pirmiausia nustatyti skausmu priezastis, o po to eiti prie papildu. gel gliukozaminu... na remdamasis moksliniais tyrimais ir vieno labai gerai zinomo ortopedo nuomone: gliukozaminai nera tiek efektyvus, kad apsaugotu sanario kremzle nu irimo, taciau daugiau gydytojai neturi, ka paskirti, tai ir skiria. smile tad, manau, efektyviausia butu problema spresti be gliukozaminu. Atsakymui: profilaktiskai del sirdies ramybes gali gerti gliukozaminus.
3) bintai ant sanariu pagerina jutima paties sanario ir tiksliau gali atlikti judesi, taciau nuolat sportuoti su bintais nerekomenduociau, nes organizmas atpranta jausti sanari vidiniais receptoriais. mechanine apsauga abejotina, jei kruviai adekvatus.

Neprisijungęs

arsenalaz
Naujas dalyvis
Registravosi: 2011-04-03
Žinutės: 9

#1316 2011-09-26 18:20

nykstys

Neprisijungęs

san1t
Atkaklus dalyvis
Vietovė: GYM
Registravosi: 2011-01-06
Žinutės: 112

#1317 2011-09-26 20:43

Ar galima sumazint kraujospudi darant cardio, nes kiek zinau cardio stiprina sirdi smile

Neprisijungęs

sportomedikas
Dažnas senbūvis

#1318 2011-09-26 20:50

san1t rašė:

Ar galima sumazint kraujospudi darant cardio, nes kiek zinau cardio stiprina sirdi smile

taip, galima. palengva didini kruvi, monitoruojant kraujospudi.

Neprisijungęs

san1t
Atkaklus dalyvis
Vietovė: GYM
Registravosi: 2011-01-06
Žinutės: 112

#1319 2011-09-26 21:26

aciu smile

Neprisijungęs

griuk_negyvas
Dažnas senbūvis
Vietovė: Silute
Registravosi: 2010-11-15
Žinutės: 1037
Atsiliepimai: 2

#1320 2011-09-27 20:10

Kame gali buti problema jei sportuojant pradeda spausti smilkinius?Kartais spaudzia ir pakausio srityje.

Neprisijungęs

Loading
Dažnas senbūvis
Registravosi: 2011-05-28
Žinutės: 10084
Įspėjimai: 2
Atsiliepimai: 20

#1321 2011-09-27 20:17

sukiles kraujo spaudimas.

Neprisijungęs

griuk_negyvas
Dažnas senbūvis

#1322 2011-09-27 20:35

Ir as taip galvoju...tai cia nieko tokio?tipo sportuot ir toliau? smile ar kazkokiu vaistu reiktu tam istaisyt?

Neprisijungęs

sportomedikas
Dažnas senbūvis

#1323 2011-09-28 21:07

griuk_negyvas rašė:

Kame gali buti problema jei sportuojant pradeda spausti smilkinius?Kartais spaudzia ir pakausio srityje.

nuo pakilusio kraujospudzio arba pertemptu trapecijos ir kaklo raumenu. tiksliau galima pasakyti apziurejus.

Neprisijungęs

sportomedikas
Dažnas senbūvis

#1324 2011-09-28 21:07

griuk_negyvas rašė:

Ir as taip galvoju...tai cia nieko tokio?tipo sportuot ir toliau? smile ar kazkokiu vaistu reiktu tam istaisyt?

kardio atlikinek...

Neprisijungęs

griuk_negyvas
Dažnas senbūvis

#1325 2011-09-28 21:17

sportomedikas rašė:

griuk_negyvas rašė:

kardio atlikinek...

Kol galejau tol dariau kardio.Menisko opeacijos laukiu tai kojos atostogauja. smile apie tai net nepagalvojau,bet kol buvo kardio tol nebuvo jokio spaudimo galvoje...

Neprisijungęs

Prisijungti arba Registruotis

Kopijuoti draudžiama © 2005 - 2025 Kulturizmas.net