Sveiki atvykę į Kulturizmas.net diskusijų forumą!

Šis diskusijų forumas geriausia vieta rasti patarimą visais Jus dominančiais klausimais kultūrizmo tema - raumenų auginimas, riebalų deginimas, kūno formų tobulinimui, sveikatos priežiūra! Bendraukite su žmonėmis, kurie jaučia aistrą kultūrizmui, fitnesui ir geroms kūno formoms. Dalinkitės savo įspūdžiais, patirtimi ir patarimais!

Nors galite naršyti forumuose be registracijos, norint pasinaudoti visomis galimybėmis kurias mes siūlome, Jūs turite užsiregistruoti. Registracija trunka vos 30 sekundžių ir Jūs gaunate pilną priėjimą prie visko įskaitant nuosavo profilio, bendravimo asmeniniais pranešimais, temų kūrimo ir atsakymo rašymų, balsavimo, treniruočių žurnalų skelbimo, nuotraukų įkėlimu ir specialių pasiūlymų.

Tapkite Kulturizmas.net diskusijų forumo nariu šiandien visiškai nemokamai – tai užtruks viso labo 30 sekundžių! Registruotis dabar!

Prisijungti arba Registruotis

zemeskirminas
Naujas dalyvis
Registravosi: 2013-01-05
Žinutės: 6
Atsiliepimai: 0

#2526 2013-01-05 16:19

Re: Sporto medikas, klauskite!

zemeskirminas rašė:

zemeskirminas rašė:

spinae rašė:

Va del to nebudamas bent kiek tam pasiruosus ir nereik lenkt ranku smile Sausgysle skaudejo ant kitos dienos. Damusei per treniruote su viskam. Nebudamas mediku speciau kad gali buti uzdegimas, galbut ir nerva uzspaudei. Eik pas medikus pasitikrint.

tik va tokia beda nera galimybes man pas juos nueiti...tik nebent iki vaistines tepaliuko kokio ir tai nezinau kaip reiktu isaiskinti kokio tepaliuko reikia nes ne lt...ir gal rimtai uzdegimas nes kai po karstu galima sakyti dusu einu maudytis tai skausmas kai ta vieta gauna vandens dingsta,o iseinu i kiema kur salta tai skaudeti visai pradeda e patarkit kanors kas suprantat pas dagtarus neiseina nueiti ka daryti kad praeitu

.

tai cia yra tas sporto medikas?ar taip ir reiks kenteti man ta skausma???

Neprisijungęs

Tigras
Naujas dalyvis
Registravosi: 2013-01-05
Žinutės: 4

#2527 2013-01-05 16:46

Lucaslt rašė:

Loading rašė:

Lucaslt rašė:

Esant skausmui raumens po fizinio kruvio, nepatartina daryti tempimo pratimus.

kodel?

Prasidėjęs uždegiminis procesas raumens, kažkur apie tai minėjo, nepatariama tampyt raumens tuomet.

o kiek laiko mazdaug tai gali testis ir ar yra be pirciu koki dar kiti budai numalsinti skausma?

Neprisijungęs

Tiomis
Dažnas senbūvis
Vietovė: Kaunas
Registravosi: 2011-09-26
Žinutės: 4392
Įspėjimai: 1
Atsiliepimai: 9

#2528 2013-01-05 16:57

karsta vonia, judejimas, lengvas masazavimas skaudamu vietu, sildantys tepalai

Neprisijungęs

sportomedikas
Dažnas senbūvis
Registravosi: 2010-10-25
Žinutės: 1372
Atsiliepimai: 21

#2529 2013-01-05 18:39

geduzas rašė:

sportomedikas rašė:

geduzas rašė:

sveikas, manau daug kas klausia panasiu dalyku, del tu keliu, bet vienam viena kitam kita, jeigu nesunku, gal gali patarimu duoti ir bent pamastyti, kas cia gali buti. Taigi kazkur nuo rugsejo pradzios is nieko lipdamas laiptais isgirdau traskesi kairiajame kelyje, veliau prasidejo ir skausmas, jis nenuolatinis, bet tik lankstant koja ir po didesniu kruviu skauda net ir rimties busenoj. Dabar isgirdau, kad abi kojos per kelenus traska, bet tik ta viena skauda. Dar galiu pridurti jog vis norisi ta koja pralankstyti kai ilgiau sedziu, pavyzdiui mokykloj. Be to skauda sokant, kai atsispiriu nuo tos kojos. Buvau pas chirurga, tai sake berods girnele suminkstejus ir israse papildus flexit, sake, kad kai sugersiu ta deze miltesiu, viskas bus gerai, bet va jau baigiu antra dezute sugert, o nei viena diena nebuvo pagereje. Noriu tavo bent jau nuomones apie tai, kas cia galetu but. Be to jeigu svarbu tai 17metu man, neturiu nei virsvorio nei ka, ugis 178cm

na esi jaunas..kremzles dar minkstos... turejai isaugt, tai keliai augimo metu labiausiai ir kencia... gali buti tau issivysciusi girneles tendinopatija su chondromaliacija. profilaktika: protingi kruviai, dviratuko treniruotes, LABAI GERI slaunies raumenu tempimo pratimai, saldymas po didesnio kruvio. daugiau komentuot sunku nemacius. sekmes!

tai ka vel nuejau pas chirurga pasakiau, kad nepadejo tie papildai, tai nusiunte i traumatologa, ten persviete man ta keli ir atsakymas buvo, jog maziems isaugama tai, o man jau 17, neuzkalnu 18 tai sake, kad nebeisauksiu su amziumi, o vaistu nera gydymui, nebent operacija, bet nelabai daroma tokiai traumai, tai pasiunte i suaugusiuju ligonine, kad padarytu magnetini rezonansa ir ten spres viska, o diagnoze: disensijuojantis kelio girneles ostochondritas ar kazkas panasaus. taigi naujienos tikrai prastos, tikiuos kad kaip nors po to rezonanso gales padet, nes buvo uzsiminta net kad visam gyvenimui, o sportas mano gyvenimo dalis, nezinau kaip galeciau susitaikyti su tokiu dalyku sad

jei disekuojantis osteochondritas, tai ko gero chirurgas pasiulys operacija... sportuoti galesi, bet labai reikes ziuretis kruvius. del operacijos butinumo, pasakys traumatologas, o jei neoperuos, teks praeiti gera reabilitacijos kursa ir toliau testi profilaktika...

Neprisijungęs

sportomedikas
Dažnas senbūvis

#2530 2013-01-05 18:42

Angry rašė:

Sia vasara nutariau nesportuot klube, nes pastoviai keliaudavau, tai sportuodavau tik stadijonuose ant turniku, lygiagretes ir pan formai palaikyti. Butent lygiagretes varydavau iki negalejimo. 5-6 priejimai su 1-2min pertraukom iki max. Po tokiu keliu treniruociu pradejau jaust durima paciam krutines vidury, mazdaug vienoj linijoj su speneliais, gal vos vos auksciau. Nutraukiau sporta, maniau praeis pailsejus. Po mazdaug menesio namie norejau atsispaudimu seriju iki negalejimo padaryt kelias, bet: pradzioje, kol dar nesunku, jokio skausmo nera, bet kai jau darosi sunku, pradeda vel labai stipriai gelti viduri krutines. Raumenys dar iskelti gali, bet skausmas kuo toliau tuo dideja. Praejus dar geram menesiui  buvau sporto saleje, dariau stangos spaudima ir velgi atejus sunkiesiems pakartojimams nebegaliu ju padaryt del durimo krutinej. Kas tai galetu buti? Ar imanoma atsikratyti, ar isivariau kazka negero.. (lygiagretes ant kuriu dariau stadione buvo nelabai taisyklingos). Buna ir rytais pasirazant stipriai nuduria ta vieta.

P.S. Buvau pas seimos gydytoja, dare kardiograma ale del sirdies, bet nieko nerado, nieko nepasake.. Paklause ar vartoju proteina. Atsakiau, kad taip. Tai sake nuo to brudo galiu visokiu ligu isivaryt big_smile

reikia tvarkyti kruvius. kam tau kruviai 'iki negalejimo'. perktauni krutininius raumenis ir gauni mikrotraumas. ten vysltosi letinis uzdegimas, kuri kito kruvio metu 'iki negalejimo' vel tave sustabdo. tempk krutininius raumenis gerai...

Neprisijungęs

sportomedikas
Dažnas senbūvis

#2531 2013-01-05 18:44

zemeskirminas rašė:

sveikas dagtareli,yra tokia problemele lenkiau rankom,pora lenkimu dariau su desine ranka viena kart laimejau kita pralaimejau,kita diena atsikelus iskart pajutau skausma rankoi ties sulenkimu kur eina alkune tik is kitos puses,taigi per daug nekreipiau demesio nuejau i sale uzsokau ant turnikiuko padariau viena seta,po jo iskart pradejo biski stipriau skaudeti ,tada uzsokau daryti antra seta padariau kelis prisitraukimus ir iskart kaip dejo skausmas atjunge ranka ,ta prasme tokia silpnuma joje pradejau jausti ir stipru skausma,ir dabar jau ketvirta diena taip yra praeina kazkiek ir vel atsinaujina....gal zinot kas cia nutiko ir kiek tai laiko trukti gali kol isgis?

pertempei zastini raumeni... nieko... po keliu dienu pradek sildyt.. duok ramybes ir atsigausi... kitakart atsargiau su ranku lenkimu.... big_smilebig_smilebig_smile

Neprisijungęs

sportomedikas
Dažnas senbūvis

#2532 2013-01-05 18:46

Tigras rašė:

Sveiki po ilgos pertraukos pradedu vel sportuoti bet nutiko beda kad nuejas y sale persistengiau ir dariau viska gan su dideliu svoriu ir kita diena nezmoniskai skauda rankas ir pecius.Rankos isiputusios ir negaliu zmoniskai ju istiesti.Ar cia per daug vienam kartui micro traumu gal nutiko? ar tai rimta ir kiek mazdaug laiko man gali jaustis sis skausmas kury jau jauciu 3 diena?

priezastis aiski... jei per 48val skausmas nepraeina, reiskia tikrai persistengei ir issivyste uzdegimas... padirbek su tempimais su 20-30sek uzlaikymu... gali labai nedideliais svoriais prasijudinti... turetu praeiti...

Neprisijungęs

sportomedikas
Dažnas senbūvis

#2533 2013-01-05 18:47

Lucaslt rašė:

Tigras rašė:

whatever rašė:

Eik valgyt daugiau ir mauk i sale smile Bent jau dvirati pamink, kad kraujotaka uzsuktum.

Buvau toi salei ir nieko gero padariau apsilima pratampyma ir toks skausmas kad net prisitraukimo neina padaryt..

lengvas ir kontroliuojamas tempimas - butinas...

Neprisijungęs

sportomedikas
Dažnas senbūvis

#2534 2013-01-05 18:48

Tigras rašė:

Lucaslt rašė:

Loading rašė:

kodel?

Prasidėjęs uždegiminis procesas raumens, kažkur apie tai minėjo, nepatariama tampyt raumens tuomet.

o kiek laiko mazdaug tai gali testis ir ar yra be pirciu koki dar kiti budai numalsinti skausma?

i pirti gali irgi eiti... praeis per keleta dienu...

Neprisijungęs

futbolistas
Dažnas dalyvis
Vietovė: Vilnius
Registravosi: 2009-06-29
Žinutės: 216

#2535 2013-01-05 18:52

sportomedikas rašė:

futbolistas rašė:

Sveiki,

vakar luzo raktikaulis.. Lazdynu ligoninej persviete ir dave itvara.. Ar to pakanka?  Kokia turetu butu tolimesne eiga? Per kiek laiko sugyja? Kada ir kaip stiprint? Kada galima sportuot pilna jega?

6-8sav gyja... greiciau sugyja, jei suoperuoja, bet operuoja, jei sakai, kad reikia greiciau pasveikt ir jei yra kaulo luzgaliu dislokacija. Visas kitas smulkmenas placiau gali papasakoti tave gydantis traumatologas. Faktas, kad po itvaro nuemimo reikes reabilitacijos visai peciu juostai. Tai gali trukti iki 2 men kol grisi i normalias treniruotes. sekmes!

Dekui, isoperavo, atsigavineju. Ar butina pasalinti varztus po metu? Kokia is to nauda?

Neprisijungęs

Lucaslt
Dažnas senbūvis
Registravosi: 2012-02-22
Žinutės: 1747
Atsiliepimai: 2

#2536 2013-01-05 19:55

sportomedikas rašė:

Lucaslt rašė:

Tigras rašė:

Buvau toi salei ir nieko gero padariau apsilima pratampyma ir toks skausmas kad net prisitraukimo neina padaryt..

lengvas ir kontroliuojamas tempimas - butinas...

baltu galioj tas treneris sake, kad nerekomenduojama ir tiek.

Jus geriau zinot

Paskutinį kartą taisė Lucaslt (2013-01-05 20:05)

Neprisijungęs

Gytis
buvęs DeaGlezZz
Vietovė: Vilnius
Registravosi: 2012-10-15
Žinutės: 399

#2537 2013-01-06 00:31

Pradejo skaude dubens kairiaja puse kai lenkiuosi.. kas gali buti?
ar gali buti, kad nuo pritupimu su stanga?
skausmas nera didelis, bet vistiek idomu suzinoti ar viskas gerai ar ir toliau daryti pritupimus?

Neprisijungęs

buda
Dažnas dalyvis
Registravosi: 2011-03-09
Žinutės: 235
Atsiliepimai: 1

#2538 2013-01-06 05:43

DeaGlezZz rašė:

Pradejo skaude dubens kairiaja puse kai lenkiuosi.. kas gali buti?
ar gali buti, kad nuo pritupimu su stanga?
skausmas nera didelis, bet vistiek idomu suzinoti ar viskas gerai ar ir toliau daryti pritupimus?

Man buvo nesenai, 2savaites nedariau pritupimu, pakeiciau i legpresa, pasitepiau karts nuo karto tepaliukais ir praejo.

Neprisijungęs

ryttas1
Naujas dalyvis
Registravosi: 2012-09-30
Žinutės: 19

#2539 2013-01-06 16:33

Dar vienas klausimėlis. Kodėl kai darau atsispaudimus ant lygiagrečių man skauda krūtinkaulį, bet tik patį vidurinį kauliuką apačioj krūtinės. Ir po to skauda apie 3 dienas po to. Tai ar verta daryt gal praeis ar eit pas daktarus? Nesvarbu kaip darau, ar giliai, ar ne, ar rankos, šalia ar ne, VISTIEK skauda, tik gal truputi skiriasi stiprumas ir leidžiuosi negiliai! hmm

Neprisijungęs

buda
Dažnas dalyvis

#2540 2013-01-06 23:42

ryttas1 rašė:

Dar vienas klausimėlis. Kodėl kai darau atsispaudimus ant lygiagrečių man skauda krūtinkaulį, bet tik patį vidurinį kauliuką apačioj krūtinės. Ir po to skauda apie 3 dienas po to. Tai ar verta daryt gal praeis ar eit pas daktarus? Nesvarbu kaip darau, ar giliai, ar ne, ar rankos, šalia ar ne, VISTIEK skauda, tik gal truputi skiriasi stiprumas ir leidžiuosi negiliai! hmm

Nesu pilnai isitikines, bet esu girdejas, kad taip buna todel, kad krutine pilnai nesukaulejusi. Mano nuomone tokia, turbut jaunas esi? man ir buvo, nedariau puse metu, po visko pabandziau daryt ir viskas gerai.

Neprisijungęs

buda
Dažnas dalyvis

#2541 2013-01-06 23:44

buda rašė:

ryttas1 rašė:

Nesu pilnai isitikines, bet esu girdejas, kad taip buna todel, kad krutine pilnai nesukaulejusi. Mano nuomone tokia. Turbut jaunas esi? man ir buvo, nedariau puse metu, po visko pabandziau daryt ir viskas gerai.

Neprisijungęs

buda
Dažnas dalyvis

#2542 2013-01-06 23:45

gal zinot kodel kartais tirpsta desines rankos delnas, visas delnas ir pirstai. Buna atsikelus rytais kartais ir kartais atliekant pratimus, kur reikia apimti stanga ar hanteli. Prasidejo pries pusantros savaites. buna panasiai kas 3 dienas atsitinka.

Neprisijungęs

Donce294
Atkaklus dalyvis
Registravosi: 2011-07-28
Žinutės: 157

#2543 2013-01-07 12:30

Sveiki ,taigi siuo metu kamuoja bronchitas ,sedziu namie. Klausimas : ar verta pajudeti su savo svoriu ar nealinti organizmo ?  Temperatura nepakilusi ir pakilusi nebuvo

Neprisijungęs

Artyi
Motyvuotas atletas
Registravosi: 2011-01-03
Žinutės: 6441
Atsiliepimai: 27

#2544 2013-01-07 12:31

.

Paskutinį kartą taisė Artyi (2013-12-21 12:53)

Neprisijungęs

spinae
Atkaklus dalyvis
Registravosi: 2012-12-11
Žinutės: 157

#2545 2013-01-07 12:48

Artyi rašė:

Realiai yra tokia taisykle, jeigu ligos simptomai auksciau kaklo, tai gali sportuot (jeigu nera temperaturos)

Kuom paremta? Turi gal šaltinį kokį plačiau paskaityt?

Neprisijungęs

Artyi
Motyvuotas atletas
Registravosi: 2011-01-03
Žinutės: 6441
Atsiliepimai: 27

#2546 2013-01-07 13:33

.

Paskutinį kartą taisė Artyi (2013-12-21 12:52)

Neprisijungęs

jazz1
Kalbus dalyvis
Registravosi: 2012-09-06
Žinutės: 70

#2547 2013-01-07 19:49

Artyi rašė:

Donce294 rašė:

Sveiki ,taigi siuo metu kamuoja bronchitas ,sedziu namie. Klausimas : ar verta pajudeti su savo svoriu ar nealinti organizmo ?  Temperatura nepakilusi ir pakilusi nebuvo

Nepatartina.

Realiai yra tokia taisykle, jeigu ligos simptomai auksciau kaklo, tai gali sportuot (jeigu nera temperaturos).
Jeigu nusileidzia zemiau kaklo, sportuot draudziama.
Taip pat jei yra temp ar jautiesi silpnai.

Isgyk ir kibk i sporta pilnom jegom.

Tikra tiesa,man gydytojas sakė.Pats su skaudančia gerklę,sloga sportavau ir nebuvo jokių komplikacijų.Dar sakė,kad galima sportuoti iki 38c,tačiau nežinau dėl šito...

Paskutinį kartą taisė jazz1 (2013-01-07 19:50)

Neprisijungęs

MaNiaK
Dažnas dalyvis
Vietovė: Lazdiju raj.
Registravosi: 2011-01-01
Žinutės: 372

#2548 2013-01-07 19:54

sportomedikas rašė:

MaNiaK rašė:

Sveiki, norejau paklausti, Jau kokia savaite atrodo sirdi taip kartais uzeina gelt lyk, truputi skaudet, dar kartais kaijre ranka ir koje gelia na toks gelimas vos jaucias, o kai negelia, toks jausmas kad butai apsirenges marskiniais su kisianiumi prie sirdies na zinot, ir atrodo kad tame kisianiuj kazkas ideta na, mazdaug toks nezymus diskomfortas kartais buna... Sunkiai dirbu bet neskauda, ar kai giliai ikvepiu ir neskauda, gal kam buvo taip, ar tai koks nervas persales, ar kazkas rimciau, nes labai sunerimau, prasau patarkit kazka, ar bent jau kokia to priezastis gali buti..

pirmiausia reikia atmesti sirdies sutrikima, tad rekomenduoju pasidaryti bent ramybes kardiograma. gali buti, kad yra tiesiog tarpsonkauline neuralgija, kuri gali buti gydoma vaistais, masazais arba manualine terapija. sekmes!

Na zinai, bijau tik del to kad nebutu kokia liga ,skaiciau kad pagal panasius simptomus buna Krutines -sirdies angina, na bet man galunes netirpsta, bet va iki siol sirdies plote jauciamas nedidelis diskomfortas, ar lyg gelimas, nors jau zymiai reciau nei pries menesi...

Neprisijungęs

wgw
Naujas dalyvis
Registravosi: 2013-01-07
Žinutės: 5

#2549 2013-01-07 20:45

sveiki, na, sumaniau pradėti vaikščioti į sporto klubą, kad įgaučiau bendrą formą. Po trečio apsilankymo/treniruotės (dariau krūtinę ir bicepsą su štanga bei hanteliais, kojas) kitą dieną, kaip įprasta, jaučiau bendrą raumenų skausmą, kaip būna po pirmų treniruočių, bet dėmesį patraukė skausmas abiejose rankose, žąsto apatinėje dalyje, prie alkūnės. Skaudėdavo, kai lenkdavau ranką. Atsikėlus antrą dieną po treniruotės, negalėjau kairės rankos net 90 laipsniu kampu sulenkt, iškart tempdavo žąsto apatinę dalį ir skausmas. Užsitepiau šildomo tepalo, po to ir kažkokio nuo patempimų, per dieną atleido ir vakare jau sulenkt galėjau iš bėdos. Trečią dieną suimė ir dešinę ranką, bet ne taip stipriai. Lankstyt galiu, bet ilgiau nei 5s išlaikyt sulenktų neišeina. Skausmas/tempimas apatinėj daly išsiplėtė, ateina ir į bicepsą, eina per visą žąstą, bet ne toks stiprus, tik labiau maudžia.  Dabar eina ketvirta diena ir lyg ir geriau nei pradžioj buvo, bet vis tiek pradeda maust vos tik daugiau sulenkus per alkūnę, nors kai prajudinu, maudimas nebe toks stiprus. Pas daktarus dabar negaliu galimybės nueit ir ilgai neturėsiu (sesija big_smile). Gal kas gali pasakyt, kas čia per reikalas ir kaip man gydyt jį reikėtų?

Jau praėjo big_smile

Paskutinį kartą taisė wgw (2013-01-09 18:25)

Neprisijungęs

Bodze
Atkaklus dalyvis
Vietovė: Dublin
Registravosi: 2008-09-19
Žinutės: 176

#2550 2013-01-09 17:51

Sveiki , sendien po treniruotes pradejo durti tarp pilvo ir krutines apacios viduriuko , Kai ikvepiu duria , ir skauda adomo obuoly , gergle , kai judinu. Nemirsiu? sad

Neprisijungęs

Prisijungti arba Registruotis

Kopijuoti draudžiama © 2005 - 2025 Kulturizmas.net