Puslapiai: 1 … 434 435 436 437 438 … 753
Prisijungti arba Registruotis
- Pradžia
- » Mityba ir dietos
- » Įvairūs klausimai
- Vartotojas258
- Dažnas senbūvis
- Vietovė: Vilnius
- Registravosi: 2013-06-11
- Žinutės: 1211
- Atsiliepimai: 1
#10876 2014-02-18 19:38
Re: Įvairūs klausimai
Ką manot apie sriubą? Namie virtą, ne iš pokelių, kur reikia virt 5 min, o normalią sriubą. Daug kalorijų neturėtų turėt? Angliavandenių irgi neturėtų daug būt, nes vien daržovės ir viena, dvi bulvės...
Neprisijungęs
- Ernestas
- Dietologas
- Vietovė: Vilnius
- Registravosi: 2013-02-19
- Žinutės: 12998
- Įspėjimai: 1
- Atsiliepimai: 37
#10877 2014-02-18 19:40
Re: Įvairūs klausimai
Vartotojas258 rašė:
Ką manot apie sriubą? Namie virtą, ne iš pokelių, kur reikia virt 5 min, o normalią sriubą. Daug kalorijų neturėtų turėt? Angliavandenių irgi neturėtų daug būt, nes vien daržovės ir viena, dvi bulvės...
dazniausiai tai riebalu bombos bet nieko tikrai nebus jei suvalgysi, na manau bliudeliu bus apie ~200 kaloriju, kdangi dazniausiai jos riebios buna
Neprisijungęs
- olegaskimanas
- 1 gramas gyvuliniu baltymu...
- Registravosi: 2008-06-06
- Žinutės: 6087
- Atsiliepimai: 26
#10878 2014-02-18 19:46
Re: Įvairūs klausimai
Vartotojas258 rašė:
Ką manot apie sriubą? Namie virtą, ne iš pokelių, kur reikia virt 5 min, o normalią sriubą. Daug kalorijų neturėtų turėt? Angliavandenių irgi neturėtų daug būt, nes vien daržovės ir viena, dvi bulvės...
Maistas. Kaloriju kiekis aisku priklausys nuo to ka desi. Zalios darzoves aisku geriau, bet mitybos paivairinimui kodel gi ne.
Neprisijungęs
- Gintaraz
- Naujas dalyvis
- Registravosi: 2014-01-02
- Žinutės: 36
- Įspėjimai: 1
- Atsiliepimai: 0
#10879 2014-02-18 21:35
Re: Įvairūs klausimai
Patarkyk su kokiais prieskoniais galima butu vistos krutinele troskinti, kad butu be druskos ? beto toks klausimelis, pirkau vistai prieskoniu misini be druskos ir kai viriau pasirode lyg aliejaus laseliai, ar tai gali but prieskoniuose riebalai??? ir ar daug ju jei tai imanoma?? O.o
Neprisijungęs
- Tiomis
- Dažnas senbūvis
- Vietovė: Kaunas
- Registravosi: 2011-09-26
- Žinutės: 4392
- Įspėjimai: 1
- Atsiliepimai: 9
#10880 2014-02-18 21:39
Re: Įvairūs klausimai
Gintaraz rašė:
Patarkyk su kokiais prieskoniais galima butu vistos krutinele troskinti, kad butu be druskos ?
beto toks klausimelis, pirkau vistai prieskoniu misini be druskos ir kai viriau pasirode lyg aliejaus laseliai, ar tai gali but prieskoniuose riebalai??? ir ar daug ju jei tai imanoma?? O.o
tai pats beveik atsakei i savo klausymus buna prieskoniu parduotuveles ten daznaiusiai buna prieksoniai be druskos, renkiesi vistienai pagal skoni arba centra ziuri, Vistos papai turi kazkiek riebalo gali buti kad ir nuo jo ten keli laseliai plaukioja. Kodel riboji druska ? cia jau vandėni bandai pamest ar kelios dienos iki varzybu? Visiskai druskos atsisakyti nera gerai...
Neprisijungęs
- Powerbuilder
- Titan
- Registravosi: 2012-12-05
- Žinutės: 2775
- Atsiliepimai: 29
#10881 2014-02-18 23:47
Re: Įvairūs klausimai
As nesuvokiu, kodel visi tos druskos taip bijo? Dedu kiek noriu i visur, kad tik skanu butu. Kazkur tyrima neseniai skaiciau, kad iki 10g per diena gali sunaudot ir pofig
Neprisijungęs
- Gintaraz
- Naujas dalyvis
- Registravosi: 2014-01-02
- Žinutės: 36
- Įspėjimai: 1
- Atsiliepimai: 0
#10882 2014-02-18 23:50
Re: Įvairūs klausimai
na noriu lieso raumens kad ryskiau atrodytu tai nusprendziau nebevalgyti druskos ir jau kuri laika jos nevalgau, apie varzybas net negalvoju. Druskos juk biski gaunu is duonos juodos namines, beto jos yra varskeje, kefyre kuri geriu. Tai neapsimoka taip be druskos visa laik gyventi?
Neprisijungęs
- olegaskimanas
- 1 gramas gyvuliniu baltymu...
- Registravosi: 2008-06-06
- Žinutės: 6087
- Atsiliepimai: 26
#10883 2014-02-19 08:13
Re: Įvairūs klausimai
P0werman rašė:
As nesuvokiu, kodel visi tos druskos taip bijo? Dedu kiek noriu i visur, kad tik skanu butu. Kazkur tyrima neseniai skaiciau, kad iki 10g per diena gali sunaudot ir pofig
Is taves pavyzdys nekoks. Tu ne tik druska varai...
Kol kas rekomendacijos iki 5 gr. paroj.
Neprisijungęs
- lorenzo
- Moderatorius
- Registravosi: 2011-01-17
- Žinutės: 3732
- Atsiliepimai: 15
#10884 2014-02-19 08:24
Re: Įvairūs klausimai
kad ir nenadodamas papildomai druskos tuos 5g nori nenori susirenki
Neprisijungęs
- olegaskimanas
- 1 gramas gyvuliniu baltymu...
- Registravosi: 2008-06-06
- Žinutės: 6087
- Atsiliepimai: 26
#10885 2014-02-19 09:05
Re: Įvairūs klausimai
lorenzo rašė:
kad ir nenadodamas papildomai druskos tuos 5g nori nenori susirenki
Aisku priklauso kas ir kiek valgoma, bet faktas kad gaunamos jos su maistu uztenka.
Neprisijungęs
- kiprevicius
- Naujas dalyvis
- Registravosi: 2014-02-13
- Žinutės: 13
- Įspėjimai: 1
- Atsiliepimai: 0
#10886 2014-02-19 09:10
Re: Įvairūs klausimai
Kadangi cia keletui pasirode naudinga info ka parasiau apie skirtingus grudus ir ju apdirbima, tai dar galiu papasakot apie trapucius (krekerius, rice cake'us), kadangi apie ju gamybos procesa irgi daug zinau tai va, trapuciu gamyboje yra naudojami tik isvalytos kruopos (ryziai, kvieciai, spelta kvieciai, grikiai, kukuruzai), druska (daznai joduota) ir palmiu aliejus (lecitinas). Palmiu aliejus yra naudojamas tam, kad suristu kruopas tarpusavi ir nebutu traputis labai birus, na o druska beabejo del skonio. Jokiu kitokiu priedu kaip ten E621 nera dedama, nebent trapuciai buna prieskoniuoti (tu ivairiu skoniu kaip paprikos, svogunu su grietinele ir pan.), nes tie visi skonio ir apetito stiprikliai ateina kartu su prieskoniais. Trapucio gamybos ciklas trunka mazdaug 4-7 sekundes priklausomai nuo turimos technikos. Techniskai pats kepimas vyksta paprastai, formoje supilamos kruopos, suspaudziamos (del ko gaunasi slegis) ir duodama staigi temperatura, dazniausiai apie 240-260 laipsniu priklausomai nuo grudu rusies. Pats kepimas vyksta iki 3 sekundziu. Kadangi termiskas apdorojimas yra trumpas, tai padeda issaugoti dauguma vitaminu ir mikroelementu. Taigi, is esmes tai yra geras produktas. Labiausiai yra paplite ryziu trapuciai su ivairiom kombinacijomis (su saulegrazomis, su moliugo seklomis, su soromis ir t.t.), bet galima visur rasti tiek kvieciu, tiek speltos ar grikiu trapuciu, kurie galbut net geriau nei ryziu trapuciai. Beje, jei kam aktualu kiek yra dedama druskos, tai max 2% i visa misini.
Neprisijungęs
- lorenzo
- Moderatorius
- Registravosi: 2011-01-17
- Žinutės: 3732
- Atsiliepimai: 15
#10887 2014-02-19 10:12
Re: Įvairūs klausimai
olegaskimanas rašė:
lorenzo rašė:
kad ir nenadodamas papildomai druskos tuos 5g nori nenori susirenki
Aisku priklauso kas ir kiek valgoma, bet faktas kad gaunamos jos su maistu uztenka.
Ir gerai, nes jos nemegstu ir niekad nenaudoju:)
Neprisijungęs
- lorenzo
- Moderatorius
- Registravosi: 2011-01-17
- Žinutės: 3732
- Atsiliepimai: 15
#10888 2014-02-19 10:13
Re: Įvairūs klausimai
kiprevicius rašė:
Kadangi cia keletui pasirode naudinga info ka parasiau apie skirtingus grudus ir ju apdirbima, tai dar galiu papasakot apie trapucius (krekerius, rice cake'us), kadangi apie ju gamybos procesa irgi daug zinau
tai va, trapuciu gamyboje yra naudojami tik isvalytos kruopos (ryziai, kvieciai, spelta kvieciai, grikiai, kukuruzai), druska (daznai joduota) ir palmiu aliejus (lecitinas). Palmiu aliejus yra naudojamas tam, kad suristu kruopas tarpusavi ir nebutu traputis labai birus, na o druska beabejo del skonio. Jokiu kitokiu priedu kaip ten E621 nera dedama, nebent trapuciai buna prieskoniuoti (tu ivairiu skoniu kaip paprikos, svogunu su grietinele ir pan.), nes tie visi skonio ir apetito stiprikliai ateina kartu su prieskoniais. Trapucio gamybos ciklas trunka mazdaug 4-7 sekundes priklausomai nuo turimos technikos. Techniskai pats kepimas vyksta paprastai, formoje supilamos kruopos, suspaudziamos (del ko gaunasi slegis) ir duodama staigi temperatura, dazniausiai apie 240-260 laipsniu priklausomai nuo grudu rusies. Pats kepimas vyksta iki 3 sekundziu. Kadangi termiskas apdorojimas yra trumpas, tai padeda issaugoti dauguma vitaminu ir mikroelementu. Taigi, is esmes tai yra geras produktas. Labiausiai yra paplite ryziu trapuciai su ivairiom kombinacijomis (su saulegrazomis, su moliugo seklomis, su soromis ir t.t.), bet galima visur rasti tiek kvieciu, tiek speltos ar grikiu trapuciu, kurie galbut net geriau nei ryziu trapuciai. Beje, jei kam aktualu kiek yra dedama druskos, tai max 2% i visa misini.
Rezk viska ka zinai:D
Neprisijungęs
- De1v1s
- Atkaklus dalyvis
- Registravosi: 2013-09-08
- Žinutės: 135
- Atsiliepimai: 0
#10889 2014-02-19 10:22
Re: Įvairūs klausimai
Mitybos suderinimas aktualu visiem ar tik tiem kurie ryskina raumenis ? pvz tarkim man neaktualu tas ryskinimas tai as valgysiu sveiko maisto kuo daug ir bus gerai, ar reik vistiek skaiciuot kiek ko gauni ?
Neprisijungęs
- olegaskimanas
- 1 gramas gyvuliniu baltymu...
- Registravosi: 2008-06-06
- Žinutės: 6087
- Atsiliepimai: 26
#10890 2014-02-19 10:54
Re: Įvairūs klausimai
De1v1s rašė:
Mitybos suderinimas aktualu visiem ar tik tiem kurie ryskina raumenis ? pvz tarkim man neaktualu tas ryskinimas tai as valgysiu sveiko maisto kuo daug ir bus gerai, ar reik vistiek skaiciuot kiek ko gauni ?
Sveiko-nesveiko maisto kaip ir nera. Yra sveika-nesveika mityba. Nesveika ji tada kai ilgesni laika gaunama kazko stipriai per daug arba per mazai.
Neprisijungęs
- Bigger
- Dažnas senbūvis
- Vietovė: Vilnius
- Registravosi: 2013-09-08
- Žinutės: 2227
- Įspėjimai: 1
- Atsiliepimai: 9
#10891 2014-02-19 15:11
Re: Įvairūs klausimai
kiprevicius rašė:
Kadangi cia keletui pasirode naudinga info ka parasiau apie skirtingus grudus ir ju apdirbima, tai dar galiu papasakot apie trapucius (krekerius, rice cake'us), kadangi apie ju gamybos procesa irgi daug zinau
tai va, trapuciu gamyboje yra naudojami tik isvalytos kruopos (ryziai, kvieciai, spelta kvieciai, grikiai, kukuruzai), druska (daznai joduota) ir palmiu aliejus (lecitinas). Palmiu aliejus yra naudojamas tam, kad suristu kruopas tarpusavi ir nebutu traputis labai birus, na o druska beabejo del skonio. Jokiu kitokiu priedu kaip ten E621 nera dedama, nebent trapuciai buna prieskoniuoti (tu ivairiu skoniu kaip paprikos, svogunu su grietinele ir pan.), nes tie visi skonio ir apetito stiprikliai ateina kartu su prieskoniais. Trapucio gamybos ciklas trunka mazdaug 4-7 sekundes priklausomai nuo turimos technikos. Techniskai pats kepimas vyksta paprastai, formoje supilamos kruopos, suspaudziamos (del ko gaunasi slegis) ir duodama staigi temperatura, dazniausiai apie 240-260 laipsniu priklausomai nuo grudu rusies. Pats kepimas vyksta iki 3 sekundziu. Kadangi termiskas apdorojimas yra trumpas, tai padeda issaugoti dauguma vitaminu ir mikroelementu. Taigi, is esmes tai yra geras produktas. Labiausiai yra paplite ryziu trapuciai su ivairiom kombinacijomis (su saulegrazomis, su moliugo seklomis, su soromis ir t.t.), bet galima visur rasti tiek kvieciu, tiek speltos ar grikiu trapuciu, kurie galbut net geriau nei ryziu trapuciai. Beje, jei kam aktualu kiek yra dedama druskos, tai max 2% i visa misini.
O kad forume bent 1% postu butu tokie
Neprisijungęs
- Žilvinas.
- buvęs Parapapapapa
- Registravosi: 2013-05-05
- Žinutės: 3088
- Įspėjimai: 1
- Atsiliepimai: 11
#10892 2014-02-19 15:16
Re: Įvairūs klausimai
kiprevicius rašė:
Kadangi cia keletui pasirode naudinga info ka parasiau apie skirtingus grudus ir ju apdirbima, tai dar galiu papasakot apie trapucius (krekerius, rice cake'us), kadangi apie ju gamybos procesa irgi daug zinau
tai va, trapuciu gamyboje yra naudojami tik isvalytos kruopos (ryziai, kvieciai, spelta kvieciai, grikiai, kukuruzai), druska (daznai joduota) ir palmiu aliejus (lecitinas). Palmiu aliejus yra naudojamas tam, kad suristu kruopas tarpusavi ir nebutu traputis labai birus, na o druska beabejo del skonio. Jokiu kitokiu priedu kaip ten E621 nera dedama, nebent trapuciai buna prieskoniuoti (tu ivairiu skoniu kaip paprikos, svogunu su grietinele ir pan.), nes tie visi skonio ir apetito stiprikliai ateina kartu su prieskoniais. Trapucio gamybos ciklas trunka mazdaug 4-7 sekundes priklausomai nuo turimos technikos. Techniskai pats kepimas vyksta paprastai, formoje supilamos kruopos, suspaudziamos (del ko gaunasi slegis) ir duodama staigi temperatura, dazniausiai apie 240-260 laipsniu priklausomai nuo grudu rusies. Pats kepimas vyksta iki 3 sekundziu. Kadangi termiskas apdorojimas yra trumpas, tai padeda issaugoti dauguma vitaminu ir mikroelementu. Taigi, is esmes tai yra geras produktas. Labiausiai yra paplite ryziu trapuciai su ivairiom kombinacijomis (su saulegrazomis, su moliugo seklomis, su soromis ir t.t.), bet galima visur rasti tiek kvieciu, tiek speltos ar grikiu trapuciu, kurie galbut net geriau nei ryziu trapuciai. Beje, jei kam aktualu kiek yra dedama druskos, tai max 2% i visa misini.
šaltinis yra koks nors?
Neprisijungęs
- finansai
- Dažnas dalyvis
- Registravosi: 2009-12-14
- Žinutės: 571
- Atsiliepimai: 0
#10893 2014-02-19 15:34
Re: Įvairūs klausimai
Parapapapapa rašė:
kiprevicius rašė:
Kadangi cia keletui pasirode naudinga info ka parasiau apie skirtingus grudus ir ju apdirbima, tai dar galiu papasakot apie trapucius (krekerius, rice cake'us), kadangi apie ju gamybos procesa irgi daug zinau
tai va, trapuciu gamyboje yra naudojami tik isvalytos kruopos (ryziai, kvieciai, spelta kvieciai, grikiai, kukuruzai), druska (daznai joduota) ir palmiu aliejus (lecitinas). Palmiu aliejus yra naudojamas tam, kad suristu kruopas tarpusavi ir nebutu traputis labai birus, na o druska beabejo del skonio. Jokiu kitokiu priedu kaip ten E621 nera dedama, nebent trapuciai buna prieskoniuoti (tu ivairiu skoniu kaip paprikos, svogunu su grietinele ir pan.), nes tie visi skonio ir apetito stiprikliai ateina kartu su prieskoniais. Trapucio gamybos ciklas trunka mazdaug 4-7 sekundes priklausomai nuo turimos technikos. Techniskai pats kepimas vyksta paprastai, formoje supilamos kruopos, suspaudziamos (del ko gaunasi slegis) ir duodama staigi temperatura, dazniausiai apie 240-260 laipsniu priklausomai nuo grudu rusies. Pats kepimas vyksta iki 3 sekundziu. Kadangi termiskas apdorojimas yra trumpas, tai padeda issaugoti dauguma vitaminu ir mikroelementu. Taigi, is esmes tai yra geras produktas. Labiausiai yra paplite ryziu trapuciai su ivairiom kombinacijomis (su saulegrazomis, su moliugo seklomis, su soromis ir t.t.), bet galima visur rasti tiek kvieciu, tiek speltos ar grikiu trapuciu, kurie galbut net geriau nei ryziu trapuciai. Beje, jei kam aktualu kiek yra dedama druskos, tai max 2% i visa misini.
šaltinis yra koks nors?
Cia kaip suprantu tas zmogus dirba sitoje sferoje ir paaiskino produktu technologija.
Neprisijungęs
- Dopamine
- buvęs elijus
- Vietovė: Luton
- Registravosi: 2007-08-18
- Žinutės: 1670
- Atsiliepimai: 5
#10894 2014-02-19 15:35
Re: Įvairūs klausimai
nezinau kodel, bet man nuo tu trapuciu dantis skaudet pradeta, per daug sausi buna
Taip pat noriu paklaust gyvenanciu UK. Kokia perkat varske? nes ta skysta varske prekybcentriuose, nejau ja galima vadinti varske? Noreciau kazko panasaus i lietuviska, tik deja lietuviu parduotuvese, tos kainos ganetinai ispustos.
Neprisijungęs
- kiprevicius
- Naujas dalyvis
- Registravosi: 2014-02-13
- Žinutės: 13
- Įspėjimai: 1
- Atsiliepimai: 0
#10895 2014-02-19 16:33
Re: Įvairūs klausimai
Parapapapapa rašė:
kiprevicius rašė:
Kadangi cia keletui pasirode naudinga info ka parasiau apie skirtingus grudus ir ju apdirbima, tai dar galiu papasakot apie trapucius (krekerius, rice cake'us), kadangi apie ju gamybos procesa irgi daug zinau
tai va, trapuciu gamyboje yra naudojami tik isvalytos kruopos (ryziai, kvieciai, spelta kvieciai, grikiai, kukuruzai), druska (daznai joduota) ir palmiu aliejus (lecitinas). Palmiu aliejus yra naudojamas tam, kad suristu kruopas tarpusavi ir nebutu traputis labai birus, na o druska beabejo del skonio. Jokiu kitokiu priedu kaip ten E621 nera dedama, nebent trapuciai buna prieskoniuoti (tu ivairiu skoniu kaip paprikos, svogunu su grietinele ir pan.), nes tie visi skonio ir apetito stiprikliai ateina kartu su prieskoniais. Trapucio gamybos ciklas trunka mazdaug 4-7 sekundes priklausomai nuo turimos technikos. Techniskai pats kepimas vyksta paprastai, formoje supilamos kruopos, suspaudziamos (del ko gaunasi slegis) ir duodama staigi temperatura, dazniausiai apie 240-260 laipsniu priklausomai nuo grudu rusies. Pats kepimas vyksta iki 3 sekundziu. Kadangi termiskas apdorojimas yra trumpas, tai padeda issaugoti dauguma vitaminu ir mikroelementu. Taigi, is esmes tai yra geras produktas. Labiausiai yra paplite ryziu trapuciai su ivairiom kombinacijomis (su saulegrazomis, su moliugo seklomis, su soromis ir t.t.), bet galima visur rasti tiek kvieciu, tiek speltos ar grikiu trapuciu, kurie galbut net geriau nei ryziu trapuciai. Beje, jei kam aktualu kiek yra dedama druskos, tai max 2% i visa misini.
šaltinis yra koks nors?
Saltinis esu as pats
O del ko dantys skauda tai as neisivaizduoju siaip as pats ju negaliu daug per karta suvalgyt. Neisivaizduoju kaip kai kurie sporcmenai po pakeli gali sukirsti per pietus angliams. As po puses pakelio jau ziaugcioju
nebent ten kokios varskes su prieskoniais uzsidet...
Paskutinį kartą taisė kiprevicius (2014-02-19 16:37)
Neprisijungęs
- Cikelis
- Kalbus dalyvis
- Registravosi: 2011-07-12
- Žinutės: 69
- Atsiliepimai: 0
#10896 2014-02-19 18:35
Re: Įvairūs klausimai
Lenkiska 250g- 1 svaras
Neprisijungęs
- Cikelis
- Kalbus dalyvis
- Registravosi: 2011-07-12
- Žinutės: 69
- Atsiliepimai: 0
#10897 2014-02-19 18:36
Re: Įvairūs klausimai
elijus rašė:
nezinau kodel, bet man nuo tu trapuciu dantis skaudet pradeta, per daug sausi buna
Taip pat noriu paklaust gyvenanciu UK. Kokia perkat varske? nes ta skysta varske prekybcentriuose, nejau ja galima vadinti varske? Noreciau kazko panasaus i lietuviska, tik deja lietuviu parduotuvese, tos kainos ganetinai ispustos.
Lenkiska 250g- 1 svaras
Neprisijungęs
- Dopamine
- buvęs elijus
- Vietovė: Luton
- Registravosi: 2007-08-18
- Žinutės: 1670
- Atsiliepimai: 5
#10898 2014-02-19 18:39
Re: Įvairūs klausimai
gal kartais zinai pavadinima varskes?
Neprisijungęs
- Focus
- Kalbus dalyvis
- Registravosi: 2013-12-31
- Žinutės: 60
- Atsiliepimai: 0
#10899 2014-02-19 21:17
Re: Įvairūs klausimai
auginu mase, trečiadienį, šeštadienį ir sekmadienį nesportuoju tai valgyt tiek pat kaip ir sporto dienom ar truputi maziau?
Neprisijungęs
- Žilvinas.
- buvęs Parapapapapa
- Registravosi: 2013-05-05
- Žinutės: 3088
- Įspėjimai: 1
- Atsiliepimai: 11
#10900 2014-02-19 21:44
Re: Įvairūs klausimai
Focus rašė:
auginu mase, trečiadienį, šeštadienį ir sekmadienį nesportuoju tai valgyt tiek pat kaip ir sporto dienom ar truputi maziau?
tiek pat valgyk, gi atsistatymui riek medžiagų ir beto gi augi kai ilsies
Neprisijungęs
Prisijungti arba Registruotis
Puslapiai: 1 … 434 435 436 437 438 … 753
- Pradžia
- » Mityba ir dietos
- » Įvairūs klausimai