Sveiki atvykę į Kulturizmas.net diskusijų forumą!

Šis diskusijų forumas geriausia vieta rasti patarimą visais Jus dominančiais klausimais kultūrizmo tema - raumenų auginimas, riebalų deginimas, kūno formų tobulinimui, sveikatos priežiūra! Bendraukite su žmonėmis, kurie jaučia aistrą kultūrizmui, fitnesui ir geroms kūno formoms. Dalinkitės savo įspūdžiais, patirtimi ir patarimais!

Nors galite naršyti forumuose be registracijos, norint pasinaudoti visomis galimybėmis kurias mes siūlome, Jūs turite užsiregistruoti. Registracija trunka vos 30 sekundžių ir Jūs gaunate pilną priėjimą prie visko įskaitant nuosavo profilio, bendravimo asmeniniais pranešimais, temų kūrimo ir atsakymo rašymų, balsavimo, treniruočių žurnalų skelbimo, nuotraukų įkėlimu ir specialių pasiūlymų.

Tapkite Kulturizmas.net diskusijų forumo nariu šiandien visiškai nemokamai – tai užtruks viso labo 30 sekundžių! Registruotis dabar!

Prisijungti arba Registruotis

Pauliakas
buvęs pauliakas88
Vietovė: \_(ツ)_/
Registravosi: 2014-03-01
Žinutės: 3481
Atsiliepimai: 10

#126 2016-11-24 09:30

Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai

Prudas rašė:

Siaip giliau pakapscius visi angliavandeniai yra cukrus.. o ka raso ant pakuociu tai manau kalba eina apie monosacharidus

Nesutinku su nuomone, kad visi angliavandeniai tai cukrus. Kad organizme skyla į tą patį, tai nereiškia, kad jie vienodi. Visiškai skirtingas laiko tarpas pasisavinant ir skirtinga organizmo reakcija į cukrų ir kompleksinius angliavandenius jiems ten patekus.

Neprisijungęs

 
enox
Dažnas senbūvis
Registravosi: 2010-05-24
Žinutės: 1607
Atsiliepimai: 3

#127 2016-11-24 11:27

Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai

Na jo, berods visi kompleksiniai (di, poli) angliavandeniai skyla iki gliukozės bet kuriuo atveju, bet šiaip pauliakas teisus. Nepamenu apie monosacharidus ( be gliukozės), kaip su jais reikalai vyksta. Ar  ten vyksta kokie biosintezės procesai ir kiti mono sacharidai (fruktozė). Nekalbu apie monosacharidus ribozę,dezoksiribozę nes jų funkcijos skiriasi nuo gliukozės. vistiek yra verčiami iį gliukozę, nepamenu jau. Ir dar iki galo neįsisamoninu kodėl valgomasis cukrus yra taip blogai ( berods disacharidas, fruktozės ir gliukozės junginys)? Ar dėl pačio gamybos proceso nes juk jis šiaip baltas nėra ir yra balinamas su chemija ar dar dėl kažkokių kitų priežasčių?

Neprisijungęs

 
Bicepsapiens
Išmestas
Registravosi: 2017-02-27
Žinutės: 5
Atsiliepimai: 0

#128 2017-03-29 01:47

Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai

Sveiki, ar kas nors bandėte visiškai atsisakyti rafinuoto cukraus? Ieškojau informacijos ir pagal tai, ką radau, matau, kad gal visai įmanoma būtų jį pakeisti kažkuo baisiai nesikankinant - https://www.iki.lt/maisto-kultura/idomy … sti-cukru/ Aišku, čia teoriškai taip atrodo.. Todėl ir klausiu - bandėt kas nors cukrų pakeisti kažkuo natūraliu ar apskritai pagyventi bent kokį mėnesį be cukraus? Daug kas man aiškina, kad daugiau energijos atsiranda. Noriu daugiau nuomonių.

Neprisijungęs

 
Pauliakas
buvęs pauliakas88
Vietovė: \_(ツ)_/
Registravosi: 2014-03-01
Žinutės: 3481
Atsiliepimai: 10

#129 2017-03-29 02:04

Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai

Bicepsapiens rašė:

Sveiki, ar kas nors bandėte visiškai atsisakyti rafinuoto cukraus? Ieškojau informacijos ir pagal tai, ką radau, matau, kad gal visai įmanoma būtų jį pakeisti kažkuo baisiai nesikankinant - https://www.iki.lt/maisto-kultura/idomy … sti-cukru/ Aišku, čia teoriškai taip atrodo.. Todėl ir klausiu - bandėt kas nors cukrų pakeisti kažkuo natūraliu ar apskritai pagyventi bent kokį mėnesį be cukraus? Daug kas man aiškina, kad daugiau energijos atsiranda. Noriu daugiau nuomonių.

Pas mane cukraus išvis mažai mityboj, iš vaisių kažkiek nebent. Dar kartais eina koks saldžiarūkštis padažas Uncle bens, bet ten tiek iš jo ir tegaunu, o šiaip viskas. Ir nematau jokių problemų. Realiai dabar tik užkraunu cukraus jei, tai spuogais išmeta iškart. Ar kažkaip kitaip jaučiuos? Nzn, nepastebėjau smile Kaip atsisakyti lengviau? Neleisk išalkt sau stipriai, jei alkas žiauriai esi, tai geriau net nepaimt net vieno kokio sausainio į burną, nes tada jau p.z big_smile O jei stabiliai laiku valgau, tai išvis nejaučiu jokio poreikio cukrui.

Neprisijungęs

 
Submission
Dažnas dalyvis
Vietovė: Kaunas
Registravosi: 2015-01-07
Žinutės: 655
Atsiliepimai: 3

#130 2017-03-29 07:42

Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai

Pauliakas rašė:

Bicepsapiens rašė:

Sveiki, ar kas nors bandėte visiškai atsisakyti rafinuoto cukraus? Ieškojau informacijos ir pagal tai, ką radau, matau, kad gal visai įmanoma būtų jį pakeisti kažkuo baisiai nesikankinant - https://www.iki.lt/maisto-kultura/idomy … sti-cukru/ Aišku, čia teoriškai taip atrodo.. Todėl ir klausiu - bandėt kas nors cukrų pakeisti kažkuo natūraliu ar apskritai pagyventi bent kokį mėnesį be cukraus? Daug kas man aiškina, kad daugiau energijos atsiranda. Noriu daugiau nuomonių.

Pas mane cukraus išvis mažai mityboj, iš vaisių kažkiek nebent. Dar kartais eina koks saldžiarūkštis padažas Uncle bens, bet ten tiek iš jo ir tegaunu, o šiaip viskas. Ir nematau jokių problemų. Realiai dabar tik užkraunu cukraus jei, tai spuogais išmeta iškart. Ar kažkaip kitaip jaučiuos? Nzn, nepastebėjau smile Kaip atsisakyti lengviau? Neleisk išalkt sau stipriai, jei alkas žiauriai esi, tai geriau net nepaimt net vieno kokio sausainio į burną, nes tada jau p.z big_smile O jei stabiliai laiku valgau, tai išvis nejaučiu jokio poreikio cukrui.

Čia jau kaip kam, atrodo valgau tvarkingai, alkanas irgi nebūnu ir cukraus stengiuosi privengti, bet vis tiek man jo norisi big_smile

Neprisijungęs

 
NaNoS
Naujas dalyvis
Registravosi: 2015-09-11
Žinutės: 6
Atsiliepimai: 0

#131 2017-04-29 00:15

Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai

Sveiki, norėjau paklausti kokie yra geriausi riebalų šaltiniai, kad surinkti tuos būtinus 1 g/kg? Riešutus kaip pagrindinius žinau, o jeigu keisti į riešutų sviestą? Arba vartoti avokadus bei dar kažkokį kitą riebalų šaltinį?

Dėkui už atsakymus.

Neprisijungęs

 
andrelis12
Išmestas
Vietovė: Kaunas
Registravosi: 2011-11-01
Žinutės: 388
Įspėjimai: 3
Atsiliepimai: 0

#132 2017-04-29 00:53

Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai

Lasisa,riesutu sviestas,avokadas,aliejai,sviestas,kiauliena.
,kiausiniai pilni.

Paskutinį kartą taisė andrelis12 (2017-04-29 00:54)

Neprisijungęs

 
Ketler
Dažnas dalyvis
Registravosi: 2008-12-09
Žinutės: 575
Atsiliepimai: 0

#133 2017-04-29 10:26

Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai

alyvuoges dar, avokadai nemazai turi riebalo.

Neprisijungęs

 
Rojus
Netamsinti langai
Registravosi: 2011-02-12
Žinutės: 1009
Atsiliepimai: 4

#134 2017-04-29 20:39

Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai

Vartojant aliejus labai svarbu atkreipti dėmesį į omega-3 ir omega-6 santykį.

Neprisijungęs

 
banginis14
Naujas dalyvis
Registravosi: 2014-02-15
Žinutės: 17
Įspėjimai: 1
Atsiliepimai: 0

#135 2017-05-01 16:13

Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai

Ketler rašė:

alyvuoges dar, avokadai nemazai turi riebalo.

jei konservuotos alyvuogės, tai druskos belekiek turi. reiktų atkreipt dėmesį į sudėtį

Neprisijungęs

 
bananas01
Naujas dalyvis
Registravosi: 2017-03-15
Žinutės: 16
Atsiliepimai: 0

#136 2017-05-09 10:26

Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai

Sveiki, kiek man aiškino, tai norint didint svorį baltymų turi būti 2g vienam kilogramui. Jeigu pas mane gaunasi 3g vienam kilogramui, tai kokią įtaka tai turi mano kūnui, tai blogai, gerai?
Anglevandenių ir riebalų neviršiju.

Neprisijungęs

 
ATjr
Dažnas senbūvis
Registravosi: 2011-10-02
Žinutės: 7399
Įspėjimai: 1
Atsiliepimai: 21

#137 2017-05-09 11:13

Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai

Naudos jokios, minusu gali buti.

Laikyk nuo 1.5 iki 2 g kilogramui.

Riebalai nuo 0.8 iki 1 g

Angliavandeniai pagal kitus nuo 4 iki 8 g

Neprisijungęs

 
bananas01
Naujas dalyvis
Registravosi: 2017-03-15
Žinutės: 16
Atsiliepimai: 0

#138 2017-05-11 10:23

Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai

ATjr rašė:

Naudos jokios, minusu gali buti.

Laikyk nuo 1.5 iki 2 g kilogramui.

Riebalai nuo 0.8 iki 1 g

Angliavandeniai pagal kitus nuo 4 iki 8 g

Ačiū už atsakyma. Dar turiu klausima dėl augalinių ir gyvulinių baltymų. Pas mane susidaro baltymų perteklius, nes skaičiuoju iš visur gaunamus baltymus. Ar būtų tesinga neskaičiuoti baltymų gaunamų iš ryžių, grikių, avižų ir kitos augalinės kilmės produktų? Jie kaip ir anglevandenių šaltiniai ir gal jų baltymas nėra taip gerai įsisavinamas?

Neprisijungęs

 
Wiliukazz
Dažnas senbūvis
Vietovė: Vilnius
Registravosi: 2012-01-13
Žinutės: 1795
Atsiliepimai: 6

#139 2017-05-11 10:29

Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai

bananas01 rašė:

ATjr rašė:

Naudos jokios, minusu gali buti.

Laikyk nuo 1.5 iki 2 g kilogramui.

Riebalai nuo 0.8 iki 1 g

Angliavandeniai pagal kitus nuo 4 iki 8 g

Ačiū už atsakyma. Dar turiu klausima dėl augalinių ir gyvulinių baltymų. Pas mane susidaro baltymų perteklius, nes skaičiuoju iš visur gaunamus baltymus. Ar būtų tesinga neskaičiuoti baltymų gaunamų iš ryžių, grikių, avižų ir kitos augalinės kilmės produktų? Jie kaip ir anglevandenių šaltiniai ir gal jų baltymas nėra taip gerai įsisavinamas?

augalinių neskaičiuok

Neprisijungęs

 
Kavioras
Dažnas senbūvis
Registravosi: 2014-05-01
Žinutės: 2569
Įspėjimai: 2
Atsiliepimai: 5

#140 2017-05-11 12:44

Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai

Wiliukazz rašė:

bananas01 rašė:

ATjr rašė:

Naudos jokios, minusu gali buti.

Laikyk nuo 1.5 iki 2 g kilogramui.

Riebalai nuo 0.8 iki 1 g

Angliavandeniai pagal kitus nuo 4 iki 8 g

Ačiū už atsakyma. Dar turiu klausima dėl augalinių ir gyvulinių baltymų. Pas mane susidaro baltymų perteklius, nes skaičiuoju iš visur gaunamus baltymus. Ar būtų tesinga neskaičiuoti baltymų gaunamų iš ryžių, grikių, avižų ir kitos augalinės kilmės produktų? Jie kaip ir anglevandenių šaltiniai ir gal jų baltymas nėra taip gerai įsisavinamas?

augalinių neskaičiuok

Kodėl neskaičiuot? big_smile big_smile

Neprisijungęs

 
dankaras
Naujas dalyvis
Registravosi: 2018-01-19
Žinutės: 24
Atsiliepimai: 0

#141 2018-02-27 16:10

Re: Maistinės medžiagos: baltymai, angliavandeniai, riebalai

Tures gal kas is zinanciu laisva minutele ir papasakoks apie visus tuos sociuosius ir nesociuosius riebalus? Kokiu geriau daugiau sunaudot, kuriu privengt ryskinantis ar pan. Google nemazai skirtingos info radau. Dekui!

Neprisijungęs

 

Prisijungti arba Registruotis

Kopijuoti draudžiama © 2005 - 2019 Kulturizmas.net